Коментари - Проверка на оградата по границата ударила на камък | Днес.dir.bg

Проверка на оградата по границата ударила на камък

Инспекторатът на Министерския съвет проверява дали по границата с Турция е платено за двойна ограда, а е построена единична, пише "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Проверка на оградата по границата ударила на камък | Днес.dir.bg

Коментари

Тази държава е пълна лудница. Прзидентът заявява публично - с всичките му съветници, с цялата информация, която има или би трябвало да има от службите и като отговарящ или поне имащ отношение и към националната сигурност и върховен главнокомандуващ, че и бивш военен, генерал, че стената била едноредова вместо двуредова, а бивш зам.министър му опонира, че ... БИЛ ПОДВЕДЕН! Някакви пишман-експерти били изпратени да направят експертза и ... не могли да я направят в някакви си ... "трудно достъпни местности" по стената (ЗНАЧИ ТАМ СТРОИТЕЛИТЕ СА МОГЛИ ДА Я ПОСТРОЯТ, А ЗА "ЕКСПЕРТИТЕ" Е НЕВЪЗМОЖНА ДА Я ИНСПЕКТИРАТ И ОЦЕНЯТ!?!? Двама бивши министри пък спорят не за друго, а дори и ... за дълижната на недовършената стена, като спорът и разликата не е няколко десетки или стотици метра или дори километър, два или десет, а ... ЦЕЛИ 33 КИЛОМЕТРА (разликата между 70 и 27 км) Пълна лудница! Президентът се прави на законодател и опитва да пробута закон с който да прее.е българите в чужбина, около 2.5 милиона в тази жестока демографска криза, за да може по-сигурно да ги отблъсне от държавата, а за онези, които все още са в България и упорстват да стоят в нея, особено по-младите новата пък карикатура на министър на МО - Каракачанов предлага и закон за задължителна военна служба, та хептем млад човек да не остане в България! Главният прокурор се среща по къошета с разследвани от прокуратурата и СЕ ОПЛАКВА, ЛЪЖЕЙКИ, ЧЕ НЯКОЙ СИ СЕ ОПИТВАЛ ДА МУ ОКАЗВА НАТИСК, СЛЕД КАТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, ЧЕ ТОЗИ, КОЙТО ОБИКНОВЕНО ПРАВИ ТОВА Е ТОЧНО ЦАЦАРОВ И ОНЗИ ИЗОБЩО НЕ Е И В ПОЗИЦИЯ ДА ГО ПРАВИ! Борисов лъже най-нагло целия народ, че вече сме били внедрили румънския опит в съдебната ни система, Болен, изявен путинофил сега ще е първи натовец и привърженик на ЕС, Корнелия изгони Гергов че е срещал Цацаров и Сашо Дончев в ЦУМ-а му, а се оказва, че сега и тя трябва да се самоизгони, щото И ТЯ ГО Е ПРАВИЛА!?!?!?

Главен секретар на МВР след мутра от СИК на времето сега пък е назначен ... бивш бодигард на Мето Илиянски, виден наркобос от преди няколко години, който внезапно го изчезнаха... Ръководител на организирана престъпна група за убийства, рекет, наркотици ипрочие пък УПРАВЛЯВА ГРУПАТА СИ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ОТ ... ЗАТВОРА!?!?! Министри на културата са неграмотни и не могат да пишат грамотно, но иначе се водят професори и учат децата ни, или псуват като хамали публично, бутат се къщи-архитектурни паметници от престъпници-рецидивисти, които са си получили съвсем законното ТЪПОГЛАВО И ОЧЕВИДНО ЖАЛКО "СТНОВИЩЕ НА НЯКАКВИ СИ ЛУМПЕНИ -ЕКСПЕРТИ", че тази къща не съответствала на околните сгради или някакви подобни откровени простотии!

Избрахте престъпници искате законност.Кой назначи Цацаров?

Аз чух ББ какво обяснение даде по ТЖ преди. Понеже бързали заради напеченото положение, направили едноредова вместо двуредова, за да има препятствие. Иначе за идиоти ли ни взмате - не можело да се установи дали била един ред или два...

...малоумници ,вие подигравате ли се с нас ,не знам ,не мога да установя ,дисциплинарно уволнение на такива ...тарикати ,замазващи нередностите !!!!!!!!!!!!

Според мен оградата не само че не се строи, по всяка вероятност я разграждат и разпродават. Откъде си вадя това заключение? От новините в нашите медии. Проследете архива на новините докато не са го изтрили и ще видите, че там се говори за все по малки цифри оставащи до окончателното построяване на двойната ограда. Последните новини обаче много ме изненадаха, като разбрах, че остават цели 70 км още да се строят, а сега и че оградата вече е единична.

За тези пари могат да осигурят войник през 10 метра за следващите 20 години.... поне!

