При ”да” кабинетът в Гърция подава оставка?

Гръцкото правителство може да подаде оставка, ако отговорът на референдума е "да" на предложението на кредиторите. Варуфакис обаче е категоричен, че напуска.

Обратно в новината

Коментари - При ”да” кабинетът в Гърция подава оставка? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При "да" Варуфакис пали мотора и изчезва.

Яжте сега сърпове и чукове!

Това не е новина!Преди няколко дни Ципрас заяви,че ако се гласува за приемане на предложенията на инвеститорите-неговото правителство се оттегля.Съвсем нормално.Щом като няма да могат да реализират своите идеи за икономически възход.Те смятат,че това което се иска от Гърция не дава шанс за икономически просперитет.Според мен са прави. Ограниченията и затягането на коланите не водят до нищо! И то много години! Пример за това е България. Няма производство,а и не се създават условия за такова! Има затягане на коланите и СТАБИЛНОСТ! Стабилност на кое? На МИЗЕРИЯТА ли? Това да! Само че,гърците са горд народ и такава стабилност не им трябва. И престанете да пишете глупости,че били мързеливи! Мързелът е индивидуално качество,а не национално.

Горд народ казваш, е да ама други народи дето не са толкова горди като германският , финландският и други вече не искат да финансират "гордият" народ да трупа по 5 милиарда дълг в продължение на 30 години и вече да е една гигантска сума. Да този дълг не по силите на гърците, то това е ясно, но аз не смятам , че и кредиторите са съгласни, някой да продължи да си живее безгрижно и да трупа още дългове, светът е глобален и като не плащаш дълговете си към един кредитор , вече никой не ти дсва гредит. Горд може да си, ако ожеш да се оправяш сам без да чакаш за помощ...

Ама направо да му отрежат главата. Инат до последно, и тоя милее, ама за себе си. До къде я докара с инат, фалит и пак компромиси.

Действително оставката е достойно решение при загубен референдум и единствено полезно за дълготрайното политическо присъствие на СИРИЗА. Проблемът ще е, обаче, как ще стане. Ако има оставка, ще има избори и сериозен шанс СИРИЗА пак да бъде избрана. И тогова какво? Инак бълхария много трева ще изпасе, докато стигне зрелостта дори на гръцкото общество.

Ти пък. Не думай.

ГЛЕДАМ ГЪРЦИТЕ,ПРОБЛЕМИТЕ КОИТО ИМАТ И СИ МИСЛЯ: 1.ЧЕ СА СЕ НААКАЛИ ФИНАНСОВО ЗДРАВО -ФАКТ! 2.ЧЕ ЕЖЕДНЕВНОТО СИРТАКИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 10 ГОДИНИ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА -ФАКТ! 3.НО ,ЧЕ ИМАТ ПОЛИТИЦИ КОИТО МИЛЕЯТ ЗА НАРОДА СИ Е ГОЛЯМ ФАКТ! 4.ЧЕ У НАС НЯМА ТАКИВА ФАКТОРИ -МНОГО ГОЛЯМ ФАКТ!!!

Но пък не сме се наакали здраво. Не сме цъкали сиртаки 10 години, а си работим и не се тръшкаме. Милеещи политици имаме, ама то само с милеене не става. Значи не било проблем, че ги нямаме тези фактори.

БРЦК

Е как да не е проблем бе ? БВП - 10 пъти по -голямо. Армия - 50 пъти по -голяма. Средна пенсия и заплата - 15 пъти по-голяма. Това според теб не е проблем ? 10 пъти още да фалират гърците и не можем да стигнем техните заплати !

бълхария е постоянно наакана, ако си свикнал с миризмата й, си достоен следовник на пожарникари и други комунисти.

Тези дето милеят както казваш, ще продадат за жълти стотинки цялата страна заедно с народа и няма да му мигне окото. Този "милеещият".

Нали си професор? Като напуснеш еле в Свищов да учиш студентите.

Сега последно ръката ли ще си реже или ще подава оставка? Щото има само две ръце, а оставки може да подаде няколко.

Гърция си беше формално фалирала преди това от леви политики на десни правителства и нескопосани десни мерки( диктувани от МВФ) на предишни леви управления.Ципрас само показа,че е време да се появи новият К.Маркс и че той едва ли ще бъде грък..

К.Маркс ама с големи капиталистически пенсии от порядъка на 1000€, несъвместими са двете философии:)

Сега взимат по 60 евро на ден, ако гласуват с "да", ще взимат пак толкова , но на месец.

