17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По интернет минава ли този вирус? Много разглеждах алиекспрес, а разбрах бил китайски сайт. Пия ремантадин и зовиракс. Ям спанак. Нещо друго? Есе ако напиша полза има ли?

Простотията също ходи по хората, но не е вирус.

До тук разбирам колко са зарезени, колко са умрели... Някаква информация има ли излекувани? Шанс имаме ли?

В Канада двамата заразени китайци мъж и жена: мъжа е в стабилно положение с подобрение. Жената е оздравяла само за два дена.

Напомпали ги с имуно-стимуланти. Пийте зелен чай и яжте спанак :)

Никой не знае какво ни очаква? Много се прави, но лошото те първа предстой. Това е то биологичното оръжие в мирно време.

Не е трябвало да оправя КОЛЕЖКАТА. В българският все още има женски род

в Китай болните са над 4500 а заразените 100 000

Това е краят! Всичко свърши! Самоубийте се за да няма пандемия! Или си сипете една ракия с каквото е останало на дъното на бидона с туршията.

Сега е момента българското правителство да вземе сериозни мерки за подсилване на границите на България защото този вирус е заплаха за националната сигурност на всяка една нация ... по добре да сме прекомерно предпазливи отколкото неподготвени

те на тоя точно вирус се и надяват. Затваряме се в градове и села и пътуването става под конвой и Боко е вечен цар на територията

..."лошоото тепърва предстои, тъй като ние разпознаваме една незначителна част от заразените"... /Симптомите са налице дни след заразата, когато вече е късно да се предпазваме един друг/...

а този работник какъв е по народност ? китаец ли е пак?

Вчера четох разказа на българин, който е живял в Хонг Конг. Той казва, че в град Ухан имало научен институт по вирусология. Неговото предположение беше, че заразата е дошла неумишлено, не заради някакви пъклени планове на учените, а заради човешка грешка, от простотия - вероятно от изнасянето на някое от опитните животинчета, с цел продажбата му на пазара, вместо да бъде унищожено в инсинератора. Заразата е плъзнала точно от животинския пазар в този град.

Аааа, снощи гледа филма "Зараза" и веднага ти светна ламбата за това как са протекли събитията...

Нали е установено, че е от някакво ястие с прилепи.

че то има ли някой от ухан който да не е заразен ... нз трябва да се вземат спешни превантивни мерки от сега поне докато се измисли ваксина ... може да звучи параноично но трябва да има медицински проверки на всички пристигащи от райони с хора заразени от вируса или да са под наблюдение няколко дни ... и всички които идват от китай трябва да са под карантина за няколко седмици ...

а ако зависеше от мен щях да изолирам България - затваряне на граници и тн докато бурята премине но ... няма как да стане

Китаката "колег" интимно ли го е заразила по време на обучението?

Да се спре вноса на стоки от Китай

Ясно. В Европа е от човек на човек, а в Китай - от китаец на човек. И после аз съм бил расист...

лошото е че даже няма да разберем от какво мрем в БГ

в действие ! нема лабаво - 7 мрд са много!

Дей, тоя вирус го следят като некоя важна особа как се придвижва минута по минута, възвестяват ни за пристигането му с фанфари и всичко останало... вирус да си в днешно време.

"Болният в Германия е 33-годишен работник във фирма за автомобилно оборудване от Бавария. Той бил заразен от своя колега от Китай, която била в южната германска провинция на неколкодневен престой за обучение, съобщиха санитарните власти." === Да разбирам ли, че вирусът се предава по полов път?

По полов път се предава, само ако си дишате и в устите.

му е майката! Муай шкембе с яко чесън! И пърцуца за смазване и дезинфекция!

Срещу китайският чесън имам ваксина и не ме лови. Ти какъв чесън ядеш бе селски

idio

китайката била в германия от 19 до 22. все още била здрава. заразата на германеца става на 19 най рано. от тогава са минали 9 дена. нещо не се получава математиката. 14 дни е инкубационния период, чак след това се появяват симптомите. след като получиш симптомите, ден два се чудиш кво ти е. Чак след това отиваш в болница. там докато потвърдят още поне ден - два.... Някой ни излъга ?

Дилдо, вица за джапанките и вибратора знаеш ли го? Тва ли ти е идеята

Тази комбинация от джапанки и вибратор, опрделено ме заитригува.

От 1 до 14 дни е.

Не ти излиза математиката защото така е структурирана новината. Хаотично, стихийно и спонтано, като от генератор на случайни явления.

Инкубационният период е до 14 дни, което значи че може и да е доста по-кратък. Освен това, заразеният може да предава вируса преди да се появят симптомите.

ние трябва да затворим границата с Русия. Всички зарази в България идват от там.

До Щерев Ти си олигофрен

Щерев ;Др ох боли; вече го е жъцнал вируса и затуй пъшка ,че го боли.

Добре, че дебилщината не се пренася чрез форума, защото в противен случай всички щяхме да се заразим от теб!

ДА ИЗОЛИРАТ ОТ ВСИЧКИ ФОРУМИ...

Този вирус няма никакви шансове срещу нашите люти ракии, еле пък да се опре на кайсиевката! По една чашка ката ден и никакви вируси няма да ви ловят!

То и срещу бензина няма шансове. Що не пиеш и бензин ?!

Вчера в България мол беше пълно с китайци...За първи път виждам такова нещо. Доста е притеснително , ако са вирусоносители и пипат парапетите на ескалатора, после и ние ги пипаме...