Крадците са си пуснали проверка и тя ......забоксувала!Нормално!То и Цветанов бе невинен за евтино закупените апартаменти , за които нямаше доказани средства ....и какво от това?

"На проверяващите им е трудно да установят каква е оградата в труднодостъпните участъци, стана ясно на последния парламентарен контрол" Това изречение казва всичко. И строителите, и платилите за това скудоумие, и проверяващите и контролиращите, всички трябва да бъдат уволнени и вкарани в затвора. Крадливи малоумници.

Sm3hurk0

За чий сте там, като на 2 магарета слама не може да разделите ? Иначе сте с претенции ! Ако не знаете, кога половинката Ви е с гащи или без гащи и кога са смъкнати - за нищо не ставате, камо ли да заемате скъпо платени държавни работни места... А да Ви.... ... у....

Единствено е ясно че : " НИЩО НЕ Е ЯСНО" Напълно ясно е едно - много се краде и само това единствено е напълно "ЯСНО" Ясно е че всички в "тази ДАЛАВЕРА" са на "ЯСНО" че е ясно че момента не е за изпускане . Стана ли Ви накрая ясна ситуацията.

Извинете, но българо-турската граница е 259 километра. 200 000 000 за оградата означава по 772,20 лева за всеки метър ограда. По цялата граница! Като най-източните 100-120 километра от границата са по реките Делиевска и Резовска и там не е особено достъпно и без ограда.

Що бре? Кмето на Благоевград дава по 700 кинти за енергоспестяващи ламби, та камо ле за метар ограда???

Значи типът на оградата е такъв, че мигрантът дори не се отклонява от пътят, а полицаят, граничният си прибира паят и афганистанецът си продължава по пътят.

БРАТЯ БЪЛГАРИ НИ ПОЛАЗИ ОТ 15-20 ГОДИНИ, НЕЩАСТИЕ! Един вика срещу силовото ми министерсво стои силова групировка, друг вика - в България няма проституция, какви данъци да им удържаме. трети вика -ограда не ни трябва, че като ни подгони народа, по-лесно да бягаме.

Какво ще установи Инспекторатът към Министерският съвет, като членовете му знаят, чеМинистерският съвет се сменя-идват отново тези, които са крали? Инспекторатите да не са луднали та да си ритат трудовите книжки?Защо проверката не я направи Инспекторатът към Президентството, ако има такъв, но няма начин да няма?!

Българска му работа. Имаше си и граница и ограда и гранична бразда. Обаче едно дребно и мазно еврейче също приказкваше сладки приказки за,,, съвременна геополитика'',,, европейски ценности'' и ,, натовски стандарти'' и махнаха и разрушиха всичко. Едните намазаха от съсипването, другите от наново изграденото, важното е келепир да има.

Ясно е записано, че проверяващите не са могли да установят типа на съоръжението, защото в ПРОТОКОЛА на приемателната комисия НЕ Е ЗАПИСАН типа на оградата...! Какво неясно има?Инспектората проверява протоколите на приемателната комисия, вие да не си помислихте, че са ходили по границата, да ги налазят кърлежите!Това е ИНСПЕКТОРАТ към министерство, бе, ей, да не са някакви си горски там...!!

В строителството за да се плати извършената работа се изготвя ПЪРВИЯНИЯ СЧЕТОВОДЕН ДОКУМЕНТ -Акт обр.19, който дава ясна представа за един метър ли е Акта или за един километър.Като се съберат количествата от всияки платени Актове се получава стойността на заплатената дължина ограда!След това с хеликоптер се облита обекта и се отяита фактическата дължина.Ако има разминаване се търси виновния!ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН!

Тоест- за сега нищо не е ясно освен колко пари са изразходвани. Те това се нарича западно европейски модел.

да се установи дали оградата е едноредова или двуредова??!! А как го е установила "приемателната комисия", която е разрешила плащането на изпълнителя? Колко реда са изградени всъщност?Или , както навсякъде, където ГЕРБ строи е пълен безпорядък?! Иначе непрекъснато си "инспектират" обектите!Оня ден Боко инспектира "Арена Бургас" и то преди да поеме властта!Така и не се разбра в качеството си на какъв извърши инспекцията?

Казаха ни да внимаваме как проверяваме ! Питаха ни дали искаме да продължаваме да бъдем проверяващи или не. С нищо не са ни заплашвали ! А, заплатата не е лоша. Все пак не ни се налага да държим лопата. Проверяваме навсякъде където може да мине джипа. Вие к'во искате ? Пеша ли да ходим ? Не ни дават подходящо оборудване за ходене пеша. Дават ни само джипове.

на ,,някои,, да не му е ,,ясно,, че при нас ,,изпълнителят,, е и ,,проверяващ,, ...!!! ясно че ,,оградата,, е ,,безредна,,...!!!

