Янис Варуфакис подаде оставка

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис подаде оставка, съобщават гръцките електронни издания, като се позовават на източници от правителството.

Обратно в новината

Коментари - Янис Варуфакис подаде оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много умен политик.

ТИ СИ ПЪРВАТА ЛЯСТОВИЦА ,КОЯТО СЛОЖИ СРЕДНИЯ СИ ПРЪСТ В ЗАДНИКА НА АЛЧНИТЕ БАНКЕРИ

и се върна в САЩ за добре свършена работа сега бай Стян ще плаща дълга, а банкстерите пак победиха, вместо те да поемат загубите ги поема европа и по - точно европейския данъкоплатец

Човек с идеал.Моят идеал.

добре че не го сравни с Левски или Ботев. То продажни тролове имаме в излишък. Ама и тримата са герои, дали живота си за нас българите, а този как му беше името Вариклечков прилича на злодей от филм на ужасите. Верно, душата се изписва на лицето.

абе селяндурино. Не смей да сравняваш някакъв си вариклечков, т.е. варифакис с Бенковски!!! Тъпанар - забил ножа в сърцето на гадната Европа. Ама защо стотици хиляди бягат точно към гадната Европа, а не към прекрасната Русия.

Корабът Гърция потъва .....нормално,а мишките вече бягат.Време е и Ципрас,ако е малко по-умен, да го последва-заради спасението на гърците от мизерия.

''Това не е начинът да се управлява един паричен съюз. Това е пародия. Това е една комедия от грешки в продължение на пет години, за която Европа се преструва и разширява.'' Дълбоко вярно и обективно. Искрено съжалявам за оставката на Янис Варуфакис.

Присъединявам се! Явно евро-чиновниците са натиснали яко Янис Варуфакис. Всъщност, не са доволни от него европейските тъпанари от Брюксел с които преговаря, заради менторският му тон. Професор по икономика в Атинския университет и Тексаския университет, специалист в областта на глобалната и европейската криза. Финансовата и политическа ПИРАМИДА, наречена ЕС се пука по шевовете.

варифъкис се изходи и си замина ... варифъкис посочил, че вече нищо не го задържа в Атина и е решен да се върне в Тексас. дойде, изака и замина ... народа да се оправя как може или дгд - пука му на варифъкис

Уважаваме героичните мъже противопоставили се на терористите от ЕС. Извинете за неприличното предложение, но бихме имали нужда от вашите услуги, като гениален финансист.

Варуфакис постигна много в преговорите с кредиторите и не мисля, че можеше да постигне повече, за което го обвиняват от опозицията. Политиката на правителството обаче преди всичко да защитават националните интереси в преговорите е за похвала! И най-важното - не чух Ципрас да упреква предишните правителства на Гърция за натрупания огромен дълг. Нямаше "другите са виновни". Нещо повече - и управляващи, и опозиция застанаха на една позиция спрямо кредиторите за постигане на по-добро споразумение, въпреки злокобите от ЕС, че ако не гласуват с "да" на исканията им в Гърция ще настъпи едва ли не апокалипсис.

Постигна много-трънки----вкара Гърция във ФАЛИТ.....Покерджия.

ех, да можехме да имаме и ние поне един варуfuckИС.....нямаше да е зле.....нищо не договарят нашите тикви в полза народа ни....

Че един дълг трябва да се плаща, няма спор. Но,.... Варуфакис е гръцкият Бенковски. Той заби ръждивия нож в сърцето на гадната ( в този й вид) Европа. Я си припомнете кой, защо и кога създаде Общия пазар. Всичко тръгна от Елзас-Лотарингия. За всеки непредубеден е ясно, че тази Европа е сбъркана. Другата - на Де Гол беше за предпочитане. И ако тази продължава така, неминуемо ще гръмне.

Така, така един по един та до един!

Честито победителю над "терористите".

Тоя тарикат се измъква навреме през задния вход, преди да му търсят сметка за катастрофата, дето навлече на народа си. един вид, спаси ръката си от отсичане, поне за засега.

Искам да допълня "специалистка", че големият е мек.

Сигурна съм, че този Янис голям го ,,вади,,!!!

Демокрацията в Гърция е жива!!!Гърците не само,че избраха истински почтенни политици,но ги и подрепят в труден момент.България през 1996г.,се указа,че е имала своя шанс за такъв политик в лицето на Жан Виденов.Но бързо му спретнаха преврат,с вече познатите механизми.Дано вече обществото ни е готово да избере и подкрепя такъв почтен политик.На пръв поглед,като че ли няма такива,но уверявам ви има!!!Народът ни е мъдър и ще намери истината,омаскарявана от лъжи.Българският народ е свободолюбив по дух,и това ме кара да живея и преодолявам трудностите в ежедневието,с вярата в свободното бъдеще на децата ни!!!

