Депутатите пренебрегнаха референдума

Парламентът отложи разискванията по проекторешението за референдума от 6 ноември 2016 г. по искане на депутата от ДПС Четин Казак.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите пренебрегнаха референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РЕФЕРЕНДУМА Е НЕЛИГИТИМЕН И ПОДВЕЖДАЩ!!!

Кое му е нелигитимното ? Според изискването за активност има необходимите гласове да бъде разглеждан и обсъждан в парламента.Моралното задължение е да бъде приет,щом толкова народ го е поискал.Нищо подвеждащо няма,защото е време вече пълнежите играещи ролята на депутати да си заслужат мястото.Всички можем да гласуваме с карти по зададена команда и не се изискват специални знания и умения.

Какво щяха да направят народните изедници, прощавайте избраници, ако едната точка от референдума беше субсидиите да се вдигнат с един лев на глас?

пак нямаше да я приемат, щото щеше да е 99% "не" резултата.

като не си доволен - заповядай пред парламента, ако не знаеш къде е ще те упътя.

Ако БСП не промени отношението си към референдума, т.е. да приеме резултатите и да работи за промяна в законодателството и промяна на конституцията, няма да управлява повече от 3 месеца.

чЕкай малко, още не се е разпуснало това НС, ти вече даде управлението от следващият парламент. Цацата е още в морето ;)

Сега ясно може да проличи кой /коя партия/ е "за" или "против" резултата от референдума.

Не се заблуждавай! Това са тънки работи. Не е като да гласуваш с "да", без да си разбрал какъв кюляв ти готвят.

за разяснявяване е нещо от сорта... като дереджето на постралите от ало измамниците.

Никакво удължаване работата на 43-то НС. Приемането на резултатите от референдума е задължително за следващия парламент (44-то НС), заедно със задълбочен дебат и приемане на необходимите закони и промяна на конституцита. А приемането на закон за намаляване на субсидията за политическите партии е първа работа на новото 44-то НС.

Заглавието "Депутатите пренебрегнаха референдума" трябваше да бъде: "Депутатите най-после разбраха за к,о иде реч" и се скатаха като плъхове пред капана. Вместо да обяснят на "материала", че с референдум, ферендум и рендум на тях им все през оная работа. Те все ще са на клона, ще рупат бананите (в РБ дините), а на материала ще подлагат бананови, пардон, динени кори.

90% не знаеха за какво гласуват,защото дългия правеше само агитация "за". В нашия блок не повярваха че са вкарали гол на любимите си малки партии и че дългия работи за Герб. Сега ме гледат тъпо...

...ами, гледат те тъпо, защото си тъпак и рецитираш глупости, като безмозъчен папагал...

а ти като не гледаш тъпо кажи как малка партия дето събира по 100 човека от едномандатен район ще събере 8 000, за да вкара депутат? Това при положение, че хората, които гласуват, повтарям КОИТО ГЛАСУВАТ, ще продължат да си гласуват партийно, а не за личности?? Освен това - двата тура са измислени с нарочната идея да се максимизира ролята на наказателният вот. Кажи ми "!!" каква политика ще се води от представители избрани не с "да", а с "не"??? Ако не знаеш ще ти кажа - ще се води "не" политика. Тази "не" политика, в крайна сметка ще доведе до "не" България. Защото в последните 80 години се води "не" политика", а може и повече да са годините - къде 100. Съпротивителните сили на народа са на ръба - добре за управляващите, лошо за държавата.

Слушай ся! Партиите да ни бяха направили "някава просвета" за видовете избирателни системи , а те - зъб не обелиха за референдума! А ти , ако нищо не знаеш по въпроса -твоя си работа! А пък партиите им се "дръпна водицата" и каква просвета да ни правят??! Анадъмо?

е пълна глупост в нашите условия. Стига сълзи и простотии. За Слави и компания, които го финансират от Сърбия това е само проверка за бъдещата му партия. не разбрахте ли!!!

Не, не разбрахме!... А на теб, КОЙ ти плаща да пишеш глупости?!...

Дай рецепта кое е полезно като за нашите условия , та най-после този народ да заживее малко по-добре , а избягалите навън да поискат да си дойдат тук.Хайде дай идея за правилния път ?

Нали искаха удължаване, за да гласуват изборните правила? С техните до болка познати ни процедурни хватки могат да си го протакат с месеци. Добре, че Радев си ги знае и не им се хваща на въдицата. Да ги омита по-скоро, че ми се повдига от тях!

Защо да ходим да гласуваме??? Защо имаше референдум като никой не желае да се вслуша в гласа на народа. Какво правим, храним си депутати които не мислят за народа, а мислят само за своето съществуване и забогатяване!!!