съвсем друго - 27... Абе тия хора не подписват ли актове за извършени работи..Ми то щом не знаят колко остава да се строи те се правят, че не знаят и колко пари ще глътнат от обекта. Това е държава, която се самоизяжда.

едното замерване е направено по права (въздушна линия), а другото е това, което ще се плати на изпълнителя-атам оградата направо е на "зиг-заг"...И понеже има повече "заг", отколкото "зиг", затова и проверяващите се объркват!

Като са труднодостъпни за какво се е ''изграждала'' ограда????Май май едни парички отишли в ''труднодостъпни'' джобове..

Не разбрах как проверяващите не могли да видят оградата на труднодостъпните места ама някой взел че я ''построил'' там????Поредното замазване на гербераски далавери на каквито замазвания се нагледахме от служебното....

Не разбрах, в трудно достъпните места. Има ли ограда или няма? И каква е тя?

Да хвърлиш 200 милиона данъкоплатски пари за нещо, което "компетентните проверяващи органи" не могат да установят точно какво е, си е типично за "нашенския модел"!

че по тая тема руските тролове си кротуват - все пак оградата не е с Русия. Но иначе периодично се говори за вълни от нахлуващи мигранти. Скромни са и по отношение на информацията, че са пратени 1000 чеченски главорези от спецчастите в Сирия на фона на борбата за мир против войната както се казваше в едно пионерско стихотворение.

Един едно казва друг друго,но въпреки това никой не може да ти каже нещо което да е със сигурност точно за оградата. Сърбите със своята армия вдигнаха две стени за нула време,а ни е се само се мотаме и цената продължава да расте и расте.

"има ли разминаване между поръчаната двуредова ограда и построената едноредова" - звучи като - има ли разминаване между червения домат и червената черешка.

50%администацията е на Бкп,а другите 50%е на Боко,затоса ги е назначил допълнително за да ,,слушкат,,сегашната власт.Те затова не искат да правят реформи да махнат,,калинките,,

няколко извода се налагат. 1. оградата е едноредова 2. оградата е двуредова, но не й личи 3. ограда няма 4. комбинация от 1.-3. във всички случаи фактическия състав показва несъответствие между техническо задание, оферта на изпълнителя на СМР и СН, договор за ОП, изпълнение на същия, надзорни дейности, приемателни актове и т.н. по целия цикъл а може би оградата е виртуална, за заблуда на противника, а тиквата проста и неграмотна потрива мазни ръчички колко малоумен и оскотял суверен го избира за четвърти път да го краде и ебе нон стоп. така, че слушайте си яката дупара и издислав и да не забравите пак за мутрата да дадете своя вот, добитък оскотял, озлобял, обеднял и изпростял. приятен ден.

Май грешиш, трети път го избират.

четвърти, веднъж отказа мандат и катерицата беатрис стана премиер. ти доказваш, че прост и неграмотен електорат, дето дори не може да брои, лесно се ебе и краде, капиш

... фактическият състав...

Да се разстрелят веднага, всичките! Те знаят защо.

Е .. ти леваците!

Какво става в Родината, маскари с маскари! Едни и същи партийни говедарци не знаят каква поръчка са направили, не знаят какъв договор са сключили, не знаят какво е изпълнено. И върхът на простотията, НЕ МОГАТ да видят и разберат, какво аджиба, са работили самите те по този обект на националната сигурност. И гузни мажат ли, мажат, по въпроса на Президента. Бил подведен Президента!? Ми докажете го бре, клатикурейци. Стига с тези интриги, изровете далаверата най-после.

Че кой рови коричката на лойно.то? То така ще се разсмърди, но ще е за малко. Скороще го забравят, както и ние ще спрем да искаме обяснения.

Не им завиждам на проверяващите, в тежък цугцванг са. Как да се подпишеш, че двуредова, като не е, утре могат да те подведат под отговорност, а как да запишеш, че се злоупотребили властимащите, като те пак са на власт?

Все повече си мисля , че са прави сценаристите за слави. Просто държавния апарат се е самозабравил.

Не държавния апарат се е самозабравил, самозабравили са се народните избранници. Администрацията разбра след изборите, че управлението си продължават по същия начин.

Нали администрацията и държавния апарат си избраха боко за да продължават по същия начин..Колкото и нагли да са ''народните избраници'' много по нагли са в администрацията защото знаят че след като цакат по нагоре няма кой да им навреди и за това си гласуваха за изработената схема..Виновни са останалите дето търпят това,,

На управлението всичко много замириса,даже вони.Да не си слагаме маски на устата,а да им търсим сметка за умишлени вреди.Уникални мутри

Г-н Президента да издаде УКАЗ, фирмата строител ДА ИЗПЪЛНИ ДВУРЕДОВА оградата, без коментар допълнителни мангизи, или отива на кино и я "размазват"!!! И тогава фирмичката сама ще "пропее" ИСТИНАТА, кой какво, как, колко и защо???

