Чистачка намери 2000 евро в контейнер и ги предаде

Служителка от фирма за чистота в Поморие откри 2000 евро в контейнер за смет. Жената е предала парите на полицията.

Обратно в новината

Коментари - Чистачка намери 2000 евро в контейнер и ги предаде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе, да, тия ги разправяйте на някой олигофрен! Циганин да върне пари, аре сиктир с тая смешна пропаганда!

Парите не са изгубени, а изхвърлени. Изхвърлени пари не се връщат. Стотици баби изхвърлиха милиони левове през терасите. На тях защо не им ги връщат?

бе стига сте вярвали на измислени сценерии бе хора, преди 20 години 16 хил лева, като им махеш нулите преди промяна на парите, колко остават, стига измислени сценарии

Открила е буферната касичка за плащане на дрогата, на ченгетата толкова ли не им светва светофара

Браво на женицата. Жива и здрава да си гледа децата. Правилно е постъпила и на мен ще ми горчат чужди пари.

Глупак а! При толкова крадци в държавата!!!

Жената е казала защо го е направила: "Аз съм вярваща". Няма по-добър ориентир за истинските ценности от Светото писание. Срещала съм много християни сред циганите - вадят си с труд хляба, не крадат.

АЗ СЪМ ХРИСТИЯНКА,НЕ СЪМ МНОГО ВЯРВАЩА НО И АЗ БИХ ВЪРНАЛА ТЕЗИ ПАРИ ,КОИТО НЕ СА МОИ.БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА КОГО СА .НО ТАКА СА МЕ ВЪЗПИТАВАЛИ А ПЪК СЪВЕСТТА МИ/ДА ИМАМ МАЛКО СЪВЕСТ/ ЩЕ МЕ ГРИЗЕ ДО ЖИВОТ.НЯМА НИЩО ПО-ХУБАВО ОТ ЧИСТАТА СЪВЕСТ. ТАКА МИСЛЯ АЗ.

Hяма не много вярващи християни. Или вярваш в Бога създал Небето и Земята и всичко което е в тях, или не. Средно положение няма. Стремежът към истина и правда облагородяват характерът на човек и го доближават до Божият характер. Затова живеем на тази Земя. Ние сме създадени по образ и подобие на Бога и като Негови деца Бог очаква от нас да придобием богоугоден характер.

Някъде към 1992 г. колегита хванаха едно цигане с крадено портмоне-вътре имаше към 7000 марки.Пуснаха съобщение за гражданството и то запали телефона за пострадали.Нашите наредиха една купчина портмонета да видят кой ще го разпознае намереното.Резултата-почти всички портмонета бяха разпознати.Те, горките не знаеха,че намереното в цигането не беше между тях.

ако това не е поредната фалшива новина, както новината за мъжа, който се бил отказал от трансплантация на бъбрек, заради дете, то, добре, но! това може да са пари на някой телефонен измамник съобщил се за полицай, свързан с властите от всички цветове и "правосъдието". защото инак как да си обясним пари, така лековерно хвърлени на боклука? :-)))

Казвам аз, че има пари в боклука, но никой не ми вярва ...

Така преценила жената, така направила. Не бих посегнал на такава сума но да ги намеря в контейнер с боклук не бих ги предал никъде!

1996та година 16000 лева са днешните 16 лева! Скоро, БСПто като гепи властта, няма да са и 1 лев!

Не е тъпа жената, честна е! Честност - чувал ли си? Добро качество. С цялата си помия, дето си я изфилософствал, не струваш колкото малкото пръстче на тази жена. Не е грешката в нея, грешката е в безчестните!

Чух, че вече раздавали номерца за опашката на претендентите за собственост на парите. Ако са изпаднали от кутия за обувки в случая колкото важно е било да предаде парите два пъти по-важно е било да запази и предаде и кутията. Поне да има за какво да ги питат освен какви са били банкнотите.

Такава честност съществува в Сингапур.Намерени вещи,пари веднага се предават.В света има много честни и доблестни хора.

браво!!!!! на 96г. 16000 лв. май бяха 16 лв. днешни

Преди хиперинфлацията от декемри 96г долара беше 30-60 лв-значи за ориентир сумата е била между 250 и 500долара(приблизително, смятай в днешна левова равностойност).

Добре,че не ги е занесла в народното събрание да ги даде на някой депутат. Щеше да си ги пробере и да поиска да му даде още.

Браво на женичката! .................................. Просто си мисля, ако беше Депутат, кво?! Ами щеше да се наобядва...

Господа, цитирам от текста: "През 1996 година, докато чистила площада в центъра на Поморие, намерила 16 000 лева и пак предала парите. За награда собственикът им й дал 200 лева." Превод - собственикът я наградил по ценова равностойност за онова време с 4 филийки - петинка хляб или половин кифла. Щедър човек - духовно, а? А сега? Сега тази високо нравствена жена е намерила 2 000 евро. Дала ги - добре, но на кого? На полицията... Не е за превод, нали! А очаквате ли полицията да ни обяви, че е върнала парите на собственика? Ако да, то и туй не е за превод.