Щом ги е страх политиците от задължителното гласуване и мажоритарния вот значи е правилно това да се приеме.

Просто даже и те осъзнават каква идиотщина ни очаква ако мине ;)

Dimi

Ок мажоритарен избор... няма проблем... ама да се приеме предложенито на дългия чалгаджия, което не се пролага в този вид в нито една нормална демократична държава е пълна простотия... ама просто хората нямаха никаква информация и гласуваха по инерция водейки се по откровенните лъжи на слави и сценаристите му... особено като обясняваха, че във Франция е така... системата във Франция е мажоритарна в два тура, НО НЕ С АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО КАКТО ГО ПРОБУТА СЛАВИ, във Франция на втори тур участват всички които имат над 12.5% на първия тур... втората полуистина на Слави 11те партии във френския парламент... ама мълчи като пукел, че реално са представени 2 партии с 85% от местата, а повечето от останалите партии имат само по 1-2ма депутати...

какво да разбирам, че сме гласували без да разбираме, е така като овце. Е да, ама не, всеки има право да помисли, размисли и да даде своя глас.

Ей дупетатите, ще дойде видов ден и пак ще сме на площада като преди 20 години. Само се надявайте този път да не влезем в любимия ви парламент (не че няма пак ние да си платим за ремонта)

абе червени тролове, защо не погледнете с кои гласове е отхвърлено предложение! Ама какво ви казвам вие така или иначе сте платени, тъй че винаги ще има хейт.

Кое предложение, това да се наруши от НС конституцията ли?

Толкова работа и пари за организиране и накрая всичко това отиде на вятъра. Цял референдум за нищо от има няма три изречения на един депутат(с подкрепата на половината маймуни разбира се) за това как било безсмислено и едва ли не популистко да бъдат одобрени исканията на народа.

Референдума не мина. Не събра нужните 3,5 млн гласа одобрение. това са фактите. Всички опити да се прокара този референдум гласуван от абсолютни профани по темата са мнарушение на закона. Редица експерти дадоха примери до къде ще доведат тези промени предложени в реферндума,и че подобна система няма никъде в Европа.

Важното е, че Трифонов се бута в политиката. Като музикант иди-дойди, ама като политик, май му е голяма хапка.

Също като Бареков едно време.

Той ако беше музикант щеше да стане виолист а не чалгаджия.

Тези експерти къде бляха цяла година , та не обясниха навреме за какво става дума ? Когато им опря яйцето до задника се появиха всякакви разбирачи и лаладжии и забележи всички в един глас как не бива се прави.Утре ей така по същия начин като идеш и им кажеш, че мреш от студ и глад ще се връцнат и ще ти обяснят , че това си е твой проблем и не им е задължение да се занимават с теб, а ти ще клепаш и ще се чудиш ама защо така стана.Референдумът не мина като задължителен засега , но трябваше да бъде разгледан и поне гласуван , а те отказват дори и това , което си означава само едно : ГЛЕДАЙТЕ СИ РАЗБОТАТА НИЕ СМЕ СИ ДОБРЕ ТУК.Какъв е смисъла от референдумите като те нямат да бъдат чути ?

По една ТВ разправят,че Казак бил избрат с 300 гласа от БГ и 2000 гласа от Турско.Кво праим на следващите избори?

Слушай ти какво ти разправят по телевизията.

240 БОКЛУКА!!!ВИЕ СЪВСЕМ СТЕ СЕ САМОЗАБРАВИЛИ, ИЗРОДИ НЕДНИ!!!СКЪПО ЩЕ ПЛАТИТЕ ЗА БЕЗМЕРНАТА СИ НАГЛОСТ-ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ И НАТИКАМЕ В ЗАТВОРА!!!!

паметта може да ми изневерява малко, ама това го слушам от 9924 дена. В началото по радио и телевизия, а напоследък предимно в интернет. ... куче, което лае не хапе. (това го знам от баба ми).

Всички виждате,как нашите депутати ни го на*иха четвъртит за пореден път! Народа иска нещо,но те не,не искат да го изпълнят и отиват отново на избори по старите правила...,а къде сме ние,защо не сме на улицата,защо седим на топло и чакаме тези отново да ни се подиграват?!?!!?!? 27 години не ви ли стигнаха тези капути да се подиграват с вас,та седите всички на топло,къде са протестите срещу системата,срещу статуквото,къде са протестите срещу това решение на депутатите??!?!?? Затова и ни правят на луди,защото всичко живо си трае!!!!Сега срещу това решение трябваше да е излязал народа в цяла България на протести!!!!!

