Парламентът наложи мораториум върху решения на правителството на ГЕРБ

Решението важи за концесии, общински болници, предоставяне на държавни земи, промени в органите на управление на дружества

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това преди да си вдигнат заплатоте ли, или след?

Боже колко сте прости! Ами, Корнелия и моята Мая пикат в един същ чифт гащи, бе. Ама, ненормалници, за какви промени, кретени и кюлоти пембени говорите, бе. Леле, колко сте изтрещели!

Дебили, сър!

Всичко си върви по старому. Кога решенията на парламента са имали някога някаква стойност ?!

Всичкото трол на баламатума! Резнали им далаверите и всички стресирани щатни тролчета бичат във форумите. Момци - далаверата свърши и да тролите лапането е в миналото.

Черепухата е кешил на наркоманчетата от левски да тролят! Че пак се задават избири :)

В Парламента има хора, които не познават Конституцията, а тръгнали да законотворстват! Беше брутално изпълнение За пореден ден в това Народно събрание. Задължително трябва кандидат-депутатите да минават през: 1. Изпит по Конституция на Република България. 2. Психотест 3. Изпит по трите власти - съдебна, изпълнителна, законодателна, защото нямат никакво понятие коя за какво служи и докъде може да се разпростре.

Gugnelid

Предлагам първо да ги проверяват дали могат да четат - ако имаше такова правило, нямаше герберастите да ръководят държавата 11 години!

Левски, свине, оле, оле, оле :)

Изпити по български език и литература Изпити по История Конспекта за кандидат студенти Писменните работи от двата изпита да се проверяват от професори от Софийския и Великотърновски университети Който изкара по малко от Добър 4 на който и да е изпит да се маха от Парламента и да отива да пасе патките

Ами те 99 процента нимоят фана ръка ве

Продължавайте да словоблудствате и да се дърляте кой е най-чистият и най-праведният, вместо да се разберете и да съставите Правителство и на следващите избори ще видите какво ще се случи. Ще видите как болшинството от хората, в това число и аз, ще гласуват за ГЕРБ, защото колкото и да са омразни на народа поне имат не само наглостта, но и куража да управляват. А Слави Трифонов нека продължава да се крие като мишка, но да не си въобразява, че някой ще му даде втори път доверието си.

Ами в интерес на истината и днес ГЕРБ се държаха най-адекватно.

Веднага прави впечатление, нали ? Все пак 3-4 дни за последните 12 години не са особено голямо постижение. Представям си какво усили им е коствало! Въпреки това не е за хвалба.

Gugnelid

Споко бе, и теб ще те излъжат - няма да ти платят да им пишеш дитирамби!

Поредната глупост

Вместо да ми гласуват мораториуми, да гласуват за ново правителство. Боклуци!

Някои хора май не са чули за принципа за разделение на властите. И че никоя власт не може да се бърка в работата на другите власти. Ами тогава защо са ни изпълнителна и законодателна власт? Парламентът да вземе и да ръководи всичко. Хаджигенов е готов за всичко да се жертва.

Ще го жертваме ние Хаджигея ...

До администраторите на ДИР-а Много политически неадекватни сте в този труден за българите период. Не пускате анализиращо изказване, понеже няма нецензурни изрази и псувни. О народе, прости. Потвърждавате само, че и вие сте калинки и то НЕДОКЛАТЕНИ.

Тази процедура за мораториум върху актовете на МС готови за публикация е правилната. Отворете ДВ от 09 Септември, после от 10 .09.1944 г. , после и от другите дати за ДВ и неминуемо ще се убедите, че никаква революция е нямало на 09 Септември у нас. В Россия още от първия ден започват да излизат новите актове на властта-декрет за земята и декрет за мира. А у нас свалените министри продължават да командват чрез вече подготвени за публикация актове. Нямало е и преврат на 09.09.1944 г. тъй като съставът на МС е вече отреден още на 05 Септември. За преврат у нас от ония времена можем да говорим само за онзи момент в който се издава наредба-закон за съдене от народния съд. Издадената Наредба е мотивирана по чл.49 от Търновската Конституция, която казва следното: Ако би държавата да се заплашва от някоя вътрешна или външна опасност и НС не може да се събере, само тогава министрите под общата отговорност …издават наредба със силата на закон“ До сега никой не се е потрудил да се произнесе научно, за това и нямаме ясна трактовка на въпроса въстание или преврат на 09.09.1944 г. Нито едното, нито другото. Разиграна е само на практика една наша поговорка „Царят дава, пъдарят не дава“ – поднесена е молба на Симеон за членство в БКП която още я няма като такава и той се разписва. същото прави сестра му и майка му. БКП под това име се появяава едва през 1948 година на Петия им конгрес. Симеон е баш-учредителят на БКП?!

