Оръжие за $375 млрд. продадено за 1 г. в света

Продажбите на военно оборудване и услуги от 100-те най-големи оръжейки компании в света са се увеличили с 1,9 % през 2016 г., достигайки почти 375 млрд. долара

Обратно в новината

Коментари - Оръжие за $375 млрд. продадено за 1 г. в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при всички положения за пореден път бедните хорица ще се стрелят и гърмят за сеир на богаташите....

Чета най-различни прогресивни медии и в повечето пише ,че Русия е агресор ,въоръжава се трескаво ,военният и бюджет е огромен / и затова руснаците гладуват/ и много пари така отиват на вятъра!И сега излиза ,че това не е съвсем вярно,по -точно това си е безсрамна лъжа!Май военнолюбците са на запад от Русия!?...Нищо лично -просто бизнес,а!?

Най забавното е, че въпросните медии са собственост на бивши ДС- БКП кадри а феновете им ненавиждат ченгетата и комунягите разбираш ли...

Просто руснаците го хвъргат в/у децата на Алепо, докато американците го продават на бащите им. А руснаците гладуват щото оръжието им не се продава, а само се трупа и показва по паради.

Религията, алчноста и омразата ще унищожат човечеството.

Но вярата в нашият свят Спасител Исус Христос и верността към Божието заповеди ще спаси верните на Бога хора от този загиващ свят.

Господ кога ще вземе мерки спрямо нарушаващите заповедите му?

Очевидно е че неспазването на десетте Божии заповеди води до трагични последици за обществото в световен мащаб. От които първите четири са любов към Бога, което е най-естественото нещо на света понеже от Него сме получили живота, съзнанието, интелекта, творческите заложби и всички други блага необходими за пълноценен живот даром. Който ни е Създал, Поддържа и Спасява първо от греха който е във фундаментално противоречие с живота, а после от смъртта. А вторите шест заповеди са любов към ближният. В тези заповеди са вложени принципите на вечният живот: любов към Бога и ближният, стремеж към истина и справедливост и свободна воля. Който се научи да живее според тези сплотяващи вечни принципи по време на своят кратък живот на временната Земя, и опази докрай вярата в Исуса Христа чрез Чиято свята саможертва се измиваме от старите си грехове, ще получи венецът на живота.

Реално САЩ е страната с най-голям военен бюджет, равен на всички страни взети заедно. Те предизвикват надпревара във въоръжаването и това ще ги унищожи, защото САЩ нямат необходимите ресурси. Войните които създават са извор с който се подхранват но това няма да продължи дълго.

"Ако в първо действие на стената е окачена пушка, то в последното действие тя непременно ще гръмне." - А.П.Чехов

Ако САЩ успеят да превземат света, хората които нямат пари ще бъдат унищожени а другите чипосани. Там създадоха филмите за бъдещи войни срещу империи и цонцерни които искат да заменят хората с роботи. На САЩ хора не са им нужни, а роби от които в по-късен етап ще се освободят. Просто погледнете малко в бъдещето и ще разберете защо САЩ са опасни за човечеството. Същото се отнася до всяка една империя, която желае световно господство.

То ако бяха само сащ...

Съвсем скоро поговорката "На гол тумбак чифте пищови" ще стане буквална реалност.

САЩ продават 82 процента от оръжието, а Русия - 7% Как да не ги наречеш МИРОТВОРЦИ тези хамери! хахаха

Оръжието ще спаси света.Колкото повече оръжие, толкова по-малка вероятност от война. Последствията за всички са ясни. В създаването на оръжия е най-големия прогрес за нови открития и технологии ,въпреки че това са средства хвърлени на вятъра.За мен това е истината

милитаристите Путин и Си Цзипин произвеждат и продават най-много оръжия. Не мое да са демократите, не.

Глупак, не четеш ли кои са най-големите търговци на оръжия.

Паисий

това е ирония, бе! хахахаха

з75 млрд за физическото унищожаване на себеподобни. Не на дървеници и хлебарки, а на хора. Както и да се погледне, човечеството си има още доста трески за дялане. Религиите и войните са си направо симптом за липса на разум.

и това е само официалното! после що не спират войните и конфликтите

Видно от статията е кой най-много мрази хората и човешкия род - краварес.

При такива обороти, кой бизнесмен или политик би искал мир... Тъжно, но факт... Както отбелязаха някои, тези пари биха имали много по-добри приложения!!! Резонният въпрос е - разумни ли сме...

Ako тия пари се инвестират в най-бедните държави - инфеаструктура, икономическо развитие, образование - колко проблеми на света щяха да бъдат решени. Но уви, от продажба на смърт се печели, от подпомагане не.

Да чуем кои държави са въоръжавали терористи и ИДИЛ? Аз мог а да ги изброя без да се затруднявам - САЩ, ЕС включително България, Йордания, СА, Израел и може шще някои да съм пропуснал.

И Турция забравих.

рс,Забрави РУСИЯ,която снабдява Асад ба. Турция преди Путев и Ердоган да пърдят в едно гърне тарашеше за оръжие и р.части руските самолети. Анадънмо !!!!

Официално въоръжаваха "Умерената опозиция" и не малка част от оръжието попадаше "случайно" при ИДИЛ.