Коментари - Цената на петрола сорт Брент падна за кратко до под $28 | Днес.dir.bg

Цената на петрола сорт Брент падна за кратко до под $28

Петролът сорт Брент, който е референтен за европейския пазар, поевтиня за кратко до под 28 долара за барел при търговията в Азия днес.

Обратно в новината

Коментари - Цената на петрола сорт Брент падна за кратко до под $28 | Днес.dir.bg

Коментари

Италия и Канада изправариха Русия по брутен вътрешен продукт

95.7% от националното богатство на Русия се формира от природни ресурси,а 70% от руския износ е съставен от газ и петрол.Около 50% от приходите в държавния бюджет на Русия идват от продажбата на петрол и природна газ

На руснаците ще им хване гъза паяджина

Ами какво ще прави Путин сега?От къде пари?

АБЕ КВО СТАВА БРЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА 100ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ А СЕГА 28 ДАЛАРА А ПРИ НАС ГОРИВАТА САМО С НЯКОЛКО СТОТИНКИ ПАДНАХА .НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗМАМНИЦИ ДАНО ИМ ПРЕСЕДНЕ

защо на Шел и ОМВ цените са същите, пак заради Путин, нали?

Един въпрос от името на 7 милиона българи. Защо бензина в САЩ е 10 цента за литър (18 стотинки) а в България е 1.90 лв. за литър или 11 ПЪТИ повече?????

Popa

Щото нефта го купуваме скъпо и прескъпо от Путин!

Защото има междинни фирми,които ни ограбват и Путин прибира парите,както окраде 4 милиарда от корпоративна банка с агента си Цветан Василев и сега го пази в Белград

един отговор:няма такава цена на бензина в usa,господин всезнаико.89=1.79$ за галон(1 галон=3.780литра),91=1.9ч$ ;9з=2.з1$:дизелот 1.75$до 2.00$за галон.мафията е една и съща навсяксде.цената на петрола пада ,цените не .

"Много хубаво не е на хубаво!" - по умни от нас са го казали. То само с приказки и "мазане на ски" ако ставаше, тука щеше да е рая, няма кой да ни се опре. В Конгреса на Щатите отлежава една програма, как да станели енергонезависими до 2035 г. Сега май следва местене на датата и пак отлежаване. Не е за бъзик, но нали те ни дават разни акъли по тоя въпрос, ръчкат да търсят шистов газ у нас. Та с една дума, дайте поне да мислим, преди да пишем глупости. Повечко четене. Никой до сега не ни е давал за без пари, та тия с баданарките, нема сми... Тия, дето имат, не са прости. И точно затова имат, че знаят как да го пазят.

Ами сега какво ще стане с плановете на Путин за превземане на света?

Само калъфи като тебе може братя хем с персите, хем с руснаците :)) Ограмотете ,че е срамота да се наричате Българи!

Иран намаза ските на путкин към най-тъмното кише на Историята !

Той и преди падна за кратко, ама СССР падна завинаги!

БЪРЗОТО ПАДАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА Е ЗАТИШИЕ ПРЕД БУРЯ!!!НЕРЕАЛНО НИСКИТЕ ЦЕНИ НЯМА ДА СА ЗА ДЪЛГО!!!НО В БЪЛГАРИЯ НЯМА КАРТЕЛ ЗА ГОРИВАТА,АМА НИКАКЪВ!!!ПИСНА МИ ОТ СХЕМИ ЗА ЩАВЕНЕ КОЖАТА НА НАРОДА!!!

а нереално високите бяха ОК, а ?

вземете по русофилска линия се разберете с Лукойл/др. Златев да пусне бензина за 1,58 и в другата част на България.

според мен родшил и рокфелер са правилните хора ама калаф като теб е възможно да е до нивото на лукоил само...

Петрола се срива, а само рублата се обезценява?!

а не пара!

Дори цената на петрола да е равна на 0 долара, цената за литьр бензин ще остане сьщата.Причината:Това е просто един даньк или рекет вьрху всеки от нас.На този даньк плащаме и още един даньк от 20% ДДС.Отлична система за робство са ни измислили хазарите.

Господине, имате ли понятие какво е това бюджет и каква връзка има той с функциите на държавата? И с пенсиите на нашите родители?

Като паднат цените на горивата дали няма де увеличи потреблението? Със сигурност ДА! Тогава няма ли да се запази и дори да се увеличат приходите в бюджета в резултат на по-големите количества продадени горива. Какво ще кажеш за това IQ 146?

Нали майка ти,или баба ти получават пенсия?! От къде мислиш идват парите за това?

Русофил

ПРИ ТОТАЛЕН ДЕМОГРАВСКИ СРИВ,ТАЗИ СИСТЕМА С ПЕНСИИТЕ Е ОБРЕЧЕНА!!!

асолютно правилно мич

Вече е готова да падне и за дълго... :-)

...под $28/барел...

Колко е сериозно положението можем да съдим по разни дребни новини: 1. Саудитска Арабия приема закон за енергийна ефективност и обмисля допълнително редуциране на бюджетни разходи. 2. Кувейт обмисля отлагане или дори прекратяване мегапроекта Бубян, както и други големи проекти. 3. Русия редуцира държавния бюджет с още 10% и отлага или отменя инвестиции в научноизследователски дейности и институти. 4. Производителите на нискокачествен шистов петрол от Северна Дакота, които продаваха на цена 47 долара/барел през 201ч, вече трябва да ПЛАЩАТ по 0.5 долара/барел на рафинериите, за да им взимат продукцията. През последната година в Северна Дакота са съкратили над 20 000 работници от петролната индустрия. А у нас - Горанов преди нова година хленчеше, че приходната част на Бюджет 2016 щяла да пострада заради ниските цени на петрола и съответно по-ниския ДДС върху цената.

... и за първи път в САЩ заетите в добива на алтернативни видове енергия са повече, отколкото заетите в добива на петролни продукти... САЩ не ги мисля, откакто съществуват движат прогреса на света... Бог да пази Америка!

САЩ са най-големият производител на петрол в света. Значи имат най-голям интерес от високи цени на петрола. А относно възобновяемата енергия - както добива на петрол, така и ВЕИ в САЩ са субсидирани. Когато спрат субсидиите за ВЕИ, тогава ще ми ги похвалиш като успешни пионери в тази област.

Боже, опази! Доживях да чуя и подобни възласи....

Ако петрола направи корекция с 3-4 долара нагоре, съм сигурен, че бг мафията с горивата ще изреве на умряло и ще качи цените с 20 ст./литър ! Абе, българи търпеливи, докога ще го търпите отзад бе !

Уралът пада под 25$ -УРА! Разпадът на Империята на Злото върви по план!

...рублите вече са по 79.10 за долар и 86.18 за евро... колкото повече рубли струва един долар, толкова по-добре ще живеят руснаците... ако петрола падне под 80 долара за барел световната икономика ще рухне... това са мъдрите мисли на вожда по повода...

да защото руската ще рухне при под 20 долара.. демек - мноооого след 80-те... ама чакай той петрола бил по 29 долара за барел...

Понеже отдавна сме оправили собствената си страна и ни е налегнала една скука и липса на предизвикателства в живота, та дай да поумуваме малко за бъдещето на Русия, Иран и Китай ;))

Не е от скука. Просто възходът на България като държава зависи пряко от крахът на руската империя.

Глупости. Кажи ми как точно или просто тролиш за долар на час.

... не само за България, за цялото човечество ще настъпи мир и благоденствие след краха на Империята на Злото...

ДИР-а, дайте информация за стойностите на петрола, при който са разчетени бюджетите на останалите страни от ОПЕК, ако имате такава информациям акто и за бюджетите на САЩ и в частност за щати като Тексас и Аляска! Стига само сте преписвали каквото ви подхвърлят!

Преди да си ревнал за Тексъс - там има много силна индустрия, авио-космическа при това- кажи 'hello' на Lockheed Martin :) Аляска и тя ще избута някак - това да ни ти е западналия Сибир ;)

Не може да се дава такава информация. Тук даваме информация колко ЩЕ е зле Русия. Те САЩ нямат нищо общо с петрола и изобщо не им пука от ниските цени.

