Вдигат минималните осигурителни прагове на 1.3 млн. души

Минималните осигурителни доходи за 2011 г. в 77 икономически дейности и 9 групи професии вече са договорени.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат минималните осигурителни прагове на 1.3 млн. души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАЖЕ ДА Е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО ДА СЕ ВДИГНАТ ОСИГ.ПРАГОВЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪЗНАВА ,ЧЕ ТОВА Е ИЗКУСТВЕНА МЯРКА И ТЯ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПО-НИСКА СЪБИРАЕМОСТ. ЕЛЕМЕНТАРНО -НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ,НИЕ НЕ СМЕ СЪВСЕМ БОСИ ,ЧЕ ДА МРЕМЕ А ВИЕ ДА СИ СТРОИТЕ СПОРТНИ ЗАЛИ ЗА МИЛИОНИ , ПЪТИЩА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ,ДА СЕ ИЗГРАЖДАТ БЕЗУМНИ АТОМНИ В БЕЛЯНЕ КЪМ ЦЪРВУЛИТЕ ЛИ НИ ВОДИТЕ ИЛИ КЪМ ЕС.

Как може да се искат пари от човек завършил училище и не започнал работа?Как може да се искат луди пари от замеделски производитвел, който неможе да си изкара хляба?Как може да се търси трудов стаж 40 год. като възможните са 39 ?

Това е поредното бъркане в джоба на хората. Никой работодател не е длъжен да увеличи заплатата на работника до МОП, но е длъжен да го осигурява на него. Направете си сметката какво означава това, че на същата заплата и по-висок праг ще ви се удържат повече осигуровки, така че отново е направено в ущърб на работника. Тези приказки за доходи за пенсии и тем подобни, те с тази замислена пенсионна реформа, ще ни накарат да им работим до гроб, без да можем да се пенсионираме!

За пореден път профсъюзите показаха как се предават интересите на тези които представляват. ЗАЩО Г-Н ТРЕНЧЕВ НЕ ПОСТАВИТЕ ВЪПРОСА ТАКИВА КАТО ТАЗИ БАБИЧКА ИЗЖИВЯВАША СЕ КАТО ШЕФКА НА НОИ ДА НАПУСНАТ СИСТЕМАТА НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ, ТАКИВА КАТО НЕЯ ПЕНСИОНЕРИ РАБОТЕЩИ НА СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ ИЛИ ЗАПЛАТА ИЛИ ПЕНСИЯ !!!!! Знаете ли колко много млади хора напускат България заради текива кукумицини като тази Митрева !!! Тренчев, с поведение като това което демонстрираш няма да събереш и един човек на митинг. Този факт Борисов го знае добре. Ти Тренчв и твоя профсъюз сте едно социалистическо недоносче превърнало се в раково образование на синдикалната дейност. За КНСБ не желая да говоря. Тя е подобна на вас организащия която по естествен начин се саморазпусна след смъртта на водача и. БЪЛГАРИЯ Е В НАВЕЧЕРИЕТО НА НОВ ДЕСЕТИ НОЕМВРИ. Системата чийто представители ни управляват повече от 20 години трябва да бъде сменена.

плащайте балъци.

Не може лъжлив адвокат и земеделски работник да се осигуряват еднакво В този случай земеделеца ще спре да се осигурява а адвоката никога няма да се осигури на реално получените пари Адвокатите трябва да се пенсионират като всички други а не да работят цял живот

Така ИЗКУСТВЕНО нарастващ осигурителен доход сваля яко коефициента, с който се изчислява пенсията. Целта е постигната: Новите пенсионери (при замразени доходи!) да получат малка пенсия! НО МОРАЛНО ЛИ Е ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ Т.НАР. "НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ" РЕДОВНО ДА СИ ИНДЕКСИРАТ ТЕХНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ?????

Баба Христина взе да се изхожда всеки ден.Явно Боко ще я сменя.Същото беше и с Борисова.

Е преди пет минути чета как няма да вдигат данъците. Те осигуровките като са на солидарен принцип, са си чисти данъци. Само дето касаят обикновения човек! Аз съм самоусигуряващ се, ама от нова година се пиша безработен. И без това трябва да работя до 74г. за пенсия.... По добре да си спестявам сам за старини.

втората думичка да се чете "ГАЗИ" , АМИН!!!

жалко че позволяваме да ни управляват банда некадърници които нямат и един трудоден в полза на обществото.ще ни вдигнат усигоровките и ние ще бъдем принудени да им вдигнем цената на хляба защото на всеки е ясно че приходите трябва да надвишават разходите в един бизнес.ще ми търсят картелни споразумения за олио пшеница мляко не виждат ли че те са картела.

Абсолютно правилно! Това са хора които нямат нищо общо с реалната икономика и мислят само глупости!!