Мая да каже как другаря Калфин назначи дъщера ѝ на работа! И другарки Корнелия и Мая --Калинка Илиева е назначена с фалшивата диплома 2007!!!!!! от другаря Тадъръков по време на правителството на другаря Станишев. Така че тя не е на ГЕРБ като и оная Десислава последната ви с фалшива диплома

От прочетеното набързо мораториумът звучи смислено - не оставя държавата на самоуправление, а възпира герберастките калинки да се облажат за последно. Аз лично не виждам проблем. Ще видим после дали апетитните хапки няма някой друг да ги прилапа или общественият интерес ще е наистина защитен.

Илиева е назначена 2007!!!! от другаря Тадъръков, като е последната Десислава от община Родопи член на БСП с ФАЛШИВА ДИПЛОМИ

Звучи смислено за калинка и куха лейка. Не се извинявам. Вие ко/коя сте да се изкажете по въпрос засягащ конституция и разделение на властите бе... Мамино дупенце ... мама ли ви каза че знаете? БОКЛУК

а кога ще се разследва Костинбродската афера?

ДЕЦАТА НА РУМКО И ЧЕРИ АКО СЕ ПОДМОТАТ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ РАЗСИПЯТ БЪЛГАРИЯ !! И КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА ТУК КАТО ГИ ВИДИ ??

Трябва да ги копаме!

мутрите ще правят ревизия или крадецът вика "дръжте крадеца" Парламента е пълен с червени циркаджии, които ИЗЛЪГАХА НАРОДА ! ОСТАВКА радеФ. ОСТАВКА радеФ. ОСТАВКА радеФ. ОСТАВКА радеФ. ОСТАВКА радеФ.

Глупако,какво ти е направил Радев,или си на трапезата на мутрата.

Тия нищо не правят, а Мая е юридически неграмотна. Първата точка от решението е "Налага на Министерския съвет в оставка мораториум върху следните действия .... - предоставяне на концесии, включително определяне на концесионни такси, по Закона за концесиите". Отделно, че няма такова понятие "концесионни такси", голямото недоразумение е, че се налага мораториум само за концесиите по Закона за концесиите. Обаче ..... нито концесиите за плажове, нито тези за подземни богатства се възлагат по Закона за концесиите. Те се предоставят по Закона за черноморското крайбрежие и по Закона за подземните богатства. Единствените концесии, предоставени по този закон от МС, са тези за пристанища и летища и решението на НС се отнася само за тях!.

ДА АМА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И НАРУШАВА ПРИНЦИПА ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ. ВЕЛИКАТА ПРЕДСЕДАТЕЛКА И КОНСТИТУЦИОНАЛИСТКА ИВА ТРЯБВА ДА ГИ ЗНАЕ ТЕЗИ НЕЩА.

Леле на учиндолския кликата как ще се осерат!

тия са много тъпи, герб пак ги хързулна

хванаха се за гушите

Браво на новите - за няма и седмица вече започнаха здраво работа ! Ревизия, истината наяве, съд и затвор за мутрите ! Как треперят и вият герберастите - на прав път сме значи, България има шанс !

tonk11

Както вече видяхме за новите да дадеш не е като да обещаеш. Щото обещаха 1 лв на глас ама не го приеха, обещаха мажоритарни избори ама и тях не приеха. Та и с ревизията е така - обещаха ревизия ама за сега има само комисия. Приеха в парламента тая ревизия да е за 10 години ама в комисията щели да почнат само с 4 години.

Стар административен лаф (Ако искаш нещо да не се свърши, назначаваш комисия).

