ООН обвини „Ислямска държава” в масови убийства

В понеделник ООН осъди джихадистката групировка „Ислямска държава” в Ирак заради „ужасни и масови” престъпления, включително екзекуции на затворници.

Обратно в новината

Коментари - ООН обвини „Ислямска държава” в масови убийства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всяка държава казва дали има граждани от техните държави членове в исламската държава.а аз питам има ли българи в тази организация които отрязват глави и убиват деца?къде сме ние от всичко това?

Нали в центъра на София се вееше знамето на сВОБОДНАТА СИРИЙСКА АРМИЯ и събираха помощи за "борците ",агитираха и бежанците да се включват в нея против аСАД ,има и българи сигурно

Сто процента, даже излизаха информации за такива. При това не за Свободната Сирийска армия а за Ислямса Държава. На балканите и в Турция има лагери където обучават джихадисти. Просто наще ги е страх да кажат, защото ще стане голямо напрежение. Тези дето се разкарват с бради и жените им носят бурки, са далеч от безобидни. Плюс това по данни на западните канали ИД е много богата. Продават петрол от Сирия и плащат доста добре. Така, че имаме всички предпоставки за рязане на зелки и ислямска идилия!

ООН правилно се меси и обвинява в масови убийства в "Ислямистка държава"! Нужна е още по-голяма твърдост и нетърпимост към престъпленията! Това от разстояние, с безпилотни самолети да избиваш хора в една държава, като животни в консервени кутии е нечовешко. Струва ми се целият свят трябва да изкрещи: " ЯНКИ ВЪРВЕТЕ СИ У ДОМА" и вие и безпилотните ви играчки, които носят смърт!

Планът го знае ЦРУ-то,но май са изтървали управлението и сега как ще се върне духа в бутилката, да му мислят всички.САЩ разбутат нещата и...нали са далеч.А може да е премислен ред в хаоса в тяхна полза .

Тези ислямисти размахват калашници, ама то е случайно. Е, и базата в Латакия е руска, ама и то е случайно. Отровният газ, дето изтрепа сума народ в Сирия, е....., това пък е абсолютно случайно. В Украйна хората изритаха престъпника Янукович, това не е случайно, ама се чувства дългата американска ръка. Ясно е едно: от едната страна са "подлите" американци, от другата "кристално чистите", руснаци. Няма нищо случайно, само дето някои абсолютно случайни драскачи, абсолютно неслучайно пърхат във форума..

Самите мюсюлмани трябва да се отрекат от ислямистите и да поведат борба с тях.

Как ще стане това. Ти знаеш ли в Сирия каква подкрепа има ИД. Там те са като богове. Е гедай има филми на VICE news за ИД. Там показват ексклузивни кадри на град в Сирия контролиран от ИД. И си личи колко са доволни и щастливи арабелите, въпреки че на една ограда имаше набити човешки глави!

Същите тези,на които конгреса на САЩ даде преди няколко месеца 500 милиона,за да убиват християните в Сирия...

Честито ви поредно американско творение. След ал кайда, кулите и войната с тероризма.

Прави впечатление че ислямистките групировки в Ирак, Нигеря, Либия са толкова добре подгвотвени идеологичеси, организационно, технически, материално и тн. че директно разбиват редовните воени части на съответнните държави. Ако отбележим също че националните армии са гарантите за суверенитета им то това неминуемо прави нещата доста сериозни. Не можем да допуснем също се ако реализират плановете на ислямистите за създаване шериатски държави, това няма да има съествено голямо международно отражение, тъй като е много вероятно съотвените територии да се превърнат в бази за изнасяне на джихада и тероризма в другите страни.

С помоща на Аллах и САЩ ще просъществуват.

Шило

Великите сили трябва да се замислят много сериозно за този проблем. Според мен е много по-голям проблем, отколкото вътрешните проблеми в Украйна. Те рано или късно ще се решат, но просъществуването на този халифат ще е проблем, който няма да има лесно решение.

