АПИ: По-добре критики от шофьори, отколкото почернени майки

Като не можем да си позволим магистрали, ще има ограничения. По-добре критики от шофьори, които искат да карат със 150-160 км/ч, отколкото от почернени майки.

Обратно в новината

Коментари - АПИ: По-добре критики от шофьори, отколкото почернени майки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другарю Лазаров, ГАЛМУК ПРОСТ нека ТИ напомня че именно дупките по магистралите са основното причина за катастрофите. Все пак това са един вид високоскоростни пътища и точно там е най опасно когато караш дори и със 100 км. да опиташ да избегнеш дупките. А оправданието за тези дупки е напълно нелогично. По логично е че са откраднати парите и затова качеството е НА НИВО.

Кога ги построиха кога пак по 100 млн. лева имат нужда... Бати мухлясалата държавица. Планът на Боко Тъпото само с усвояването на еврофондове да върви държавата нещо е пред тотален крах ми се чини.

Значи АПИ се загрижили за майките, а за пътищата хич не ги е грижа! Аз за моята майка си се грижа. Вие се грижете за пътищата.

съвсем ясно . Сметката на автомобилите умножена по 68 лв. не ми прилича на 220 млн.лв. А товарните и автобусите влизат ли в нея ? Ами таксите от извънгабаритни товари,разрешителните за специално ползване на пътищата,рекламните съоръжения,и търговските обекти ?Те влизат ли...? Ако МФ прибира тия приходи да ги връща - те са на гражданите и на АПИ-нали тя е собственик на пътищата. Или се послъгваме...?

Спокойно хора! Това е само първи сезон на този "сериал". Във втория сезон, ще ни убеждават, как това нямаше да се случи, ако е имало тол-такса за магистралите. А вече в третия сезон, ще има "хепи енд" със спечелване на концесия от "правилния човек". Това е!!!

В единият край строим магистрали, а в другия ги закриваме. Бойко няма ли да ходи да ги закрива с рязане на лентички - може да се води откриване на "нов" първокласен път:)))

Нова хранилка за полицаите! Познайте сега къде ще се крият с радарите!!!

Защо този директор не казва има ли неизтекла гаранция за тези участъци ,които строителите да изкърпят за своя сметка.Или както се пише във форумите са получени лични подаръци (къщи и апартаменти ) на важните хора ,за да няма рекламации.Поне участъкът до ШУМЕН беше строен скоро.

Хайде вече поне 2/3ти от парите от винетки да отиват по предназначение. В крайна сметка за това плащаме, а то какво излиза - че реално винетката е предтекст за допълнителни пари за държаване почти без подобрение за това, за което се събират!

Магистрала с дупки :) Смях в залата :)

Средствата, усилията и времето, които ще се отделят за поредните кръпки на АМ Тракия ще струват толкова, колкото да се положи нов асфалт. Това не е решение на проблема, защото от множеството кърпежи до момента магистралата е в това окаяно състояние.

Уважаеми граждани и вие, драги съселяни! Малко офтопик ама не съвсем. Забелязвате ли, че ние, населението нямаме никакви средства за контрол и съответно отстраняване на части от администрацията. Пример: Наемате майстор да ви смени плочките у дома. Да приемем, че вие вече сте си купил материалите. Договаряте някаква цена с майстора за труда и се споразумявате за времето, необходимо за ремонт. След 2 дена установявате, че въпросният майстор е купил от ваше име материали, които не са необходими и на тройна цена от тази на пазара. Какво правите вие - естествено показвате пътя на въпросния майстор. А в нашият случай какво можем да направим? Общо взето нищо. Стачки? Да това е единственото. Но колко време, ресурси и други ще отидат в една да кажем двумесечна стачка? Не е ли по-лесно да си имаме механизъм с който лесно, в уместни срокове да отстраняваме подобни лемури. Това важи не само за АПИ ами за всичко от общинска управа до министър-председател. Иначе каква ни е файдата от избори и прочее?

Напълно сте прав! Остава само някой да измисли как да го направим. И ... да го направим!

