Частни фондове и НЗОК призоваха за ред в здравната система

От Асоциацията на частните дружества за здравно застраховане настояват за промяна в текстове на Наредба за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ.

Обратно в новината

Коментари - Частни фондове и НЗОК призоваха за ред в здравната система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 3-дневен престой в стая с телевизор и интернет - 980 лв.?? ТОВА КОЛКО ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ Е ?

С лекарския труд-10 звезден.

Здравната каса ДА ПЛАЩА С А М О разходите на ДЪРЖАВНИТЕ здравни заведения!! Който иска да се лекува в ЧАСТНИТЕ--ДА СИ ПЛАЩА ОТ ДЖОБА!!!! Лекари и другия медицински персонал РАБОТЕЩ в структурите на ДЪРЖАВНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ да НЯМА право на работа в друго ЧАСТНО здравно заведение!!! Лекари с ЧАСТНА ПРАКТИКА--да не работят в НИКАКВО друго здравно заведение!!! САМО така ще се сложи ред в здравната каса!!!До сега всяка година се увеличава бюджета на Здравната каса и ВСЕ НЕ ИМ ДОСТИГА!?!?? Време е да им се врътне кранчето!!!

А може ли да попитам аз като си плащам здравни осигуровки, защо да плащам цялата сума на частна болница? Нека НЗОК ми плати колкото плаща като ходите да се лекувате при доктори-клошари, а аз да си реша къде да се лекувам и колко да доплатя.

ИКОНОМИСТИ -БАНДЮГИ, ФИНАНСИСТИ-ОБИРДЖИИ НА БАНКИ...Всичко си е на мястото според предпочитанията на НВ електората! Вземи си вила на брега на Женевското езеро - битието ти ще определи и съзнанието ти и ще живееш праведно и щастливо. Що се тревожиш, че в некои цигански махали немало магазини за Бентлита?

Да се каже името на болницата и имената на ръководителите на тази билница. Нещата ще се оправят тогава, когато не се говори "чух го на пазара". Всички които прилагат лоши практики - имената им да се публикуват!!!

така ще е в държава която изкорениха основите на християнската вяра в българина. Ще става все по-зле за съжаление. От сега се виждат тенденциите без никакви задръжки и чувство за мярка. То си е писано но малко хора четат важни и мъдри книги. Голямо его, суетата, страха и неразбиране на природните принципи са корена на това безумие.

М-р Москов ми се вижда читав човек, дано успее да въдвори ред в здравеопазването. Нямам нищо против частните болници, но да ги задължи да имат ценоразпис за услугите си на видно място и никаква здравна каса да не им плаща. Щом има богати хора да се лекуват в частни болници и да си плащат. В дъжавните болници също да има ценоразпис на видно място какво струва всяка услуга и колко поема здравната каса и колко пациента. Да се издава на всеки пациент касов бон както е в мола. Иначе и целия държавен бюджет да им дадеш на лекарите пак няма да им стигне.

Абе раята, имате ли задължителна допълнителна здравна застраховка? Не? Ще помислим по въпроса.

В България всеки реве. Първо реве че го дерат,после реве че не му плащат. Не виждате ли в какво се е превърнало обществото. Всеки ден новини за корумпирани полицаи,даяджии,митничари,горски,лекари,учители,преподаватели,общинари,политици,чиновници. Извинявам се ако съм пропуснал някого. И всеки реве. Я се огледайте и се замислете.

Да, така е. И какво като се замисля - да идеш да протестираш - нищо и половина. Вълната на протестите я яхват разни платени лумпени. Нормалните хора просто мълчат и продължават да се борят, даже се съмнявам, че гласуват, просто защото няма за кого. На способните хора не се дава поле за действие, на преден план са партийните комбинации. Да съм жива и здрава, за да мога да работа и да плащам, когато се налага за здраве. Това е. Всичко е мафия.