Не може да е българка.

Посоката ти на разсъждение е правилна, защото обикновено циганите са в този бизнес. Твърдението ти може да се рафинира, че във всеки етност има и свестни и гнили плодове.

Ако не се намери собсвеника в някакъв срок, какво става с парите?

Май остават за държавата, без да съм сигурен. Това не променя,че на жената и се полагат 10 процента възнаграждение.

Тази жена не случайно е чистачка и сама си гледа децата. Не че има нещо лошо в това. Но да намериш пари на БОКЛУКА и да ги дадеш на полицията е пълно малоумие....При това такава сума - явно не е залъка на беден човек. Ами Господ дава, ама в кошара не вкарва....

Явно си расъл в семейна среда, където честността е порок. И друго-Ако не знаеш-в наказателния кодекс пише,че ако намериш вещ или пари,, и не ги предадеш е престъпление. Доста хора са намирали телефони, задържат ги, и после изгарят с присъда.

Това не е честност - това е ГЛУПОСТ!!! В мойта семейна среда тази разлика я правехме! По твойта логика всички клошари трябва да са в затвора - взимат неща от боклука! Хубаво е да си честен и добър, но е тъпо да си глупава овца, която такива като Пеевски стрижат!

То е същото като да пазаруваш в магазин без камери и охрана- ако си възпитан по правилния начин, няма да откраднеш, ако не си, винаги ще гледаш как да 'гепиш' нещо, дори хич да не ти трябва. Човек е това, което е, когато е сам, не когато някой го гледа. Сега сам можеш да прецениш какъв си, ние от един коментар тук вече те знаем.

Не е същото да вземеш нещо от магазина (кражба) и нещо хвърлено на боклука!!! Много се изписахте честни, а живеем в една от най-крадливите държави. Ама във форума е лесно да се изживяваш като почтен.

Има вероятност парите да са на някой от руската общност в поморие. Човекът да се обяди в полициятаа, да докаже ,че са негови(като идва в България руснаците декларират какво внасят), и ако друг не заяви претенции, и докаже,че са негови-му се връщат. А той е редно да даде 10 процента възнаграждение. жената ще е доволна на 200 евро400 лева-и това са честни пари.

Да каже по кои улици чисти, че да мина и аз там!!!

Много небрежно, не знам как може да изгубиш суми от порядъка на хиляди лева. Разбирам да изгубиш една-две банкноти от джоба си. Аз съм намирал дори петдесет лева, но нямаше на кого да ги връщам и си ги изхарчих.

Срамота !

По закон и се полагат 10 процента. Това са 10 процента законни пари, и собственикът да и ги даде. Въпросните 200 евро-като възнаграждение са честно полагащите и се пари, и не тя си ги задържа-тя връща цялата сума, а накрая собственикът ги дава-виж ЗС

10% са ако си открил заровено имане. Въпросните пари са чужда собственост. Браво на жената за проявената честност. Ако имаше повече като нея на тази измъчена територия животът на всички щеше да е много по-хубав.

Чл. 88. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1979 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) Когато собственикът и изгубилият вещта не са известни, онзи, който я е намерил, е длъжен да я предаде незабавно в съответната служба "Общинска собственост". Ако собственикът или изгубилият вещта я поиска в годишен срок от намирането, вещта му се предава срещу заплащане възнаграждение в размер 10% от стойността на вещта и разноските по пренасянето и пазенето. Възнаграждението може да бъде намалено от съда с оглед на имотното състояние на изгубилия вещта или когато пълният размер на възнаграждението е прекомерно висок.

Дано полицаите не си ги поделят!Аз ,ако намеря ...чанта с два ,три милиона на някой беден човечец...ами ще му ги върна....

Няма как да ги задържат-при предаване на суми се дава протокол за доброволно предаване. Освен това-мисля,че е постъпила правилно. да напомня, на оня свят отговаряме за действията си.

Правилно е да ги върнеш ако са с документи и знаеш на кой са.Така е глупаво.зав тоя случай бедна сама гледа две деца господ втори път и праща пари тя отказва.Тия пари са били за децата и.

защо връща пари които са умишлено хвърлени??? само отваря работа на хората сега пак ще ходят да ги хвърлят....:(

Може наистина някоя от най-богатата прослойка в момента в България - пенсионерите да е извърлила част от авоарите си на някой циганин, но явно нещо е уплашило циганина и той не е могъл да вземе парите. Той пак ще се обади и пенсионерката ще изхвърли друга кутия в друг контейнер. Тези пенсионери разполагат с десетки, даже стотици хиляди, а внуците им не могат да си позволят елементарни неща да си купят...Така е в България...грижа за пенсионерите, а младите кучета ги яли......Нали пенсионерите гласуват масово....няма как...