Ако някой смята,че цената на петрола ще продължи да пада до безкрай,или че тези цени ще се задържат за дълго,значи е абсолютен наивник! Петролът е важна енергийна суровина,чийто запаси на земята са ограничени. Логично е с намаляването на суровината цената и да расте. Искам да кажа,че в дългосрочен период цената ще расте. Това което става в момента е временно явление,което цели две неща: 1.Да се удари икономически Русия,която е трън в очите на САЩ 2.Цяла група държави начело със САЩ да попълнят запасите си от петрол на ниска цена. Въпроъст е имали луди да им го продават на тая цена. Не напразно го наричат "черното злато". Защото аз съм виждал земеделски производители,които унищожават земеделска продукция за да не я продават на безценица. И наистина :Защо трябва да продам нещо сега,след като след година ще мога да го продам три пъти по-скъпо? Ние трябва да му мислим,защото нямаме суровината. Какво ще правим когато цените се върнат на нормалните си нива!

Бае Иване - както Герман Граф каза каменният век не е приключил защото са свършили камъните. Тебе лъжа мене истина ама преди 100 г. това което е нефта за нас тогава са били въглищата. А през Средновековието, ако щеш вервай стратегически продукт е било сеното. Та пак ви напомням на рашките и рашкофилиците - навън е 21 век, нови източници на енергия и използване на наличните ресурси. Вие ако искате, продължавайте да си живеете в 18-ти век, никой не ви бърка. Ама за това не вие виновен Обама.

Алтернативни източници? Да има един,който е без алтернатива,който обаче не го искате.Ядрената енергия! Има и други,като например ВЕИ/възобновяеми енергийни източници/,от тях обаче цената на тока стана такава,че главите ни станаха на щайги!Тук става въпрос обаче за петрол като суровина за автомобилни горива! Това е най големия дял от приложението на петрола. Електромобилите за сега ги забравете. Още дълги години! Работя в тоя бранш и зная,че това което може да се направи реално сега е НАМАЛЯВАНЕ РАЗХОДА НА ГОРИВА,ЧРЕЗ ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИ С ХИБРИДНИ ДВИГАТЕЛИ.Те обаче няма да са по джоба на всеки.Газовите горива също не ги бройте-те също се приравняват към петрола и са със същия статут.Та съвета ми е:КОГАТО СЕ ГОВОРЯТ ВИСОКОПАРНИ И КРАСИВИ СЛОВА ЗА КАМЕННАТА ЕРА И ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК, ПЪРВО ДОБРЕ ДА СЕ ПОМИСЛИ. АМА С ГЛАВАТА; НЕ СЪС ЗАДНИТЕ ЧАСТИ!

БРЦК

Не си наясно. Изписал си купища глупости. Най- малкото = ОПЕК отказа да намали добива , а на пазара влиза и още 1 играч гладен за $ = Иран. Бюджетите на страните от ОПЕК е на червено - дори и на 15$ ще продават.Щото друго производство нямат.

Dimi

В интерес на истината ОПЕК се отказаха да намалят добива защото Русия не се съгласи на предложението на Саудитците за общо намаляне за да се вдигнат цените, а картела не иска да намали добивите без другите играчи извън ОПЕК да сторят същото... реално тази ниска цена е по-лоша за арабите защото те просто нямат друго производство... или ако имат то е символично. Но ако намалят добивите без страните извън ОПЕК да намалят своите реално арабите ще загубят пазари... в момента всичко е на надлъгване и времето ще покаже кой си е направил най-добре сметките

... няма как да пада до безкрай... ще пада докато стигне себестойността на производството с малка печалба...докато за нормалните държави с нормална икономика от това ще има известни сътресения, за Рашка това означава "Смерть России" ... има такава рубрика...СА вече се готви да продава на 16 долара за барел

Вън руските агенти и българските им слуги от България !!! Ако искаме да я има родината ! Най - много са Д П С и АТАКА !!! Службите, какво чакат, да не стане късно ???

ДА ЖИВЕЯТ БЪЛГАРО - РУСКИТЕ МАФИОТИ ОТ ЛУКОЙЛ !!!!! НЯМА ТАКАВА ИЗМИТ И НАГЛЕЦИ НИКЪДЕ ПО СВЕТА !! НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ......:-)

родшил, рокфелер...ти в този свят ли живееш?....колко си тъп вземи си сникер и се доубии

Някой информиран да ме светне, защо при 100 долара за барел цената на бензина тук беше около 2,6лв, а при 28 долара за барел е около 1,98лв. Ако се спазват тенденциите то бензина трябва да е 0,8лв..

2004г. цена на 1 барел=30 долара,на бензиностанциите беше 1л. бензин=0.60 евро

С удоволствие бих те светнал, ама после ще ме съдят за "лека телесна" повреда с фатален изход! Ама нямам 5000 лева, като Поничките от Враца, за да дуфтя при Путин в Москва!

Теб няма защо да те "светват". И без това си достатъчно изтрещял. Човекът търси икономическата логика;нашия го обръща на политика!

По-долу на два-три пъти бе обяснено, че в цената на бензина влизат 0.86 лв/л акциз+ДДС. Дори доставната цена на бензоколонката да е 00.00 лв/л, ще плащаш тези 0.86 лв/л!

Президентът на Сбербанк ( най-голямата в Русия ), много близък на Путин каза: времето на петрола и Русия изтичат, в Русия отричаме прогреса, заради криворазбран национализъм.

Предполагам,че така са говорили и през 1998,когато барела беше 9$!

Нещо да се е променило в икономическата структура на бензколонката след десетилетието на 'бурен възход'? Ах, да - нароиха се юристи, финансисти и меринджей..

На рано тържествуващите тролчета мога да кажа само, че от миналата година Путин продава петрол и газ не само за краварски долари, а и за юани, на някои държави - за рубли, а от септември - само за злато. Човекът инкасира в бюджета си 55 тона чисто злато в кюлчета само от тази търговия - и си ги прибави към резервите. В момента Централната банка има над 470 млрд. долара резерви, а отделно правителството - около 370 млрд. Всички социални програми си вървят, заплати и пенсии се плащат, издирват се най-различни начини и методи за справяне с трудностите - и собствено производство, и внос от азиатски и латиноамерикански държави, и какви ли не други интересни хватки! Така че - тях не ги мислете - и суровините, и златото, и скъпоценните камъни, и технологиите, и цялата Менделеева таблица, барабар с учените, които знаят как да я използуват - всичко си е в Русия, удължиха и срока за прибиране на изнесените по света капитали без да ги питат как са спечелени - не са за жалене руснаците!

кво им обясняваш на тия. Русия обяви продажба на пакети от Роснефт и ще си запълни с парите от продажбата бюджета. Ако трябва и част от Газпром ще сложат на тесгяха.

Да! И не само "Газпром" ще се наложи да сложат на тезгяха! Те вече Сибир го сложиха на 50%. Имат какво да залагат и със сигурност ще заложат. Проблемът е, когато дойде време да се връщат парите. Мда...

дали световните 'умни' пари са се засилили към компании управлявани безобразно като отдел на руското външно министерство.

Ти информира ли се че и златото е със спад в цената..ха..ха

хартиеното!!!!

Аврорка, май освен кьорфишеци, друго в склада не остана, а?

Аврорке, я ми обясни що тогава миналата седмица имаше пенсионерски стачки в Сочи и Краснодар? Но хората им резнали пенсионерските карти за градския транспорт. Велико социално преживяване...В Крим още стоят на тъмно и режим на тока. много много примери като горните. Ти на това успешни социални програми ли му викаш? А задлъжнялостта на Роснефт - 1,3 трилиона рубли - почти колкото вътрешният дълг на русия? Предстоящото плащане на близо 87-90 млрд. долара външен заем на рашката къде остана? Всичко дето съм го написал по-горе е взето от руски източници. Да имат резерви но самият Граф каза че при този курс на рублата и цените на нефта резервите ще са опукани най-късно до средата на следващата година. И кой моля те купува нефт с рубли и юани? само някъде в болното ти въображение, май?