гласуват с "не" ще взимат колкото българските пенсионери, сиреч в рамките на реалното:)

Варуфакис: Ще си отрежа ръката, но няма да подпиша договора Варуфакис , след два месеца, гърците ще ти отрежат главата.

Ем, той Кисинджър откога обяви новият враг номер 1 на САЩ (след разпада на СССР) и това е ПРАВОСЛАВИЕТО. Справка: Русия, Украйна, Сърбия, Македония, България, Гърция, Грузия... наред са Армения, Молдова...

В Сирия също имаШЕ 5млн.православни.

слагаш Русия в списъка, там са милиционери-атеисти начело с главореза Путлер:)

Тая точка е по-глупава от обикновено. п.п. Да не орязаха средствата, а? И викаш, за толкова пари - толкова работа. ;)

Кредиторите са жалки стархливци. Старх ги е да дадат всичките си пари на Ципрас. А Ципрас знае как се харчат чужди пари.

Ципрас предлага следният изход на кредиторите си. Еврото да изчезне като валута и Европа да приеме драхмата като своя валута. ЕС да не напуска Гърция , а да остане в Гърция и заедно да се присъединят към БРИКС и по-късно към Евразийски съюз. Предложението е много примамливо и осигурява невиждан възход на Обединена Гръцка Европа. Но, американските слуги са се запънали като магаре на баир и не искат до послушат мъдрия Ципрас.

Незаконна лихварска дейност е престъпление, даже и при законна финансова дейност, ако кредитора умишлено цели да унищожи длъжника, също е престъпление. По света има много осъдени банки за далавери с акции, манипулиране на индекси, фалити... Гърция трябва да направи мащабно разследване, може би и по нейния казус има подобни престъпления.

Тя работата им е ясна. Разследване не им трябва. Затънали са и искат още да затъват. По-точно искат 29 милиарда евро. И тях ли ще разследват след време?

Ами те защото са си направили такова разследване и са установили робските условия и от МВФ и от предишното им правителство, че се е съгласило да ги следва, та затова сега на мнооого разбирачи Ципрас им е мрънльо и тем подобни епитети. Ама така е, който чете пропагандни статий и гледа само пропаганда живее в утопия. Който е поне средно интелигентен и говори малко от малко някакъв чужд език или може да чете статии написани на английски е добре да се поинтересува от статии на истински журналисти и анализатори, та тогава да гради мнение. Ама нейсе..такива глупави коментари изчитам по тия български сайтове, че си викам това средно статистическите българи са или много заблудени или много глупави. Дано да е първото.

Ами те защото са си направили такова разследване и са установили робските условия и от МВФ и от предишното им правителство, че се е съгласило да ги следва, та затова сега на мнооого разбирачи Ципрас им е мрънльо и тем подобни епитети. Ама така е, който чете пропагандни статий и гледа само пропаганда живее в утопия. Който е поне средно интелигентен и говори малко от малко някакъв чужд език или може да чете статии написани на английски е добре да се поинтересува от статии на истински журналисти и анализатори, та тогава да гради мнение. Ама нейсе..такива глупави коментари изчитам по тия български сайтове, че си викам това средно статистическите българи са или много заблудени или много глупави. Дано да е първото.

ПРИЧИНА - КОМУНИСТИ в УПРАВЛЕНИЕТО СЛЕДСТВИЕ - ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА Причинно - Следствена връзка - просто е но тъпите комуняги се правят, че не зацепват ....

Ма така де, бокича къв го дири още в управлението?

Стига лъжи, комунистите в момента са в опозиция и са за приемане на условията на кредиторите. Сириза е лява партия с кауза за зашита на държавността. Работодателите са ви мобилизирали да тролите по казуса с Гърция. Нещата се променят и може да дойде края на вашата работа, предполагам знаете че шпионажа се наказва, троленето и паричните транзакции оставят следи и лесно ще ви намерят.

Ха сега, "БРАТ ПИТ" кажи, че не си трол! Ясно е, че нямаш капка самоуважение, но дори и така не би написал такава тъпня, ако не ти плащаха!

Въпрос с повишена трудност: - Ако в Гърция заплатите и пенсиите бяха като в България щеше ли да се стигне до тази жестока гръцка трагедия?

Отговор с понижена точност: Да ! защото и доста от тези парички са отклонени /както и у нас!!!/.

То ако кажат НЕ както се очаква ще стане още по-интересно. Накрая ЦиПрасчо ще го пребият с демократични камъни.