Не са ви проблем частните болници , а правилата на играта! Здравната осигуровка не трябва да е 8% за всички. Сега едни плащат 0 лв, други 28 лв, трети 160 лв на месец, що? Трябва да има различни застрахователни планове, всеки си преценява възможностите. Плащаш 30 лв, но си доплащаш примерно 200 лв за 3 дневно лечение. Плащаш 150 лв на месец , доплащаш примерно 30 лв, не си плащал нищо, плащаш цялата сума на лечението си! Това е проблема в момента, 2 млн или нещо такова неосигурени! А като отидеш в болницата м..о има равни права с теб. А бе няма оправия, аз съм песимистпо въпроса! Ето в момента, имаме една ма...алка която ще лекуваме 5 дни, след това щяла да прави аборт още 2-3 дни и всичко това щели да платят социалните? Не работят в град в който има работа даже и за уличните кучета!

А какво става, ако досега си плащал максимална осигуровка и не си боледувал и се разболееш тежко и не можеш да се осигуряваш на максимум? Странно защо хората не схващат смисъла на солидарната система. При застраховането на колата е същото, плащаш застраховка, но ако не катастрофираш не получаваш нищо. Проблемът е в липса на контрол на разходите и жестоко крадене.

А ми има натрупване. Щом си плащал до сега висока сума и не си влизал в болница, дори и в момента да си на по-ниска вноска се има в предвид това. При застраховките на колите, който прави повече катастрофи, плаща повече. И обратното, ако 5 г не си имал инциденти застраховката ти се намалява до някакъв минимум. Така се прави! Има солидарност, но не и едни да живеят на гърба на други!

Може, но не за всеки. Във Франция, една от страните с изключително добро здравеопазване, цените, по които плащат касата и частните застрахователи, са държавно определени. Едно раждане с цезарово сечение струва общо около 3000 евро - грижите за майката и за детето с престой около 4-5 дена в клиниката. Толкова се плаща и на държавна болница, и на частна клиника. Разликата е в това, че обикновено частните клиники за тези пари осигурявавт по-добър комфорт, самостоятелни стаи и т.н. В държавните си е малко като в БГ - безконтролни разходи и все не им стигат парите, но пък за сметка на това персонала в държавните болници не си дава много зор - фиксирана заплата и по-малко работа, защото хората предпочитат частните клиники. Във Франция съществува и понятието "depassement d'honoraires", което е увеличен хонорар за лекаря. Определена категория лекари имат право да определят свободно хонорарите си (иначе си има държавна тарифа, независимо дали лекаря е в частна или държавна болница), но пък със закон е забранено на застрахователите да покриват повече от 150% надценка на тези хонорари. Тази категория лекари, имащи право на свободно определяне на хонорарите си, са обикновено бивши или настоящи университетски преподаватели - асистенти, доценти, професори, а също и лекари, които са работили поне две години почти безплатно в общественото здравеопазване. С други думи, новозавършил лекар не може да започне веднага в частния бизнес със свободно определени хонорари. Той задължително трябва да работи по държавно определените цени, които в крайна сметка се заключават до около 100€ на час. При тази ситема, много малко лекари може да искат 5 пъти по-високи хонорари (т.е. 500€ на час), защото просто няма толкова много хора, които да му ги платят, а застрахователят би покрил само до 150€ на час. Има такива лекари, при които човек се записва 6 месеца предварително и плаща например 150€ за 20 минутна консултация, но това са наистина световно известни в областта си лекари.

Погледнете това честно комунистическо лице и си помислете какво ви вещае то.

Егати държавата в коята съюза на артистите се води от мутрата Мутавчиев, а метрата Слави Бинев е шеф на комисията по култура в НС.

Нито една оперативна клинична пътека не отговаря на себестойността на операцията. Една и съща операция струва 10000 евро във Виена, 8000 в Солун и 780 лева в България. естествено ще се доплаща, но много повече - само консумативите не могат да се покрият от "пътечката" на НЗОК. Само че българеецът е по-склонен да даде пари за автокаско на колата. Докторите-специалисти затова изчезнаха. Останаха чиновници като тия двете, да врещят за "безплатно здравеопазване" без да мислят как се прави това като няма кой да плаща сметката.