... само дето резервните части за всички видове западна техника, с която Рашка работи, както при добива на петрол, така и във всички останали отрасли на икономиката си, утре ще трябва да ги пазарува със злато... или да продава златото за долари...

а.. като им свършат западните части ще си направят руски!!! и ще пробият чак до центъра на земята!

Щерев. Защо плачеш на чужд гроб. Вземи си намери работа - стига тролски герберски левчета. Ако си българин коментирай какво става у нас с цените на бензина, защото и теб те "таковат" ББ и шайката му. Или по-добре не мърдай (нали плащат) да не им правиш кеф :)

Абе терикати да Ви питам какво ще стане ако утре Русия спре да изнася петрол, а ? Ще Ви видя от къде ще купувате тогава.

Мичкоооо, толко си малоумен, че не знам как пишеш на компютъра ...

Иран ще каже браво ;)

С какъв финес запада дресират средновековните варвари- руснаци..ха..ха. Без дрънкане на оръжие и без излишно пилеене на пари по тролове..ха.ха

Като толкова те бива да ревеш на чужди гробища, я кажи първо кво стана с фракинга на кравария - те май още на 50 долара за барел останаха без печалба, а на 45 - минаха в червеното поле, а?! Знаеш ли каква е себестойността на техния нефт от "модерните" им технологии?! А с днешните цени вече всичките краварски компании за добиви на черно злато чрез унищожаване на планетата са отдавна фалирали!!! Което е добра новина, всъщност!

Ама това гробище е глътка въздух за българския потребител

абсолютно вярно!!!! даже вече традиционните компании го дават без пари тежкият и кисел нефт - подобен на руският... А цената на Брент продължава да пада. Ти помниш ли я февруарската революция от 1917? ще я има и през 2016. за едната бройка да стане 100 години по-късно.

запад ги дресира бе шут, с какво потъналия в дългове идефицити запад може да дресира Русия-с гол тумбак арабски халифат.Щото първата вълна на разпад на ЕС отмина тече в пълен ход втората.Русия въобще не ги мисли.

Продуктовые карточки ,печь хлеб с корой березы и гуманитарка ета наше светлое будеще

Картички, мартички ама всеки ден си правят военни учения по цялата територия, че и в Сирия.

И какво от това? Армията е за това. Да бъде гърчена. И наборната също.

Руссо-мафиозо? Ако се сравнят минималните раб. заплати, в Русия - 78 $ и България 235 $, при положение, че БВП-то на глава от населението е почти равен, се получава, че средностатистическият руснак получава 157 $ по-малко от средностатистическия българин! Умножено по 142 милиона россияне това прави 267.6 милиарда долара! При положение, че през 2015-та година БВП на Русия е 1.176 трлн. долара, 15-то място в света, излиза, че минимум 267.6 милиарда долара, което представлява 22.8% от БВП-то, се крадат от народа! Познайте от 3 пъти, в чий джоб се спастря откраднатото! При сметките съм използвал учебника по аритметика за 7-ми клас! Който го има и не вярва, да ги провери!

Наистина ви набират с конкурс по кретенизъм,няма съмнение!

Заплата на гимназиален учител в Москва - 2250 лв. (през курса на долара) Заплата на гимназиален учител в София - 600 лв.

Лъжеш Заплата на гимназиален учител в Москва е около 32 000 рубли Или това са 800 лева. Заплатата на гимназиален учител в Краснодар е 20 000 рубли или това са около 450 лева И продължават да падат

си напълно луд бе недей да сравняваш заплатите на ср.стат.руснак и ср.стаг.българин щото есмешно.Ср.стат.българин плаща 70-80 % от заплатата си през зимата за сметки само за парно и ток.Ср.стат.руснак плаща през зимата ток,парно гореща вода и горива 8-10 % от месечната си заплата.

Popa

Падна за кратко, сиреч временно! Има хубава българска поговорка, "Няма нищо по-постоянно от временното"! Временно и социализма и СССР изпитваха трудности! Русия също днес временно изпитва трудности! Как завършва всичко, вече сме го виждали! Стар филм, със стари реплики и субтитри!

Руска икономика е стабилна и няма да се разклати от няколко долара разлика в цена на петрол. Русия е преживяла много трудности в своя история, но на край винаги се е оказвала победител и е уничтожавала свои врагове! Ако е необходимо, Русия много лесно може да предизвика покачване на цени на петрол.

Добре, де... Съгласен съм с всичките тези неща за трудностите, героизма на народите на РоССия, тяхната упоритост и всеотдайност... Съгласен съм! Но не съм съгласен, че при всичкото това имане, дето Господ ви е изсипал на главите, вие трябва да преживявате всичките тези изпитания. И да оставим, както казват класиците на марксизма-ленинизма, настрана обективните закономерности и обстоятелства, но всъщност вие, народите на РоССия сами се вкарвате в тези приключенски филми. И то постоянно, непрекъснато... Що така, а?

виж, ние вече вярваме на фактите, не на пропагандата спусната от Москва. Офертата за Южен Поток по правилата на ЕС още важи, впрочем.

Нахлуванията на САЩ в други страни поражда врагове и тероризъм, обаче американците отказват да го признаят, пише коментаторът Брюс Фейн в The Washington Times. Според него, САЩ се стремят към власт, както и другите империи в миналото. Накрая Вашингтон започна да води войни заради войните и се оказа не в състояние да одържи победа над международния тероризъм, пише Фейн. Той добавя, че САЩ отказват да признаят, че: Благосъстояние в трилион долари, огромна власт и социален статут се крият зад нашия военнопромишлен-терористичен комплекс. Той процъфтява върху вечната война и измислените от страхове опасности и заплахи за съществуването.

Малки козякчета,защо плюете Вашингтон Таймс,мамка ви комунистическа!

Соросоидните тролове явно излязоха в почивка.

да ти кажа Болен е излязъл в почивка. Хич не се чува тоя народен трибун напоследък. Да не е настинал?

съвсем не!

имат какво да ядат за обяд!

Честито товарищи путинуиди, 1.00 USD = 78.6371 RUB 27.21 Цена (USD) за един барел суров петрол. Икономическата политика на Путин се превърна в катастрофа Руснаците очакват с нетърпение въвеждане на "продуктовые карточки" ДОБРЕ ДОШЛИ В СССР !!! ДА,ПУТИН Е ВЕЛИК

Мерси, подобно,да ти влиза удобно.

не може да отречеш, че всичкото руснак по-голямо от 33 години си мечтае за СССР.. в youtube е пълно с канали от които се леят сълзи по загубеният рай на комунистически СССР. Време е да се отречем от американската политика на внос-износ на демокрация и да оставим руснаците да си живеят в комунизма, арабите да си режат главите и пребиват с камъни жените, а канибалите да си ядат хора. Не е демократично някак си зорлем да караме руснаците да живеят като бели хора.

През последните 12 г. в следствие на войните и операциите на САЩ в Близкия изток са убити над 2 млн. души. И най-тъжната равносметка, която Вашингтон и НАТО отказват да направят е, че оставиха Ирак в разруха, Ислямска Държава се надигна под носа им, а Афганистан се превърна в най-големия производител на хероин под окупацията на САЩ и НАТО и практически скоро пак ще е в ръцете на талибаните

В катастрофа е само "шистовата революция"тролчо!Но да отдадем дължимото и на "битумната революция"в Канада и добива в Северно море!Вас на Козяк с конкурс по идиотизъм ли ви набират?!:-)

Гуманитарка очаквам от Северна Корея и Венецуела-само те ми останаха приятели

Гуманитарките само Путин ги раздава. Нареди се при него.

Може и след 20 година да е, но Путин ще изведе Русия от кризата. Факт.

мечтай си.. от Северна Корея освен стомана друго нямат за износ.. те са по-гладни и от руснаците.

