Ограничиха приема на родилки в МБАЛ-Разград заради липса на лекари

От няколко дни бременните, на които им предстои раждане, се пренасочват към други лечебни заведения в региона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таз клоака-Балканска Кенефия още ли не са я закрили?

Тоя град още е под турско робство, там Българи трудно ще срещнеш.

Закривате Лайногорец, и така се освобождават сериозни суми за привличане на лекари, не само в АГ отделението, а и в другите селища на района. Защото идиотският проект на Домуса да развива спорт футбол на място, където не му е мястото, с инвестиции колкото за поне три нови модерни болници, заедно с нови лекари, е едно престъпно начинание в област, където бедността се шири... А и основният въпрос от последните години е: кому е нужен футболен отбор от чужди играчи, без нито един местен футболист, само и само да си начеше крастата и безумния си мерак другарят Домусчиев... На мач там ходят по стотина зрители, а дори на дерби срещи с армейците и говедата от София стадиончето се пълни до 1/3 от техни привърженици. Местните хора не се вълнуват от спорт, който в Лудогорието няма корени, там имахме големи успехи в борбата, световни и олимпийски медалисти. А сега, няма борба, но има всякакви чужди футболни наемници, за които Разград е неизвестна спирка по пътя им....

След като има държавна поръчака, за специалност медицина в Университетите, завършилите трябва да върнат на държавата поне част от парите за обучението си. Просто е - 5 години поне работа по разпределение, по малките населени места или според нуждите. Който иска да избира къде да работи - в чужбина ли, в София ли - да си плаща цялото обучение сам.

Ми то нали така беше при соца. За всичко беше помислено... Но гракнаха, че им ограничавали правата и ги пращали на заточение... И постигнахме това. Да няма лекари по градовете, бивши окръжни градове и да има празни болници... А при "гадния" във всяко селце имаше здравна служба с фелдшер, а в радиус от 10 км и стоматолог... Но гадно си беше тогава, да сиживееш на село и да имаш под ръка лекар... Друго си е днес да живееш в града и да нямаш лекар...

При "гадния" соц...

Как ще ограничавате раждането на бъдещата многомилионна фенска маса на отбор лудоклец (делиорман)?! Геноцид!!!

Заминават към големите градове, защото в малките няма надежда... Държавата от години се концентрира единствено върху централизацията на всичко в София, Варна и Пловдив...големи, замърсени и претъпкани градове... Но в малките няма добри училища, специалисти, възможности за заетост. Сигурно предлагат добри условия за специалиста, но какво да прави семейството му? Да си изритат децата на 12години да се тормозят по общежития, да се разправят с хазаи...неприятнп, а често о финансово невъзможно

С много усилия за 30 г. е баха мамата и на здравеопазването..... Превърнаха един социално значим сектор в търговска дейност....

Могат да си раждат, където искат. А ЕС и дума не обелва по въпроса за кадрите. Имат си повече пари от нас и си купуват, каквото им трябва. Красотата да сме заедно. И малко допълнителен пазар им осигурихме.

Какъв олигофрен трябва да си да кажеш че това е резултата от последното правителство ? Не скъпи тролове, това е резултата от всички управляващи последните 30 години. И този дет мехлев ми капе от устата като му произнесете името е един от главните виновници с нищоправенето си в тази посока. И в посока стопяване на населението. И посока най-ниски заплати в Европа и те така.

То това няма смисъл - покрай болниците само разходи и неприятности - нужни са центрове в големите градове, в смисъл над 150 000, че да е оправдано наличието на болница и приходите от нея да са повече от вложените разходи. Който не може да плаща - прав му път към свети Петър, практиката доказва, че вносът на млади и здрави хора е абсолютно безпроблемен - даже и струва повече да се държат зад оградата.

Каква болна ти е родилката?

"Който не може да плаща - прав му път към свети Петър,..." Без коментар.

Имаш ли изобщо идея що е раждане и за колко време трябва да можеш да стигнеш до болницата??? Само 8 процента от бебета се раждат на термина

Дотам я докакарахме, че висшето образование да е особено ценно, за пазачите нощна смяна, за да могат да си решават по-лесно кръстословиците ! ПЪЛНА ПАРЛАПАНИЯ !!!