Споко ще се оправят. Пак ще им дадат пари

Който се литне по рекламите и тегли кредит- изял е дървото.Затова и се га гърците ще разпродават.Вчера онова, военното заяви,че вероятно ще купуваме самолети от Гърция... става една подобно на тука има, тука няма.

И аз се вързах на тези кредити - много кредити означават ФАЛИТ!!!!

Кажи им го на червените тролове.

По-долу срещнах следният коментар: Батка, ако не знаеш какво сме постигнали от 2007 досега значи си живял напразно. Няма да ти ги изреждам поотделно. Ще ти кажа за мен: - пътувам свободно в Европа; - правя бизнес свободно в Европа; - детето ми учи в Европа; Ако си забравил какво е било иди до Македония, Сърбия или Албания. Там пробвай как се живее, какво е законодателството, как държавата се отнася към теб, как банките те третират, ако искаш и полицията. Иди, сравни и заповядай да споделиш. Аз съм пробвал и моят избор е Европа. Браво на този човек и искам да ви питам толкова ли сте бедни и мизерни, че за ВАС тези факти нямат знамчение???? ФАКТА, че можем да живеем и да работим в цял един КОНТИНЕНТ и то един от най-богатите на ЗЕМЯТА - е ако си прост търтей ти ще си зле и в София и в Париж, и в Лондон, и в Москва - сега имаме свободата на ИЗБОР и предвижване, а другото зависи от ВАС самите - и ако сте прости и некадърни комудели - тогава СОРОС или ЕВРЕИТЕ или ОБОНГО все някой ще ви е виновен защото сте необразована сган!!!! А хора с коментари като горния ще преуспяват защото имат нещо в главите....

Аха. Така е. Но това не значи, че трябва да спрем да забелязваме недостатъците на системата и да искаме да ги оправим. Щото, ако си в Макдония, сигурно ще те пратят да сравниш нещата с някоя африканска страна или със Северна Корея. И ще се радваш - върхът си спрямо тях.

OK Съгласен с теб на 100 процента, но просто побеснявам, когато някой нещастник и неудачник - необразован, прост, неквалифициран започне да ми обяснява колко скапана била Европа, как българите само миели чинии там и прочие - защото моите приятели са пръснати из цяла Западна Европа и почти всички си работят по специалността!!!! Аз съм ЕВРОПЕЕЦ - не АЗИАТЕЦ НЕ ПУТЛЕРИСТ или сев. кореец и искам да си остана такъв !!!!

Що се връщаш пак в б-я

Щото кухар това е идеята на обединена Европа - днеска бачкам в БГ - утре може да замина за Франция, а ако ми писне там може пак да си дойда в БГ и ако съм добър в работата си пак ще ме приемат, после мога да замина да бачкам за ЮК и т.н.... това е свобода, на която РУСНАЦИ, КУБИНЦИ, сев.корейци, африканци и прочие не се радват, а вие сте прости хора и не можете да я оцените.... А КАКВО ЩЕ БАЧКАШ зависи от теб и само от ТЕБ!!!

Глупак. Свободата е да ти позволят да си добре в собствената си страна а не да си принуден да емигрираш. Банкстерите да го д.ухат!

Никой не те кара да емигрираш - стой си в БГ бачкай си за 600 кина и си свиркай - НО има и по-кадърни и по-умни хора които ще бачкат в Европа за 5 000 Евро - въпрос на избор, но кой си ти???? прост Ганьо да им отнемаш това право!!!! колкото до банките никой не те кара да вземаш кредити олигофрен !!!!

Че кой ти пречи да си добре тук? Мързелът ти от училище, мързелът ти сега или бъдещият ти мързел?

Гърците са на "ръбът" на пропастта и трябва да скачат с две възможности: контролирано падане с възможност (може би) за спиране в бъдеще и не- контролирано такова.

Падежите до края на годината (по главница): 13 юли: 455 милиона евро към МВФ; 20 юли: 3,456 милиарда евро към ЕЦБ и 25 милиона евро към ЕИБ; 20 август: 3,188 милиарда евро към ЕЦБ; септември: 1,556 милиарда евро към МВФ с четири падежни дати (4-и, 14-и, 16-и и 21-ви); 13 октомври: 455 милиона към МВФ; ноември: нищо по главница; декември: 1,214 милиарда евро с три дати падежни дати (7-ми, 16-и и 21-ви).