Парадокс, 0.4% от храната потребявана в Европа е от...Северна Корея;)

3 стотинки литъра петрол бе той по-евтин от минералната вода. Нямало световни конспирации, това не доказва ли че досега сме живели само в конспирация ? Искам да си купя петрол от Иран но не мога , това не е ли конспирация ?

а кой те спира? Персите са обещали по половин милион барела на ден да изнасят... и офертата е валидна от днес.

Миро Пътев май ще трябва да връща Крим :D :D :D

А народа на Крим дали ще иска да се върне?

Без дулата на Калашников, вече наистина ще каже какво иска! Сигурно няма да е мизерия и нищета!

кой ще иска да купи 5 млн. гладуващи ?

Русия отвори своя борса и своя марка петрол Уралс. Не зависи от чифутските фалшиви котировки на бъдещи сделки, манипулирани от 4 еврейски банки в САЩ. От 2014 РФ продава нефта срещу твърдо злато и купува злато с долари. Разплащанията с Китай, Индия и Иран са в местни валути. РФ спря изплащавнето на кредити към Зап. банки, над 700 млрд. долара, като контрасанкция. Те.Русия няма да върне кредити за още толкова млрд. Като се изчисли тази икономия, се получава, че РФ е продавала и ще продава нефта си по 96 долара за барел още 2 години-.....

Сега си пролича че си трол.

Човече, как можа да измислиш такава глупост?! Разбира се, че цената на Urals е в зависимост от цевата на Brent и то по точно определен начин. Има един коефициент, който е приблизително равен на 0.89, т.е. цената на нефт Urals e равна на 0.89 от цената на сорт Brent!

отлично!!! значи освен, че ще пият петрол руснаците ще дъвчат и стомана със злато! Кой друг освен Путин може да прояви такова човеколюбие и да разнообрази храната на обикновеният трудещ се руснак?

Цените на петрола падат, но и това ще е до време. Ще дойде момент и всички ще искат да си купуват рубли за да търгуват с Русия. Китайците вече го правят. Масово се запасяват с рубли.

Сигурно и жилищата си купуват в Китай с рубли! Само така. Да мрат мръсните мракобесни капиталисти.

да, до време ще е .. след 1 седмица цената ще се качи до 32 долара за барел от оня сорт дето в Русия не го помпат, а след това ще падне до към 23-24, ако не и по-ниско.

Всяка статия за цената на петрола се свръзва с Русия??????????По никакъв начин с стотиците вече фалирали фирми за добив на шистов петрол в САЩ,себестойност около 40$,Огромните битумни залежи в Канада,себестойност 55$ и норвежкия и английски добив в Северно море,за домашно потърсете себестойноста там!:-)

Е пред фалит,а?

Душко, мамин умнико, фирми фалират по цял свят не само в петролния бизнес, а и в много други. Не само в Канада, САЩ, а и по целия свят. Също така нови фирми се създават. Но това не води до фалит на държавите. А когато бюджета на една рашка зависи на 60% от износа на нефт и газ и на 93% от износа на всякакви суровини, подчертавам - СУРОВИНИ, а не преработена продукция води до фалит на държава.

Кога са фалирали петролни компании до сега бе трол?!Не виждаш ли,че си смешен!Кажи нещо за"шистовата революция"Бу ха ха ха ха ха ха!!!Въпроса на човека беше,защо за тези фалити няма и дума???!!!!

ти наистина не си излизал от подуяне.Представите ти и познанията са русия за от тези за Подуяне.

Гербаджийски соросифтици,защо във Варна нафтата е 1.58?Да не би да имате проблем с ТИМ?!Ха ха ха ха ха ха ха!!!

Pesh0

толкова ли е ?

Да бе човек!Лукойл слезе със стотинка под Марешки на 1.58!:-)

аз да съм добре, а Вуте трябва да е зле. Не си задавате въпроса как една шайка мошеници ни обира всеки ден с цените на горивата, а се замислихте и за арабите и за Русия.

Колкото по-слаба е Русия, толкова повече отслабва мъртвешката хватка в която държи България вече 70 години. Вече си личи. Къде отидоха всичките български проруски партии?

По-голямата част от народа е с братска Русия.

айде бе - ти за 15 копейки ли си, Хане??

С тия ниски цени на петрола, да му мислят арабелите.

Арабския свят е престанал да разчита на петрола още от средата на ХХ век.

А на какво разчита, на пясък ли?

Pesh0

че той от тогава , изобщо може да разчита на него . Преди това са били европейски колонии а още малко преди това , не се е търсил петрол .

Русия отвори своя борса и своя марка петрол Уралс. Не зависи от чифутските фалшиви котировки на бъдещи сделки, манипулирани от 4 еврейски банки в САЩ. От 2014 РФ продава нефта срещу твърдо злато и купува злато с долари. Разплащанията с Китай, Индия и Иран са в местни валути. РФ спря изплащавнето на кредити към Зап. банки, над 700 млрд. долара, като контрасанкция. Те.Русия няма да върне кредити за още толкова млрд. Като се изчисли тази икономия, се получава, че РФ е продавала и ще продава нефта си по 96 долара за барел още 2 години-.....

Това означава, че много малко петрол продава, след като е натрупала златен резерв само за около 300 милиарда долара. Ц.ц.ц.ц.

Така е. Файнешенъл Тааймс от 14.1.16 определя спирането на кредитните изплащания към Зап. банки като брилянтен ответен ход на Путин.

И главно руснелите. "... газ, нефт, метали, дървесина съставляват 80% от износа на Русия".

Чудя се кога на братята ще им писне и ще си продават петрола само за рубли, да ги видим тогава американците какво ще правят. Е, сега и Иран може да продава в рубли, ако иска.

Има и други продавачи на пазара.

А след това ще търчат да обменят получените рубли опять в долларов США, защото.... познай защо? :)))

Мисля, че трябва да обърнем заслугата на Барак Обама, който прекрати санкциите срещу Иран и Куба и отвори един нов свят за други като нас. По този начин своеволията на продаващите петрол срещу заробване с религия ще престанат. Барак Обама се обади в Техеран и постигна немислимото без война. Първите, които изпищяха бяха евреите и саудитците, а ние в това време опъвахме шия като сдухани. Трябва да му издигнем паметник за тази работа.

Как беше точно официалното име на Иран?

ПАМЕТНИК БАНАН!:-)

Pesh0

Случая с Куба е интересен , САЩ свалят санкцийте , а кубинците , много не се натискат , да им ги свалят :) Дали не са си научили урока , от нас ?

кои точно кубинци са против??

Цената от 30 щд за барел с важна само за руснаците, но всъщност драма няма. Обективната оценка на петрола е около 20 долара , защото Иран получи възможността да се върне на световния пазар, Още тогава писах, че с връщането нещата за нас ще се подобряват. Сега е важно Либия да отвори огромния си добив и забравяме за петролните грижи. А в съчетания с "Тесла" светът влиза в нови измерения на пазара, към който трябва да сме адекватни.

Шистов себестойност 40%,битумен-55$,платформи в Северно море-35-40!Ха ха ха ха ха ха!!!

Хора, престанете!...Русия или САЩ?...Путин или Обама?...А, България??? 28$-1.90лв. ??? п.с. Трябва да е ясно, че и двете държави имат огромно влияние върху нас. Но има и неща, които от нас зависят и само ние можем да си помогнем.

Имай предвид, е в тази цена има и акциз и ДДС. Освен това, тази цена е за петрол закупен в края на февруари!!! Не е за днес! Днешната цена се формира от покупка през началото на декември!

Добре. Така да е. Но защо при 100$ цената е 2,70лв. А при 28$ е 1,90лв. Не се заяждам, кажи? Това за ддс-то и акциза го знаем, то и при 100-те $ за барел пак си ги имаше. Само, че при 70% спад на петрола + ддс-то и акцизите, цената на бензиностанциите е със спад 30%, е това обясни. Аз не казвам, че знам. Питам. Ей тук по форумите се ровя и искам да разбера. Защото колкото и да смятам, как и да го въртя, сметката не що не излиза.

е под 1 и 60 и бензина и нафтата!