Vasquez

Беше в реда на нещата да се случи всичко, което стана в света след августовския пуч през 1991 г. в СССР. Без Варшавския договор няма кой да противостои на НАТО в бившите соц-страни и хаосът се разраства. Да си спомним какво учеха стратезите на социалистическия алианс за НАТО /империалистическия алианс/: "Северноатлантическият военен съюз противоречи на Устава на ООН. Членовете на НАТО не разглеждат Съвета за сигурност в качеството на онзи единствен орган, който съгласно Устава на ООН носи главна отговорност за поддържане на международния мир и сигурност. САЩ и създаденият от тях Северноатлантически военен съюз, игнорирайки това положение, сами си "възложиха отговорността" за поддържане на всеобщия мир и безопасност със свои сили и методи. Те си "дадоха" пълномощия за употреба на въоръжени сили против държавите и движенията, обявявани от тях произволно за агресивни, които в действителност не създават никаква опасност за мира. Ръководните органи на НАТО и на другите агресивни военни блокове на империализма, узурпираха правата на всеобщата международна организация, игнорирайки член 51 на Устава на ООН, се опитват под формат на борба с нарушителите на международния мир и сигурност да нанасят удари на революционните сили на съвременността." Като част от НАТО България може да се окаже във война с Ислямска държава и да бъде нападната без предупреждение, включително с ядрено оръжие. Затова трябва да бъде възстановено ООН възможно най-скоро /в момента то е една кукла, пълна със слама, на която й дърпат конците военните концерни и не изпълнява никаква функция освен на чучело/ и да започне да изпълнява умиротворителните си функции, защото САЩ/НАТО не преговаря с терористи, както знаем, и може да ни постави на предна огнева линия.

СAЩ създaдохa чудовище,което сегa ще им изяде глaвaтa.Чaлмите вече влaдеят и Либия,скоро ще зaвлaдеят целия близък исток,ше създaдaт огрaмнa държaвa чудовище a СAЩ ще се нaс.....т от стрaх ,детето ще изяде своите родители !

А не допускаш ли, че всичко това може и да е целта на "умиротворителите" и износители на демокрация? Това се случва далече от техните граници. А ако фанатиците са под тахан контрол достъпът до евтин петрол също им е гарантиран. Същевременно се изпълнява глобализаторския блян за смесване и обезличаване на националности с тази емигрантска вълна в Европа. както каза Виктор Орбан - ние не искаме да заприличаме на САЩ и да изгубим националната си идентичност.

САЩ са Глобални и на тях не им тябва ,,национална идентичност.По скоро олигархията не иска да се идентифицира с плебеите на национална основа.

8 човека пишат коментари,а 36 ченгета ги четат и докладват :)

Грешиш,на смяна сме повече,от колкото си ни разкрил.

Бъркаш, по-малко сме. Като пуснат темите за ГЕРБ ще ни дадът и опотните точки и тогава ще сме на пълен работен ден. Аз още си чакам парите от централата за добре свършената работа

Ко става ве, агентурата?Не ви ли се нрави сценария - Асад бие сделка с идил, дава им земя и изтребители да бият янките, а те не го закачат и си правят и халифата. Бай дъ вей и ние сме в него - ще ни нападнат воглаве с Турция! Нато ще си скъсат пагоните, а Обама, та даже и Меркел ще си го преместят в другия крачол! Айде, слагайте чалмите и се гответе за новите си господари!

Спокойно! През Турция не могат да минат. Ние тука истъргувахме родолюбието и националноста си, но турците са нациналисти до мозъка на костите си. Който е ходил там със сигурност се е впечатлил от турските знамена - толкова много знамена, навсякъде...

израел ни показва как трябва да се действа с тази сган. Тъпите еропейци също трябва да започнат да бомбят тези терористи от ИД и от Боко Харам. Само с бой ще се научат. шефовете им трябва да се екзекутират публично

отново двоен стандарт. ООН осъжда Ислямска държава за масовите убийства, а не осъжда дийствията на украинската армия за масови убийства. Е, как да уважаваме ООН?!?!

