ЕК предупреди България и още 11 страни за опасните пътища

Еврокомисията предупреди 11 страни, включително и България, че могат да бъдат дадени на Европейския съд, ако не предприемат действия за подобряването на пътната инфраструктура.

Обратно в новината

Коментари - ЕК предупреди България и още 11 страни за опасните пътища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре че бяха батко и братко,та направиха 400 км пътища,иначе щяха да ни спрат парите от ЕС.Един виц по темата :Отива Плевнелиев в Германия на гости на техния министър, вижда хубава голяма къща,2 коли от пред,фонтан по средата на двора и го пита от къде имаш пари за всичко това ? Германеца отговорил:Виждаш ли тази магистрала? Да,казал нашия, еми тук трябваше да има 20см асфалт а има 18, вместо 3 мантинели има 2, е от там са парите.След 2 месеца идва германеца у нас и ко да види, министъра има къща замък,водопади в градината, рекички около къщата, няколко мерцедеса и питал : Абе Роска от де имаш толкова пари?Роско казал, ела да видиш.Посочил една празна поляна и питал виждаш ли магистралата?Не не я виждам.Еми няма как да я видиш, само ти казвам че тук трябваше да има магистрала!

А нека да е !!! Правим 40 км. скъп,широк път за милиони левове с няколко ленти ,а пък 140км.пътища на друго място остават гробница и яма до яма!!!Да не говорим за населените ни места-абсолютна пътна разруха там!!!А пък според доходите ни, които не мърдат на фона на тези милиончета,май ще започнем да ядем асфалт:)))!!! А когато стане катастрофа/ПТП/ заради някой трап ,яма на пътя и полицайте те изтопосват ,че си карал с несъобразена скорост!!! Все пак европейците май им е по мило за нас от нашите ,които избрахме горе!!!Язък за правителството ,за което и аз гласувах :(

Te за тоя доклад точно изгърмя бушона Цветков вчера, само дето боко по навик се прави на тиква

Само дето Плевнелиев отговаря за магистралите.Ама за тиквата важно е някой да го отнесе .

Той и Пленелиев едвам се крепи защото нищо не разбира. Има приятелчета в медийте, та му помпат рейтинга изкуствено.

Единственият начин да се вози Ганю на европейския влак е като си плаща. Обратното няма как да стане и пълни тъпаци са тия, които си мислят, че ще се возят без пари. А управляващите са просто едни измамници.

Подобряване на безопасността по пътищата в България е невъзможно защото това е комплексен проблем в решението на който участват не само машини и асфалт, а и работници, катаджии, началници, хора все българи, което е гаранция, че това за България е невъзможно. На управляващите им е през ... защото народа ще плаща, а техното не се губи.

Съд за тия, дето спаха/или крадоха/, докато ни управляваха толкова години!

22 години нашите управници - условно леви и условно десни - единни в низостта си, крадат от парите ни за шосетата. Крадат от маркировката, от дупките, от мостовете, от знаците, от каквото могат. Пранират средства и до края на годината ги прибират в личните си сметки. Крадат в захлас, без мярка, безсрамно. Въобще не вземат предвид упреци, закани, заплахи, протести. Винетки, данъци, такси - всичко отива за личните им вили, коли, хотели, апартаменти в чужбина, яхти и прочее мечти на бившите селянчета, докопали кокала без възмездия. Европа най-после се усети и реши да ги съди. Наишите съдии не съдят, а делят с тях. Тожва е тя - България - катастрофирала, фалшива, чужда. Заради кефа на лумпени от кол и въже...

Десните бандити, които 22 години създават уж буржазия, създават углавни структури, които правят само едно - крадат от парите ни. Крадат от маркировката , от мостовете, от дупките, от винетките, от всичко, до което се докопат . крадат в захлас, без наказание, без мярка. Сразат народа си, страната си. За такива десни мръсници, родени само за бандитизъм, трябва съд - в Европа. Писна ни от тях и техните мръсотии!

брат и ние циганите сме без chose . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

22 години управляващите, с подкрепата на едно лумпенизирано малцинство от поддръжници, датъпели и пристрастни от пърцуцата и чалгата, крадат от парите н иза шосетата. Крадат нагло, дълго, напоително, в захлас, без наказание. Крадат от строежа на ш, от маркивовката, от запълването на дурките, от заплатите на работниците, от данъците ни, нинетките и всичко, до което се докопат. Смятат, че така съддават буржоазия, а създават угланници и престъпници на държавно равнище. Не може да има друг начин да г иузаптя, освен публични екзекуции или съд в Страсбург. Това не са хора, не са българи, това са безродници , реакционери и фашизоиди. Писна ни от тях!

не са ни лоши пътищата - колите са ни много бързи ..... ракията ни е с много градуси .... полицайте са много бедни .....

Боже, не са ни лоши пътищата ли? Ти кво си пил :)

Доколкото забелезвам - червените кютуци са останали без работа и плюят ли плюят Бате Бойко и ГЕРБ по форумите. Тоя интернет вече наистина е навсякъде, щом и в ДИР-а е пълно с червени бабички.

