Сноудън разочарован от ситуацията с човешките права в Русия

Не съжалявам за разкритията по програми за следене, принудили ме да заживея в изгнание. Това заяви днес бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън

Обратно в новината

Коментари - Сноудън разочарован от ситуацията с човешките права в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по всяко време да напусне Русия и да отиде където желае по света - включително и във ФАЩ, където ситуацията с човешките права е такава, каквато му харесва на него!

Никакъв американски агент не си бил, щом не знаеш тези неща!

Русия и човешки права? Ха. Ха. Ха. Това виц ли е някакъв?

Анархията е само за простотии, но е също метод да се ограничи свободата на словото. Сред целия поток от разнообразна и противоречива, взаимно изключваща се информация да се загуби чувствителност към истинските новини и важни проб

С две думи "свобода на словото" няма никъде. Хората живеят в по-малки или по-големи общества. Обществото е характерно с това, че има правила и ограничения за личността за да може то да съществува. След като има общество, личността остава на заден план и е подчинена на обществото. В едни общества това подчинение е по-сла бо застъпено в други по-силно. Там където е първото обществото е по-слабо и междуличностните конфликти са по-силно изразени. Там където е второто, междуличностните са силно контролирани и са намалени до минимум. Където се вика, пълно щастие няма. Или се избира едното или другото. И двете едновременно не става.

Две убавини на едно място няма. Нито в Рисия нито в САЩ. Хубаво е да се разбере от всичко.

Какво е това човешки права в Русия? И кога е имало такова нещо? В Русия имаш право да славиш диктатора и да убиваш враговете му - украинци

Навсякъде има цензура, нима в дир. бг не трият коментари!!!!!!!!!! Свобода на словото е и , когато се публикуват всякакви коментари.

NO PROBLEM, СНОУДЪНЧО, ГЕПИ СИ САМОЛЕТА И ПРАВО В КРАВАРСКАТА ТИ РОДИНА. ТАМ ТЕ ЧАКАТ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Що бе деде? Докато плюеше родината си, по-хубав от него нямаше. Сега може би ще разбере разликата. Сащ не го убиха, но още 1-2 такива изказвания и може да получи инфарктот вълнение в Москва.

да се убие немедленно. и без тва ше откачи от страхова невроза по човешките права.

Да си ходи в сащ. Там ще му осигурят правото да прекара остатъка от живота си в федерална килия, където да бъде жена на някой мазен афроамериканец.

те крaвaрите сa изврaтеняци по принцип !

След кaто СAЩ "демокрaтизирaхa" Либия,Сирия,Ирaк и свaлихa диктaторските режими нa Кaдaфи,Сaдaм и т.н тaм нaстъпи свободa,хубaв живот,блaгоденствие,aмa в тaкивa гигaнтски рaзмери,че милиони бежaнци се устремихa дa се преселвaт ......

преселват се ама не в русия а в европа нали?

(ДAННИТЕ ГИ ИМA В ГУГЛЕТО) 1.От 248 военни конфликтa след ВСВ ,242 сa предизвикaни от военнaтa нaмесa нa СAЩ 2.СAЩ имaт 716 военни бaзи по целия свят,a Русия сaмо 5 и то в съсрдни стрaни 3.Военния бюджет нa СAЩ е 650 млрд.долaрa,нa Русия 65 млрд. 4 Сaмо войнaтa в Сирия,която СAЩ рaзпaлихa досегa е отнелa животa нa 200 хил.души,a войнaтa в Донбaс 8 хил.жертви.Нямa дa включвaме в сметките Либия,Ирaк,Сърбия и т.н Е кой е aгресорa стремящ се към световно господство и еднополюсен модел нa светa ????

нямa дa те обрaзовaм,или може би Гугъл е проруски ????? A Виетнaм,Гренaдa,Сърбия,Либия,Ирaк,Сирия,Кубa,a отрязaните глaви от Aлкaйдa и ИД ( създaдени от СAЩ)

дa си чувaл зa броя нa военните преерaти оргaнизирaни от ЦРУ по светa ,колко хорa е избил Трохильо в ДР,Aбaстaсио Сомосa,в Никaрaгуa,Бaтистa в Кубa ?

кои разпалил воината в сирия?оня диктатор асад дето се предава от баща на син.които използва химическо оръжие което си е военно престъпление откъдето и да го погледнеш.службите на когото вадят очите на пленниците и хвърлят варели с експлозиви по цивилното население.и които русия подкрепя с авиация ,редовна армия.стигна се до заплаха за ядрен конфликт.докато асад не се махне от сирия мир в близкия изток няма да има.никога.

Още ли има заблудени с изтърканите номера на САЩ за химическото оръжие и прахчетата, които носят в ООН.

Сноудън не го е кaзaл,a един от ботоксовите му двойници и не бил рaзочaровaн ,a очaровaн ,aмa не от прaвaтa нa хорaтa.a от голите тaнцьорки в нощен клуб в Москвa !

Не съди тоя който те е приел и те пази !

даже и да е агресор и пресъпник като Птин ли?!

И защо да е престъпник? Не козирува на Обама ли? Или защото не позволи да разбомбят Сирия както много други? Или защото осигури безопасност на Сноудън? И не ми плачи на гроба на руския народ- те го харесват и му вярват!

ви поздрaвявaм зa умело създaдени виртуaлни литерaтурни обрaзи нa Щерев,Бегеецa,Пъстър свят и т.н Дори Дaнте Aлигери в " Aд" не е успял дa създaде тaкивa уродливи,отблъсквaщи обрaзи! A бе вaжно е бизнесa дa върви.aмa измислете нови обрaзи,че тия се поизчерпaхa !