Да ви пикая на оградата, дето даже я няма! Да бяхте поне наистина инспектирали има ли наистина ограда, колко реда е кой поръчал и кой пратил и за какво най-важното? Ама не ви стиска ,щото сте поставени там от тия дето са профукали парите за оградата , дето не се знае има ли я изобщо! Пък и ако си мислите, че някаква си оградка ще спре 1млн. анадолци да преминат през територията ни ако султана отвори своите порти и им каже-Юруш!....хич не сте познали.

Всичко до което се е допряла наглата мутра и бездарната му шайка вони на КРАЖБА!

Интересно как са я построили строителите след като не може да се стигне до нея и да дронове няма ли? Друг вариант е да минат с това, че оградата е толкова модерна, че е невидима и затова е и толкова скъпа. :D А пък ако продължават да преминават от там бежанци ще кажат, че са успели да минат защото не са разбрали че има невидима ограда! :D:D:D И що за проблем го правим била един или два реда или оставали 27 или 70 километра, важното е парите да се "усвоят", а оградата докъдето стигне до там!

Т'ва за "невидимата ограда" (пардон, за "невидимите дрехи" на Бащицата БОКо-КРАТУНьо) много ми 'ареса...!!! :::))) Гроб за ОбеднениПатриотариГерб, окрали парите за оградата...!!! Затвор за КапоДеТутиКапото им...!!! Дааа...!!!

Просто не е истина какви некадърници работят в тая държавна администрация. Значи строителите на оградата са могли да идат и да я построят, а тия не могат да идат просто да погледнат. Мани-мани...

Айдеее на ПРАМОЦИЯТЪЪЪ ЕДНО НА ЦЕНАТА НА ДВЕ. Сега и само сега

Тая ограда върху съсипаните кльонове ли са я построили? Щото те вършеха чудесна работа и нямаше нужда да ги наблюдаваш като пъдар, но пък гледам, че са усвоени едни пари и чак след това се сетиха, че нямало достатъчни щатни очни ябълки да седят там и да следят оградата, понеже била прекалено голяма, па сега и не можели да огледат "трудните" участъци.

Какви кльонове те гонят бе пенсио? Тях отдавна ги няма.

Да, точно затова питам дали върху съсипаните кльонове е построена и говоря за тях в минало време.

На никой ли не му е ясно, че в НъРъБъ България, едноредовата ограда се нарича двуредова? И че едноредовата ограда, се заплаща като за двуредова?

Пълен цирк и тотална анархия! Проверяващите не могли да установят 1 или 2 реда е оградата - ами да извикат специалисти от запад тогава! Дано поне те са зрящи и имат поне 2 мозъчни клетки!

Една лъжа повторена 100 пъти ...си остава лъжа! КОЙ ИЗМИСЛИ ТОВА ''ДВУРЕДОВА ОГРАДА''??? КОЙ ГО ИЗМИСЛИ ,РАЗБИРА СЕ!

Боко - Тиквата е честен ,искрен, държи си на думата, не си променя мнението повече от три пъти на ден, не краде, не се обижда лесно......

Как ти видя ,даже и целият български народ установява,а прокуратурата нищо не вижда и чува.Е няма тъкава държава.Сега е ред на легището,продължава санирането,скъпи и некачествени магистрали,ще наливат пари в армията ,образованието ,кражби до дупка.Това е ,,нашият герб,, АМА ТИЯ ЧИСТО НИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТА, МОЖЕ БИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИМ.ЩЕ ВИДИМ ДО КОГА,НО С ТИЯ ОЧЕВАДНИ КРАЖБИ НЯМА ДА ИМА ЦЯЛ МАНДАТ. ВРАЗУМЕТЕ СЕ КРАДЦИ СВЕТОВНИ.ДА ДОПЪЛНЯ,ДЕБЕЛИЧКАТА Е ОПИТНА ЩД СЕ СПРАВИ С ПОДГОТАВКАТА НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСРВОТО

Освен че 1 км. ограда = 2 милиона лева, по-смущаващото е, че фирмите строители возят освен работници, така и нелегални мюсюлмани т.нар. бежанци. Интересно е, че полицаите се правят на слепи ?!

Резултатът е: В България няма КОРУПЦИЯ, за това няма и осъдени!!!! вЕрвайте ми....

Некаква Тел, ще достигне цена от половин милиард лева. Това, ако не е смущаващо

къде сте видяли мафията да се смущава от каквото и да било,освен от това,че няма какво да граби ?!

,,герберската,, тел е ,,екологично,, чиста и ...скъпа...!!! след една ,две години като започнат да я сменят заради ,,ръждата,, ще видиш ...цена???

Май другарят Пешев е виждал оградата само на агитационни материали в първичната партийна организация.