Ако Ви прави впечатление нещо в следнияъ изеаз-Такива хладнокръвни, систематични и преднамерени убийства на цивилни граждани, които са избрани на религиозен принцип, може да бъдат прибавени към списъка с военни престъпления и престъпления срещу човечеството, заяви Пилай. Та думата е "може" да бъдат прибавени, а защо не "са прибавени" вече в списъка.

Ми пуснете извнземните и тогъз ислям/христянство/будизъл/алабализъм ще са излишни!

Те са само във фантастичните филми и във фантазиите на някой бодри учени.

Добре ръшата влязоха в Афганистан!! И хамериканците се намесиха.. пак където не им е мястото!!!? И от тогава светът върви надолу!!

А на московците мястото къде е, не е ли в Москва? Щото Афганистан и Украйна не са точно в района на Москва.

Ами те си стоят там, докато Американо има бази навсякъде. За кво са им според теб?

Четете библейските пророчества. Те дават добра представа какво става и какво предстои.

Боби, и ти си като тях! И исляма и християнството са много хубави религии, но вярващите в тях не са май! И исляма и християнството не подстрекават убийствата ! Между другото никой не знае християните ли са убили повече хора в историята или мюслюманите, или някои други , като ромите...

Като кой съм не разбрах? Христос е проповядвал любов към хората, а не убийства. Истински християнин не се занимава с дяволски дела.

добре че са американците иначе ид да са вече в къщите на детроита и паисии х и колкото и да се молят на путин тои няма да се намеси

Добре, че си ти за да осветиш наоколо. Прави ми впечатление, че точно в страните където са се месели или имат влияние, точно там се развива този ИДИЛ от които ти толкова си уверен, че US те пази.

Паисий

ИДИЛ е подразделение на АлКайда. АлКайда е създадена и финансирана от ЦРУ - Бин Ладен беше техен агент. Бореха се против руснаците. Май не помниш. Демек - ИДИЛ е рожба на САЩ.

Те тия живеят при краварите, не ги мисли. Всъщност, това ще е най-доброто идил да се нанесат в щатите и да избият всичко живо, точно така - и хората и животните! Сигурен съм, че колегите от форума ще приемат саможертвата.

И за мене си непонятен, друже... и "превеждач" -няма да помогне!?

Асад и идил общо взето разбиха заедно каквато друга опозиция имаше в Сирия. Сега, след като сащ започнаха да се плюнчат, че ще бомбардират до дупка, идил превзеха след обсада летище, където имало самолети, бойна техника и др. Ако ще пада летище във вражески ръце защо не е изтеглена авиацията от него? Цялата работа ми се струва на сделка между Асад и идил, като той им е дал част от страната, а сега им дава и авиация и те в замяна няма да го закачат. Обаче самоотвержените краварски бомбардировачи ги чака неприятна изненада. Ирак скоро време ще стане болна тема и за американската авиация.

Летището е в Мосул , Ирак, пленените хвърчила са американски.

Много интересно мислене от страна на другарите от ООН.Това са престъпления ,а да обстрелваш цивилни болници и православни храмове е законно и се толерира от същите тези дебелогъзци които никой не ги е пращал там.

пак двоен хамерикански аршин. Щом е в Ирак не може, но в Украйна - може.

Kолко хиляди загинаха в резултат на американската военна интервенция в Ирак? А в Афганистан? А в Либия? А във Виетнам? Колко души бяха истезавани в Гуантанамо използвайки методи на които и средновековните инквизитори биха завидяли?

Ами Сирия? Какво става с революционерите? Ама те май не били такива каквито изглеждали, млади красиви интелигентни. Асад май по разбира от мюсюлмани и араби, от колкото християнския мюсюлманин с шоколадов цвят и на който дървото по му отива от бюрото.

Не ги следя, но имам чувството,че ООН-то се събира за няколко минути на ден, разбират се каква резолюция ще приемат днес и набързо гласуват и после всеки при своята проститутка - довлни че свършили за днес. Те станаха нещо незначително май...