ЗАПОЧНАХА ЯКО ЦИРКА. ОСВНЕН ЦИРК ДРУГО НЯМА. А ОТМЕНИХА МАЖОРИТРНИЯ ВОТ, ЗА КОЕТО УЖ ПРАВИХА РЕФЕРЕНДУМ

Слушам и наблюдавам всички заседания на новия парламент (то пък една гара), чета ви коментариите пристрастни и ви се чудя, дали да се смея или да плача. Не съм очаквал, че е възможно в 21 век да има такива неадекватни и пристрастни коментари. По отношение на досега управляващата партия и тези преди нея, определено искам да погледнете политиката на всички държави, които според нас са носители на демокрацията. Вижте САЩ, Великообритания, Германия и много други и кажете има ли държава, която при смяна на правителството да не е изградила собствен политически, държавен апарат. Така беше с БСП, ГЕРБ, така ще бъде и със следващите. НО ИМА ЕДНА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА: За разлика от много проспериращи държави, в които следващите правителства надграждат постигнатото от предишните, НИЕ ВСИЧКИ РАЗРУШАВАМЕ И ЗАПОЧВАМЕ ОТНОВО ДА ГРАДИМ. И така следващо и следващо правителство, и пак застой, защото пак започваме от нула. Какъв напредък, каква еволюция в стандарта на живот. Управляващите са управляващи, но МАНТАЛИТЕТА НА БЪЛГАРИНА да се руши всичко е на първо място. Значи по вашата логика, след смяна на президента в САЩ всичко би трябвало да започне отново. Колко пъти народа на България е необходимо да започва от нулата. ЕТО ЗАЩО СМЕ БЕДНИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА БЪДЕМ БЕДНИ. ВСИЧКО Е ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА БОРБА И ИГРА НО ПОЛИТИЦИ ЗА СОБСТВЕНА ОБЛАГА, УЖ МИСЛЕЩИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ПЪЛНА ИЗМАМА, ПЪК ВИЕ СЕ КАРАЙТЕ И ОБИЖДАЙТЕ ПО ФОРУМИТЕ.

" Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция" Слави Трифонов

сега няма да има пари за подпомагане на бизнеса и пенсионерите, но ще има чака-рака с подкрепата на "демократична" българия, итн,имв,дпс и бсп

А досега имаше ли бе лъжец - имаше само за домусчиев и пеевски, за останалите само новини по медиите ! Ах лицемерни плъхове - как треперите ха ха

Верно си много НЕ умничък , но защо държиш да го знаят всички ?

Абе сега, като Славуца е дупедав, чия собственост е 7/8?

Е, ако не друго, поне това могат. И толкоз!

......това решение наистина е на ръба на Конституцията, тя разказа, че преди Цонев е провел с нея "арогантен и нахален разговор в смисъл: "оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове". АЗ НЯМАМ КОМЕНТАР,ТОЗИ НАЧИН НА ВЗИМАНЕ НА РЕШЕНИЯ И ДОГОВОРКИ Е В ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.

В случая вярвам на Корни! А оня плъх, само това е правил ползвайки си властта! Я да разгърнат назад 10 години. Да видим какво е правено! Ей, така - за публичност!

Сега точно не ми стана ясно за какво ме изтри "безпристрастният" модератор , но айде леко да перифразирам ? Значи да вярваш баш на курнелия трябва или да си най-НЕумното офлюфче пълзяло по таз Земя , или врЪл червенотиквенец с краен стадий на деменция ! Надявам се , че в тоя вид изказа Ми ще е модераторо угоден освен ако днес не е на хонорар към Позитано 20 , МЕРСИ :)

Личи за къде си, ами идвай по-бързо! Болестта ще я преборим, ама злобата ти ще си остане! Тя май ти е по рождение! То кога човек се роди крив, така и вижда света - на криво! Ама както се казва - Бог да те прости, аз нема да се меся!

Ми Павка ще те изтрие като ти гледам коментарите по другите теми то няма отърване от твойте простотии егати тъпия форумджия

tonk11

Ми да се разгърнат бе. Нали точно това приеха в парламента - ревизия за 10 години. Само, че странно що в комисията щели за 4 да я правят.

Да дадат на павела едно пушкало и какъвто е злобен, ш'ги избий сичките, до крак! И ша станЕ цар!

Мдаааа, за някои решения.... мдааа.. ще се наложи да им звъннат заранта в 06.00ч на портата и да им кажат- сбирай си дрешките и храна за три деня, че идеш с нас!И правилно- за нанесени щети на хората и държавата трябва да се бачка в затвора и да им се прави конфискация на имотите. И да върнат от Брюксел всичките им щерки изпратени на езиково обучение и търсене на богат плешив съпруг.

Благодаря на троловете на ГЕРБДПС, че още повече закопават партията си.

Се закопа с отказа си от мажоритарни избори Дега ще видите разликата между нагласеното шоу на диванчето и истинското :)

Ще трябва доста зор да ги изчагъркаме от таз копаня

Ситуацията е повече от прекрасна! Пиленцето е кацнало на рамото на Чалгара / а то каца само веднъж в живота/ и сега той може да направи бленуваното от всички читави българи! Трябва да подбере 20-25 грамотни българи- може професори икономисти, финансити, Теодоси по образованието на малките

Като гледам цялото пародийно шоу в парламента, вече почвам да се убеждавам, че управлението от джипката щеше да е по-малкото зло за България.