Всеки път като видя снимка на Янис Вару"fuck"ис се сещам за теорията на Ламброзо за формата на черепа и престъпните наклоности на индивида!

явно византийците са на зор за икономисти, що пък да не им помогнем, ето г-н Симеон Дянкоф или Милен Горанов, или Муравей Радев все имена на "кадърни" хора, които са сътворили икономически хаос у нас, ами нека да пробват и при съседите....пък тогава ще видят уважение по византийски....

съга янис мадафакис че го пратат у тексас дасе надуши на кравешке фушкие до гроб

Щом и лорд Волдемор не успя да ги спаси и абдикира, спукана им е работата..

за моторисчето янис ми казаха, че спял с моторната си каска на главата, щото очаквал нощем да го заблъскат по главата с тояги.

Патриотизмът както казваше един мислител е последно убежище на безчестието. Или човек без никакви други качества, според друг. И този се провалинс безумните си преговори и доведе страната не до споразумение, а до фалит. Накрая се изниза, като преди това направи псевдо референдум за 5 дни за одобрение на провала си като пак наблегна на париотизма. Загубите ще ги изчислявах и плащат други, не толкова големи патриоти ,а той патриотично ще отваря в партията си САЩ.

Това Гарибалди, Жана д'Арк, Кромуел, Бисмарк, Котузов, Левски, Дж. Вашингтон, Херцел са били всеизвестни безчестници....

Виновни са НЕ тарикатите, взели неразплатими дългове! Не са виновни и тарикатите, съзнателно отпускали такива дългове (където трябва -като в КТБ). Виновни са онези, които не искат да изплащат чужди грехове! България я прецакаха лесно по този параграф. Сега и децата на децата ни (ако останат тук), ще изплащат дълговете на Луканов, Иван Костов, Царя, Боко и т.н. При това, измислиха си и Жан Виденов за уолпапър, зад който да се крият. Просто, защото има тук прост народ, който се връзва на Жорж Ганчевци и разни чалгари ("Прост народ - слаба държава!"). В Гърция им е по трудно. Даже и Майдан не успяват да спретнат. А и гърците, явно доказват, че са по сплотени около интересите си от нас.

Този надроби попарата и сега се спасява във вражеска Америка. Той се беше подготвил за бягството си, с тази разлика, че не очакваше тази глупост от сънародниците си та обяви, че ще непусне, ако резултатът е ''да''.

каква Америка, човекът се връща депутат в парламента на Гърция. Лъжец мръсен си ти!

своята работа, не позволи да рапарчетосат и доразграбят Гърция. Е ясно е, че заради това заради това няма как тия дето точиха да впият алчни зъбки в баницата да направят отстъпки пред него, това на този етап не може да се случи, а целта на гърците е все пак да се споразумеят, това че са прави вече го доказаха. Затова човека и си отива от поста, но това което направи си остава.

Ципрас да му мисли. Той ще опере пешкира накрая. Такава каша забърка, че след него още 5 мандадата други правителства не могат я изгреба.

човек и да си помисли, че тия с мандатите преди Ципрас в Пантеона статуи трябва да им излеят тъй ли?

Ципрас е на власт от 5 месеца, байно! Та освен тревоги и грижи друго наследи ли от предишните десни крадливи правителства?!?!?!

на гърците едно голямо "евала. ето това са патриоти не като наште "ПЪРДИОТИ ". ВЪРТИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЕДНА ГЛАВА КАТО ВОЛ И САМО МУЧИ УТРЕ ЩЕ КАЖЕМ ,В ПЕТЪК ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ЕХ "ПЪРДИОТИ ПЪРДИОТИ " НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ ОТ ВАС ХОРАТА ГО ПРАВЯТ ЗАЩО ЗНАЯТ КАК И ЗАЩО ........... А ВИЕ ПЪРДИОТИ ПОПРЪДВАЙТЕ ДОВОЛНО В ПАРЛАМЕНТА!!!!!!!!!!!

Сложих ти плюс, но не това е важно. Измислил си точната дума за нашите платени крепители на статуквото. "пърдиоти"

тоз напълни гащите и избяга знаеики, че е довел нещата до хаос и от тук нататък извън всякакъв контрол.

ти просто си един невежа и още донеобработено в захарче..