Коментари - Цената на петрола сорт Брент падна за кратко до под $28 | Днес.dir.bg

Цената на петрола сорт Брент падна за кратко до под $28

Петролът сорт Брент, който е референтен за европейския пазар, поевтиня за кратко до под 28 долара за барел при търговията в Азия днес.

Обратно в новината

Коментари - Цената на петрола сорт Брент падна за кратко до под $28 | Днес.dir.bg

Коментари

Италия и Канада изправариха Русия по брутен вътрешен продукт

95.7% от националното богатство на Русия се формира от природни ресурси,а 70% от руския износ е съставен от газ и петрол.Около 50% от приходите в държавния бюджет на Русия идват от продажбата на петрол и природна газ

На руснаците ще им хване гъза паяджина

Ами какво ще прави Путин сега?От къде пари?

АБЕ КВО СТАВА БРЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА 100ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ А СЕГА 28 ДАЛАРА А ПРИ НАС ГОРИВАТА САМО С НЯКОЛКО СТОТИНКИ ПАДНАХА .НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗМАМНИЦИ ДАНО ИМ ПРЕСЕДНЕ

защо на Шел и ОМВ цените са същите, пак заради Путин, нали?

Един въпрос от името на 7 милиона българи. Защо бензина в САЩ е 10 цента за литър (18 стотинки) а в България е 1.90 лв. за литър или 11 ПЪТИ повече?????

Popa

Щото нефта го купуваме скъпо и прескъпо от Путин!

Защото има междинни фирми,които ни ограбват и Путин прибира парите,както окраде 4 милиарда от корпоративна банка с агента си Цветан Василев и сега го пази в Белград

един отговор:няма такава цена на бензина в usa,господин всезнаико.89=1.79$ за галон(1 галон=3.780литра),91=1.9ч$ ;9з=2.з1$:дизелот 1.75$до 2.00$за галон.мафията е една и съща навсяксде.цената на петрола пада ,цените не .

"Много хубаво не е на хубаво!" - по умни от нас са го казали. То само с приказки и "мазане на ски" ако ставаше, тука щеше да е рая, няма кой да ни се опре. В Конгреса на Щатите отлежава една програма, как да станели енергонезависими до 2035 г. Сега май следва местене на датата и пак отлежаване. Не е за бъзик, но нали те ни дават разни акъли по тоя въпрос, ръчкат да търсят шистов газ у нас. Та с една дума, дайте поне да мислим, преди да пишем глупости. Повечко четене. Никой до сега не ни е давал за без пари, та тия с баданарките, нема сми... Тия, дето имат, не са прости. И точно затова имат, че знаят как да го пазят.

Ами сега какво ще стане с плановете на Путин за превземане на света?

Само калъфи като тебе може братя хем с персите, хем с руснаците :)) Ограмотете ,че е срамота да се наричате Българи!

Иран намаза ските на путкин към най-тъмното кише на Историята !

Той и преди падна за кратко, ама СССР падна завинаги!

БЪРЗОТО ПАДАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА Е ЗАТИШИЕ ПРЕД БУРЯ!!!НЕРЕАЛНО НИСКИТЕ ЦЕНИ НЯМА ДА СА ЗА ДЪЛГО!!!НО В БЪЛГАРИЯ НЯМА КАРТЕЛ ЗА ГОРИВАТА,АМА НИКАКЪВ!!!ПИСНА МИ ОТ СХЕМИ ЗА ЩАВЕНЕ КОЖАТА НА НАРОДА!!!

а нереално високите бяха ОК, а ?

вземете по русофилска линия се разберете с Лукойл/др. Златев да пусне бензина за 1,58 и в другата част на България.

според мен родшил и рокфелер са правилните хора ама калаф като теб е възможно да е до нивото на лукоил само...

Петрола се срива, а само рублата се обезценява?!

а не пара!

Дори цената на петрола да е равна на 0 долара, цената за литьр бензин ще остане сьщата.Причината:Това е просто един даньк или рекет вьрху всеки от нас.На този даньк плащаме и още един даньк от 20% ДДС.Отлична система за робство са ни измислили хазарите.

Господине, имате ли понятие какво е това бюджет и каква връзка има той с функциите на държавата? И с пенсиите на нашите родители?

Като паднат цените на горивата дали няма де увеличи потреблението? Със сигурност ДА! Тогава няма ли да се запази и дори да се увеличат приходите в бюджета в резултат на по-големите количества продадени горива. Какво ще кажеш за това IQ 146?

Нали майка ти,или баба ти получават пенсия?! От къде мислиш идват парите за това?

Русофил

ПРИ ТОТАЛЕН ДЕМОГРАВСКИ СРИВ,ТАЗИ СИСТЕМА С ПЕНСИИТЕ Е ОБРЕЧЕНА!!!

асолютно правилно мич

Вече е готова да падне и за дълго... :-)

...под $28/барел...

Колко е сериозно положението можем да съдим по разни дребни новини: 1. Саудитска Арабия приема закон за енергийна ефективност и обмисля допълнително редуциране на бюджетни разходи. 2. Кувейт обмисля отлагане или дори прекратяване мегапроекта Бубян, както и други големи проекти. 3. Русия редуцира държавния бюджет с още 10% и отлага или отменя инвестиции в научноизследователски дейности и институти. 4. Производителите на нискокачествен шистов петрол от Северна Дакота, които продаваха на цена 47 долара/барел през 201ч, вече трябва да ПЛАЩАТ по 0.5 долара/барел на рафинериите, за да им взимат продукцията. През последната година в Северна Дакота са съкратили над 20 000 работници от петролната индустрия. А у нас - Горанов преди нова година хленчеше, че приходната част на Бюджет 2016 щяла да пострада заради ниските цени на петрола и съответно по-ниския ДДС върху цената.

... и за първи път в САЩ заетите в добива на алтернативни видове енергия са повече, отколкото заетите в добива на петролни продукти... САЩ не ги мисля, откакто съществуват движат прогреса на света... Бог да пази Америка!

САЩ са най-големият производител на петрол в света. Значи имат най-голям интерес от високи цени на петрола. А относно възобновяемата енергия - както добива на петрол, така и ВЕИ в САЩ са субсидирани. Когато спрат субсидиите за ВЕИ, тогава ще ми ги похвалиш като успешни пионери в тази област.

Боже, опази! Доживях да чуя и подобни възласи....

Ако петрола направи корекция с 3-4 долара нагоре, съм сигурен, че бг мафията с горивата ще изреве на умряло и ще качи цените с 20 ст./литър ! Абе, българи търпеливи, докога ще го търпите отзад бе !

Уралът пада под 25$ -УРА! Разпадът на Империята на Злото върви по план!

...рублите вече са по 79.10 за долар и 86.18 за евро... колкото повече рубли струва един долар, толкова по-добре ще живеят руснаците... ако петрола падне под 80 долара за барел световната икономика ще рухне... това са мъдрите мисли на вожда по повода...

да защото руската ще рухне при под 20 долара.. демек - мноооого след 80-те... ама чакай той петрола бил по 29 долара за барел...

Понеже отдавна сме оправили собствената си страна и ни е налегнала една скука и липса на предизвикателства в живота, та дай да поумуваме малко за бъдещето на Русия, Иран и Китай ;))

Не е от скука. Просто възходът на България като държава зависи пряко от крахът на руската империя.

Глупости. Кажи ми как точно или просто тролиш за долар на час.

... не само за България, за цялото човечество ще настъпи мир и благоденствие след краха на Империята на Злото...

ДИР-а, дайте информация за стойностите на петрола, при който са разчетени бюджетите на останалите страни от ОПЕК, ако имате такава информациям акто и за бюджетите на САЩ и в частност за щати като Тексас и Аляска! Стига само сте преписвали каквото ви подхвърлят!

Преди да си ревнал за Тексъс - там има много силна индустрия, авио-космическа при това- кажи 'hello' на Lockheed Martin :) Аляска и тя ще избута някак - това да ни ти е западналия Сибир ;)

Не може да се дава такава информация. Тук даваме информация колко ЩЕ е зле Русия. Те САЩ нямат нищо общо с петрола и изобщо не им пука от ниските цени.