Коментари - Проверка на оградата по границата ударила на камък | Днес.dir.bg

Проверка на оградата по границата ударила на камък

Инспекторатът на Министерския съвет проверява дали по границата с Турция е платено за двойна ограда, а е построена единична, пише "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Проверка на оградата по границата ударила на камък | Днес.dir.bg

Коментари

Тази държава е пълна лудница. Прзидентът заявява публично - с всичките му съветници, с цялата информация, която има или би трябвало да има от службите и като отговарящ или поне имащ отношение и към националната сигурност и върховен главнокомандуващ, че и бивш военен, генерал, че стената била едноредова вместо двуредова, а бивш зам.министър му опонира, че ... БИЛ ПОДВЕДЕН! Някакви пишман-експерти били изпратени да направят експертза и ... не могли да я направят в някакви си ... "трудно достъпни местности" по стената (ЗНАЧИ ТАМ СТРОИТЕЛИТЕ СА МОГЛИ ДА Я ПОСТРОЯТ, А ЗА "ЕКСПЕРТИТЕ" Е НЕВЪЗМОЖНА ДА Я ИНСПЕКТИРАТ И ОЦЕНЯТ!?!? Двама бивши министри пък спорят не за друго, а дори и ... за дълижната на недовършената стена, като спорът и разликата не е няколко десетки или стотици метра или дори километър, два или десет, а ... ЦЕЛИ 33 КИЛОМЕТРА (разликата между 70 и 27 км) Пълна лудница! Президентът се прави на законодател и опитва да пробута закон с който да прее.е българите в чужбина, около 2.5 милиона в тази жестока демографска криза, за да може по-сигурно да ги отблъсне от държавата, а за онези, които все още са в България и упорстват да стоят в нея, особено по-младите новата пък карикатура на министър на МО - Каракачанов предлага и закон за задължителна военна служба, та хептем млад човек да не остане в България! Главният прокурор се среща по къошета с разследвани от прокуратурата и СЕ ОПЛАКВА, ЛЪЖЕЙКИ, ЧЕ НЯКОЙ СИ СЕ ОПИТВАЛ ДА МУ ОКАЗВА НАТИСК, СЛЕД КАТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, ЧЕ ТОЗИ, КОЙТО ОБИКНОВЕНО ПРАВИ ТОВА Е ТОЧНО ЦАЦАРОВ И ОНЗИ ИЗОБЩО НЕ Е И В ПОЗИЦИЯ ДА ГО ПРАВИ! Борисов лъже най-нагло целия народ, че вече сме били внедрили румънския опит в съдебната ни система, Болен, изявен путинофил сега ще е първи натовец и привърженик на ЕС, Корнелия изгони Гергов че е срещал Цацаров и Сашо Дончев в ЦУМ-а му, а се оказва, че сега и тя трябва да се самоизгони, щото И ТЯ ГО Е ПРАВИЛА!?!?!?

Главен секретар на МВР след мутра от СИК на времето сега пък е назначен ... бивш бодигард на Мето Илиянски, виден наркобос от преди няколко години, който внезапно го изчезнаха... Ръководител на организирана престъпна група за убийства, рекет, наркотици ипрочие пък УПРАВЛЯВА ГРУПАТА СИ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ОТ ... ЗАТВОРА!?!?! Министри на културата са неграмотни и не могат да пишат грамотно, но иначе се водят професори и учат децата ни, или псуват като хамали публично, бутат се къщи-архитектурни паметници от престъпници-рецидивисти, които са си получили съвсем законното ТЪПОГЛАВО И ОЧЕВИДНО ЖАЛКО "СТНОВИЩЕ НА НЯКАКВИ СИ ЛУМПЕНИ -ЕКСПЕРТИ", че тази къща не съответствала на околните сгради или някакви подобни откровени простотии!

Избрахте престъпници искате законност.Кой назначи Цацаров?

Аз чух ББ какво обяснение даде по ТЖ преди. Понеже бързали заради напеченото положение, направили едноредова вместо двуредова, за да има препятствие. Иначе за идиоти ли ни взмате - не можело да се установи дали била един ред или два...

...малоумници ,вие подигравате ли се с нас ,не знам ,не мога да установя ,дисциплинарно уволнение на такива ...тарикати ,замазващи нередностите !!!!!!!!!!!!

Според мен оградата не само че не се строи, по всяка вероятност я разграждат и разпродават. Откъде си вадя това заключение? От новините в нашите медии. Проследете архива на новините докато не са го изтрили и ще видите, че там се говори за все по малки цифри оставащи до окончателното построяване на двойната ограда. Последните новини обаче много ме изненадаха, като разбрах, че остават цели 70 км още да се строят, а сега и че оградата вече е единична.

За тези пари могат да осигурят войник през 10 метра за следващите 20 години.... поне!