Не съм сигурен дали бих ги върнал ако ги намеря. Човек оглупява, като му се случи такова нешо. По принцип правилно е да се върнат.

Добра жена с морал! Браво! Сега да видим полицията какво ще направи!

Тройно да ви стигне Доброто , уважаема госпожо ! С уважение и възхищение .

Улава....

Браво на жената! ТОВА СА КЬРВАВИ ПАРИ! дОБРЕ СЕ Е ОТЬРВАЛА!

Парите не миришат-в буквалния, преносен, и всякакъв друг смисъл.

Само такива категории хора могат да го направят! Тези уж по-нагоре социално - никога! Мен ме е черпила за рождения си ден именно чистачка с най-обикновени лимонови резанки и това бяха най-вкусните неща в живота ми, защото знаех, че са от сърце въпреки че жената нямаше пари. Да е видял някой примерно богаташ да почерпи ей така или да дари нещо?Същевременно ни заливат със сърцераздирателни молби за помощ, като че ли ние сме милионерите. А в това време те са с любовниците си я на Карибите, я в Абу Даби или на подобни дестинации. Само с изхарченото за коктейли, билети, бельо и бельо по въпросните дами биха могли да спасят няколко живота или да спонсорират десетки операции, но не би! И никой не ги закача - от срам и свян ли, от страх ли, от що ли?!

Затрогваща история, за малко да се разревЪ....:)

Мои са, да ми ги предадат!

След като ги е предала в полицията, значи трябва от тях да си ги вземеш, а ако не са ти известни подробности около кутията.... ще те хванат набързо в лъжа и тогава ще отговаряш за лъжесвидетелстване. Ако полицията си вършеше работата поне на 50% колкото жената, всеки щеше да си намери заслуженото.

Някой фрашкан с пари руснак, ги е забравил и изхвърлил.

Принципен въпрос- какво да правим с някакво намерено богатство? Отговор: Счита се за късмет- който каквото прецени-това да направи.

Така е. Парите могат да донесат и спокойствие и безпокойство. Както и тяхната липса. Въпрос на светоусещане и възпитание.

какви мутренски сделки се уреждат чрез кофите за боклук в малкото градче.

Поморие - новото Елдорадо :). Поздравления за жената

Преди няколко години в Израел една жена отишла на гости у майка си, заела се да почисти и изхвърлила на боклука един стар матрак. После се оказало, че в матрака майка й била скрила 1 милион долара. После го търсиха по сметищата с подкрепата на властите, но нищо не се намери.

материален свят срещу морални устои... кой е крив, кой прав - всеки има право на мнение...

Да е жива и здрава жената и двете и дечица. От такива пари хаир няма. Браво!!!

бих направила. Няма да ги предам, само ако съм сигурна, че са на Масларката и други като нея. Пак няма да ги взема за себе си.Ще ги дам на болни, центрове за работа с деца и др. подобни. Сега ако искате, пишете ме луда. Няма нищо по-хубаво от здравето и чистата съвест.

виждам как търчиш към болни и центрове за работа с деца и др. подобни:))))

Вече казах, че можеш да ме пишеш луда. Още помня как преди много години попаднахме в някакво село и брат ми намерил някакво яйце до жив плет, отвън на улицата. Майка ни ни поведе да покаже къде го е намерил и да го остави там. Навън вече се щураше някаква жена и като разбра къде го е намерил, започна да кълне кокошката и т.н. Та тези уроци, мой човек, се учат в много ранна възраст и много зависи кой ти е учител. Разбра ли ме сега или не. Ама защо ли питам

Колеги, моля между нас да си остане:) И през ум не би ми минало да ги занеса в полицията- по-скоро бих проверил дали са истински. а на тая другарка явно кармата и е да намира пари:))) Да е жива и здрава!

Нека всеки от тук кометиращите си зададе въпроса "Аз как бих постъпил? Но честно, дълбоко в себе си, не така повърхностно да сипе отрицателни коментари. Дали би ги върнал - било от страх, било от наивност или вяра в доброто?" Браво на жената!

Аз веднъж намерих 1 лев до Църквата. Пуснах Тото и откъдето дошъл, там и отишъл лева!

да, вярваща си. вярваща патка.

БРАВО, щом постъпката й я кара да се чувства щастлива, значи така трябва да се постъпва и така е правилно, Бог вижда всичко!!!

Да, ще отиде в Рая. Но тук ще си е все гладна.

Някой си е купил обувки,обул ги е и изхвърлил кутията, без да забележи, че там собственика на обувния магазин е скрил бели пари за черни дни от жена си:) Сещайте се дали някой ще потърси тези пари:)))

съжалявам но има една поговорка"и най големия Светец,Богумо не е драг"