а райничка как се хилеше по тв че това е смешна опасност за българия и това е доктор в инфекц бжлтица катъ куха лейка се хилеше

Условията в тази болница са плачевни, освен че имат 200-250 легла. Не разполагат с достатъчно кадърен персонал, оборудване и медикаменти, и със сигурност не знаят как да действат в подобна ситуация.

Аз не вярвам на числата болни от Китай! По мерките се вижда че ситуацията е повече от сериозна!! Тогава за климатичните промени да му мисли Грета и кликата и!!

Ако нещо стане във БГ здравната система ще колабира напълно и завинаги!!

idio

не ако, а когато!

ако нещо стане БГ ти изобщо няма да рабереш какво става ...

ще покаже границите на влиянието на глобалната мафия и лъже-медицината. Очевидно Китай и Русия също са в кюпа....

"Според китайските власти, бюджета за построяване и оборудване на двете болници с 1000 и 1300 легла в срок от 2 седмици, е 39 милиона евро." Колко много се краде в тази нашата родина и колко малко се прави за хората, където кръстовища струват по 150 млн. Отделен е въпроса, че държавата не е построила една болница от края на комунизма.

Тиквата прекарва тръба София-Перник за половината от тези пари. Е води се една пречиствателна станция... но като знаем с какво качество се строи най-много да сменят филтрите на старата...

"Той бил заразен от своя колега от Китай, която" - да не сте наели някой от класическата. Там 5 години ги учат единствено на това.

Янаки, 1980 се прие, че няма да има разлика в обръщенията в зависимост от пола. Няма колежка, кметица, депутатка, докторка и други подобни.

idio

и що така? знам защо на аглийски е така, например. там няма род в титлите - проятел, министър... не знаеш докато не каже име или метоимение. а в българския що така?

Във въпросното изречение "колега" не е обръщение. Обръщение е в изречение, например "Колега, знаеш ли колко е часа?"

Трябва да се затворят всички летища.

Трябва да затворят планетата!

Е, как първия?! Преди няколко дена казахте, за първият заразен в Англия, вчера писахте за един във Франция, сега в Германия пак първи?!

idio

чети бе, чети. ама цялото изречение, докрая ако ти е възможно.

китайците ядат подобни гадости от хиляди години.но вируса се появи сега.според мен е изпуснат от някоя лаборатория.затова е тази огромна суматоха.със сигурност има и антивирусни средства но сигурно не са достатъчно изпитани.

За първи път дръжки! Бубонната чума, свинският грип и атипичната пневмония от къде мислиш идват!

"На света има милиони вируси. Едва една шепа от тях са познати на хората. Кой е виновен? В САЩ се инвестират много пари в превенция и всички болници са подлагани на тестови сценарии за епидемия и болни от опасни вируси, тоест персонала е обучен, изпитан и тестван как ще реагира в реални сценарии. Какво се прави в България, колко се инвестира, колко легла има по болниците, колко специализирана техника и медикаменти, колко специализиран и обучен персонал? Знае ли някой изобщо как да действа при една пандемична ситуация с подобен патоген? Виновни са само тези, които не инвестират достатъчно в здравеопазване и наука! Защото друг път няма!"

Споко Боки ще прати самолет до Ухан да ни внесе пресни вируси ....

Кога хората ви казаха да не храните бездомни котки и кучета вия са хилихти кът пачи Сига вечи ни са хилити нъли

idio

те не ги хранят, брат. те се хранят с тях

В нашите новините , щом се ояви една и ТВЪРДо заяви че няма да имаме проблем.,.., ми стана ясно че идва

Тя тази и се смееше доста налудно. Сигурно се е сетила какво ще стане на територията. Ако това нещо дойде в България и най-големите "демократи" ще съжалят за лошия социализъм.

Вируса идва от прилепи или мишки преминава в змии и от там отива на човек Та казаха по съвецката тилевизия вчера

да гледаш съвецката телевизия на сорос

Ползвал е фалшив китайски дезинфектант .....

Само да не плъзне в България, че ще ни загробват като прасетата ...

idio

въпросът не е дали, а кога. както знаеш, напите връзки с братския германски народ са силни и неразривни. а братския германски народ е изнесъл цялото си производство в китай няма да ти се размина

Е, сега става много сериозно. Не трябваше да се допуска това.

оплачи се на лангли,там приемат рекламации за вируса

Че що, нали е руска творба - скоро даже се фукаха, че са почти готови с ваксината. Толкоз са тъпи, че дори не изчакаха малко време да мине, та да не си личи, че е техен.

той - не читател! Ставаше въпрос, че руснаците разработват ТЕСТ, не васкина! Ама то, пусто, трЕЕ се чете преди да се пише!

Хасанчик, виж заглавието в Дир от 22.01.2020, 19:01 ч. - "Русия вече прави ваксина срещу китайския коронавирус" Ако тук излиза url, то е https:// dnes.dir. bg/ svyat/rusiya-veche-pravi-vaksina-sreshtu-kitayskiya-koronavirus

idio

тази китайка доста близък контакт с германеца имала май май...

Почети малко преди да пишеш. Вирусът оцелява до 4 часа върху метална повърхност и 24 - на пластмасова. Това ако не е обезпокояващо, не знам какво би обезпокоило някои идиоти, които пишат тука.

idio

5 дена, пич ПЕТ

Човекът е прав, защото вирусът доста трудно се предава при обикновен контакт, иначе доста хора да са болни вече. А точно коронавирусите са много неустойчиви извън човек.

Интересно кой го е пуснал този вирус. Че е от животни ясно, но кой е заразил животните? В последно време САЩ много се омълчаха, изчакват нещо ли ?

УМЪЛЧАВАМ СЕ...

лежат доста такива дела по света