От днес влизат в сила нови мерки срещу Covid, бизнесът реагира остро

Масов протест в сряда ще събере хора от различни браншове срещу мерките без компенсации

Обратно в новината

Коментари - От днес влизат в сила нови мерки срещу Covid, бизнесът реагира остро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има нужда от протести, но всепак трябва да се знае, че България е колония на Европа, която пък е колония на FED. Заповедите идват от едни фарма подлоги и няма как да не бъдат поне оповестени, защото ако Америка или Европа ни бутнат, ще си разбием носа.

Аз не разбирам за какво протестират тези хора.Ако е за отмяна на ограничителните мерки-мисля че това е безмислено.Ако протестират за компенсации,то трябва да отидат пред парламента и да искат от партиите вътре актуализация на бюджета,където да бъдат включени техните искания,а не тия партии да са правят пиар с техния протест,защото всъщност те са виновните .А освен това според мен тия протести са организирани от герб .

А пък в Дания вчера починали .... двама. И мерки няма.

Клубовете и нощните барове бяха отворени цяло лято, но тъй като има вирус аз не ги посещавам, въпреки че обичам да ходя на бар веднъж седмично. Всеки човек над 18 г. сам може да реши да ходи ли на бар... Ние вкъщи преболедувахме ковид, но откакто продължава пандемията се възползваме от домашното барче. Собствениците и клиентите сами могат да си преценят риска без вечерен час...

Колко възмутени хора:))))) Само че едно ми е интересно. Нали нямаше пандемия и мерките Били нарушавали правата на хората? Нали вируса не бил опасен? Нали не трябваше да се ваксинираме, защото ваксините вредни не помага ли разчитаме на естествения имунитет и така нататък и така нататък. Е тогава аджеба защо трябва да се затварят заведения фитнеси и други подобни? Нали няма опасност?

Фитнеси и ресторанти - това ли е острореагиращият бизнес?

Там не работят хора така ли? Или те права нямат?

Къде е сега Паниката да обясни, че много хора ще останат без работа? Или тролският му лиценз важи само за сутрешната новина с бройките? А какво ще правят онези, които не могат да излязат от дискотеката, защото е затворена?

АлиБегов е -Тарзан Константин-Шмъркан. Това са ни бизнесмените хахахаха

Хахаа АлиБегов вече си имал прякор,измислен от Депутат на ИТН Тарзан.

Чакайте малко, да видим дали разбрах... Значи бизнеса протестирал. Но кой бизнес? Нощни барове, дискотеки, стриптийз клубове (неофициални бардаци) и други заведения, които реализират оборот главно след 23:00. Това ли е бизнеса? Не е! Това е една част от бизнеса пословична с това, че винаги е на ръба на закона. И като дейност. И като осигуровки. Обществена тайна е, че точно тази част от "бизнеса в България" масово крие обороти и осигурява служителите си на половин работен ден при 12-часови смени. Противоепидемични мерки там не се спазват - ако могат ще качат клиента на палмичката само и само да му приберат някой лев за сметката. Без бележка, разбира се. И този бизнес пищи че е структуро определящ, че издържал 800 000 човека. Може би е така, ако прибавим алкохолиците, пласьорите, охраната и бакшишите копърки, които вечено чакат някой пиян чужденец, за да го "ощавят". Проблемът на този "бизнес" не е че го затварят. Проблемът не е, че не го подпомагат. Проблемът е, че го подпомагат на базата на декларираното, което е нищожно спрямо реализираното. И ако го държат затворен сивите обороти секват, както и сивите бакшиши, сивите проценти, сивите доставки и т.н. Ами съжалявам, но тази пандемия (измислена или не) извади на показ някои неща. И едното от тях е, че т.нар. "български бизнес" (барове, дискотеки и нощни клубове) се сеща за държавата и обществото само когато има да взима. И нека не забравяме, че така като Петко Димитров обясняваше, че ако затворят заведенията, ще настане гибел, така и публикуваше снимки от екскурзията си на Малдивите.

Ама вашето е идиотски коментар. Ако затворят по същия начин мястото където Вие работите, ще има да ревете навсякъде че са ви оставили без работа. Ама понеже не става въпрос за вас значи може. На тези места също работят хиляди хора и тези хора също имат семейства.

Хайде, хайде, знаем какво ги кара да работят там. Да са учили, да се квалифицират, да се развиват.

Значи според вас са работещите на тези места не са хора. Значи правилно казах идиотски коментар от комплекса с мания за превъзходство. За ваше съжаление съдейки по коментара ви вие не сте нещо повече от тези хора, а сте нещо много по-малко.