А нека да е !!! Правим 40 км. скъп,широк път за милиони левове с няколко ленти ,а пък 140км.пътища на друго място остават гробница и яма до яма!!!Да не говорим за населените ни места-абсолютна пътна разруха там!!!А пък според доходите ни, които не мърдат на фона на тези милиончета,май ще започнем да ядем асфалт:)))!!! А когато стане катастрофа/ПТП/ заради някой трап ,яма на пътя и полицайте те изтопосват ,че си карал с несъобразена скорост!!! Все пак европейците май им е по мило за нас от нашите ,които избрахме горе!!!Язък за правителството ,за което и аз гласувах :(

Любимият ти Сер-Гей не е направил и един сантиметър магистрала!Той мрази магистралите,защото в Херсон няма такова нещо!

Кога ли ЕС ще даде на съд ниските заплатите у нас ? Защото ми се струва,че народа не може да усети нито един плюс от туй пусто членство...

Изключително опасни.Комлескно опасни.Не само заради дупките,лошата маркировка,липсата на знаци.Опасни заради корумпираните полицаи.Заради вилнеещи пияни,дрогирани,неправоимащи да шофират,ниската степен на водаческа подготовка,хроничната мръсотия,която също може да изиграе лоша шега при мокра настилка.Опасни заради профаноидния манталитет на шофиращите.Иначе,Батко на Братко си харчи щедро милионите,особено по адвокати,живее си царски на една тиха,столична улица в кв.Лозенец.И понеже е запознат с хала на пътната инфраструктура,и той,и жена му карат здрави,нови джипове.

Не само това драги..;) Иди в с.Крива Круша - Новозагорско и виж кво палатче си е спретнал Батко на Братко!!

"Великата" люлинска уличка, която откриха, на пр. не отговаря, на нито един от критерийте за сигурност. Нито за макс. надлъжен наклон, нито за радиусите на кривите в завоите, нито за напречните наклони на виражите, нито за обезопасяването с мантинели и т.н. За останалото всеки знае. Това са все неотстраними и непоправими дефекти. Заключението е, че съгласно тези изисквания тя е опасна и трябва да бъде затворена. Кой ще носи отговорността за това.

Прав си.Това не е магистрала а асфалтиран път.

Хубаво ,че не е Сер-Гей на кормилото!С нега щяхме зявинаги да си останем селската провинцияна Европа!Но благодарение на Бойко,страната бързо се европеизира!

А,бе ти влюбен ли си в ББ,че не виждаш нищо? Любовта заслепява,ама ти направо си изтрещял! Нали и Станишев откри отсечка от магистрала "Тракия" от Карнобат до Бургас,по-дълга от магистрала (20 км) "Люлин". Ама вие направо ни взехте за абдали и ни проглушихте ушите.Затова и Сергей ви каза,че "Народа не яде асфалт",как да ви обясни по-нагледно. То бива,бива,ама бивол за курбан не бива! Айде цункай ББ и ЦЦ преди лягане!

Кога я започна? И да си спомним, че това беше то! Бойко е преди средата на манндата си и вече пуска магистрала. Сравнение между гея и Бойко ня може да става. Сергей строи във финансова благодат, която му осигуриха предишните правителства. Бойко строи в най-дълбоката криза от около 90 години насам. Станишев изтърва момента, Бойко улавя всяка възможност страната да изплува. Башата на Станишев е от изродите, които са мачкали интелигентните хора. Башата на Борисов е от унищожените от комунистите българи. Единият е вече за изхвърляне. Другият се бори за народа си, но не като му раздаде парите и после да няма, а като заложи във възможности, чрез които нацията да се развива. Единият е болшевик чужденец, другият е българин и истински мъж.

Още малко дупки по пътищата ... още съвсем малко и ще са безопасни ... а жертвите ще са около идеалните 0 - така де, кой се е спънал и е умрял.

Великобритания - 38 смъртни случая при пътни произшествия на 1 млн. жители. България - 125 смъртни случая, тоест 3.3 ПЪТИ повече. Голяма заслуга за това имат 2 фактора: 1) Огромната българска простотия, 2) Лошите пътища

това е среден пръст за бб

..ако се позамислиш само новите пътища ще минат с лекота такива проверки. Май средният пръст не е точно за ББ, а за господарите на червените бабки и самата червена бабка - т.е. ти.

Помниш ли кой каза-,,не щем магистрали искаме цървулиа знаеш ли колко години се строи магистрала ,,Хемус?

Ако и след това голямо строене на магистрали у нас ЕК не са доволни, не знам... Ами, като много знаят, от брюксел да ни отпуснат безвъзмездно пари за нови пътища.

По-добре ние да вземем да отпуснем на Брюксел няколко местни цигански бригади и шефовете им мутри, да им покажем как се строят пътища на световно, космичесно и дори Вселенско ниво! :)

Нали строим магистрали вече бе ,и второкласните пътища ремонтираме колкото можем ,има вече доста отсечки планиран ремонт,ние ли не знаем че са ни лоши пътищата,чудехме се докога ще карат така ,без ремонти и то основни ремонти,не затуляне на дупки и те напролет пак готови.

Аз пък се чудя как могат да сложат в един кюп пътищата - мечти в Австрия, Белгия, Франция и Люксембург с нашите родни лунни пейзажи?

И като осъдят България какво следва? Държавата плаща на ЕС глоба? Какъв "възпитателен ефект" ще има това върху държавата или отговорните лица? Ако глобят лично министър или да махнат кабинета мога да го приема за механизъм за натиск, но иначе е празно харчене и полит бърборене.

Ауууууу удариха ББ в болното му място - магистрали и безопасност. Горкичкия толкова се хвалеше пък каква излезна. Да се готви следващия за уволнение защото става напечено, но не и за ББ.