А лихвите как са? Банките правят една врътка, дето и на нас ще ни я приложат. Имаш да връщаш примерно 100 единици главница и лихвата ти е 3 единици. Ама криза, не можеш да ги върнеш и предоговаряш. Вземаш нови 3 назаем, издължаваш лихвата щастлив си, ама главницата е вече 103. И така - няколко пъти. И докато се усетиш 100 станали 150, 200, 250 и тръгваш по спиралата. Това нещо спиране няма. Каквито и лишения да правиш няма как да изкараш колко за лихвите + хляб и сол за да не умреш от глад. Е на това положение (е не са на хляб и сол) са гърците. Приемат ли плана - ще вземат помощ, ама тя трябва да се връща и то както се казва ... с лихвите. С други думи увеличаване на главницата и още повече лихви. За да се излезе от спиралата трябва поне лихвите да може да си плащаш и нещо минимално по главницата - иначе по- добре фалит.

Защо банките да са ти виновни, че ти си закъсал? Те си изпълняват уговорката. Ти си нередовния платец. След като не си плащаш според договора ще ти е тежко. Много ясно.

Ама чакай малко - Европа за какво повтаря до припадък "РЕФОРМИ"!!!! Нали точно това е проблемът - никой не иска да намали заплати и пенсии от 5000 евро на 3500 примерно. Ясно е,че пари няма в Гърция, но без реформи няма и да има.

Каквото и преструктуриране и т.н да правят гърците, те лихвите щат не щат трябва да ги плащат. Колко са лихвите годишно на 300 милиарда??? 10-15 милиарда - някой ако знае да каже. Какви са опциите на референдума: Да - трябва да харчат 10-15 милиарда по-малко отколкото изкарват. Това някой вярва ли че може да стане? Значи ако не фалират ще затъват още по-дълбоко с нови заеми за връщане на стари лихви и така до безкрай. Не - фалират, забравят за външно финансиране, въвеждат драхмата и харчат колкото изкарат. Е кое е по-добре??? Интересно че като се отвори дума за частния фалит всички са за и плюят по банките. Е тука не е ли същото. Все едно в момента на гърците им идва съдия изпълнителя. Защо заставаме зад Иванчо и Драганчо като искат да им вземат дома и искаме частен фалит, а за гърците не се застъпваме. Обясняваме колко ще е лошо ако обявят фалит, ами за Иванчо няма ли да е и той ще види вече кредит на кукуво лято.

Прав си, но я ми кажи как кредиторите да си съберат борчовете. Та и сега гърците харчат повече отколкото изкарват. Още младия Караманлис когато встъпи в длъжност преди 10 години май беше и видя истинското дередже си дигна чукалата и вече не съм го чул.

Има една приказка - ако ти дължа 100 лева това е мой проблем, ако ти дължа 100 000 това е твой проблем. Майсторлъка на банкерството е проблемът да остава при длъжника и да не ходи при банката. За да стане това и банката да изсмуче максималното трябва много добре да си прави сметката колко стяга примката и докъде може да стяга. В случая с Гърция банкерите просто са се уляли.

Ами те искат и след фалита да им се помага) нали Ципрас поискал - ако ще обобщим - 2 неща - да се прости дълг - и да се налеят още пари в Гърция Той не казва - ние ще живеем със собствените си средства, той като за начало поискал още 29 млрд :)

Ципрас се държи като пубертет. Тези неща, явно, не са за него. Не е дорасъл да бъде водеща фигура. Чудя се защо западняците го търпяха с тези негови врътки толкова дълго, та чак нощем се съвещаваха- иди ми, дойди ми... Е, "наигра се"!

Няма полезен ход за Гръцките влогове. Влоговете в гръцките банки ще претърпят големи щети след референдума в неделя, предупреждават гръцки банкери, цитирани от вестник Катимерини. В случай, че страната реши да остане в Еврозоната, влоговете ще бъдат орязани с един значителен процент. В случай, че Гърция се върне към драхмата, нейната стойност ще бъде толкова ниска, че влоговете ще загубят голяма част от стойността си.

Митю, селска пръчко ще пишеш такива работи на БГ простолюдието - сега ще се юрне бай х.Й да си тегли 1000 - те кинта от Алфа банки пиреос и после какво правим???? А то няма да е един бай Х.й само, а много още селяндури - и ще стане като с ПИБ - помниш ли митю????

Брат, совите не са това, което са. Гръцките банки в България са български ! Само собствениците са гърци, но банките работят по български правила. Ако сега някой се юрне да тегли от т.н. "гръцки" банки в България ще е най-големия глупак. Няма такива, а и няма условия това да стане.

Че кой си държи парите в гръцките банки? Само държавните учреждения. Частниците отдавна са си спасили еврата.