Има някои малки разлики. Няма да навлизам в подробности, но ако организацията, в която работя затвори врати, ефекта върху икономиката и обществото ще е напълно сравним с КТБ. Докато ако затворят "нощните заведения" ефектът ще е доста по-скромен. Един вид. Освен това организацията, в която работя издава бележки за всичко и до стотинка. Уверявам ви. И ако се стигне до затваряне, всички по веригата ще могат да претендират за обезщетения пак до стотинка. В допълнение, всичките ми колеги са осигурявани до стотинка. За наше съжаление и за радост на вечно неможещите, вечно незнаещите и везно нямащите. Но тука е така. Т.е. евентуалните компенсации също ще са доста лесни за изчисляване. И накрая, квалификацията, която имам, ми позволява да си сменя работодателя относително бързо. А тази квалификация не ми е паднала от небето, а е била получена в продължение на години упорит труд и учене (включително и не-ходене по "нощни за ведения"). А освен това, което работя в момента, мога да работя и точно още две други професии. Това се нарича "преквалификация". Някои го наричат и еволюция. Така че, съжалявам, но ако някои някога е проспал и съвсем умишлено пропуснал нещо (като например осигуряване и образование) не мисля, че сега има право на претенции отвъд приноса си към обществото (пряк и косвен). Но това съм само аз. Един човек, един глас. Нали така?!

Правилно казах-комплексар с мания за величие. Ако някой не е специалист, ако някой не е велик работещ във вашето специално изключително необходимо важно и така нататъка местенце, то той не е човек и най-вероятно според вас не заслужава да живее. Може да умира от глад защото не е толкова велик като вас. Само великите като вас имат правото да живеят имат правото да работят и великите като вас имат абсолютното право да нареждат на всички останали какво да правят. Апропо тия дето не са толкова Велики като вас за да работят в толкова изключително важно местенце като вашете да вземем да ги строим на площада с една картечница и да ги разстреляме така ли? За да не пречат на великите като вас?

Хайде, почнахме с разстрелите. А защо не пуснем вирус, които да изчисти населението? Имам предвид по-добър от този сега. Чувам ли нещо за "златния милиард"? Защото ако стане така, уверявам ви, заедно ще сме в крематориума. Не видях някъде да съм обсъждал размера на обезщетенията. Обсъждам само връзката им с приноса към системата, от която се очакват същите тези обезщетения. Но нямам да се оправдавам. Нито да се извинявам. Може и да не ви се вярва, но като работещ до 7, а понякога и до 8 часа вечер, съм искрен почитател на нощните барове. Особенно тези, които работят след 22:00. Имам три любими бара и трите са заплашени от затваряне. Но ако заради моето "уиски за засписване" трябва да се разболее тежко или дори да умре и един човек (без значение от образование, доход или семейно положение), ами ще си седя вкъщи. Доброволно. И без претенции. (Но с няколко майни и доста мрънкане) Всички пострадахме от тази лудница последните две години. И не е ясно още колко остава. Но предпочитам парите, които ми прибират всеки месец да отидат за един бачкатор, плащал по 100 си лева всеки месец осигуровки, но останал без работа, отколкото на някой "бизнесмен", който си затваря очите за нещата, които се случват в бара му или сервитьора, който няма нищо против да го осигуряват на 900 лева, но прибира по 200 лева на вечер. И един въпрос - това вече поредното затваряне, нали? Колко протеста видяхме досега срещу порочните практики от рода на прикрити обороти и неплатени осигуривки? Аз не си спомням. Или съм пропуснал?! А защо ако аз съм готов да карам такси и да монтирам гипсокартон, а други не са? Говоря свободно два езика и не ме е страх от GPS-a, от мене ще излезе бакшиш-слънце.

Колко булки без сватба са обещали да дойдат, да знам дали да идвам?

" БизМесНенът", вместо 3, изкарал 2 000 000 този месец, реве за помощ!!!! А самотна майка, осигурявана на половин работен ден от същия бизнес идиот, няма право на помощи и се чуди как да изхрани детето си този, същия, месец! Наглеци!

Точно самотната майка за която говорите е там на улицата и протестира.

самотни майки, които не протестират, а учат, работят, развиват се, печелят добре и плащат на домашни помощници. Става, ако имаш желание и капацитет. Тези, които протестират, не правят нищо, а чакат на готово. Боклуци не ме интересуват.

Само че в случая говорим за работещите в точно тези бизнеси които в момента биват затваряни. Или може би те не са хора?