Ами ний за какво си искаме бкп-то? Нали за това, щото беше по-добро от новото.

Нямало кворум пак Нямат и седмица служба даже :)))

Верно ли има хора които вярват че нещо ще се промени, наистина ли има такива хорица, всички знаете че това няма да стане, никога, кой ще го промени, Слави? Нинова? Манолова? Данчо Цонев? някакъв дебел арменец и някакво адвокатче, всичко ще е по старому, ше мине еуфорията, хората ше продължават да се чудят как да оцеляват, ще се изпокарат за влияние всички нови гладни кучета...това ще стане, ебете се отзад шматки....

ДА, има! Просто по зле от управлението на тоя архитъпак и суперкрадец не може да бъде!

Значи си на 15 години тогаз

Ами тогава като те е страх от промени - наведи главата робе - наведената глава сабя не я сече ! Смело напред на новите ! Съд и затвор за старите ! Ако и новите са като старите - и за тях ще има същото ! Какво квичиш бе герберастче - мутрагена няма да се върне ! Омръзна ми от злобни катили, които се страхуват от промени и търпят да ги унижават, обиждат и крадят прости мутрагени без интелект и образование ! Марш да трепериш в ъгъла страхливец !

Само да уточня....наистина си написал " НОВИ" би ли посочил кои точно са нови ...хахахаха

Бавно и полека царството на мутрите отива в канала! :)))

А на теб щели да ти спират копейките разправят :)

Е, не е за съжаление. БСП и Мамаята се класираха!

Вият ли сега на умряло гербопитеците докато им го вкарват с 200?! Изпитвам огромно удоволствие от воя им. Взимам пукланките. Ще се гледа. ха-ха-ха

Мунчо, чака те още по-по такова удоволствие. Значи новите циганьори за които гласува така ще те бутнат в калта, че ще търчиш при герберите да те спасяват. Не се изживявай на голям циркаджия като лицензираните такива...

Ич не знаеш за кой съм гласувал бе, галфон! И докато събираш стотинки за писане на идиотски постове на мен ми плащат хАмериканци и ич не ме ебе кой точно е на власт, а още по-малко пък някой да ме завлече в калта. Виж за гербопитеците ще напрасвя изключение. Такива огромни БОКЛУЦИ са , че ги мразя безплатно и мога да си пиша каквото ми душа ми иска. А такива като теб скоро ще останат без работа и ще трябва да правите сфирчоци само и само да има какво да сложите в уста да засолите малко.

Да минат два-три месеца и да се успокоят новите с шоуто за пред избирателите, че тоя филм сме го гледали многократно. След това нещата се поразмиват и на всички им лъсват задниците, че са от едно котило, но просто всеки желае той лично да "разпределя порциите в държавата".

Вкарват му го с двеста. Чудят се сега какво може да му се набие.

по -честен и по-патриот. Ще се избият за жълтата фланелка.

"..Имайте предвид, че на Панчарево не може да се направи казарма", репликира го Биков..." Съгласен! Въпросът е въпросните два декара да се пуснат ПРОЗРАЧНО и с дълъг срок, на търг с явно наддаване, например. Нека процедурата да е такава, че държавата да спечели МАКСИМАЛНО от тази сделка, а кой и за какво я купува няма значение - ако имам парите (доказани, с произход и т.н) защо да не я купя тази земя да си направя вила?!

На тоя отявлен хамелеон-помияр очевидно трябва да му се обясни, че една армия се нуждае не само от казарми, а и от много други сгради и площи - болници, почивни комплекси, зали за обучение и тренировки...

тоя биков е почти умен колкото бик.... тоя трябва да бъде отстранен от НС, заради тотална неадекватност..

Ти пък ИнтеУигентния... Кой си?

Ами не съм съгласен, доста си му сече на момчето... Аз съм много впечатлен от перфектния анализ, който е направил 2012 година за Бойко Борисов!

Наистина чудесен анализ, но защо не му го оценяват по достойнство?! Все истини беше изказал.

Явно бика е по-умен от теб.