Това, че парите за здраве са производни на 8% вноски. А те са производни на създаденото от икономиката. Няма начин в най-бедната държава в Европа лекарите да вземат колкото в Германия. Който не му харесват парите тук да си търси призванието другаде, като другите 2млн. То в България вече няма хора, лекарите бягали. Много важно. И без това болниците са много за тази малка страна, а и за да те излекуват те премятат през 2-3-4 болници, за да могат всички да лапнат. Айде стига сте плакали що хора измориха в тези болници.

Напротив, нека се насърчава конкуренцията. Защо да няма разждане за 10 000 лв? Ако искат и за 100 000 да предложат, просто пациентът ще се обърне към друга клиника. Всеки е чувал за отвратителното отношение в родилните отделения - обяснението, с такива заплати не могат да наемат други хора, няма кандидати. Мога да ви кажа, че за 10 000 лева, клиентът вече изисква и трябва яко да му се тича по гъза.

1.добри лекари!!!!!!откъде????? кои ги е учил ?????????

разрушиха т.н. Чилова клиника в София и вече десетилетия мястото се заема от недостроена сграда. Би било уместно да оставят целия парк и сградите на Александровска болница за извор на гордост и пример за потомците. Ама какво е това родова памет? Историята започва от нас! Ама какво е това академизъм? И още малко отклонение : изредиха се сума министри и техните председатели, а т.н. Военно НДК виси насред София "със страшна сила" както е казал поетът по друг повод. А на същото място беше ситуиран прекрасно Военно историческия музей - извор на родолюбие за младо и старо.

Това е за белите хора да няма приръст.Ако е манго хем лекар набит хем 10 чаве хем здравно не усигурен.

Детето го боли главата, отиваме на лекар - детски неврохирург. Той казва - операция. Ще струва 2000 лв, дава ни и дата за постъпване. Само че отивам във Военна болница, плащам, за да мине детето веднага на 3D скенер, излиза лекарката, която ми разчита изследването и ми казва - госпожо, заведете си детето на море, не в болница, нищо й няма. Просто ще направят шев на кожата на главата, ще се имитира операция, за да се приберат парите по пътеката, отделно за екипа 2000 лв на въпросния неврохирург. Как е възможно? Имам документите за всичко това.

Възможно е. Мен ми се случи същото с д-р Димитров от ортопедията в Горна Баня. Разберете, че неврохирурга, нито може да си позволи да яде топла храна, камо ли дори едно дете да гледа със заплатата си. Това е човек учил 11 години за да е там. 11 мизерни години за да попадне пак в мизерия и нищета. За него вие сте просто ходещи банкомати.

Доколкото си спомням висшето образование е доброволно. Щом не му харесват парите да започва работа във фирма за сметопочистване.По-скоро логиката е ще стана неврохирург за да ви одера кожата. Условията били мизерни, мизерника е този неврохирург.

Аз самият съм учил не по-малко от който и да е лекар, имам си дори докторска степен. Преподавам дори на младите хора - давам им хляба в ръцете. Това означава ли, че за всеки зададен от когото и да било въпрос, за всяка консултация, трябва да вземам по 100 лв?

Софиянке, грабвай две мисирки и носи на докторицата от военна! Щото оня "нервнио доктор" можеше и по-дълбочко да резне, за по-достоверно... До там са я докарали, щото нема сопа... -------------- П.П. Мисирките ефтино ги давам...

Госпожо, аз не деля хората на софиянци и други.Всички мои приятели са извън София и те са много добри хора. Става въпрос за това, че са готови да ми жертват детето - трябваше да приключи по-рано учебната година, да й избръснат главата, да я подготвя за операция, от която няма нужда. Парите щяхме да намерим, но въпросът е принципен. Да, учил е много години за това да е лекар. Може и да е кадърен, не споря. Моето дете не мина при него, но колко други са му останали в ръцете, за да се вземат пари от касата. Яко се точат пари. После се чудим защо няма пари.Правят се ненужни изследвания, особено по-скъпите - коронарографии особено. Ама налага ли се, не се ли налага - в ръцете им сме. Системата ги направи търговци. Затова давам пари - записвам се при светила, плащам, за да ми кажат истината. Иначе здравните ми осигуровки се непрекъснати.