Ако някой смята,че цената на петрола ще продължи да пада до безкрай,или че тези цени ще се задържат за дълго,значи е абсолютен наивник! Петролът е важна енергийна суровина,чийто запаси на земята са ограничени. Логично е с намаляването на суровината цената и да расте. Искам да кажа,че в дългосрочен период цената ще расте. Това което става в момента е временно явление,което цели две неща: 1.Да се удари икономически Русия,която е трън в очите на САЩ 2.Цяла група държави начело със САЩ да попълнят запасите си от петрол на ниска цена. Въпроъст е имали луди да им го продават на тая цена. Не напразно го наричат "черното злато". Защото аз съм виждал земеделски производители,които унищожават земеделска продукция за да не я продават на безценица. И наистина :Защо трябва да продам нещо сега,след като след година ще мога да го продам три пъти по-скъпо? Ние трябва да му мислим,защото нямаме суровината. Какво ще правим когато цените се върнат на нормалните си нива!

Бае Иване - както Герман Граф каза каменният век не е приключил защото са свършили камъните. Тебе лъжа мене истина ама преди 100 г. това което е нефта за нас тогава са били въглищата. А през Средновековието, ако щеш вервай стратегически продукт е било сеното. Та пак ви напомням на рашките и рашкофилиците - навън е 21 век, нови източници на енергия и използване на наличните ресурси. Вие ако искате, продължавайте да си живеете в 18-ти век, никой не ви бърка. Ама за това не вие виновен Обама.

Алтернативни източници? Да има един,който е без алтернатива,който обаче не го искате.Ядрената енергия! Има и други,като например ВЕИ/възобновяеми енергийни източници/,от тях обаче цената на тока стана такава,че главите ни станаха на щайги!Тук става въпрос обаче за петрол като суровина за автомобилни горива! Това е най големия дял от приложението на петрола. Електромобилите за сега ги забравете. Още дълги години! Работя в тоя бранш и зная,че това което може да се направи реално сега е НАМАЛЯВАНЕ РАЗХОДА НА ГОРИВА,ЧРЕЗ ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИ С ХИБРИДНИ ДВИГАТЕЛИ.Те обаче няма да са по джоба на всеки.Газовите горива също не ги бройте-те също се приравняват към петрола и са със същия статут.Та съвета ми е:КОГАТО СЕ ГОВОРЯТ ВИСОКОПАРНИ И КРАСИВИ СЛОВА ЗА КАМЕННАТА ЕРА И ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК, ПЪРВО ДОБРЕ ДА СЕ ПОМИСЛИ. АМА С ГЛАВАТА; НЕ СЪС ЗАДНИТЕ ЧАСТИ!

БРЦК

Не си наясно. Изписал си купища глупости. Най- малкото = ОПЕК отказа да намали добива , а на пазара влиза и още 1 играч гладен за $ = Иран. Бюджетите на страните от ОПЕК е на червено - дори и на 15$ ще продават.Щото друго производство нямат.

Dimi

В интерес на истината ОПЕК се отказаха да намалят добива защото Русия не се съгласи на предложението на Саудитците за общо намаляне за да се вдигнат цените, а картела не иска да намали добивите без другите играчи извън ОПЕК да сторят същото... реално тази ниска цена е по-лоша за арабите защото те просто нямат друго производство... или ако имат то е символично. Но ако намалят добивите без страните извън ОПЕК да намалят своите реално арабите ще загубят пазари... в момента всичко е на надлъгване и времето ще покаже кой си е направил най-добре сметките

... няма как да пада до безкрай... ще пада докато стигне себестойността на производството с малка печалба...докато за нормалните държави с нормална икономика от това ще има известни сътресения, за Рашка това означава "Смерть России" ... има такава рубрика...СА вече се готви да продава на 16 долара за барел

Вън руските агенти и българските им слуги от България !!! Ако искаме да я има родината ! Най - много са Д П С и АТАКА !!! Службите, какво чакат, да не стане късно ???

ДА ЖИВЕЯТ БЪЛГАРО - РУСКИТЕ МАФИОТИ ОТ ЛУКОЙЛ !!!!! НЯМА ТАКАВА ИЗМИТ И НАГЛЕЦИ НИКЪДЕ ПО СВЕТА !! НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ......:-)

родшил, рокфелер...ти в този свят ли живееш?....колко си тъп вземи си сникер и се доубии

Някой информиран да ме светне, защо при 100 долара за барел цената на бензина тук беше около 2,6лв, а при 28 долара за барел е около 1,98лв. Ако се спазват тенденциите то бензина трябва да е 0,8лв..

2004г. цена на 1 барел=30 долара,на бензиностанциите беше 1л. бензин=0.60 евро

С удоволствие бих те светнал, ама после ще ме съдят за "лека телесна" повреда с фатален изход! Ама нямам 5000 лева, като Поничките от Враца, за да дуфтя при Путин в Москва!

Теб няма защо да те "светват". И без това си достатъчно изтрещял. Човекът търси икономическата логика;нашия го обръща на политика!

По-долу на два-три пъти бе обяснено, че в цената на бензина влизат 0.86 лв/л акциз+ДДС. Дори доставната цена на бензоколонката да е 00.00 лв/л, ще плащаш тези 0.86 лв/л!

Президентът на Сбербанк ( най-голямата в Русия ), много близък на Путин каза: времето на петрола и Русия изтичат, в Русия отричаме прогреса, заради криворазбран национализъм.

Предполагам,че така са говорили и през 1998,когато барела беше 9$!

Нещо да се е променило в икономическата структура на бензколонката след десетилетието на 'бурен възход'? Ах, да - нароиха се юристи, финансисти и меринджей..

На рано тържествуващите тролчета мога да кажа само, че от миналата година Путин продава петрол и газ не само за краварски долари, а и за юани, на някои държави - за рубли, а от септември - само за злато. Човекът инкасира в бюджета си 55 тона чисто злато в кюлчета само от тази търговия - и си ги прибави към резервите. В момента Централната банка има над 470 млрд. долара резерви, а отделно правителството - около 370 млрд. Всички социални програми си вървят, заплати и пенсии се плащат, издирват се най-различни начини и методи за справяне с трудностите - и собствено производство, и внос от азиатски и латиноамерикански държави, и какви ли не други интересни хватки! Така че - тях не ги мислете - и суровините, и златото, и скъпоценните камъни, и технологиите, и цялата Менделеева таблица, барабар с учените, които знаят как да я използуват - всичко си е в Русия, удължиха и срока за прибиране на изнесените по света капитали без да ги питат как са спечелени - не са за жалене руснаците!

кво им обясняваш на тия. Русия обяви продажба на пакети от Роснефт и ще си запълни с парите от продажбата бюджета. Ако трябва и част от Газпром ще сложат на тесгяха.

Да! И не само "Газпром" ще се наложи да сложат на тезгяха! Те вече Сибир го сложиха на 50%. Имат какво да залагат и със сигурност ще заложат. Проблемът е, когато дойде време да се връщат парите. Мда...

дали световните 'умни' пари са се засилили към компании управлявани безобразно като отдел на руското външно министерство.

Ти информира ли се че и златото е със спад в цената..ха..ха

хартиеното!!!!

Аврорка, май освен кьорфишеци, друго в склада не остана, а?

Аврорке, я ми обясни що тогава миналата седмица имаше пенсионерски стачки в Сочи и Краснодар? Но хората им резнали пенсионерските карти за градския транспорт. Велико социално преживяване...В Крим още стоят на тъмно и режим на тока. много много примери като горните. Ти на това успешни социални програми ли му викаш? А задлъжнялостта на Роснефт - 1,3 трилиона рубли - почти колкото вътрешният дълг на русия? Предстоящото плащане на близо 87-90 млрд. долара външен заем на рашката къде остана? Всичко дето съм го написал по-горе е взето от руски източници. Да имат резерви но самият Граф каза че при този курс на рублата и цените на нефта резервите ще са опукани най-късно до средата на следващата година. И кой моля те купува нефт с рубли и юани? само някъде в болното ти въображение, май?