тия главорези са финансирани от Израел, а част от тях са англичани, гледах списъци с имената им - млади англичанчета от Кардиф и Лондон. Това пак е някаква английска провокация, като не можаха по друг начин да свалят Асад, му спретнаха нова мръсна война.

мисля, че просто поредните наемници са тръгнали срещу наемателя си;) видели, че вече са силни, много са и не им трябват чужди предводители. А оръжие пак ще им продадат - нали това е бизнес, а там няма място за отношение приятели-врагове. Има само - купувач-продавач.

"Боко Харам завоюва нови позиции в Североизточна Нигерия..." Малиии, кво става...Боко тиквата е завладел цел свет! Няма отърване от тия гербери!

ПРЕВОДА НА ИМЕТО НА БОКО ХАРАМ Е УЕСТЪРН ЕДЮКЕЙШЪН .. .. ЗАПАДНО ОБРАЗОВАНИЕ ..... :))

не е ли "забранено образование"?

новата коалиция: герб-дпс:,,боко хамам,,!!! боко-книга, хамам -баня, банкя!!!

hahaha

Сигурно и го сънуваш!!!!!!

Защо нашите журналисти не поискат мението на ДПЦ. на мюфтията и другите бг мюсолмани, за тяхното отношение към тези зверства??? Какво ще правим с бг роми, които се правят на турци и приемат исляма???

Са продажни платени мекерета!

И българия е съпричастна към тия убийства, защото въоръжава терористите от ИДИЛ!!!

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ДНЕС: "ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ ИЗГУБИХА ЖЕЛАНИЕ ДА РАЗБЕРАТ КОЙ СВАЛИ МАЛАЙЗИЙСКИЯ БОИНГ" :)))

Изгубиха, защото обществата им ще поискат дузина оставки , като се започне от У'Бамката та до холандския приятел , дето беше много сигурен кой, как и защо е свалил самолета, а то се оказа , че подведен от управляващите си, холандския народ сам е платил за убийството на съгражданите си! Трудна ситуация, която води до амнезия!Проверено!

защо го цитираш този серсем?

Изначалния пост, а не се опитвай да излизаш с общи лафове (нищо лично). Човек трябва да полага усилия да мисли с главата си, а не да приема за чиста монета онова, което му поднасят медиите.

Че то беше ясно от самото начало, че се касае за постановка. Само нашето президентче, дето не се усети за какво иде реч и се осра тотално, затвърждавайки имиджа на България пред света.

Става въпрос за убити невинни хора бе, т.п.н.р! За какво осиране, говориш?!

Значи в Ирак са масови убийци, а в Сирия са борци за свобода?! Май ООН трябва да се разпусне незабавно, а!!!

типично соросоидни двойни стандарти...по американски

уточнение,,, сорос е евреин

И в Украйна не са убийци!Нищо, че гориха живи хора и че бомбардират с касетни и фосфорни бомби, които са забранени.Хунтата са демократи.

нещо асадчето почна да плаче на щатите за помощ! путлер явно няма да го спаси! ама когато запада му казваше да се оттегли да пусне избори се правеше на тарикат! ся нямаше да има ид! сирийската опозиция си беше читава и водена от интелигентни нормални хора!

хаха... типично соросоидно обръщане на черното и бялото. Не Асад плаче на САЩ, а САЩ търси сега помощта на Асад за да се справи с ИДИЛ. Чети новините.

абе глупак гледай новините от днес!!!! ид превземат бази на сирия! сирийските официални власти искат помощ от световната общественост вкл от сащ!

Паисий

допълнение: Че и даже са готови да помогнат на Иран да ги спре. Дотам я докараха американците - да се съюзяват с шиитски Иран... дето щяха да го нападат!

ОБАМА БЕН ЛАДЕН - НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР :))

САЩ СЪЗДАДОХА РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ. ТЕ ГО ЗАХРАНВАХА И ТАКА СИ ОТГЛЕДАХА ПОСТОЯНЕН ВОЕНЕН АНГАЖИМЕНТ. ТО ТОВА Е НЕЩО КАТО ДА СИ ГЛЕДАШ ТИКВИ ЗА СТРЕЛБИЩЕТО КАТО МИШЕНИ.