Одавна стана ясно, че тук солидарния модел не работи. Гледйте да се оправите сами а масите ДГД.

е че, самоуправството води до съдилища - НАГЛОСТТА води до просперитет!!

Не говоря за самооправство. Това значи да тръгнеш да се разправяш с имбежцилното ни население. Говоря ти за това, да гледаш ти да си добре без да те е еня за Вуте, защото на Вуте му е през оная работа за теб и ще ти го набие в момента в който осети, че ще намаже нещо. В същото време, Вуте е особен радетел на солидарността и силно ще квичи как така ти имаш пари а той не. Как така ти имаш ... а той не. И разбирасе, веднага ще види причината ти имаш ... щото си тъп а той не щото е много умен.

“пандемия” на ваксинираните.

не разбрах: В България за да си бизнесмен трябва да си страшно нагло същество!!! В България за да вървиш напред трябва да си страшно нагло същество!!!! В България се толерират всякакви форми на наглост!!!!! Та в тази държава трябва да си адски нагъл = на политик = за да си що-годе добре!!! Е добре де БЪЛГАРИ - до кога ще позволявате на някаква си пасминщина да се разпорежда с вашите пари събирани като данъци и какви ли не там облозчета, без ниакакви компенсации?????

И между другото - събирам и минуси!!!!

След като няма пандемия в след като вируса не е опасен и след като ваксините са пожелание или вредни защо аджеба трябва да се налагат мерки?

Булките какво са ви виновни? Цял живот си мечтала девойката за сватба, предствяка си я, едвам излъгала младеж да сложи прангите и мерки. Ще пазим пенсионерите, които не искат сами да се пазят за да разбива е живота на младите и да нямаме демографски прираст. Тая цивилизация няма да я бъде, да знаете.

При г-н Борисов нямаше такива работи.

ОТ ГРУПИТЕ СЕЛЯЦИ БЕЗЦЕЛНО МОТАЩИ СЕ ИЗ ЦЕНТЪРА ПО МАЛКИТЕ ЧАСОВЕ !!

Затворете държавата. Положението с вируса излиза извън контрол.

и вечерен час 22.00 ч.

Не знам защо непрекъснато наричат "БИЗНЕСА" шепа кръчмари, които масово укриват доходи, както и още по-малък брой бивши спортисти, който приечелват от витнеси и салони за масажи. Ако се сметне, какъв процент от приходите в бюджета идват от този "бизнес", ще се види, че това едва ли е повече от 4-5%. В момента, истинския бизнес си седи кротичко и работи, съобразявайки се с мерките. Кой по цехове, кой по офиси, кой от къщи. Вряскат само няколко разглезени индивида, които знаят само да точат хазната, а не да я пълнят.

Нещастници

Ама протест на булки досега не бях виждал. А си мислех, че всичко съм видял.

На тебе ти личи, че си ваксиниран от км, ама с какво, ни сь Знай.

Бизнесът - и показват пивници. Ей, народ дето набляга на алкохолно-дрога бизнесът, не живее добре! Бизнесът им не е в продажбите на фалшив алкохол, а в дрогата, която върви покрай бизнесът.

Махат се мерките когато неваксинираните подпишат една декларация че ако се разболеят от Ковид няма да ходят в болница. Лесна работа, всички са доволни.

ваксинираните също.

Ама не искат да подписват!

Когато болниците ми върнат парите от здравни осигуровки!

да си плащат лечението след като ръсят зарази.

ама неваксинираните ръсят заразата повече (защото са 80% от населението), а и задръстват болниците и...моргите

Булките да се надупят пред министерството в знак на протест, а аз нататъка си знам...

Да правят като вятъра тези титани на икономиката

Туризма вече е съсипан, време е и ресторантьорите да паднат в боя. Няма само ние да седим безработни, я.

това което се вижда по нашето миризливо море е западнал бизнес, представям си когато не руптаете какво е там, сигурно игла не може да падне на земята!! Кьорав да си но това по морето хич не е западнал бизнес!!

Ще дойдат булки да протестират…е това ли е най-важното…егати простотията

интересно дали бъдещите съпрузи също ще протестират ...

Нито една от мерките няма връзка с превенция от въображаемия вирус, всичко се прави за налагане на тоталитарен контрол, в момента подменят режима, четете, но не тук, ето тази книга разкрива всичките им игри: Игра на Богове I

Откачалник

Ми последни сме по процент ваксинирани, кво очаквате,..

На тебе ти личи, че си ваксиниран от км, ама с какво, ни сь Знай.

Ма те ваксинираните по болни от неваксинираните и изкарали ковид….