Крадците са си пуснали проверка и тя ......забоксувала!Нормално!То и Цветанов бе невинен за евтино закупените апартаменти , за които нямаше доказани средства ....и какво от това?

"На проверяващите им е трудно да установят каква е оградата в труднодостъпните участъци, стана ясно на последния парламентарен контрол" Това изречение казва всичко. И строителите, и платилите за това скудоумие, и проверяващите и контролиращите, всички трябва да бъдат уволнени и вкарани в затвора. Крадливи малоумници.

Sm3hurk0

За чий сте там, като на 2 магарета слама не може да разделите ? Иначе сте с претенции ! Ако не знаете, кога половинката Ви е с гащи или без гащи и кога са смъкнати - за нищо не ставате, камо ли да заемате скъпо платени държавни работни места... А да Ви.... ... у....

Единствено е ясно че : " НИЩО НЕ Е ЯСНО" Напълно ясно е едно - много се краде и само това единствено е напълно "ЯСНО" Ясно е че всички в "тази ДАЛАВЕРА" са на "ЯСНО" че е ясно че момента не е за изпускане . Стана ли Ви накрая ясна ситуацията.

Извинете, но българо-турската граница е 259 километра. 200 000 000 за оградата означава по 772,20 лева за всеки метър ограда. По цялата граница! Като най-източните 100-120 километра от границата са по реките Делиевска и Резовска и там не е особено достъпно и без ограда.

Що бре? Кмето на Благоевград дава по 700 кинти за енергоспестяващи ламби, та камо ле за метар ограда???

Значи типът на оградата е такъв, че мигрантът дори не се отклонява от пътят, а полицаят, граничният си прибира паят и афганистанецът си продължава по пътят.

БРАТЯ БЪЛГАРИ НИ ПОЛАЗИ ОТ 15-20 ГОДИНИ, НЕЩАСТИЕ! Един вика срещу силовото ми министерсво стои силова групировка, друг вика - в България няма проституция, какви данъци да им удържаме. трети вика -ограда не ни трябва, че като ни подгони народа, по-лесно да бягаме.

Какво ще установи Инспекторатът към Министерският съвет, като членовете му знаят, чеМинистерският съвет се сменя-идват отново тези, които са крали? Инспекторатите да не са луднали та да си ритат трудовите книжки?Защо проверката не я направи Инспекторатът към Президентството, ако има такъв, но няма начин да няма?!

Българска му работа. Имаше си и граница и ограда и гранична бразда. Обаче едно дребно и мазно еврейче също приказкваше сладки приказки за,,, съвременна геополитика'',,, европейски ценности'' и ,, натовски стандарти'' и махнаха и разрушиха всичко. Едните намазаха от съсипването, другите от наново изграденото, важното е келепир да има.

Ясно е записано, че проверяващите не са могли да установят типа на съоръжението, защото в ПРОТОКОЛА на приемателната комисия НЕ Е ЗАПИСАН типа на оградата...! Какво неясно има?Инспектората проверява протоколите на приемателната комисия, вие да не си помислихте, че са ходили по границата, да ги налазят кърлежите!Това е ИНСПЕКТОРАТ към министерство, бе, ей, да не са някакви си горски там...!!

В строителството за да се плати извършената работа се изготвя ПЪРВИЯНИЯ СЧЕТОВОДЕН ДОКУМЕНТ -Акт обр.19, който дава ясна представа за един метър ли е Акта или за един километър.Като се съберат количествата от всияки платени Актове се получава стойността на заплатената дължина ограда!След това с хеликоптер се облита обекта и се отяита фактическата дължина.Ако има разминаване се търси виновния!ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН!

Тоест- за сега нищо не е ясно освен колко пари са изразходвани. Те това се нарича западно европейски модел.

да се установи дали оградата е едноредова или двуредова??!! А как го е установила "приемателната комисия", която е разрешила плащането на изпълнителя? Колко реда са изградени всъщност?Или , както навсякъде, където ГЕРБ строи е пълен безпорядък?! Иначе непрекъснато си "инспектират" обектите!Оня ден Боко инспектира "Арена Бургас" и то преди да поеме властта!Така и не се разбра в качеството си на какъв извърши инспекцията?

Казаха ни да внимаваме как проверяваме ! Питаха ни дали искаме да продължаваме да бъдем проверяващи или не. С нищо не са ни заплашвали ! А, заплатата не е лоша. Все пак не ни се налага да държим лопата. Проверяваме навсякъде където може да мине джипа. Вие к'во искате ? Пеша ли да ходим ? Не ни дават подходящо оборудване за ходене пеша. Дават ни само джипове.

на ,,някои,, да не му е ,,ясно,, че при нас ,,изпълнителят,, е и ,,проверяващ,, ...!!! ясно че ,,оградата,, е ,,безредна,,...!!!