ТОЧНО ТАКИВА ИЗВРАТЕНЯЦИ СА.

САЩ са виновни за сегашното положение!!! Не виждам обаче днес тук ШАРЕН СВЯТ, онзи ЗЪЛ ДУХ и другите СОРОСОИДИ - да напишат нещо в защита на американската политика за създаване и въоръжаване на ислямисти през последните 15-20 години (като почнем от афганистанските талибани, Бин Ладен, Либия, Сирия...., чеченските терористи и т.н.) . Къде сте бе!? Къде се криете? Дайте някой правен съвет!

А защо не чуваме такова заклеймяване от страна на Светия престол (ака Ватикана)?! Да не би това да се дължи случайно на вековните му топли задкулисни връзки с исляма и ролята му на акушерка на последния?!

ами пропуснал си. папата каза преди няколко дни, че в Ирак трябва да се спрат терористите. "Не казвам да се убиват, а да се намери решение" - нещо такова бяха точните му думи...

По време на визитата му в Близкия през май се гушкаше и ислямистите! ПС. Приканвам към внимателен прочит на коментарите преди да репликирате.

Едно са приказките, друго делата. Господ вижда делата и само той знае кой какво прави със сигурност на този свят.

много "общо казано". Ти не виждаш ли кой какво прави?

То е ясно, че освен ОМП, срещу тези диви главорези друго средство няма. Щото ако те го докопат докато глупаците се чудят, прошка няма да има.

Франция прати корпус в Африка. защо не воюват срещу ислямистите в Нигерия? ... САЩ пък разбутаха Ирак с две войни и окупация, а сега се чудат какво да правят. Защо въоръжиха ИДИЛ в Сирия преди 3 години? Сега да оправят кашата, вместо да забъркват нова в Украйна!

А сега Обонго да се гушне с Башар, децата на Кадафи, Мубарак и да издири съратниците на Садам.

ООН в сегашния си вид, обслужващо интересите на САЩ, е една ненужна и дори вредна организация. Историята за съжаление се повтаря, предшественика му ОН между двете световни войни също не свърши нищо за мира.

Полза от приказки няма.Тези дето дават подобни заключения са на сигурно място,доста по сигурно от обикновените хора.Трябва действие- да се изкоренят причините за появата,разпространението и финансирането на подобни убийци.Виновните -които и да са те трябва да бъдат изправени пред съд за престъпления с/у човечеството.

КОЙ ДА ГИ ИЗПРАВИ???? Тези дето ги въоръжиха, сега създават нови убийци в Украйна, финансирайки бандеровците там!

А защо ООН мълча за Украйна нали и там гориха живи хора убиваха и бременни жени .

ООН мълчи, щото такива са интересите на САЩ. Те създават цялата бъркотия, а нашите соросоиди ги хвалят и плюят по Путин, - вместо да правят обратното - да плюят по САЩ и да хвалят Путин че ги спра в Сирия.

Когато през 1950 година Северна Корея нахлу в Южна, ООН реагира светкавично и изпрати контингенти за борба с корейците на Ким. Загинаха 2 милиона души северокорейци. Днес , когато ислямистките главорези готвят невиждани зверства на ралигиозна основа, ООН не реагира до този момент с нищо. Съвета за сигурност има войски, но не е пратил и един войник да спре новата чума на 21-ви век. Това е странно, необбяснимо и говори лошо за Обединените нации като изчерпала се организация. Това е страшно откритие най-вече за България , която първа ще посрещне подивелите орди на брадати садисти без идеология и смисъл. Ние сме сами, голи и бедсилни пред новата опасност. Лидерите ни крадат и нищо друго не ги интересува.

Ако не си помогнем сами няма кой.

Там е казано, защо сме свидетели на тези безумия в края на епохата (времената).

Няма страшно-ние ги въоръжаваме, тука си правят дюнери, НАТО и ЕС ще ни опазят-никакви проблеми!

С тази обвинения и САЩ трябва да бъде осъдена - тайни затвори , мъчения , гаври със задържаните !