море като се има предвид какъв стожер на банковата стабилност са БНБ в момента всеки благоразумен човек трябва да спестява в буркан банк, докато БНБ не се прочисти от гнилите ябълки.

Не са добре нещата! И за нас, и за гърците.Те все пак правят опит да се измъкнат от мъртвата хватка.Струва ми се,ме ние отиваме там, откъдето те се връщат,но малко скъпичко им излезе на ЕС ,МВФ и банките това изнудване.Както и да го гледаме, те са с по голям потенциал от нас, а и с по голяма подкрепа.

Всеки ден пише по нещо за Гърция, та да могат троловете да "заработват".

Всеки който е против МВФ - да се маха от властта. Ще го съсипем до девето коляно! Такива не са ни необходими за светлото бъдеще... Грешка на езика:СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ да се чете "създаването на новия световен ред".

Хайде сега тролчетата да плюят - иии раз...

Кажи ми кажи мултимилиардере, защо на 9 Май с Рокфелер бяхте на трибуната на Червения площад? Защо финансираш с 27 млрд.долара руски завод за втечнен газ в Сахалин? Защо даде огромни пари и участвуваш в БРИКС ? Защо каза на Обама че е престъпник, защото е подобрил отношенията Китай-Русия ?

Много руска телевизия гледаш, товарищ.

Фамилията РОТШИЛД ВИНАГИ финансира и двете страни на един конфликт..Така печели винаги , независимо кой от двата коча от стадото спечели битката... Прочети малко от независими източници..Това от американската телевизия (БТВ) никога няма да ти го кажат. (И от контролираните ТВ също...)

А при отговор "не", какво различно следва? Гърция ще се оправя сама? Или може би Ципрас си мисли, че волята на гръцките избиратели може да се наложи над тази на европейските. Дали техните лидери не се интересуват от волята на собствените си избиратели, едва ли. Не виждам възможност за Ципрас да продължи преговорите с кредиторите след референдума, а ако се откаже Гърция затъва много повече, кредиторите вече и го показаха. Според мен един народ в своята цялост не е толкова тъп, че да се самозатрие, гърците много добре знаят кой дава парите и едва ли ще кажат "не'.

Искаш ли пример за един тъп народ? Ето ти - ние, българите като народ сме тъпаци. Оня ден дадохме 100 млн евро за плана Юнкер и всички викат "Ура!". След като още през април ни казаха, че от 18 проекта, с които е кандидатствала България "някакви шансове" да бъде включен в плана има само един - за 50 милиона и то съвместно с... Гърция (интерконекторната връзка).

Разглеждаш нещата много едностранчиво. 1 Това в случая не се решава от народа, а от правителството. 2. Това е инвестиция в доверие за обща политика предлагана от председателя на ЕК, какво ще излезе от нея времето ще покаже. 3. Зависимостта ни от ЕС е много голяма в икономически аспект, така че няма толкова да загубим от това. 4. Загубите, които генерираме от вътрешното си "самоуправление", само за миналата година са несъизмеримо по-големи /пример КТБ/.

Гърция си затъва и без помощта на кредиторите. След като харчат повече отколкото произвеждат как да им излезе сметката? При Самарас бяха обърнали тенденцията, но народът не е свикнал да работи по 8 часа в 5 от 7 дни.

Я колко много защитници на банкерите си имаме тука! За разлика от Гърциия и Европа като цяло. Нищо чудно, че и внуците ви ще плащат за КТБ. Преди да теглят 16-те милиарда, Горанов и Борисов казваха, че за нея ще им трябват под 2 милиарда. Само преди дни Борисов каза - само "до тука сме дали 3.6 милиарда за КТБ". Важното е паричките на богаташите да бъдат възстановени. Малко ви е! Още ще изтеглят - наесен с актуализирането на бюджета.

Българите сме като овцете, т.е роби.Опъвате едно въженци между два бора. подгонвате първата овца да го прескочи.След това махате въжето и подгонвате овцете.Всички овце скачат без да има въже. Извод! На роб държава никога не се прави.Той е предател и раболепен ! Руска грешка сме! Гърците са точно обратното на нас българите и като достойноство и като национална гордост.

От гордост ли се молят за помощи на ЕС? Или от гордост се бият пред банкоматите?