При тая емиграция от България докторите са се ориентирали правилно, гледат още от раждането на човека да си земат парите па после всеки да ходи къде иска.

Червената министърка Мими Виткова и червената сестричка на Илияна Йотова и некадърен шеф на НЗОК ще оправят здравеопазването! Боже, Боже, мъка!

"електронно здравеопазване"... Само да питам, че не разбрах: -Това само за компютърните вируси ли е, или мори и хората? -За троянски кон ветеринар ли да викаме?

Електронното здравеопазване е един вид регистър на историята на леченията на всеки един пациент. Така ще е много лесно да се проверява кой какви диагнози ти е поставил, какво лечение и медикаменти ти е предписвал и колко е струвало всичко. Така самият ти ще си наясно колко пари печелят болниците на твой гръб, т.е. от твоите здравни вноски. И много по-лесно ще може да им се търси сметка, защото ако искат да откраднат пари от касата, ще трябва да отразят кражбата в твоето здравно досие. Кражбите ще са видими, защото всичко ще е записано на едно място. Примерно няма как предния ден да са те оперирали от простата, а пък следващия да са ти правили байпас, а след още ден два да са те лекували от инсулт примерно. Просто ще е лесно да се направят справки за всичко..

Електронното досие не е панацея. Трябва и някой да го поглежда от време на време. Здравната каса и сега не извършва необходимия кинтрол. Само имитира дейност.

Невероятен морален упадък цари в медецината. Докторите използват убъркването на болни хора, за да им измъкнат и последния лев. Тарифата за избор на екип е много показателна. Като че ли хората се оперират всяка седмица и знаят, кой доктор какви възможности има.

Както с интересуваш за фаянсаджията и автомонтьора така ще питаш и за лекаря.Става въпрос за личното ти здраве,а не за плочки и тенекии.

Затвориха болниците в малките градове, а в столицата набъбнаха какви ли не клиники! В София стандартът на живот е по-висок и там лекарите и назначените "мениджъри" се самозабравиха!

Първо Виткова да каже коя е тази болница.И второ да каже колко струва едно раждане с индивидуален гинеколог,анестезиолог и акушерка на запад.Бременната,която е платила тази сума е разполагала с пари и е била предварително уведомена и е била съгласна като частен пациент.Комунистката Виткова,която беше здравен министър при Виденов и бяха и сега са в комбина с Тодорова като иска да прави застрахователно дружество да плаща европейски цени,иначе да фалира и да върви да пасе овцете,защото като лекарка не става.

хубаво,де. Да си плаща. Но защо си ги търси после от здравните каси? Болниците не са СПА-центрове и това, което дадоха си е чист каприз. Имала-дала, ама без МОИТЕ пари за НЕЙНИТЕ капризи!

Тя си ги търси,обаче от нейната частна вноска в частния фонд.Не от нашите пари.Както каското.И там те мотаят за да не ти платят.

Именно, бреммената е имал избор да мине тънко с мангасарките и да я шият като възглавница без упойка, ама тя сама си е избрала собствена стая, чисти чаршафи, телевизия и палачинки за закуска. Всеки лукс се заплаща.

Ако искайте вярвайте но работещия модел отдавна е бил измислен в България. И той е, изкарване на здравеопазване и образованието от частният сектор. Всички икономически и политически корифеи смятат че кризата в тези сектори се дължи на държавната част, което не е вярно а е точно обратното. Мисленето само за пари е характерно за частния бизнес и при условие че средата го позволява последното нещо за което мислят е продукта който предлагат на пазара.

Не е съвсем точно. Когато имаш частна клиника, трябва да създадеш име за да дойдат при теб. А име се създава със способности. А в държавното всеки гледа да крадне, защото то е общо.

Е, практиката вече 25 години показва че това което казваш изобщо не е вярно. Честно казано въпреки корупцията, повече вярвам на държавата отколкото на частника защото втория само ме гледа в джоба. Трябва да има област където парите са споделени и се приемат за даденост. Няма по-подходящи области от това като здравеопазване, образование и наука. Преди 25 години там нямахме никакви проблеми и запада се чудеше как да копира тези модели. Ако имаше нещо за което да ни завиждат бяха тези две области. Само че ние не разбрахме че пазарната икономика не е непременно за всичко и не е манна небесна.