Ами аз не знам как...може би да се направи както във Швейцария - пряка демокрация но се опасявам, че затова е необходимо доста високо средно равнище на образоваността на хората и също така съпричастност към обществените дела. Не виждам такива предпоставки в България

Шибаняците от ЕС са в дъното на нещата,в България се поддържа контролиран хаос и безобразия,за да се намали българската народност до санитарния минимум! Не забравяйте ,че САЩ и ЕС ни гласят за циганско-бежански бантустан и трябва да се освободи място за бъдещите обитатели на територията българия. Не е вярно ,че пари няма,при добро желание магистралите ни могат да станат ажур,но когато са те отписали като държава , спасение няма!!!

А най-добре е да избягвате да шофирате по магистралите , когато са в цикъл от кражби и се нуждаят от тампони и превръзки /кръпки/ - каза известен гинеколог.

Ма как ще има пари за ремонт на пътищата в страната след като почти цялата ОП Транспорт - общо към 2 милиарда лева - беше профукана за строежа на Софийското метро, което има специално построено отклонение, до Бизнеспарка - обект с изключителна важност и стратегическа собственост на едни наши много издигнати другарЕ.

Искам само да кажа, че в една отлично устроена държава която е Канада с прекрасни магистрали ограничението е 100 км и санкциите за нарушителите са безмилостни. Няма значение кой си и какъв си. Докато в БГ нещата са по начина по който ги описвате няма да има оправия, за съжаление...

Да и в Германия е почти така.

Канадските маймуни крадат златото ни ,а хайваните се възхищават ,че била уредена!!!

Ти пък какво разбираш от канадски маймуни бе, Мики Маус....Да! Уредена с отлична социална политика и всички хубави неща, за които твоето мозъче може да се потруди да помисли!!!!

И да не се изфукат с 200 км? Как ще се хвалят после на ракия и чалга с компании?

Да не бъркаме "мили" с "километри" само :))

Доста е тъпо да стравняваш магистрала в полярните ширини с такава в умерените. Защо в Германия няма такива ограничения?

Данък МПС съгласно Закона за местните данъци и такси, пътни такси и разрешителни за чуждите автомобили плюс пътни такси и акциз в закупените горива, винетки, а 100 млн. лв. не стигали за закърпване дори? А в Испания правят ремонт на магистралите за 100 000 евро/км!

Внимателно карате в посока Сливница, Драгоман, КПП Калотина. След това пътищата са ОК. Може да се връщате за по две седмици със самолет директно до Варна, Бургас, Пловдив или София. П.П. Може и в посока Петрич, Кулата. Също и в посока Видин, Дунав мост II. Избор има :) И последния да загаси лампата, че да не хаби ток напразно!

Значи защото не си вършим работата ще ограничаваме скоростта и ще правим "хранилки" за КАТ. Това е абсурд. Разхвърляни знаци с години стоят по пътищата и са единствено места за въпросните хранилки. Я, уважаеми управляващи и чиновници си свършете работата - събирайте данъци, ремонтирайте пътища и т.н., а не въвеждайте забрани, които зад които да се крие рекет и некадърност. Вече сме 2015 година и трябва да ви е ясно, че 1986 отдавна мина. Просто не е рекъл някой да осъди държавата за ограничаване правото да се придвижва бързо и спокойно. А защо не накарате вносителите на автомобили да продават само тротинетки до 50 км/ч ? Стига глупости сте правили!

Е ,поне първата част от препоръките Ви се изпълнява редовно- данъците се събират/всички такси-също/. Значи държавната администрация работи. Остава и останалите да започнат. Да ,ама...не! ;-)

Продавайте винетки по 10 лева и чакайте да съберете пари! Смешници! Такава тъпотия няма в никоя държава. За да преминеш през Сърбия трябва да платиш около 15€. През Хърватия - също около 15€. През Словения - пак толкова. Само през БГ може да минеш за 5 евро! Сърбите да не са по-богати от нас?! Ама плащат по 5 цента на км за магистрала.

По добре 67лв. за хляб,а не за винетка

Не можем да си позволим магистрали?! Щото па некой сви парите.

С тези си действия вече стартира процедурата по отдаване на магистралите на концесия. На кой, ще видим.

А не е ли най добре да си свършите работата вместо да крадете безспир!

че да сложат ограничение 30 километра в час на всякъде и готово.. те на тия дупки с 120 все едно караш с 220 жигула

На дебелото Лиле и е тампониран герберасткия мозък,но кога ли народа ще ви тампонира тотално

Парите за магистралите се влагат за часовници от по 50 000 лева, къщи, вили, яхти, луксозни почивки и екскурзии, вина от 1000 и пури от 300 лева, влагат се в ботокс за джуките и силикон за увисналите бозки на любовниците на политическата кал, управляваща държавата....