Много са,ами РъБовете,които си ''мислят'',че банките са нещо лошо са малко.Така и трябва..Няма икономика без банки,това за сведение на ръбовете,че съвсем не са наясно..И бяха възстановени парите на вложителите,не на богаташите..Но един РъБ ги бърка тези неща

Верно?! Банките си трябват, но да работят нормално. Нашите повече мязат на мелез между пирамида и перална машина. Ама сигурно си прав, бъркам вложители, цесии, преференциални клиенти и проценти и др. подобни. И неее - не беше Иван Костов, който обясни как съвсем законно (и е така!) си е спасил паричките, дето преди това викаше, че не били в КТБ. И Веждичката си спаси 2-та милиона и се успокои. И вложените (противозаконно) пари на някои болници също ги възстановиха... Колко още такива вложители бъркам? Ви троловете със сигурност знаете повече.1

Прав си! На ЧАСТ от вложителите -ги възстановиха /със заем,който ВСИЧКИ ще плащаме /. Най-богатите си "спасиха" вложенията ,като /осведомени своевременно/ ги изтеглиха. А някои"Случайно Попаднали Елементи " пиха по една студена вода. ;-)

не

Ама хора аз не мога да разбера какво сте скочили всички да плюете Ципрас ! Това че ние сами се омазахме с вазелин и сме готови да се предложим на всеки който поиска - Кой ни е виновен ???? Хайде някой от всички ''компетентни '' тук да ми каже : Ние като изпълняваме всичкопезропотно и послушно какво постигнахме от 2007г. насам ?????? Нали от тогава сме '' РАВНОПРАВЕН '' член ! Или сме само дупката пък други са членовете ?!?!?!

Батка, ако не знаеш какво сме постигнали от 2007 досега значи си живял напразно. Няма да ти ги изреждам поотделно. Ще ти кажа за мен: - пътувам свободно в Европа; - правя бизнес свободно в Европа; - детето ми учи в Европа; Ако си забравил какво е било иди до Македония, Сърбия или Албания. Там пробвай как се живее, какво е законодателството, как държавата се отнася към теб, как банките те третират, ако искаш и полицията. Иди, сравни и заповядай да споделиш. Аз съм пробвал и моят избор е Европа.

Ами къде да учи детето? Винаги една империя е привличала елементи от обществото и ги е обучавала по свой начин.После същите тези трябва да управляват заробената държава, така както казват ОТГОРЕ. Спомни си комунистическата империя и кои учеха в Москва? Османската и Истанбул? А "образоването" на Симеон ВЕЛИКИ в мангаурската школа? Следващите може би ще ходят да учат в Пекин...И пак трябва да сменяме табелите - от американски на йероглифи...

...КОЛКО СА ТАКИВА КАТО ТЕБ В БЪЛГАРИЯ.ЗА ТВОЕ УСПОКОЕНИЕ ЗНАМ ЧЕ ВСИЧКО СИ ПОСТИГНАЛ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРИНАДЕНАТА СТОЙНОСТ.

От всичко изброено до тук - Мен ако питаш - Нищо не си постигнал !!! Продал си и душичката си и рода си !!! Обикаляй си Европата , желая ти успех и в бизнеса , НО ПОМНИ : Един ден ще искаш да се върнеш , но няма да има къде , защото родината ни ще е превърната в резерват и катун !!!!! Бог да ти е на помощ !!! Срам за всички истински Българи , че има такива като теб , а те не са малко ! Продавате се за дребни стотинки и уж някакъв си бизнес , но не знаете каква цена плащаме всички !!!!

;) Повечето българи подкрепят Ципрас. В този сайт работи малка група тролове финансирана от някое НПО на Сорос, около 4 броя. Те пишат коментари по теми наложени от работодателя, с цел влияние и насочване на явното мнение по ред теми: избори, Украйна, Русия, САЩ, глобализация, Гърция. В момента приоритетна тема е Гърция и те участват в създаването на явното мнение, не само те а и цяла верига медии са също тролове на по-високо равнище.

Да така е , но въпреки всичко ,който има акъл ще пресее ценното и няма да обръща внимание на троловете !!!!

за зла беда на Ципрас мнението на българите няма значение, защото в референдума могат да участват само гръцки граждани. а иначе сериозно - повечето българи НЕ подкрепят Ципрас. Повечето българи в Атака и на Енчев формацията може би, но не и като цяло народа.

Малка Гърция срещу Световната Банкстерка Мафия.

Ма ко говориш..... Щото навремето Гърция с пръчки е биха да тегли кредитите и да ги прахосва :).... Вече няма какво смислено да кажем по темата и на библейски го обърнахме това ли е?

Кога яли,пили - се веселили. Кога плащали - плакали.

Та даже ,...и не работили.