Лекар - ненаситно на пари същество

ГЕНОЦИД!!!!!!!!!!!!!!1

изроди в бели престилки!жадни за пари а НИЩО не получаваш!

Не са изроди а мутри в бели престилки.

Има и друг начин за източване на касата. Най вече, на пенсионерите им се дават направления за изследвания за уж сериозни подозрения за някаква коварна болест, която звучи ужасно страшно. След това им се казва, че няма да платят нищо и им се казва в коя частна болница да отидат. Там им правят някакви изследвания, които нищо не им говорят но накрая понеже им казват че нищо им няма. Пенсионерите са доволни, че хем са били на курорт, хем нищо не са платили, хем не са страшно болни. А касата е усвоила каквото и колкото трябва.

Досега само слушах и четях как се източват пари от касата, докато не видях. За едно елементарно изследване ми казаха, че трябва да вляза в болница, като ме наплашиха със страховита диагноза. Влязох в болница, надупчиха ме, само че излязох с епикриза, че ми е направена операция. Докато ми я даваха, ми казаха, че ми няма нищо, но се налагало, за да се оправдае престоя. Истината е, че имаме и добри лекари, лекари по призвание, но системата ги направи зорлем търговци. За лекарите ние, осигурените, сме едни ходещи портмонета и начин да оцеляват. Жалко за тях, жалко за нас.

гордите родители със сигурност са ги откраднали парите от българския народ,какво точно ги е притеснило? че някой иска да открадне и от тях??

Кога ще изметем политическата, докторската, съдийската и др. паплач, която направи живота ни невъзможен?

Нали искахте капитализъм ? Радвайте му се сега.Защо ревете ?

ти имаш явно деменция дядо! Не си спомняш, че здравеопазването през комунизма беше безплатно, но ти получаваше 53 лева заплата или 14 лева пенсия! И сега ако ти орежат пенсията до 14 лева, остатъка го дават за здраве, то то пак ще бъде "безплатно"

Не мога да разбера,кой е с деменция. Ако ми покажеш един човек,получавал заплата и пенсия,която цитираш,обещавам,че ще ти дам толкова,колкото взема доктора да едно раждане.Моля не манипулирай хората!

Това е хайдутски посттоталитаризъм, в държавите на нормалния капитализъм не е така!!!

В Германия здравната осигуровка е равна на 15,5% от месечната заплата! Поема се пълното лечение в болница и не се плаща или доплаща нищо! При зъболечение се поема само 1 пломба на година. В България здравната осигуровка е равна на 8 % от месечната заплата! НО никой не знае, кой какво плаща или доплаща и кой какви ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ има! ПУБЛИКУВАЙТЕ ЦЕНОРАСПИСИ В ИНТЕРНЕТ! Кое колко струва! Кой какво трябва да плаща!

Ами на мене преди 3 години в една от клиниките в подножието на Витоша ми взеха 12 000 лева за операция на простата със зелен лазер, пък си трая.... Отделно операция на двете очи с лещи по 800 лева всяка. А съм пенсионер... Загробиха с дългове цялата ми рода. При 38 години трудов стаж и редовно плащане на осигуровки, ми взеха и последната стотинка.

ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА НА ЛЕКАРИТЕ:"И АКО СЕ НАЛОЖИ ЩЕ ЖЕРТВАМ МОЯ ЖИВОТ ЗА ДА СПАСЯ ЖИВОТА НА ПАЦИЕНТА"!БОЛНИЦИТЕ СА КОРПОРАТИВНИ БАНКИ,А ЛЕКАРИТЕ-БАНКЕРИ!

25 години, "едни хора" ни учат - "Кво ти пука бе?!", "Нали ти си добре?", "Слушай си чалгата и си гледай сериалчето, и майната му !" и други такива. Лекари, полиция и съдебна система, това са най-големите тумори на така нар. "демокрация". Няма как да ги оперираш (отстраниш) от организма. С тях или без тях - смърт. Тaка е във всяка държава с миличката ни "демокрация".