Заради провокаторите ни въртят от соца насам! Стига вече, всичко освен лесноманипулируеми овце ли искаш да прокудиш от България!

Dimi

Нрода иска промяна, но народа (в голямата си част) изобщо не разбра за какво гласува... а малкото които разбраха гласуваха НЕ на предложената от Слави мажоритарна система... просто такова животно в нормалните държави няма... освен в някоя друга бананова република...

В така наречените нормални държави живеят ли нормално ? И защо те могат пък ние за толкова години само назад даваме ?

Драга Таня Тодорова, когато обвинявате депутатите е много важно предварително да сте направила справка в законите на Република България. На първо място да видите Закон за референдумите. Там пише, че предложението се внася в народното събрание ако Предложението, предмет на референдума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели. И така, ние нямаме прието предложение на референдума. Защо, драга Таня, настоявате че депутатите са пренебрегнали референдума, щом законът се спазва от тях? Народната воля е изразена чрез отказ да се участва в референдума, защото мнозинството не желае да променя пропорционалната система. Как така ГЕРБ ще зачита гласове, каквито няма? Освен това гласовете са за намаление на субсидията и не се казва колко точно са за промяна на системата за избори? Какво точно ни се пробутва, вие самата , знаете ли?

Точното име на закона е ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Сто пъти ти обясниха, че се иска объждане на резултата, а не автоматично прилагане. Само с четене НЕ става!

Айде да видим същите тези пазители на народната воля, дали ще се сетят изобщо за темата след като минат изборите ;)

Няма ли кой да Ви забрани със закон всичките!

Правилно! След като в референдума са участвали 2 милиона българи а останалите 4 милиона не са го одобрили, решението на парламента е напълно естествено.

Ами то и за нс НЕ гласуват и не го одобряват 4 милиона ама те си го правят, харчат си държавни пари и се перчат че нили ''избрани''???По тая логика и дупедатите са нелигитимни след като 4 милиона са ги неглижирали..

То има и разлика между избори за НС и провеждане на референдуми.

Безпросветнико, депутатите се избират на парламентарни избори а не на референдум. Всички сте така "образовани",без да имате и представа как искат да ви прекарат (за кой ли път).

Ислямокомунистическите гниди квичат като недоклани свине срещу вота на 3,5 милиона българи от които 2,5 казаха ДА на Референдума е скоро заедно с онзи клепоухия ще го усетите ръбестия!!!

Полека, ще добиеш инфакт! България има 6 милиона население. От тях 2.5 са гласували "за". А отаналите!? Или не можеш и да смяташ! Когато цифрите говорят и боговете мълчат. Или и ти си от т.н. "демократи".

колко от тези 6 милиона са с право на глас бе малоумнико....

ДПС Четин Казак??? Иван Георгиев има ли в турският парламент? Ако няма, трябва да им пратим, ако го откажат да им върнем този Четин ...

Още сърбаме попарата от обоснованото недоволство на българомохамеданите заради обидната смяна на имената им!

Идиотщината дебилска на герберасите няма край..Как дни преди да се приберете без да цицате държавния бюджет се разработихте бе хрантутници..Помните ли кога беше 6 ноември та сега подир ТРИ месеца на лежанка и почивка взехте че се ''загрижихте'' за мнението на хората.

всички дупетати с два мандата досега вън от парламента!

До решението на съда по жалбата на Слави и сценаристите му, и която спря часовника за референдума.. ПРОЦЕДУРАТА Е ТАЗИ, по която ПП ГРОБ се ПОДИГРА С РЕФЕРЕНДУМА ЗА БЕЛЕНЕ..

по искане на депутата от ДПС Четин Казак. "За" предложението гласуваха 99 народни представители, "против" - 76 , "въздържали се" - 4 Кой дърпа конците в българския парламент дами и господа.

ПРЪМОВИЦА, РАДАНЧО, КОРМАНЧО, ГЪЗЪТ ЗНАМЕ, БАРАКОВА и отрепките на ДУДУКОВ, ВОЕВОДИТЕ С КАБЕЛАРКАТА И БОЛЕН, МЕНГЕЛЕТО.. Накратко - СТАБИЛНОТО МУ ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО, което МУ гласуваше до вчера по ЦВЕТА НА ФЛУМАСТЕРА НА МАМИЦАТА МУ..

Очевидно реферндумите не са недорасли нации, които чакат "бащицата" да ги обгрижва, а за тези които искат да решават собствената си съдба сами. Колко и как са ни "обгрижвали" всички "бащици" мога да илюстрирам с цитат на Лилов : "Кой създаде СДС?! Ние и вашите майки!" ...;):)

Вожда на лицемерните тикви да не беше подавал оставката на правителството, а да беше изготвил законопроект на база резултатите от референдума и да го беше вкарал в Народното събрания. Аман от изтарикатили се тикви, кратуни и прочие зеленчуци!