Влиза грък в църква, пали една свещ и казва: - Паля я за доброто на Гърция! Отчето му отговаря: - Долу се палят свещите за умрели

в Гърция няма "долу" за умрелите, отворко. за Господ няма живи и умрели. тази щуротия си я практикуваме тука в България. в Гърция свещите се палят на едно място.

запали мотора и пак ще отпраши за щатите, че кракът му няма да стъпи повече в Гърция ! За кръвния комунист Ципрас ще е по-сложно. Само Северна Корея може да го приеме.

Ще му плащам още малко на това келеме. Още малко.

Оцапаха всичко и сега оставят народа да чисти след тях. Половин година извиваха ръце и се изпокараха с всички. След референдума Варуфакис ще се качи на мотора си и ще изчезне в Австралия откъдето дойде.

То някога/преди 26 години и на Петьо Блъсков и на Моллов ПЧБ уж им дойдоха парите от Австралия, но после се оказа, че не било съвсем така.Балканските митомани все се оправдават с другиго и все търсят някой друг да им е крив.Сега пък Австралия била виновна.Доколкото знам там хората редовно си плащат сметките и задълженията, нали все още официално са британска територия-значи друг обществен манталитет и друга финансова култура.А на крадлива и лъжлива маймуна пантерата й е виновна.

След подаване на оставка цялото правителство начело с "премиера" и "финансовия министър" влизат в затвора за държавна измяна.

А тия дето са теглили кредитите не...

тоя въпрос го задай на гръцкият Цацаров. ако зависи от политиците това никога няма да стане, щото няма да има с кого да се оправдават.

Това е достоен политик, партия и кауза, даде обещания на народа че няма да капитулира пред МВФ, дава и втори шанс на народа да потвърди изборите с референдум, продължава борбата ако е такова желанието на народа, ако не напуска. Нашите РБ и ПФ са "същи", обещаха че няма да коалират с ГЕРБ и "изпълниха" обещанието ;).

Заради "достойния" вече измират буквално пред банкоматите.....

ТОВА ИЗМИРАНЕ УВЕЛИЧАВА ПО ЕКСПОНЕНЦИАЛЕН ЗАКОН НА НЕДОВЕРИЕТО В БАНКИТЕ НЕ САМО В ГЪРЦИЯ!

Да бе! Ти да видиш - ограничиха им тегленията на гръцките пенсионери - на ден не повече от една българска пенсионерска пенсия...

а опашки пред банкоматите обще ли им? или че линейките ще са ангажирани със слънчасали пенсионери очакващи пенсиите си часове наред?

Тези пък абдали,като започнат с техните колонизатори,знамена,фронтове,борби...Борел се..Да излиза на тепиха тогава...Нямат пари да си платят пенсиите,ама се борели

сега е момента да се направи референдум в беломорска тракия и област македония за присъединяване към България. а дълговете да си останат за атина.

Е, поне едно нещо стана офицално ясно - Меркел се изживява като фюрер на ЕС. Защото тя няма работа в преговорите на гръцкото правителство с "тройката". Германия не е в "тройката" кредитори. И така - Хайл, Меркел! Хайл ІV Райх! Хто не скаче е червен, ватник, комунист, рубладжия и антиевропеец! Разбрахте ли поне това, роби? Разбрахте ли, колко сте независими и равни в ЕС? И по какво се различава Меркел от Путин тогава бе тролчета? А да - по ниския рейтинг, който има в Германия, а и в цяла Европа.

ами той ципурката нали не искаше да преговаря с тройката. искаше да преговаря с ЕС. какво мръкаш сега. много са ви плитки номерата. нищо, че са византийско-фанариотски.

Ти си пълен неграмотник - кои според теб влизат в "тройката" бе?! Ми нали са МВФ, ЕЦБ и ЕС, бе? Кое оот тях представлява официално Меркел?! Не, ти не си само роб. Ти си неграмотен и некадърен роб.

Човка е прав, ЕС е доброволен съюз между равнопоставени страни. Борисов, Алгирдас Буткявичус, Валдис Домбровскис, Роберт Фицо и останалите са равнопоставени с Меркел.

Ако има оставка на правителството отново проличават мръсните американски интереси - ще се събори законно избрания Ципрас и ще се наложи на власт някое американско мекере, като нашите управляващи послушковци, което ще почне да лае срещу Турски поток . Това е целта и тогава пак ще тръгнат парите към Гърция и ще стане ясно, че това до сега е бил сценарий, писан от САЩ и изпълняван от ЕС и американските протежета! Накой задава ли си въпроса ,защо след като правителството на Македония се обърна срещу Турски поток, там вече е спокойно?