Аз не разбирам защо плащам два вида здравни осигуровки ,а когато се наложи да ползвам здравни услуги отново плащам дори най дребните консумативи.Явно в болниците се краде яко. От друга страна здравната система се източва от безработни неосигурени многодетни малцинства. Хора , ние сме допуснали това! Веднага да се въведе електронна здравна карта и да се контролират разходите на всеки !!!!

Че лекарите незаслужено са оскотяли за много пари - това е абсолютна истина.Основния недостиг на средства обаче се крие в неплащането на здравни осигуровки от цигани,работищи в чужбина,турци и български хитреци от сивия сектор.За турците например изобщо не се споменава от срам за "етническа" търпимост.Мъжете им работят лятото на строежи за 1000 лева без договори,а зиме се връщат при жените за да довършат тютюна за който също никакви осигуровки.А гурбетчиите печелят в чужбина и се връщат у нас да се лекуват,без да са плащали нищо.И ползват "челния" цигански опит-викат спешната помощ защото не може да им се откаже.А останалите плащаме тяхните хитрости!

Нещо си в грешка. Работилите и работещите в чужбина НЕ СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗПЛАТНО В БЪЛГАРИЯ и не ощетяват общия казан на здравната каса по никакъв начин. Те си плащат всичко КЕШ. Ясно?!

НЕ,НЕ Е ЯСНО защото имам жив пример на печелбар от нашия блок.Работи в Англия и всяко лЯто през август пристига у нас да си лекува жлъчката.За целта имитира криза и вика "Бърза помощ" след което лежи 1 седмица в болница,но отказва операция за да може да приложи този трик и догодина!!!ЯСНО!ЯСНО!ЯСНО!

МИМИ ВИТКОВА-МИНИСТЪР В КАБИНЕТА НА ЖАН ВИДЕНОВ, НАЙ-УСПЕШНИЯТ В "ПРЕХОДА". КОМУНИСТ РАДЕТЕЛ ЗА ЧАСТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.ЕГАТИ ЛИЦЕМЕРИТЕ. ХИЧ НЕ И ПУКА НИТО ЗА ЛЕКАРИ , НИТОЗА ПАЦИЕНТИ. ГЛЕДАТ СИ ПЕЧАЛБАТА НА ФОНДОВЕТЕ.

заглавието и всичко е ясно, не заслужават да им раждаме нови данъкоплатци, електорални единици, популации и ЕГН-та, както нагло и с погнуса ни наричат. Време е да тръгнем пак за нова обетована земя, тази вече е бламирана и изчерпана. Като нов Аспарухов поход. Затова вече младите бягат и не поглеждат безумствата и униженията назад.

Тогава да кажем, че докторите са си много добре, а? Щом имат възможността да точат 10000 бимбарици за едно раждане, значи да не се оплакват. За съжаление единичният случай не прави лекарското съсловие добре. Даже влошава нещата, Струва ми се, че всички сме като в скачен съд и трябва да има повече солидарност помежду ни, докато изплуваме на повърхността. Струва ми се, че сега е времето за изплуване, в смисъл че когато някой се опаричи трябва да помага на повече хора да се опаричат като него и вместо властта да държи народа в бедност като прави инфлация , трябва да насърчава българите да печелят и да правят повече дружества и търговски марки. С времето все нещо ще излезе по света стига да е наистина качествено. Лекарите са част от всичко и не трябва да злоупотребяват. Който си вземе 10 бона не трябва да иска и от каса втори път.

Няма нужда от текст и мнения и си казвам - какво стана с България? Нали трябвало да стане след 90 г. подобре! Кое му е подобре? Където живея от 35 години, там това е обикновенна медицинска помощ БЕЗПЛАТНА!

на власт са внуците на шумкарите. Т.е. трето поколение крадци и разсипници. За това толкова добре им се получава. Те сега сричат разказчето " Що е държава и има ли тя почва унас". От шумкарин държавник няма как да стане.Чуждото поклоничество води до това. Те в сърцето си носят друга родина интернационалистите мили.