не го пренебрегнаха, а го зачетоха! този референдум не е валиден, няма необходимия брой гласове, колкото и да реве учиндолското чалгаджийче и шмекерче. Цяла държава ще му се упре у гърлото, както е казано голям залък лапни, голяма дума не казвай, но чалгарчето не е научено, когато му е било времето и се самозабрави.

Пич, ти трябва да си луд да не искаш промяна на статуквото, или просто ти бутат някакви стотинки да чуруликаш? Да ти предложа повече пари за истинското ти мнение?

Пич, а ти мислил ли си до какво ще доведат промените предизвикани от референдума? ДА ... ДА ... ДА - и тишина!

44 народно събрание ще се образува по старите правила. Дори и 44 тото НС да вземат да приемат референдума по някаква случайност след 1 - 2 години дебати, той ще влезе в сила когато се избира 45 тото народно събрание. Демек след общо 5 години ако броим от сега! Но да не забравяме че може да се мотат дори и повече! Е, питам се какво правим сега? Има референдум от 2016г а той реално влиза в сила от 2021 примерно... баси мошениците са тия сегашните политици..

докато умните се наумуват лудите ще се налудуват. като ти е толкова важно - пиши писмо на народните ти представители.

Как си го натресоха четвъртит не е истина. Сега ГЕРБ ще използват успешно този факт в предизборната си кампания.

правят сметките от ГЕРБ, но дали наистина така ще стане? Да не са си направили сметките без кръчмар само.

е за тоз дет са пънеше да седи на ДВА стола.. Хем да си припомни онез 17 МАЖОРИТАРНИ дупетата от 41-вио парламент - ЦВЪЦКО, ЦЕЦКА, МЕТАТА, ЕМО ФАСА.. Хем да кара новио президент в процедура за импийчмънт.. Та от ДВАТА стола на ЧЕТВЪРТИТИЯ ша седне.. А сега си виж кои партии ще влезнат.. Па си виж как ПАТРИОТАРИТЕ подкрепиха вчера и днес Бочко.. Да са светнеш, как със СИМИТЛИ на КУБ поне, ша му станат пак патерица.. За да може УЖ пак да управлява..

То май само дебили и плиткоумни като тях ще да им се вържат на поредната манипулация защото ако искаха да го изпълнят нямаше да подават оставка, нямаше три месеца да хайлазуват, да си приемат в бюджета 11 лева субсидия...

за това че герб нарочно мотаха нещата и бавиха ще си платят солено на следващите избори....

прозира нещо като разум в действията на депутатите / с изкл.на ГЕРБ/ дано тази вълна да продължи...но-едва ли.

чак пък толкоз, всичко е популизъм - идат избори

БПМ ползва всички законови (и не само) средства за да властва още дълго. *БПМ - Българска Политиколигарска Мафия

Като искаха толкова да приемат решенията от референдума защо си оставиха субсидията пак 11 лв. на човек, нали имаха възможност да я намалят или това не беше част от референдума.Аман от популистки гербаджийски похвати.Най лесно беше да се почне от там като начало ама нали ще секнат паричките в касичката.

На циганска сватба така се обещава! Трай коньо ... дорде ти сложа самара! Че кой ви каза това ,че искат да приемат референдума? За това /на следващите избори/ ... контра до откат!

ЧАЛГАДЖИЙСКАТА ИСТОРИЯ НА ОНЯ КРЕТЕН-ШОУМЕНА ПРИКЛЮЧВА!

от кретени като теб, със завряна отзад глава и неграмотни!

си ти глупако! от тези 40% функционално неграмотните, дето ви отглеждат от 25 години всякакви Дянковци и Куневи и чалгарчета. Сигурен съм , че изобщо нямаш понятие за какво си гласувал на този референдум и какво произтича от това, за което си гласувал!

Щото много боклуци никога повече няма да видят власт, за това.

и изведнъж "решиха" да се правят на "народни слуги"! Ха! Аман от гробаджийски лицемери! Вече ми писна от тях и наглостта им, начело с 6те апартамента и онзи "пазача на паркинга на СИК"!

44 Народно събрание ще решава проблемите по същество на чисто!

44 народно събрание не е длъжно да разисква въпроси останали от 43 народно събрание

вЕрвайте им!

Същите дупетати, които сега не искат да решават проблемите сега, ще искат в следващото НС, наивност, граничеща с глупост...