Магистрала Хемус е една весела магстрала! Мечтая да я видя завършена , за да направя едно магистрално кръгче! Ей, така за ръчица, за разкош бе! Тръгвам сутринта и се прибирам по обед. И на 80 да съм станал пак ще го пробвам. Но ще трябва да е още по- бързо. До тогава ограничението вече ще е цели 145км.ч. което прави чисти 170! И без това малко карат с 200. Не , че има къде, просто има малко места за толкова много радост.

Тъпите герберастки управляващи за пореден път доказаха абсолютната си управленска импотентност.

А защо купувате винетки тогава бе, скотове послушни? По пътищата има дупки един метър в диаметът и 25 сантиметра дълбочина пред 20 метра. Когато плащаш за нещо- очакаваш да го получиш от другата страна. Вие плащате, но нищо не получавате в замяна. Само празни обещания от неграмотни и тъпи прасета в костюми. Само приказвате и негодувате, а нищо не вършите. Спрете да си плащате данъците , да купувате винетки , пък да ги видим тогава... На приказки сте много силни, но всички сте си купили винетки още на първи януари и видите ли полицай или катаджия по пътя- размеквате се и олио ви капе от усттата. Не народ, а мърша. Гнийте в калта. Мизерен , робски народ. Животиснко племе. ЛОШ МАТ'РЯЛ сте, Рапона ви го каза.

Ал

Колко пъти ще минеш метър? С неплащане няма да стане. Сопата трябва да играе!

Ал

Просто и ясно казано: "Приходите на година от винетки са около 220-230 млн. лева и отиват в централния бюджет." "Средствата за поддържане в момента са 105 млн. лева." С останалите 120 милиона, събрани от винетки, явно някой си прави "политика". И тъй като НОИ е с най-голям дефицит, спокойно можем да кажем, че с парите за пътища си отглеждаме цигани и полюцаи.

цигани, полицаи, военни и политици - това са четирите вида паразити, които пият кръвта на народа

Взе ми думите от устата. Лощото е, че не само тези пари отиват там.

Като няма пари защо не въведат такса за магистралата? От гастербайтерите може да се изкарват достатъчно пари да се оправи бюджета на България.

Не! Не съм прав! По всички магистрали трябва да се кара най- малко с 200! И всеки, който не може да вдигне тази скорост да отива на проверочен! Докато се научи да кара с 200. Най- малко! Би било чудесно за изпит да бъде трасето Асеновград- Смолян... Магистрала Тракия не е магистрала за ценители, а за дървари, които искат да унищожат колите и околния свят. Тези хора може да бъдат изпратени с еднопосочен билет за Русия, да прекарват пътища, да секат дървета, да управляват високопроходими камиони в тундрата на Сибир. На тундра с водка. А бе и водката им е много! Ще си намерят какво да правят в тундрата- има елени. Как звучи, нашата държава на този оптимистичен извод, например? АПИ: Хора не газете нашти пътища, чи те са за отбрани способни млади хора с правилен произход и надеждни коли. Най- много ме плаши "надеждни коли". Когато имате надежди всичко е наред, но когато те са свързани изцяло с колата и шофьора, това никак не е на добре... Но АПИ не искат да им се развалят пътищата, а пък не искат да ги бетонират. Ний замазка можем да праим, така ще предотвратим кражбите на асфалт! И безработицата ще падне! Е, верно майсторите си имат собствен почерк всеки, но пътят ще е от бетон. Е, няма да е кой знае колко равен , но поне ще е равнист, а към морето леко вълнист! А ще се работи и зимата! Къде ли е Бат' Бойко да види как може да се забързат строежите? Нека мине само една седмица по немски пътища с бетон да види и да не губи повече време! Напред! Път ще минава друже, тука!

Аз предлагам да изорем всички магистрали и асволтови пътища в България.По този начин ще се возим с волски каруци и няма да има катастрофи.Простичко е както са простички и настоящите ни управници.

Ганьо разбирача си помислил, че изтеглените милиарди били за него специално...хахахаха чакай Ганя, чакай да доде Путин , та барем си отдъхнеш в охолство и черен хайвер.