... само дето резервните части за всички видове западна техника, с която Рашка работи, както при добива на петрол, така и във всички останали отрасли на икономиката си, утре ще трябва да ги пазарува със злато... или да продава златото за долари...

а.. като им свършат западните части ще си направят руски!!! и ще пробият чак до центъра на земята!

Щерев. Защо плачеш на чужд гроб. Вземи си намери работа - стига тролски герберски левчета. Ако си българин коментирай какво става у нас с цените на бензина, защото и теб те "таковат" ББ и шайката му. Или по-добре не мърдай (нали плащат) да не им правиш кеф :)

Абе терикати да Ви питам какво ще стане ако утре Русия спре да изнася петрол, а ? Ще Ви видя от къде ще купувате тогава.

Мичкоооо, толко си малоумен, че не знам как пишеш на компютъра ...

Иран ще каже браво ;)

С какъв финес запада дресират средновековните варвари- руснаци..ха..ха. Без дрънкане на оръжие и без излишно пилеене на пари по тролове..ха.ха

Като толкова те бива да ревеш на чужди гробища, я кажи първо кво стана с фракинга на кравария - те май още на 50 долара за барел останаха без печалба, а на 45 - минаха в червеното поле, а?! Знаеш ли каква е себестойността на техния нефт от "модерните" им технологии?! А с днешните цени вече всичките краварски компании за добиви на черно злато чрез унищожаване на планетата са отдавна фалирали!!! Което е добра новина, всъщност!

Ама това гробище е глътка въздух за българския потребител

абсолютно вярно!!!! даже вече традиционните компании го дават без пари тежкият и кисел нефт - подобен на руският... А цената на Брент продължава да пада. Ти помниш ли я февруарската революция от 1917? ще я има и през 2016. за едната бройка да стане 100 години по-късно.

запад ги дресира бе шут, с какво потъналия в дългове идефицити запад може да дресира Русия-с гол тумбак арабски халифат.Щото първата вълна на разпад на ЕС отмина тече в пълен ход втората.Русия въобще не ги мисли.

Продуктовые карточки ,печь хлеб с корой березы и гуманитарка ета наше светлое будеще

Картички, мартички ама всеки ден си правят военни учения по цялата територия, че и в Сирия.

И какво от това? Армията е за това. Да бъде гърчена. И наборната също.

Руссо-мафиозо? Ако се сравнят минималните раб. заплати, в Русия - 78 $ и България 235 $, при положение, че БВП-то на глава от населението е почти равен, се получава, че средностатистическият руснак получава 157 $ по-малко от средностатистическия българин! Умножено по 142 милиона россияне това прави 267.6 милиарда долара! При положение, че през 2015-та година БВП на Русия е 1.176 трлн. долара, 15-то място в света, излиза, че минимум 267.6 милиарда долара, което представлява 22.8% от БВП-то, се крадат от народа! Познайте от 3 пъти, в чий джоб се спастря откраднатото! При сметките съм използвал учебника по аритметика за 7-ми клас! Който го има и не вярва, да ги провери!

Наистина ви набират с конкурс по кретенизъм,няма съмнение!

Заплата на гимназиален учител в Москва - 2250 лв. (през курса на долара) Заплата на гимназиален учител в София - 600 лв.

Лъжеш Заплата на гимназиален учител в Москва е около 32 000 рубли Или това са 800 лева. Заплатата на гимназиален учител в Краснодар е 20 000 рубли или това са около 450 лева И продължават да падат

си напълно луд бе недей да сравняваш заплатите на ср.стат.руснак и ср.стаг.българин щото есмешно.Ср.стат.българин плаща 70-80 % от заплатата си през зимата за сметки само за парно и ток.Ср.стат.руснак плаща през зимата ток,парно гореща вода и горива 8-10 % от месечната си заплата.

Popa

Падна за кратко, сиреч временно! Има хубава българска поговорка, "Няма нищо по-постоянно от временното"! Временно и социализма и СССР изпитваха трудности! Русия също днес временно изпитва трудности! Как завършва всичко, вече сме го виждали! Стар филм, със стари реплики и субтитри!

Руска икономика е стабилна и няма да се разклати от няколко долара разлика в цена на петрол. Русия е преживяла много трудности в своя история, но на край винаги се е оказвала победител и е уничтожавала свои врагове! Ако е необходимо, Русия много лесно може да предизвика покачване на цени на петрол.

Добре, де... Съгласен съм с всичките тези неща за трудностите, героизма на народите на РоССия, тяхната упоритост и всеотдайност... Съгласен съм! Но не съм съгласен, че при всичкото това имане, дето Господ ви е изсипал на главите, вие трябва да преживявате всичките тези изпитания. И да оставим, както казват класиците на марксизма-ленинизма, настрана обективните закономерности и обстоятелства, но всъщност вие, народите на РоССия сами се вкарвате в тези приключенски филми. И то постоянно, непрекъснато... Що така, а?

виж, ние вече вярваме на фактите, не на пропагандата спусната от Москва. Офертата за Южен Поток по правилата на ЕС още важи, впрочем.

Нахлуванията на САЩ в други страни поражда врагове и тероризъм, обаче американците отказват да го признаят, пише коментаторът Брюс Фейн в The Washington Times. Според него, САЩ се стремят към власт, както и другите империи в миналото. Накрая Вашингтон започна да води войни заради войните и се оказа не в състояние да одържи победа над международния тероризъм, пише Фейн. Той добавя, че САЩ отказват да признаят, че: Благосъстояние в трилион долари, огромна власт и социален статут се крият зад нашия военнопромишлен-терористичен комплекс. Той процъфтява върху вечната война и измислените от страхове опасности и заплахи за съществуването.

Малки козякчета,защо плюете Вашингтон Таймс,мамка ви комунистическа!

Соросоидните тролове явно излязоха в почивка.

да ти кажа Болен е излязъл в почивка. Хич не се чува тоя народен трибун напоследък. Да не е настинал?

съвсем не!

имат какво да ядат за обяд!

Честито товарищи путинуиди, 1.00 USD = 78.6371 RUB 27.21 Цена (USD) за един барел суров петрол. Икономическата политика на Путин се превърна в катастрофа Руснаците очакват с нетърпение въвеждане на "продуктовые карточки" ДОБРЕ ДОШЛИ В СССР !!! ДА,ПУТИН Е ВЕЛИК

Мерси, подобно,да ти влиза удобно.

не може да отречеш, че всичкото руснак по-голямо от 33 години си мечтае за СССР.. в youtube е пълно с канали от които се леят сълзи по загубеният рай на комунистически СССР. Време е да се отречем от американската политика на внос-износ на демокрация и да оставим руснаците да си живеят в комунизма, арабите да си режат главите и пребиват с камъни жените, а канибалите да си ядат хора. Не е демократично някак си зорлем да караме руснаците да живеят като бели хора.

През последните 12 г. в следствие на войните и операциите на САЩ в Близкия изток са убити над 2 млн. души. И най-тъжната равносметка, която Вашингтон и НАТО отказват да направят е, че оставиха Ирак в разруха, Ислямска Държава се надигна под носа им, а Афганистан се превърна в най-големия производител на хероин под окупацията на САЩ и НАТО и практически скоро пак ще е в ръцете на талибаните

В катастрофа е само "шистовата революция"тролчо!Но да отдадем дължимото и на "битумната революция"в Канада и добива в Северно море!Вас на Козяк с конкурс по идиотизъм ли ви набират?!:-)

Гуманитарка очаквам от Северна Корея и Венецуела-само те ми останаха приятели

Гуманитарките само Путин ги раздава. Нареди се при него.

Може и след 20 година да е, но Путин ще изведе Русия от кризата. Факт.

мечтай си.. от Северна Корея освен стомана друго нямат за износ.. те са по-гладни и от руснаците.