и ПАЛАНГОЗИЯ !!!

И за гинеколози ли няма кандидити,бе. Май само джендъри останахме.

Лекарите и сестрите напускат България. Жалко, а кого ще бием сега?

Да живей демокрацията, която ни докара до липса на лекари.

както удължиха ковид мерките до 28 август ,така от МЗ да удължът бременоста с още два три месеца и от девет да стане една година

Поради липса на специалист няма да ви предлагаме никаква медицинска помощ. (или ако има специалист - по постановление).

" Да го духат бедните"

При "промяната" ще е така. Нали за това гласувате. Що ревете сега

Мухльо прост, кой изгони младите лекари последните 15 години???

Скоро ще затварят и заради липса на отопление.

И сега нека дружно да възпеем евроатлантическите ценности ! Никога няма да забравя как навремето Соломон Паси плачеше от неговия трабант, ама тез сълзи били за сегашното време, за това което стана след това !!!

Ама ако го попиташ ще ти каже, че живеем в страхотни времена на демокрация и свобода на славото. В паралелен свят живеят нашите управляващи.

Абе сега Соломона да не го мислим - кара друга кола, живее другаде и има друга жена ! А пък Кокорчо беше казал една приказка за бедните, ама не мога да се сетя сега !

той е плакъл от радост за парите, които е получил за да говори, каквото му кажат.

Пикая аз на тази "демокрация" и на т. н. " Нов цивилизационен избор " !!! Оказа се ,че и двете пет пари не струват !!! Да си върнем държавата,която бяхме изградили и поради глупост разрушихме за да я нагодим по западни стандарти !!! По- голяма глупост надали бе възможна ?!!!

Когато предадохме Сърбия и позволихме натовски самолети да я бомбардират през наша територия, изгорихме моста по който можехме да си върнем държавата. Сега напред, до пълната победа на Ердоган над региона.

Айде, айде баба ви на времето само с родилки е раждала.

Да бе да, ама не можем да върнем назад бабиното време !

А я кажи навремето колко от децата се раждали мъртви или увредени при раждането??? Нещо детска смъртност и смъртност на родилките? Данни??

Няма проблем, бременните ще си раждат вкъщи на килима в хола.

Разград е хубав град, чист, спретнат. Хубав център. Ларгото е интересно. Но с извинение , е малко чужд. По улицата не можеш да чуеш много българска реч. Не че другите градове из България са по добре - космополитни са ама чак пък толкоз.

Заповядаъ в Шумен да чуеш какво е, ще се уплашиш.

Ниска раждаемост, висока смъртност, няма лекари, няма медицински сестри, няма акушерки... Да се върнат родилките да раждат вкъщи и по нивите. И както е тръгнало да закриваме държавата. След като трудът на един лекар не струва и 5 пари, а хора без образование започват на 2000 и нагоре в големите вериги. Искаш преглед при специалист - имаш го. Искаш преглед при специалист в Англия - чакаш минимум 3 месеца, а може и да не стигнеш до специалист, а да те прегледа общопрактикуващ. Но българинът не може да оцени, какво има до момента, в който го загуби.

Ограничиха приема на родилки в МБАЛ-Разград заради липса на лекари - да живее здравната реформа !!!

Какво общо има здравната реформа? Просто там не плащат достатъчно. Искаме заплати като на един футболист от града!

Тази икономшка, за какви заплати може да става дума.

90% от 365 те “болници” на територията са абсолютно ненужни защото са под всякакви съвременни стандарти .

Не е лесно да си прост.

защото в другите големи градове предлагат още по-голямо заплащане и то много по-голямо, този момент беше неизбежен, по всички по-малки градове е така, защото преди даваха малки заплати и се правеха на луди, ама избяга народа по големите градове и нямало кой да работи. Това е във всички браншове , не само при лекарите, сега и 4000 да дават, няма да намерят, защото във варна примерно дават 6000 вече !

Повече новородени сега повече безработни в бъдеще. От деца Няма смисъл набиите си го в главите

И след това, защо приръстът ни бил отрицателен...