Интересно, че гръцката солидарност стига само , за да се краде чуждото. Солидарност за помощ на ближни няма. Гръцката общност в САЩ е най-богатата в страната и не си мърда пръста. Корабособствениците и едри търговци в Гърция не само, че не помагат на сънародниците си, но заплашват да се изнесат , за да не пострадат. Пари се търсят от хуманните европейци. В същност гръцката нация е крадлива банда с патронатни отношения, големите крадат на едро в името и с помощта на козарите и подхвърля кокалчета и постчета на козарите, които не смеят да гъгнат пред патроните ,защото са зависими и чакат от тях пдаяния. Когато нещата се разсъхнат патроните се окопават, а козарите плащат.

Според теб американските, колумбийските, мадагаскарските или българските милионери биха ли проявили "солидарност" като им се посегне на чувалчетата? Ми за пример виж колко френски милионери и милиардери се отказаха от френското си гражданство, когато Оланд реши да ги обложи. Навремето в немските вестници доста оплюха и тенесистката Щефи Граф и баща и, че са се писали жители на Монако за да не плащат високите данъци в Германия.

Френските милионери плащат данъци каквито гръцките не са си представяли и в кошмарите си и Франция не е фалит затова.

stan_posta@

Май не само ги оплюха, май малко ги поосъдиха.

"Интересно, че гръцката солидарност стига само , за да се краде чуждото." Това е от теб. краденето не става солидарно, а индивидуално. Има конкретни имена и те не са хиляди. Окраденото изобщо не е, както твърдите, "Изядено и изпито". Нито е на разположение на гръцките пенсионери и работещи. Ти солидарен ли си с грабежите на Цветелина Бориславова, заради които парламентът ни, под съответния натиск, си одобри за в бъдеще едни милиарди кредити? Е, не ми говори, че си солидарен. Ще си солидарен по принуда, когато ни ги надянат на врата за плащане. Тогава няма къде да мърдаш. А Цветелина знае по добре от теб, какво да прави с откраднатите милиарди.

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис e известен професор, както и умен патриот и политик, за разлика от нашите лигльовци с плу образование!

Някой от наще цървулановци министри да са подали оставка? Бойко да е подал оставка за Мишо бирата? Цвъки за подслушванията и простотиите с арестите? Симо пицата за ограбената НЗОК и съсипаната икономика? Оставка подава силен човек и патриот.Нашите безгръбначни Йесковци нямат дупе за това,а само за навеждане.

Специалист по теория на игрите , както се и очакваше профука бъдещето на Гърция ккато го постави на карта и изигра на комар, като долара Гърция до фалит.. Накрая направи за 5 дена референдум за одобзрение на стореното и си заминава честит за САЩ. За гърците остават последиците от патриотичните му действия. Когато ти кажат че някои е патрио , разбирай, човек без морал и достойнство и други качества, койт няма друга добродетел и затова се обявява за патрот.

"Известния професор" е почитател на ласките на студентите си, на които преподава, не на студентките, затова и австралийката му е била шута. И понеже е голем професор сега първи от плъховете напуска потъващия кораб.

Човек има нужда от малко лудост или никога няма да може да скъса въжето и да се освободи. Никос Казандзакис

И още. "По-добре е да живееш прав, отколкото да умреш на колене".

Следващата придобивка идва благодарение на закон 4093, с който се осигурява месечна помощ от 200 евро за останалите без работа повече от 12 месеца т.е. през първите 12 месеца те са получавали по 360 евро на месец, а от 13-ия месец нататък им се внасят по 200 евро също в продължение на една година. За първи път в Гърция парична помощ за продължително безработните се отпуска със закон 3016/2002. Първоначално помощта е в размер от 150 евро месечно, с основна предпоставка от ненадвишаващ 3000 евро семеен данъчен доход. Малко по-късно сумата нараства на 200 евро при доход между 3000-5000 евро. От 2012г. размерът на помощта се запазва в рамките на 200 евро, но значително се разширява допустимият данъчно деклариран семеен доход до 12000 евро. От общо около милион официално регистрирани в Бюрата по труда безработни, през октомври 2013 по-малко от 5% т.е. 39 359 души са получили паричните добавки поради факта, че не са намерили нова работа и след изитичане на една година от регистрацията им в ОАЕД. И все пак, при съпоставка на днешната статистика с тази от 2011 г., където едва 3000 души са получавали парична помощ като продължително безработни, се вижда, че значително е нарастнал броят на имащите възможност да се възползват от конкретната придобивка. През 2014 година очакванията са те да се увеличат в пъти повече, тъй като значително се разширява възрастовата граница на правоимащите. До края на 2013 година единствено лицата на възраст между 45-65 години, безработни за повече от 12 месеца, са могли да получават по 200 евро месечна парична добавка. От януари 2014 година тази придобивка става достъпна за всички, влизащи във възрастовата група от 20-66 години.