В България има три власти - законодателна, изпълни, съдебна. Трите се считат равнопоставени и не е позволено да се месят в работите се една на друга... Подобен мораториум влияе пряко работата на изпълнителната власт, което противоречи на раенопоставеността им.... Което ми напомня безумните съждения на някои как един нов кабинет щял да оправи съдебната власт.... Такива неграмотници после гласуват за Славка и Ицо Лодката с надеждата как щели да разтурят лошите съдии, хахаха за вас

За тия с минусите - съветвам ви да излезете от ФБ и да започнете да се информирате и ограмотявате през други източници. Социалните мрежи са за забавления и шегички. Информацията там не е достоверна

За тия с плюсовете и най-вече за автора: Правителствата на ББ са нанесли толкова огромни вреди на България, че резултатите ще ни измъчват още десетки години. Всяко действие, насочено против това антинародно, антибългарско правителство е ПРАВИЛНО! Това е аксиома, а не, подлежащо на доказване, твърдение!

Бъркаш. Трите власти са и трябва да бъдат независими една от друга. Но всяка една власт упражнява известен контрол върху дейността на другите. В случая Народното събрание/ законодателната власт контролира и въздейства върху дейността на изпълнителната и съдебната чрез промяна в законодателството.

Но, не може да влияе върху изпълнителната власт чрез мораториум. Ако иска да промени нещо, трябва да излъчи правителство....

Герб сте големи смешници , най-корумпираната и анти законна партия говори за морал и противозаконие, недейте се излага, точно вие които си променяхте законите както си искате за да си оправите мръсните сделки. Много ясно че ще ги спрат , трябва да се рестартира държавата, всичко подписано от Герб е антибългарско, до тук започват добре , но ако се издънят и вие ще усетите народния гняв така че мислете, до тук отличен 6, гласувах за ВМРО, не за тези но за сега ме печелят.

Някакви неоспорими доказателства имаш ли или понеже така пише във ФБ? Нали вие от там се информирате и ограмотявате...

аз имам. къде да ти ги донеса?

Как да има ве тарикат, като всичко се прикрива , прокуратура, полиция , всичко е тяхно. Самия факт че Сименов иска от президента вето за закона за ЗУТ, говори всичко , искаха да си озаконят росенец. Етт ти го пресния пример от преди 2-3 месеца, подпорната стена, концесията за Летище София, скандала с Васил Божков, всичко са схеми, и съмнителни законопроекти.

С поведението на тези “новите” , ГЕРБ ми станаха симпатични. Тома Биков ги прави на 2 стотинки

Тома Биков 2012, "Бoриcoв нe e диктaтoр. Тoй e кaрикaтурa нa диктaтoр. Втoрoтo нe e пo-мaлкo врeднo oт първoтo. Тoзи чoвeк дoтoлкoвa cи e пoвярвaл, чe e зaбрaвил кoй e и oт къдe идвa. Пo-лoшoтo e, чe cякaш и ниe зaпoчвaмe дa зaбрaвямe…Oбeщaвaм ви, чe щe нaпрaвя кaквoтo зaвиcи oт мeн Бoйкo Бoриcoв, никoгa пoвeчe дa нe ceднe в крecлoтo нa миниcтър-прeдceдaтeля“.

Надминал е себе си

И аз 2013 ходих на протести срещу герб, но като гледам сега какво се случва, си променям мнението

Към "И?" : Няма бивш педераст (или гербераст, се таа, рзбирай го както искаш) , та и ти няма как да си променил , се същия педал си.

Трябва и мораториум за всички управлявали последните четири години да не могат да излизат зад граница.

Хе-хе. Накрая да не стане, двама се карат ,а Нинова печели. И тогава ще настане една забава, цялооооо лято. А г-н Радев също ще е щастлив. Защото партията не само го е подкрепила, ами е и победила. В славни времена живеем.

Чудесно! Герб си заслужиха крайното поведение спрямо тях. Боко да си гали Борко в Банкя!

Баце ще го премести в другия крачол. Братя българи трябва да се въоръжим с търпение. това е положението. Успяха да курдисат наивните глупаци. Споко. Накрая пак на Бойко ще му кацнат. Пиленца на Батко. Сладко ще ви пляка Батко.

В смисъл, че ще тегли милиарди, които ще плащаме после ние и децата ни и теб това те радва, защото било "цакане" ? Ех миличка, ако имаше капацитет да погледнеш малко напред ...

Байно ние по-възрастните помним кой източи и фалира банките. Помним и кой фалира КТБ. Помним как купувахме от братушките 3 пъти по-скъпа газ. Помним каква мръсна беше София. Така че не ми говори за заемите на Баце. Ето сега от европата ще има милиарди да видим учиндолския кавал и кюстендилската гювендия как ще ги похарчат.

Браво ! Спирайте кражбите на крадливата герберастка пасмина ! Стига толкова нагли мутри и техните далавери, заради които се правят после на успели бизнесмени ! Задължителна ревизия и наказателна отговорност за престъпленията им !