Алооо, Министърката! Какво ще им ремонтирате на тези магистрали? С тези 100 милиона можете да ги построите на ново! Все пак става въпрос за под 40 километра! Само, че в цената предварително е заложена около 60% кражба! А къде отиват и онези около 1 милиард годишно от фонд "Пътища", който се пълни от 15% данък върху горивата?

Нали от 2017 правят тол такса. До тогава се очаква скоростта да падне около до70км. През 2020 ще е 35.

Къде са парите?Как къде?Тези милиарди изтеглени не са за подобряване на живота на обикновенния гражданин ,а за големи депутатски ,чиновнически заплати,обезщетения в МВР при пенсиониране,пенсии на всички певци артисти максимални,на генерали,на академици,бивши призеденти.......

Сега, тая история с магистралите и дупките е ясна. По практично е вместо да плащаме винетки, да си заделяме парите за джипки 4х4. Пътищата ясно че няма да се оправят, но поне ще сме по-подготвени за ситуацията...

На южната дъга е 80 ограничението , а карат с по 120-150. Какво говорим за "магистралата" .

По-добре да си свършите работата и да спрете да крадете! Ма ви мръсна!

Лъжливите и крадливи боклуци кърпят пътища, останали от бай Тошо. Сега и една магистрала не могат да построят. тампонират магистрали...Смешници... Тампонирайте си анусите бе, копелета некадърни. Парашутисти неуки и неграмотни. Боко, в Европа така ли тампонират магистрлите бе, олигофрен? Честита ви 25 -години псевдодемокрация, българи...Честита ви 25 години война - корумпираната политическа пасмина срещу народа на България. В страната е незапомена разруха и мизерия- по- голяма даже и след първата световна война благодарение на усилията за разграбване и икономич1еско съсипване на страната от БСП, СДС, ДСБ, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и други платени подлоги на САЩ и ЕС.

Трудно ще да е колега, я си представи колко матрЯл трябва за тампонира на посочената част на Лилинцето?

А най добре да премахнат винетките докато не си оправят пътищата! И защо са ми нови магистралите, като старите вече не стават за нищо. Оправете тези, които ги има, после мислете за рязането на лентичките на новите магистрали.

Платените празноглавци почнаха да ми слагат минуси. Неудобни въпроси ли се задават????

Изтеглиха 16 милиарда а нямат 100 милиона за пътища. Къде са парите? Да излезат и да покажат къде и за какво е похарчен всеки лев иначе да си подават оставките и да ги няма.

много лесно да се махат не така да си ги платят първо

Глупости: 1. Искат ограничение на магистралата, за да има как да рекетират хората, че ушатите са гладни да си ................... 2. Ако беше минал тази дупка с повече от 120-130 просто щеше да я "прелети". На мене една гума почти ми се развиха болтовете от тази магистрала, ама .................... 3. Защо няма пари нали взехме 16млрд. заем. Я по-сериозно..........

Плащаме винетки, данъци, теглят заеми в милиарди левове и пари няма... Май е време да спрем всички да плащаме на държавата задълженията си

Един филм за България, който ни направи за срам на целият свят. Изгледайте го няма такава мизерия. Един нямал пари да погребе баща си... Другата продавала покъщнина за да си плати тока.... И всичко това е България....

Всичко това е в България...А според Рапона, България е в Европа...

Министър Павлова веднага , ама веднага да си подаде оставката , как може да каже , че не са предвидени пари за ремонт? Тези участъци са в това състояние от години ма. Ограничете скороста, сложете поне по две стационарни камери(в една посока), пуснете милиционерите от КАТ с нововъведените мобилни камери, които се сигнализират при НЕОБХОДИМОСТ и ще съберете парички за ремонт, може да остане и нещичко за крадене. Зор беше да правим магистрали, сега не можем да ги стопанисваме. Същото ще се случи и със спортните зали, по градове и паланки масово се строят спортни зали с европейски парички, единствената цел е усвояване на парите, но никой не си прави труда да помисли как ще се поддържат тези съоражения, от къде пари , общините и сега са затънали , не могат да си закърпят улиците камоли да издържат и спортни зали.

Празноглавцииии, защо слагате тези минуси бе, не е ли истина което написах, да не би да сте съгласни с това което се случва бе?

Министър Павлова - звучи отвратително