Това е от началото на 2014 г. Вече е минала година и половина.

Е ДА ДЕ. АМА НАЛИ УЖ СА СПАЗВАЛИ ДОГОВОРКИТЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ, ЗА ДА СЕ ОТПУСНЕ НОВ ТРАНШ

Евала на Варуфъкис, нафъка го на гърците и на Ципрас, барбар с цялата СЕРИЗА и се измъкна да гледа сеир!

От болшинството изказвания личи колко завистлив,злобен,долен и робски народ сме!Без достойнство!Никога няма да бъдем това,което са гърците.Браво на тях!Те са мъдър народ и винаги са вземали правилните решения.Имат силата и смелостта да се противопоставят на поробителите и никога не са позволявали да ги тъпчат като нас!Разлюляха и подлудиха европейските експлоататори!Възхищавам им се!

СЕГА СА ПОРОБИТЕЛИ, А КОГАТО ДАВАХА ПАРИ ЗА "ПЕНСИИ" ЗА КОИТО ПИСАХ ПО-ДОЛУ, БЯХА ПРИЯТЕЛИ.

Противопоставили на поробителите? Те ги докарат, опитват се да ги изгонят като си сменят вярата, та папката да воюва и плаща, но да не си харчат парите. Когато султанът ги завзема и вижда колко пари са скатали и че те стигат да наемат армия която да победи няколко армии като неговата, избива част от аристокрацията като потенциални предатели, а другата му стават най-близките услуги.

Уважаеми, напразно обявявате българските "брюкселски пудели", паразитнотото управляващо общество и заблудените от гнусната му денонощна пропаганда за български народ. Ругатните срещу гръцкия народ не са от българския народ, а от негодяите и негови грабители, които се боят той да не последва гръцкия пример. Начинът на ограбване е еднакъв и в България и в Гърция - фиктивни кредити от банки срещу подкуп на пуделите и това народите ни плащат като държавен дълг. Спре ли това - както в Исландия, пуделите стават излишни. Има защо да храчат и вият, но те не са българския народ, а негови врагове.

Не схванах добре - Куде е българският народ, и каква е неговата роля в организирането на собствения му живот? Разбрах, че има пудели, има негодяи и грабители. Те активно грабят, мамят, подтискат и поробват. Къде и как се проявява 'народът" в демокрацията?

100 000 мъртви души получават пенсия в Гърция 09.10.2011 г., 18:18 109 000 гръцки пенсионери вероятно получават пенсия посмъртно, показаха скандалните резултати от организираното между 1 юли и 30 септември преброяване. Заради неправомерни изплащания южната ни съседка губи до 1,5 милиарда евро годишно, съобщи директорът на държавния фонд за пенсионно осигуряване ИКА Ровертос Спиропулос. През лятото всички, получаващи пари от държавния пенсионен фонд, трябваше да отидат лично в банковия филиал на своя окръг или в управлението на фонда, за да потвърдят, че са живи. Обаче от над един милион регистрирани пенсионери само 900 000 заявиха наличността си в институциите. "Ако някой от пенсионерите не е успял да се яви в този период, може да го направи в който и да е филиал на банката и да участва в преброяването. Чак тогава отново ще започне да получава пенсия", каза още Ровертос Спиропулос. Той изтъкна, че ИКА разследва случаите на незаконно получаване на пенсии и ще изисква компенсация на щетите от самите получатели или от техните наследници. Той предупреди, че давността за такива дела е 10 години. В момента загубите на държавния пенсионен фонд са около 200 милиона евро. Скандалът с мъртвите души на ИКА не е прецедент. Фондът за пенсионно осигуряване на бившите служители на местната администрация също предприе подобно преброяване и откри липсата на 8000 бенефициента, от изплащането на сумите на които губи до 80 млн евро годишно. Липсите накараха и останалите пенсионни фондове в Гърция да планират аналогични преброявания.

Сбогом и Благодаря за рибата!:))

Просто този червен боклук видя , че и "да" и "не" означават - пари нема , действайте! А сега кой ще опере пешкира? Той си изми ръцете, друг ще сърба отровните гъби дето ги надробиха

Янис Варуфакис - егати гнусната мутра!!!

3 млн. мързеливи гърци казаха НЕ, но 493 млн. работливи европейци казват ДА...Това означава, че повече нито цент няма да дадем на маляките!