Парадокс, 0.4% от храната потребявана в Европа е от...Северна Корея;)

3 стотинки литъра петрол бе той по-евтин от минералната вода. Нямало световни конспирации, това не доказва ли че досега сме живели само в конспирация ? Искам да си купя петрол от Иран но не мога , това не е ли конспирация ?

а кой те спира? Персите са обещали по половин милион барела на ден да изнасят... и офертата е валидна от днес.

Миро Пътев май ще трябва да връща Крим :D :D :D

А народа на Крим дали ще иска да се върне?

Без дулата на Калашников, вече наистина ще каже какво иска! Сигурно няма да е мизерия и нищета!

кой ще иска да купи 5 млн. гладуващи ?

Русия отвори своя борса и своя марка петрол Уралс. Не зависи от чифутските фалшиви котировки на бъдещи сделки, манипулирани от 4 еврейски банки в САЩ. От 2014 РФ продава нефта срещу твърдо злато и купува злато с долари. Разплащанията с Китай, Индия и Иран са в местни валути. РФ спря изплащавнето на кредити към Зап. банки, над 700 млрд. долара, като контрасанкция. Те.Русия няма да върне кредити за още толкова млрд. Като се изчисли тази икономия, се получава, че РФ е продавала и ще продава нефта си по 96 долара за барел още 2 години-.....

Сега си пролича че си трол.

Човече, как можа да измислиш такава глупост?! Разбира се, че цената на Urals е в зависимост от цевата на Brent и то по точно определен начин. Има един коефициент, който е приблизително равен на 0.89, т.е. цената на нефт Urals e равна на 0.89 от цената на сорт Brent!

отлично!!! значи освен, че ще пият петрол руснаците ще дъвчат и стомана със злато! Кой друг освен Путин може да прояви такова човеколюбие и да разнообрази храната на обикновеният трудещ се руснак?

Цените на петрола падат, но и това ще е до време. Ще дойде момент и всички ще искат да си купуват рубли за да търгуват с Русия. Китайците вече го правят. Масово се запасяват с рубли.

Сигурно и жилищата си купуват в Китай с рубли! Само така. Да мрат мръсните мракобесни капиталисти.

да, до време ще е .. след 1 седмица цената ще се качи до 32 долара за барел от оня сорт дето в Русия не го помпат, а след това ще падне до към 23-24, ако не и по-ниско.

Всяка статия за цената на петрола се свръзва с Русия??????????По никакъв начин с стотиците вече фалирали фирми за добив на шистов петрол в САЩ,себестойност около 40$,Огромните битумни залежи в Канада,себестойност 55$ и норвежкия и английски добив в Северно море,за домашно потърсете себестойноста там!:-)

Е пред фалит,а?

Душко, мамин умнико, фирми фалират по цял свят не само в петролния бизнес, а и в много други. Не само в Канада, САЩ, а и по целия свят. Също така нови фирми се създават. Но това не води до фалит на държавите. А когато бюджета на една рашка зависи на 60% от износа на нефт и газ и на 93% от износа на всякакви суровини, подчертавам - СУРОВИНИ, а не преработена продукция води до фалит на държава.

Кога са фалирали петролни компании до сега бе трол?!Не виждаш ли,че си смешен!Кажи нещо за"шистовата революция"Бу ха ха ха ха ха ха!!!Въпроса на човека беше,защо за тези фалити няма и дума???!!!!

ти наистина не си излизал от подуяне.Представите ти и познанията са русия за от тези за Подуяне.

Гербаджийски соросифтици,защо във Варна нафтата е 1.58?Да не би да имате проблем с ТИМ?!Ха ха ха ха ха ха ха!!!

Pesh0

толкова ли е ?

Да бе човек!Лукойл слезе със стотинка под Марешки на 1.58!:-)

аз да съм добре, а Вуте трябва да е зле. Не си задавате въпроса как една шайка мошеници ни обира всеки ден с цените на горивата, а се замислихте и за арабите и за Русия.

Колкото по-слаба е Русия, толкова повече отслабва мъртвешката хватка в която държи България вече 70 години. Вече си личи. Къде отидоха всичките български проруски партии?

По-голямата част от народа е с братска Русия.

айде бе - ти за 15 копейки ли си, Хане??

С тия ниски цени на петрола, да му мислят арабелите.

Арабския свят е престанал да разчита на петрола още от средата на ХХ век.

А на какво разчита, на пясък ли?

Pesh0

че той от тогава , изобщо може да разчита на него . Преди това са били европейски колонии а още малко преди това , не се е търсил петрол .

Русия отвори своя борса и своя марка петрол Уралс. Не зависи от чифутските фалшиви котировки на бъдещи сделки, манипулирани от 4 еврейски банки в САЩ. От 2014 РФ продава нефта срещу твърдо злато и купува злато с долари. Разплащанията с Китай, Индия и Иран са в местни валути. РФ спря изплащавнето на кредити към Зап. банки, над 700 млрд. долара, като контрасанкция. Те.Русия няма да върне кредити за още толкова млрд. Като се изчисли тази икономия, се получава, че РФ е продавала и ще продава нефта си по 96 долара за барел още 2 години-.....

Това означава, че много малко петрол продава, след като е натрупала златен резерв само за около 300 милиарда долара. Ц.ц.ц.ц.

Така е. Файнешенъл Тааймс от 14.1.16 определя спирането на кредитните изплащания към Зап. банки като брилянтен ответен ход на Путин.

И главно руснелите. "... газ, нефт, метали, дървесина съставляват 80% от износа на Русия".

Чудя се кога на братята ще им писне и ще си продават петрола само за рубли, да ги видим тогава американците какво ще правят. Е, сега и Иран може да продава в рубли, ако иска.

Има и други продавачи на пазара.

А след това ще търчат да обменят получените рубли опять в долларов США, защото.... познай защо? :)))

Мисля, че трябва да обърнем заслугата на Барак Обама, който прекрати санкциите срещу Иран и Куба и отвори един нов свят за други като нас. По този начин своеволията на продаващите петрол срещу заробване с религия ще престанат. Барак Обама се обади в Техеран и постигна немислимото без война. Първите, които изпищяха бяха евреите и саудитците, а ние в това време опъвахме шия като сдухани. Трябва да му издигнем паметник за тази работа.

Как беше точно официалното име на Иран?

ПАМЕТНИК БАНАН!:-)

Pesh0

Случая с Куба е интересен , САЩ свалят санкцийте , а кубинците , много не се натискат , да им ги свалят :) Дали не са си научили урока , от нас ?

кои точно кубинци са против??

Цената от 30 щд за барел с важна само за руснаците, но всъщност драма няма. Обективната оценка на петрола е около 20 долара , защото Иран получи възможността да се върне на световния пазар, Още тогава писах, че с връщането нещата за нас ще се подобряват. Сега е важно Либия да отвори огромния си добив и забравяме за петролните грижи. А в съчетания с "Тесла" светът влиза в нови измерения на пазара, към който трябва да сме адекватни.

Шистов себестойност 40%,битумен-55$,платформи в Северно море-35-40!Ха ха ха ха ха ха!!!

Хора, престанете!...Русия или САЩ?...Путин или Обама?...А, България??? 28$-1.90лв. ??? п.с. Трябва да е ясно, че и двете държави имат огромно влияние върху нас. Но има и неща, които от нас зависят и само ние можем да си помогнем.

Имай предвид, е в тази цена има и акциз и ДДС. Освен това, тази цена е за петрол закупен в края на февруари!!! Не е за днес! Днешната цена се формира от покупка през началото на декември!

Добре. Така да е. Но защо при 100$ цената е 2,70лв. А при 28$ е 1,90лв. Не се заяждам, кажи? Това за ддс-то и акциза го знаем, то и при 100-те $ за барел пак си ги имаше. Само, че при 70% спад на петрола + ддс-то и акцизите, цената на бензиностанциите е със спад 30%, е това обясни. Аз не казвам, че знам. Питам. Ей тук по форумите се ровя и искам да разбера. Защото колкото и да смятам, как и да го въртя, сметката не що не излиза.

е под 1 и 60 и бензина и нафтата!