На тези, а и на всички бивши, настояши и бъдещи държавни случжители единствената им цел е да ни вземат колкото се може повече пари за да ги изхарчат. Основният проблем е, че са толкова глупави, че не мислят как да хранят "кравата" добре и дълги години да я доят, а искат да я издоят сега, веднага и на момента. Еми кравите една по една измират. :-) :-) Каквото издоят за 4 години и идват другите, които също мислят само как да издоят повече и по-бързо. Това е причината да нямаме нещо смислено създадено и работещо през последните 20 години, което да е в полза на хората. Всички държавни служители мислят в полза на държавата, нищо че ние им плащаме заплатите. :-( :-(

Нищо не разбрах! Да излизам ли в частния сектор и да си хващам частен бизнес или да си остана и да търпя шеф некадърник?

А защо ли бе?

махне те от ръководни постове пенсионери и пенсионрки защо митрева не си получава пнсията а дав акъли и не знае закънво става въпрос защо не си върна надвзетите обещетения за незползвана отпуска и за пенсионеране за да може да е на този пост

ние на 3 скали, боко и банда на 3 писти и 3 помпи!

Ало, правителството на физкултурниците, докога смятате да ни дерете с тия осигуровки по време на криза, бе? Вие на кой свят живеете? Не виждате ли, че съвсем доскапахте малкия и среден бизнес с вашите "реформи"? Спрете се малко! Като искате пари приберете милионите на Станишев, Доган, Масларова, Мургина и т.н, дето извлякоха де що има в тая държава! Какво още искате от народа, дето едвам крета...ай да ви...

Аз имам само една скала - кожена. Тези гении на мисълта може да ме хванат за нея. Как няма да има сива икономика, като освен глупости и лай*а нищо друго не могат да произведат. И така от 45 + 21 години

E, целите на новите ни господари от запад малко по малко се изпълняват, посредством послушните им лакеи, наричани кой знае защо "българско правителство". Разбира се, целта е да няма дребен частен бизнес в България. Ето това се цели с постоянните удари срещу самоосигуряващите се. Тази държава прави всичко възможно, за да възпрепятства инициативността на хората! Това е истината, зад каквито и опрадвания и определения да се скриват продажнтие ни управници!

Отново въпюща некомпетентност, неразбиране и непознаване на материята! Тия хора хабер си нямат от нищо - какво имам впредвид: Самоосигуряващите се лица са собствениците на фирмите и като такива те решават с какво да се занимават. Една фирма може да извършва 2 и повече дейности, разпределени да кажем еднакво като дял от приходите, определящи с какво се занимава предприятието. В коя дейност ще се припознае собственикът? Защо трябва работодателят да бъде приравнен с работника след като цялата вноска е за негова сметка? Защо въобще трябва да се налагат силом някакви напълно измислени и необосновани минимални прагове за тази най-редовна, стриктна и изрядна категория платци, освободили държавата от бремето да се грижи за тях и след като самоосигураващите се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изравняват осигурителния си доход в края на годината, тоест доплащат без значение от задължителния им праг ? Може ли един самоосигурен, работещ САМ в малкото си магазинче, работилница, шив.цехче и пр. да бъде приравняван в плащането на осигуровки с този, който държи верига от магазини, фабрика със 100 работника и пр.? Бясна съм от некадърността на този нескопосан социално-икономически екип, който просто не знае за какво иде реч. Нито един смислен аргумент, нито една обосновка! Тия напълно измислени прагова са поредното доказателство за некомпетентността и неспособността на екипа да гради реална икономика. СПРЕТЕ преди да сте унищожили и малкото работещи предприятия!

А ЗАЩО ДА ЗАКРИЯТ САМО НАП И ЗК, АМИ ДА ЗАКРИЯТ И ТОВА НОИ, ЧЕ ВСЕ ПАРИ ИСКА

Какви синдикати? Кой им плаща членски внос на тия? Аз не познавам такъв. Кой ги издържа? Те са такива компетенти , че предложиха възстановяване на ДДС на крайния потребител. Тогава защо да се събира ДДС - пълен нонсенс. Тия ги издържат правителствата и те им играят по свирката

"...Има сектори, в които има спад от 40% на цените, както е в строителството и в недвижимите имоти, се посочва в изявлението..." - А когато жилищата се продаваха по 1000 евро/м2 и заплатите бяха по 2000лв да не би да беше вдигнат МОД за този сектор? Или ссе правим на луди когато ни изнася?

"Броят на самоосигуряващите се намалява, обяви Христина Митрева" И броят на българите намалява, но това не ви интересува, ама ич не ви пука!!!

Мамините умници,умуват как да накарат безработните или самоосигуряващите се да плащат колкото се може по-голяма вноска,а онези,ДЪРЖАВНИТЕ ДЮМБЕЛИ да продължават да минават метър откъм социално и здравно осигуряване! Е,няма тогава как да ви излязат сметките и затова ще си останат...без кръчмар!

Бог да пази правителство и Република България! Лек ден на всички!

Бог да ни пази от правителството на България!

Ти си такава куха лейка, че чак ми се гади от теб, ненормалник!!!

Закривай ги тая в "Националната агенция за приходите" и "Здравна каса" пълни само с негодници!! Толкова години все така "много работят" та всичко изчезва!