Спектакли и шествия в 102 общини за „Часът на Земята”

Рекорден брой български общини се присъединяват тази година към екологичната инициатива "Часът на Земята" - 102. "Часът на Земята" ще се състои днес, от 20.30 ч. до 21.30 ч. В този час ще се изгаси осветлението на публични, знакови, корпоративни сгради и паметници по света.

Обратно в новината

Коментари - Спектакли и шествия в 102 общини за „Часът на Земята” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо т. нар. час на земята или ден на земята е окултизъм - четете и не бъдете като стадою второ тези които са толкова много загрижени да престанат да ръсят в небето отровите си! демагози сатанински!

много весел коментар на Александър -без бой... :) , ма то ние достатъчно си спестяваме тока ,поради високите сметки всеки и без тоя ден за Планетата гаси до минимум

Много добре зная защо се изнасят бизнеси, драги (не само индустрия, в смисъл производство), и мога до утре да ти говоря за глобализацията и за нейните добри и лоши страни. Не ми се задълбава на философски теми, но само да отбележа, че противоречието в една или друга форма е в основата на цялата жива и мъртва природа, и е основен двигател на живота и прогреса. В този смисъл не бих го нарекъл проблем.

Без бой нищо не гася.

Леко досадни станаха с тия масови психози. Сега пак ще преброяват "послушните". Писна ми да съм послушен...

При мен може да се каже,че осветлението ми е винаги угасено.Използвам LED модули,които сумирани нямат и 50W за целият терен.

Не гася нищо... Не си падам нито по религиозните демонстрации, нито по еко-глупостите.

Дълго са ви набивали в главите че слънцето ни топли и осветява. Но както знаете горе е кучи студ и непрогледна тъмница. Онези отгоре са добивали злато на нашта планета и са го разпрашавали в атмосферата си. Сега оставям на вас въпроса за тълкувание. А специално аз няма да загасям светлините.

Ок няма да коментирам другите глупости, но ето ти най-елементарния въпрос: Защо ще добиват злато на Земята, след като злато има в много астероиди? и още един, че наистина ми е много любопитно: Защо по дяволите ще манипулират албедото на планета си?

Вече има Цели две структури, които се готвят да правят Казаното от Вас. Глобални са. (Позволих си да подсетя БАН да се свържат.)

Глупак си ти. Отговора е много прост - защото така пише в скапаните сайтове, които четат.

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА - само един час един път в годината!това могат да предложат само лицемерите от т.н.богати нации.те искат ненаситно все повече и повече за себе си от другите хора,от Земята, а сега и от Космоса.това няма да излезе на добър край.

Поредното лицемерно мероприятие.То нито ще нахран гладните, нито ще вдигне стандарта на хората, нито ще ги направи по-малко роби на банките и корпорациите. лицемерното е, че същият този банково-корпоративен елит е толкова "загрижен" за Земята... за да може да продължи да граби и да трупа вероятно. Защото всички знаем, че наяждане няма.

Ааа, не така Сашко. Ще рекламира енергоспестяващите крушки, нови батерии за вода и т.н., които не е ясно дали пестят нещо, но със сигурност носят добри печалби на производителите си, а на теб ти издънват джоба. Нещо като еко-продуктите, които се гледат по-евтино, защото няма препарати, но за сметка на това са два пъти по-скъпи. Изобщо, еко-бизнеса процъфтява...

ще загася осветлението си още в 7 ч!Не ми коства нищо!

Изключете и алармите, нещастници!

Добре е да се грижим и поддържаме чистотата около нас,да ценим и пазим всичко,което природата и бог са сътворили.Но с изключването на тока на обществени сградй,улици ЕДНОКРАТНО май ще помогнем на хора с лоши намерения.Нека грижата за природата,за земята,за хората бъде наше ежедневие,а не ден от годината.

Само да питам къде са тези 250 страни. Защото държавите са около 200 на Земята ?

"...Целта е да се покаже съпричастност към проблемите на изменението на климата и проблемите на околната среда.."Хм- за климатичните промени все още се спори ожесточено. Има много различни научни хипотези, като една от тях твърди, че климатичните промени нямат нищо общо с човешката дейност и са част от един цикъл на климатични промени на земята.

Възхитен съм ! (да Ви Видя всред The Deniers)

Загрижеността за Земята е чудесно начинание, но както знаем- пътя към ада е постлан с добри намерения.Грижа за правилното изразходване на еленергия в обществените сгради - да; но за да се отговори на въпроса " "Какво би направил ти, за да спасиш планетата?", би следвало да е зададен на групата акционери -собственици на най- големите промишлени замърсители в света- предимно огромни американски концерни.

Работи се. По Формализиране на подхода за Измерване на Реалните емисии. ... След Валидирането му - търговията с СО2 квоти просто Ще Стане ежедневна Реалност. -------- Имайки предвид нулевото ниво на индустриализация у Нас - очаквам Това да бъде невероятен ресурс за България. ... Чието Адекватно и Ефективно Управление - ще Взиска съответните Правни Експерти. - Та, гответе се ако обичате.

Много елементарно, котленце. На клишето, че американците и лошите капиталисти са виновни за всичко ни учеха още от детската градина, но реалността е малко по-различна. Ти поне би трябвало да знаеш, че огромните корпорации отдавна са на наднационално ниво и това, че централата им е в една или друга държава нищо не значи. Най-големият енергопотребител и замърсител в момента е Китай и това се дължи на пренаселеността му и все още ниското му технологично ниво. Само за сведение - най-многолюдната държава и втората икономика има само 4 АЕЦ и 16 ядрени реактора. Нищо чудно, че жителите на един 25 милионен Шанхай, например, са почти непрекъснато с маски на лицата си, а върховете на небостъргачите им рядко се виждат. Китай произвежда и най-много въглероден двуокис. Сред замърсителите пък най-големите са тези в оловната, цинковата и златната добивна промишленост, следват производителите на разни торове и т.н. Обикновено те са разположени в Третия свят, защото строгите мерки в развитите страни просто не позволяват такова производство. Накратко, проблем номер едно е пренаселеността на Земята, откъдето произтичат и всички други проблеми. Технологиите и разните инициативи само се опитват да смекчат проблемите, но са далеч от решаването им.

И двете, дядо попе, и двете...

Прекрасна инициатива,чувсвам се макар и за миг човек на света.Много е готино.

Ааа, отново настъпи ежегодното преброяване на малоумните

много са, много са:)

Като го разделяш боклука, после нали отива пак в общия? Да не би да ти го разделят? В центъра има кофи само на Витошка. По съседните улици хората масово изхвърлят в стандартните кофи. Това е масово и не само в София.

В кварталите на София имаше контейнери за разделно събиране, но някаква фирма мина преди известно време и ги прибра. Няма смисъл да събираме разделно, ако общината не осигурява специалните улични контейнери. Вярно е, че има вандали, които ги повреждат, но все трябва да се тръгне от някъде.

Да бъдем съпричастни с проблемите на Земята,за да покажем,че сме с европейско самосъзнание,а не сме африканци или азиатци!

Алабалистика! Така му се вика на това. Какви европейци, като дори африканци не сме?