съвсем друго - 27... Абе тия хора не подписват ли актове за извършени работи..Ми то щом не знаят колко остава да се строи те се правят, че не знаят и колко пари ще глътнат от обекта. Това е държава, която се самоизяжда.

едното замерване е направено по права (въздушна линия), а другото е това, което ще се плати на изпълнителя-атам оградата направо е на "зиг-заг"...И понеже има повече "заг", отколкото "зиг", затова и проверяващите се объркват!

Като са труднодостъпни за какво се е ''изграждала'' ограда????Май май едни парички отишли в ''труднодостъпни'' джобове..

Не разбрах как проверяващите не могли да видят оградата на труднодостъпните места ама някой взел че я ''построил'' там????Поредното замазване на гербераски далавери на каквито замазвания се нагледахме от служебното....

Не разбрах, в трудно достъпните места. Има ли ограда или няма? И каква е тя?

Да хвърлиш 200 милиона данъкоплатски пари за нещо, което "компетентните проверяващи органи" не могат да установят точно какво е, си е типично за "нашенския модел"!

че по тая тема руските тролове си кротуват - все пак оградата не е с Русия. Но иначе периодично се говори за вълни от нахлуващи мигранти. Скромни са и по отношение на информацията, че са пратени 1000 чеченски главорези от спецчастите в Сирия на фона на борбата за мир против войната както се казваше в едно пионерско стихотворение.

Един едно казва друг друго,но въпреки това никой не може да ти каже нещо което да е със сигурност точно за оградата. Сърбите със своята армия вдигнаха две стени за нула време,а ни е се само се мотаме и цената продължава да расте и расте.

"има ли разминаване между поръчаната двуредова ограда и построената едноредова" - звучи като - има ли разминаване между червения домат и червената черешка.

50%администацията е на Бкп,а другите 50%е на Боко,затоса ги е назначил допълнително за да ,,слушкат,,сегашната власт.Те затова не искат да правят реформи да махнат,,калинките,,

няколко извода се налагат. 1. оградата е едноредова 2. оградата е двуредова, но не й личи 3. ограда няма 4. комбинация от 1.-3. във всички случаи фактическия състав показва несъответствие между техническо задание, оферта на изпълнителя на СМР и СН, договор за ОП, изпълнение на същия, надзорни дейности, приемателни актове и т.н. по целия цикъл а може би оградата е виртуална, за заблуда на противника, а тиквата проста и неграмотна потрива мазни ръчички колко малоумен и оскотял суверен го избира за четвърти път да го краде и ебе нон стоп. така, че слушайте си яката дупара и издислав и да не забравите пак за мутрата да дадете своя вот, добитък оскотял, озлобял, обеднял и изпростял. приятен ден.

Май грешиш, трети път го избират.

четвърти, веднъж отказа мандат и катерицата беатрис стана премиер. ти доказваш, че прост и неграмотен електорат, дето дори не може да брои, лесно се ебе и краде, капиш

... фактическият състав...

Да се разстрелят веднага, всичките! Те знаят защо.

Е .. ти леваците!

Какво става в Родината, маскари с маскари! Едни и същи партийни говедарци не знаят каква поръчка са направили, не знаят какъв договор са сключили, не знаят какво е изпълнено. И върхът на простотията, НЕ МОГАТ да видят и разберат, какво аджиба, са работили самите те по този обект на националната сигурност. И гузни мажат ли, мажат, по въпроса на Президента. Бил подведен Президента!? Ми докажете го бре, клатикурейци. Стига с тези интриги, изровете далаверата най-после.

Че кой рови коричката на лойно.то? То така ще се разсмърди, но ще е за малко. Скороще го забравят, както и ние ще спрем да искаме обяснения.

Не им завиждам на проверяващите, в тежък цугцванг са. Как да се подпишеш, че двуредова, като не е, утре могат да те подведат под отговорност, а как да запишеш, че се злоупотребили властимащите, като те пак са на власт?

Все повече си мисля , че са прави сценаристите за слави. Просто държавния апарат се е самозабравил.

Не държавния апарат се е самозабравил, самозабравили са се народните избранници. Администрацията разбра след изборите, че управлението си продължават по същия начин.

Нали администрацията и държавния апарат си избраха боко за да продължават по същия начин..Колкото и нагли да са ''народните избраници'' много по нагли са в администрацията защото знаят че след като цакат по нагоре няма кой да им навреди и за това си гласуваха за изработената схема..Виновни са останалите дето търпят това,,

На управлението всичко много замириса,даже вони.Да не си слагаме маски на устата,а да им търсим сметка за умишлени вреди.Уникални мутри

Г-н Президента да издаде УКАЗ, фирмата строител ДА ИЗПЪЛНИ ДВУРЕДОВА оградата, без коментар допълнителни мангизи, или отива на кино и я "размазват"!!! И тогава фирмичката сама ще "пропее" ИСТИНАТА, кой какво, как, колко и защо???

