Лекари и сестри от болницата в Ловеч подадоха оставки

Пак напрежение в болницата в Ловеч - 3-та лекари и 4-ри медицински сестри от отделението по пневмология и фтизиатрия подадоха колективна молба за напускане.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекарите от ловешката болница имат два полезни варианта.Или започват да приемат болни само срещу заплащане,или напускат и отварят частни кабинети.Минал съм преди 7 г по този път.Ако и този път се уплашат и останат да хайдакат безплатно на тиквите значи си заслужават съдбата.

Скоро няма да имате болница в Ловеч !

Цялата сага около държавната болница в гр.Ловеч и свързана с частната такава. Всичките й ръководства до сега, това на Община-Ловеч, а вероятно и служители на Здравното министерство правят така,че тази болница да бъде ликвидира,че да може да се лицензира новопостроената частна "Кардиолайф" като многопрофилна. И вероятно се досещате,че това не се прави така даром, а е финансово подплатено. И това е известно в Минестерство на здравеопазването и шефа на Районната здравна каса беше задържан именно заради това, но си траят, нали парите не миришат.

Всеки месец подават оставки и като се вдигне малко шум ги отеглят. Или се дръжте достойно или се навеждайте и търпете. Това ежемесечно подаване на оставки и последващо отегляне е всичко друго, но не и достойно поведение. Лекари и сестри се търсят в цяла България тоест напусналите моментално могат да започнат работа на по-добро място, но щом се връщат отново и отново, значи проблемът не е точно в болницата.

На чужд гръб 100 тояги са малко! Ти какво искаш да се обезлюдяТ цели региони ли ? Ей така да се грабнат семейства и да обикалят като катунари ли? Ами хората които са болни какво да правят и те ли да обикалят? ДА МРАТ ЛИ БЕ ЦЪРВУЛ БОЙСКОВСКИ? САМО ЕДИН ГЛУПАК КАТО ТЕБ МОЖЕ ДА ПИШЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ! Разбирам че за теб чуждия живот не струва пукната пара!

А според тебе, щото си много умен, докторите и сестрите трябва да седят в тая болница и да ти работят 24 часа всеки ден без заплати, така ли? Какво е това мислене у вас? Всеки отива да работи за пари, щом не му плащат, се маха. А ти искаш да работят без пари само и само да има някаква си болница там, за да ти е удобно на тебе. Имам новина за тебе : глупаците са на привършване, а глупаци дето да седят гладни заради нахални и прости хора като тебе съвсем привършиха вече.

Смятай колко са мотивирани да работят като са 4 месеца без заплати. Аз лично не бих искала да ме лекува такъв лекар, но на вас явно не ви пука за това.

БРАВО НА ДОКТОРИТЕ.НАЙ НАКРАЯ СА РАЗБРАЛИ ЧЕ СА ХОРА А НЕ РОБОВЕ. НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА СИ ПРАВИ СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА ТЕХНИЯ ГРЪБ.ДЖИПИТАТА И ФАРМАЦЕВТИТЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗНЕСОХА ПО 5 ЗВЕЗДНИТЕ ХОТЕЛИ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ А ДОКТОРИТЕ ДА РОБУВАТ ПО НОЩИТЕ И НА ВЕЛИКДЕН. ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ МИЗЕРНИ ГРАДЧЕТА КАТО ЦАРЕВА ЛИВАДА СА С СТАДИОН ЗА 5 МИЛИОНА А МАЛКИ ГРАДЧЕТА С БЕЗ ПАРИ ЗА БОЛНИЦИТЕ СИ СА ОТДЕЛИЛИ МИЛИОНИ ОТ БЮДЖЕТИТЕ СИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА ФУТБОЛНИ ОТБОРИ НА СЕЛО.

щото там се концентрира елитът на демокрацията, останалите да мрът

Ако няма растеж, и то над 3% няколко години, то американската икономика ще рухне под въздействието на огромния дълг - 351.5% общо вътрешен и външен дълг. Тук не говорим за повишаване на жизненото равнище, а за запазване на текущото положение. Общият държавен дълг на всеки гражданин/вкл.пеленачетата/ е 213 250 $, и тези пари трябва да се набавят от данъците, а тук не са включени личните дългове на всеки от тях. Така, че БВП трябва да се вдига на всяка цена за да съществува Америка, иначе ги грози фалит като Детройт. Това което може да ги спаси е голяма Война, защото икономически няма как да се спасят. Подобно, даже по лошо е положението с Кралството - 8 126 млрд.$ само външен дълг при 2 565 млрд $ БВП, Холандия - 4 065 млрд$ външен дълг, при 824 млрд.$ БВП. Гърция за тях беше един експеримент - как ще се държи населението при рязко обедняване и падане на жизнения стандарт.

Дългове към кого?

ма наистина е смешна жалбата от "коварството" на нещо, заложено още преди 30 години в самата идея на "прехода" - Ганьо да бачка все повече и да обеднява все повече спрямо онези, на които слугува. Нали затова рипахме по майданите? Или не бе за това, че вече не си спомням

Закриваи

Да ти се окрупни мозъка

Когато не си си получавал заплатата дори 1 ден закъснение ти дава право да прекратиш трудовото си правоотношение (договора) с некоректния работодател без неустойки или проблеми и после може да ги съдиш, за да ти изплатят парите. Вече сме Април - те 4 месеца не са си получавали заплатите, от къде на къде се сещат чак сега, какво са чакали, защо не се говори по-рано, защо не са напуснали по-рано? Това положение не е нормално. Трябва да се закрият над 60% от всички настоящи болници, да останат само спешни центрове по места и да се окрупнят болниците, за да се управляват по-лесно и ефективно.

щото ако не си разбрал, проблема с болницата е от доста време! А и ако не си разбрал от ръководствотона болницата което е общинска са им обещали. Ако не си наясно не всеки иска да напусне и да обикаля из страната. Ако не си разбрал става въпрос за Северна България и въпреки че е централна то и тя е западнала. А и къде предлагаш да отидат в София ли? Там пък пишман софиянци мрънкат че са пренаселени! Глупита в БГ то има много! Виж колко са болниците в Ловечка област?

тоя пък ше ги съди, че от 3 месеца не са вземали пари. Смешник! Ам, докат ги съдиш, байно, кой ше ти лекува в отделението? ти ли? Гладен човек от съд не се плаши, завалийо! Намери лепенки и затваряй вратите на отделението, че няма кого да докараш повече. Коня вече не е в реката, удави се и замина....