Гърция винаги е била под хамерикански контрол. Сега също. В Гърция са потънали милиарди долари.

пак американците ли ви сраха в гащите? ципрас подава оставка, никои не го е принуждавал да прави това. дреме им на американците какво стaва на балканите.

мен друго ме интересува - гърците като теглят парите от нашите банкомати - получава се, че пак ли ние ще сме крайни? Теглят парите от нашите банки и ги закарват вкъщи. по-запознатите нека да кажат, това няма ли се отрази на паричната маса в нас? Пристигат с 20-30 карти на цялата рода

Майтап на голо дупе ,си е живо е...не!

При комунизма България беше Балкански тигър и мачкаше всички по всички направления-.При капитализма България стана Балкански пигмей.

че какъв тигър е била като е фалирала три пъти и приключи безславно с 10 милиарда долара дълг. или и тогава гадните банкери ни накараха зорлем да го теглим.

Мачкаше, но само на заседанията на БКП, предимно на приказки, 100% от които празни. Най-много обичаха да мачкат слаби хора, обикновено за вицове пращаха в Белене. Та ние и един телефонен апарат не можехме да направим като хората бе пич, ТА-1 беше откраднат от австрийски телефон.

Spirit

Божее, боже прибери си вересиите..балкански тигър...хахаха През лятото на 90-та за пръв път излязох извън България. Тогава бивша Югославия/източна Сърбия и Македония/ ми се видяха като Западна Европа. Селата с прясно белосани къщи, БОГАТО ЧАСТНО ЗЕМЕДЕЛИЕ, нови западни коли, магазините пълни със стоки..да продължавам ли още???? А през това време у нас сиви провинциални градчета и селска и текезесарско земеделие. И Гърция дори тогава беше по-добре. Преди 9-ти е била на светлинни години след нас, а ни е изпреварила по темп на икономическо развитие и ръст на БВП още в края на 60-те. Божее, прибери си вересиите!!!!!

Ако имат поне малко акъл ще кажат '' НЕ '' ! Веднага след това преговорите ще продължат и ще се стигне до споразумение от което всички ще са доволни ! Ако кажат '' ДА '' ще бъдат оглозгани точно като КТБ !!!

те ако имаха акъл нямаше да изберат ципура да ги представлява в Европа.

А пък и ние ако имахме малко акъл нямаше да ни палят иконите и всички си траят !!! Я се огледай наоколо и ми кажи какво разбра ти от ЕС и демокрацията за 25г. ????? Поне като не сте способни да мислите си трайте !!!!! Посягат ни вече и на църквите бе тъ ....к !!!!

И ПРИ ДА И ПРИ НЕ ГРЪЦКИЯТ НАРОД ПЕЧЕЛИ ЗАЩОТО ИМАТ ДОБРИ ПОЛИТИЦИ.ПРИ НАС Е ТОЧНО ОБРАТНОТО -ПРИ ВСЯКА СМЯНА НА ВЛАСТА НАРОДА СТАВА ВСЕ ПО БЕДЕН.ИМА МНОООГО ДА СЕ УЧИМ ОТ ГЪРЦИТЕ.

Те защото имат добри политици са стигнали дотук. Последният е най-добър и ще забие последния пирон в ковчега. Главни букви=празни мисли.

Ама много заблудени хора има по тези форуми, изобщо не знаят откъде и накъде духа вятъра, а той духа ... откъдето трябва и ще издуха когото трябва. може би гърците са се ориентирали по-правилно

Ако ти знаеш, кажи ни) само че не от различни статии на поредните "експерти", а от самата кухня. навсякъде пишат различни сценарии, които се различават с 180 градуса

Ципрас е маоист, а оня изклати милиард и половина китайци, въпреки, че бяха на дневна дажба 100 грама ориз и 200 грама зеле. хе-хе

абе те там китайчетата така си бяха свикнали. я питай шишкавите пенсионери по опашките пред банките колко им е кръвното и колко обичат родата на ципуркович.

Така е, не може и вълка да е сит и агнето да е цяло. Тогава трябва да изядът лъжливото овчарче Ципрас.

Бой по комунистите СИРИЗА, които се подиграват с гърците.

При комунизма България беше Балкански тигър и мачкаше всички по всички направления-.При капитализма България стана Балкански пигмей.

ВСИЧКО ЩО НЕ Е КАПИТАЛИСТ Е КОМУНИС СПОРЕД ВАС!?