Да ви пикая на оградата, дето даже я няма! Да бяхте поне наистина инспектирали има ли наистина ограда, колко реда е кой поръчал и кой пратил и за какво най-важното? Ама не ви стиска ,щото сте поставени там от тия дето са профукали парите за оградата , дето не се знае има ли я изобщо! Пък и ако си мислите, че някаква си оградка ще спре 1млн. анадолци да преминат през територията ни ако султана отвори своите порти и им каже-Юруш!....хич не сте познали.

Всичко до което се е допряла наглата мутра и бездарната му шайка вони на КРАЖБА!

Интересно как са я построили строителите след като не може да се стигне до нея и да дронове няма ли? Друг вариант е да минат с това, че оградата е толкова модерна, че е невидима и затова е и толкова скъпа. :D А пък ако продължават да преминават от там бежанци ще кажат, че са успели да минат защото не са разбрали че има невидима ограда! :D:D:D И що за проблем го правим била един или два реда или оставали 27 или 70 километра, важното е парите да се "усвоят", а оградата докъдето стигне до там!

Т'ва за "невидимата ограда" (пардон, за "невидимите дрехи" на Бащицата БОКо-КРАТУНьо) много ми 'ареса...!!! :::))) Гроб за ОбеднениПатриотариГерб, окрали парите за оградата...!!! Затвор за КапоДеТутиКапото им...!!! Дааа...!!!

Просто не е истина какви некадърници работят в тая държавна администрация. Значи строителите на оградата са могли да идат и да я построят, а тия не могат да идат просто да погледнат. Мани-мани...

Айдеее на ПРАМОЦИЯТЪЪЪ ЕДНО НА ЦЕНАТА НА ДВЕ. Сега и само сега

Тая ограда върху съсипаните кльонове ли са я построили? Щото те вършеха чудесна работа и нямаше нужда да ги наблюдаваш като пъдар, но пък гледам, че са усвоени едни пари и чак след това се сетиха, че нямало достатъчни щатни очни ябълки да седят там и да следят оградата, понеже била прекалено голяма, па сега и не можели да огледат "трудните" участъци.

Какви кльонове те гонят бе пенсио? Тях отдавна ги няма.

Да, точно затова питам дали върху съсипаните кльонове е построена и говоря за тях в минало време.

На никой ли не му е ясно, че в НъРъБъ България, едноредовата ограда се нарича двуредова? И че едноредовата ограда, се заплаща като за двуредова?

Пълен цирк и тотална анархия! Проверяващите не могли да установят 1 или 2 реда е оградата - ами да извикат специалисти от запад тогава! Дано поне те са зрящи и имат поне 2 мозъчни клетки!

Една лъжа повторена 100 пъти ...си остава лъжа! КОЙ ИЗМИСЛИ ТОВА ''ДВУРЕДОВА ОГРАДА''??? КОЙ ГО ИЗМИСЛИ ,РАЗБИРА СЕ!

Боко - Тиквата е честен ,искрен, държи си на думата, не си променя мнението повече от три пъти на ден, не краде, не се обижда лесно......

Как ти видя ,даже и целият български народ установява,а прокуратурата нищо не вижда и чува.Е няма тъкава държава.Сега е ред на легището,продължава санирането,скъпи и некачествени магистрали,ще наливат пари в армията ,образованието ,кражби до дупка.Това е ,,нашият герб,, АМА ТИЯ ЧИСТО НИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТА, МОЖЕ БИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИМ.ЩЕ ВИДИМ ДО КОГА,НО С ТИЯ ОЧЕВАДНИ КРАЖБИ НЯМА ДА ИМА ЦЯЛ МАНДАТ. ВРАЗУМЕТЕ СЕ КРАДЦИ СВЕТОВНИ.ДА ДОПЪЛНЯ,ДЕБЕЛИЧКАТА Е ОПИТНА ЩД СЕ СПРАВИ С ПОДГОТАВКАТА НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСРВОТО

Освен че 1 км. ограда = 2 милиона лева, по-смущаващото е, че фирмите строители возят освен работници, така и нелегални мюсюлмани т.нар. бежанци. Интересно е, че полицаите се правят на слепи ?!

Резултатът е: В България няма КОРУПЦИЯ, за това няма и осъдени!!!! вЕрвайте ми....

Некаква Тел, ще достигне цена от половин милиард лева. Това, ако не е смущаващо

къде сте видяли мафията да се смущава от каквото и да било,освен от това,че няма какво да граби ?!

,,герберската,, тел е ,,екологично,, чиста и ...скъпа...!!! след една ,две години като започнат да я сменят заради ,,ръждата,, ще видиш ...цена???

Май другарят Пешев е виждал оградата само на агитационни материали в първичната партийна организация.