Муахахахаха! '493 милиона работливи европейци'. Това е вицът на деня! Абе хей, знаеш ли че в англия има хора които не са похващали работа от три поколения и са на помощи? Знаеш ли че в англия държавата плаща по 24 милиарда паунда на година помощи на безделници? Знаеш ли, че тъщата на братовчедка ми (която е женена за французин) е работела като библиотекарка, била е в майчинство по 2 години 6 пъти (има шест деца) и взима пенсия 4000 евро на месец? Знаеш ли че във Франция се плащат по 30 миларда субсидии на година на фермери, които карат джипове и ходят на по 3 почивки в годината? Работливи европейци, как не!

4000 евро пенсия. това го разправяй на хора дето не са живели на запад. ба си лъжите. Да ти кажа ли че постдокторант в Франция взима по 3000 евро, а това са само 2 нива под професор. Аре стига ни баламосва тука с 4000 евро пенсия. като се разлъжете комунетата па нямате мярка.

Всичко вярно, но "тъщата на братовчедка ми" е пълен нонсенс, освен ако братовчедка ти не е Кончита Вурст. Инак 10+!

Иванова

А,ти, от кои си?

Ало нещастнико ,защо се наричаш европеец ,когато си наследник на Вуте ,радващ се на запалената къща на Пене? Ти с продъненият си джоб ,нямащ нормален доход,говоришза недаване на нито цент.Ходи на психиатър кръчмаро политизиран и манипулиран ,,ЕВРОПЕЕЦО" докато му е времето.

Гръцкият държавен дълг, притежаван от Европейската централна банка (ЕЦБ), не може да бъде отписан, заяви в понеделник членът на Изпълнителния съвет (ИС) на институцията Кристиан Ноайе. По думите му подобен ход е изрично забранен от правилата на Европейския съюз. "Гръцкия дълг, притежаван от Евросистемата, е дълг, който не може по самото си естество да бъде преструктуриран, защото това би било равносилно на парично финансиране на държава", заяви Нойер, който също така оглавява и Френската централна банка.

Трябва да дойдат ПОЛКОВНИЦИТЕ, за да върната достойнството на гърците. Навъди се много пасмина по тези ширини!

Срамувам се за гърците! Не съм смятал, че са такива изроди без достойнство! Лапат като лами и бягат от отговорност като катъри!

"Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че след като Гърция няма финанси, вече няма нужда и от финансов министър."

най-много се радвам на политиците (български, гръцки, италиански, испански, португалски) като кажат: "трябва да правим икономии". ама кои сме тези ние дето трябва да ги правим? като казват "ние", защо нямат предвид и себе си? значи народа мизерства, а те пак си харчат

Знае ,много добре,че лъжите ще лъснат до седмици,а гърците не прощават и оставя Ципрас да бъде ЦИПУРАТА за тигана на излъганите!

тоя е истински пич напипа бъговете , удари,и се оттегли за да даде ново лице в сделката поздравления

с поздравления банкомат не се зарежда. Но това е идея. Кандидатствай пред Патентното Ведомство за полезен модел най-малкото.

:) само времето ще покаже чий идеи работят

ИМА ПРЯКА ВРЪЗКА МЕЖДУ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ КОИТО МРАЗЯТ ЯНИС И МИЗЕРИЯТА В КОЯТО БЪЛГАРИЯ СЕ НАМИРА...

ние какво изпитваме няма значение. По-важното е че маляките искат да правят любов с него и колкото и да се крие накрая ще успеят

За първи път отидох до Гърция 1978г. Бяхме на организирана екскурзия от тогавашния "Балкантурист" за 3-4 дни с автобус. Това беше и първото ми излизане в капит. държава за каквато се водеше Гърция от нашата соцдържава. Посетихме Солун и Атина. Разочарованието ми беше 100%. Невероятна беднотия, градовете пълни с бездомни гладни кучета. Като се стъмни някои улици се пълнеха с проститутки. Лоши пътища. Пълни заведения вечер и нощем(само в тях забравяш какво е навън). Сравнение с у нас -пълни магазини за дрехи, храни и др. Разочарование голямо. Рекох си в тази държава повече няма да стъпя. Те станаха членове на ЕС 1981 г.(вече 24 г.) За втори път ме навиха да отида май беше 1996 г. и не можех да повярвам на очите си какво е станало в Гърция в положителен аспект- СУПЕР. Говорихме си и с местни гърци тогава и ги питаме как стана това чудо, а те масово отговаряха: "С помощта на ЕС". Е, така ли се отблагодаряват на всички трудолюбиви хора от ЕС, които са им помогнали за това положително прераждане.

оака навсякъде и сега си вдига чукалата.