Наистина е ужасно! Виждал съм със собствените очи какво правят (частните) болници - отиваш в болницата за травиално изследване - казват ти 150лв в брой или ако искате да минете през здравен (частен) фонд - то оставате в болницата за 4 дена (за да източат по този начин сериозно И здравната каса), докато самото изследване не изисква болничен престой! В същото време имаш допълнително здравно осигураване към фонд от който също точат пари. И така какво излиза: един път ми се взимат пари от заплатата за държавно здравно осигуряване, втори път се взима за частно/допълнително здравно осигуряване към фонд и накрая те поставят в положение да предпочетеш да дадеш на ръка 150лв за да не лежиш 4 дена в болница заради 15мин изследване!

АМИ ТАКА КАЗАНО ИЗГЛЕЖДА УЖАСНО, НО ПЪРВО БОЛНИЦИТЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ С ПАРИ, А НЕ С ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ, ВТОР 1/2 ОТ БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ЗА ЗАСТРАХОВКИТЕ НА КОЛИТЕ СИ ОТКОЛКОТО ЗА ЗДРАВЕТО СИ. И ТРЕТО ОКОЛО1/3 ОТ БЪЛГАРИТЕ ИЗОБЩО НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ.

Здравната каса плащала 580 лв за раждане в държавна мухлясала болница. Съвсем нормално, има и хора които предлагат много по-добри условия, но трябва да се доплати. 50% от населението или нищо не плаща или 20 лв на месец осигуровка, какво искате да получите за това? А въшливата комунистка шеф на НЗОК папка в ресторант за 500 лв на вечер, но иначе ще ми дава акъл колко било скъпо, айде бегай от тука....

Само частично съм съгласен. За държавното здравно осигуряване плащам 4 пъти по-висока вноска спрямо частното. Като допълнителния здравноосигурителен фонд ми покрива много повече разходи. Истината е, че много хора не плащат (реалните си осигуровки) и за това хората които плащат ги "източват" с цел да покрият всички разходи!! Наскоро слушах за нелепото предложение да се вдигнат здравните осигуровки - така, че съвестните платци още веднъж да бъдат наказани за това, че си плащат! За това и съм твърдо против увеличаване на осигуровките, като в същото време настоявам за данъчна реформа. Държавата да си събира взиманията направо от работодателите, при това с твърди ставки, без значение от заплатата! Ставката да зависи от сферата на дейност! Така няма да има смисъл работодателя да окрива доходи, а работниците да бъдат ощетявани!

Ми то и герберката Цачева папка рибка в ресторанти за 1700 лева на вечеря, ама мълчиш като комунист по въпроса. Всички плащат 8% здравна, както и 10% плосък данък. Ако не те кефи, изисквай въвеждането на прогресивно данъчно облагане. И ти си от крадците явно.

другарката тодорова да си ходи с другарката виткова нали са големи прийателки и двете партийки да не се прават на много важни>

В болница Надежда, може би най-надеждната в цяла България раждането е 2500 за не здравно осигурени. За здравно осигурени е 1900. Цените се обявени и наистина нивото е много високо. Когато направят държавните болници така, то тогава да говори тази. А това с 10 000 лв. въобще не го вярвам, защото съм проверявал абсолютно всички жени в България. Да вземе да каже в коя болница взимат толкова и къде е обявена тази цена. Лъжат и мажат. Пр си правят. Спомняте ли си скъпото лекарство за онкоболните за което протестираха жени точно при тази? Е моя приятелка е болна от рак на гърдата и лекуващия за това лекарство и каза, че не и е необходимо. Ако случайно се е влошила-тогава. Надупчили са момичето на решето, без коса е вече, станала е 44 кила... ама няма да ви занимавам за да не ви секне ракията.

humfry

Капитализъм и демокрацип по български или както го разбират в България Хем най-бедни и най-корумпирани в ЕС, хем десни избиратели-капиталисти, хем по цял ден само се оплакват.

Хехеехе Баси алчните лекари. Сложиха цени, които и в Европа ги няма. Баси. Ами да внасяме лекари и да се махат тези с по 10 или 12 хиляди за раждане!

тез за кои сте гласували ще Ви внесат лекари от Тамбукту. Немедлено!

ЕвроГейски стандарти!