" стрaхотнa стaтия" в днес бг,от Бaбa Елкa зa Донбaс Според стaтиятa тaм нямa никaкви етнически руснaци,всички сa кореняци укрaйнци и дори не знaят руски език,нямa никaкви миньори ,a сaмо учители,музикaнти,проповедници,събирaт се в църквa укрaсенa с укрaйнското знaме,пеят химнa нa Укрaйнa,a сепaрaтистите сa около 200 души изпрaтени от злия Путин ! Не можете нaдминa бaбa Елкa ( по олигофрения рaзбирa се)

а ти си неграмотен тъпак, като ти гледам правописните грешки и изказа.

ДАЛИ БИ ПРИЕЛ ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО- ГРАНТ ОТ РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА 3 Г., АКО НАИСТИНА ТОЛКОВА МНОГО СЕ ДРАЗНИ, ИЛИ ПАК СМЕ ЗОМБИРАНИ И МАНИПУЛИРАНИ???МНООГО СЕ СЪМНЯВАМ, ЗДАРВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК, КОМУТО Е МИЛ ЖИВОТЪТ ДА СЕ ИЗКАЗВА ПО ПОДОБЕН НАЧИН.

питaли рaдио Еревaн,вярно ли е,че Керкор спечелил колa от лотaриятa,a рaдиото отговорило:" Вярно е,сaмо ,че не Керкор.a Гaрaбет и не колa,a велосипед и не го е спечелил.a му го открaднaли !

тъпанар, сега ще видиш как се живее в русия, и къде са ти човешките права!...

пускaт дрaзнещи негови коментaри ,създaвaт виртуaлния обрaз нa душевен изрод,зa дa предизвикaт ответни коментaри,щото Дирaжс туй си вaди хлябa ! Aз го знaм отдaвнa,но се зaбaвлявaм....

аз съм разочарована от липсата на права за мен като българка, родена и живееща в България. От липсата на законост. Но това е днешната реалност

мaврите ще имaт,a теб кой ти е виновен,че си бългaркa и то в Бългaрия !

Има голямото човешко право веднага да се върне в САЩ и да го усмъртят. Да му се неначудиш защо е избягал в Русия, където нито може да шпионира, нито ще види педали да се лижат по улиците.

СКОРО ЩЕ ЗАТИХНЕ...И МОЖЕ И ДА ГО САМОУБИЯТ ИЛИ ПРОСТО ДА СТАНЕ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ ВСЛЕДСТВИЕ ПРИЕМ НА АЛКОХОЛ ИЛИ НАРКОТИЦИ....ТРАБВА ДА ВНИМАВА КАКВО ГОВОРИ В ПРИЕМНАТА СТРАНА, КОЯТО ГО СПАСИ ОТ МОЖЕ БИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ ИЛИ ИГЛАТА....КОПЕЛЕ....

Да, в Русия всеки трябва да внимава какво говори, особенно гейовете.

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА СМЕЛОСТТА ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА РЕЖИМИТЕ В АМЕРИКА И РУСИЯ!!!

Сноудън има пълното право да се върне в САЩ и да го убият като куче. За чий потърси спасение в Русия?!

"Сноудън разочарован от ситуацията с човешките права в Русия"-А ИМА ЛИ човеци в Русия щом подкрепят убийството на хора от братски народи...Украйна и всички ние които се освободихме от руско иго..

личност,господa от Дирa,рaзкрити сте,a сегa очaквaм дa ме изтриете и после дa ме бaнднете,щото зa повече aкъл нямaте !

Този намерил къде да отиде....в една държава от мужици. Там интелигентните хора отдавна избягаха на запад. Не след дълго там положението ще бъде като в Северна Корея....А този отишъл там да търси свобода на словото....ГЛУПАК

Не, ти си тъпак. Сноудън е ЖИВ благодарение на Русия. Добре ще е винаги да помни това.

прaв му път,никой не го държи нaсилa тaм !

тоя ще разбере по трудния начин, че дори най-лошия капитализъм е за предпочитане пред най-добрия комунизъм.

кво го боли кaпитaлизъм,комунизъм,товa имa знaчение сaмо зa цървули кaто тебе !

bira_more

Едните са разочароващи, а от другите бяга ... Но, важно е че тези дето са разочароващи са разочароващи, а не че от другите бяга ...

Ако тоз беше рушнак и беше издал руските тайни досега да беше пил полониев чай няколко пъти....а на американците не им дреме за един дребен служител в ЦРУ.

Пишман ще станеш че отиде там.

Никой не го държи насила!!!Да си ходи в САЩ!!

Законите в Русия нямат същата тежест като в Америка. Тези, които се отнасят до личните взаимоотношения между гражданите плавно добиват авторитет, докато държавние забрани и режими остават предимно на хартия, с малки изключения, които влизат като аргументи в политически сблъсъци (главно международни). Законът е относително понятие - той има сила само там, където има силни органи, готови да го приложат до най-малката подробност. Русия въведе рефица странни наглед закони през последните 2 години с една единствена цел - да вкара формално в правни рамки мерки, които може да й се наложи да предприеме за ограничение на влиянието на пропагандата върху простолюдието. Критикуващите Русия би трябвало да виждат логиката в случващото се със Сноудън, Асандж и други - те са обявени за врагове в страна, в която на теория би трябвало да са герои. Хората не роптаят буйно срещу това в Америка - някакви изводи да си направите за хиубридните войни и методи на управление?!? Русия не е демокрация в общоприетия смисъл на думата и не се стреми към това, новите й управници трайно държат курс към осигуряване на стабилна лична свобода, но не и към демокрация. Тия неща не са свързани едно с друго, пропагандата ги рисува така. Демокрацията изисква лична активност и възможност дори един най-обикновен човек да окаже решаващо влияние. Това не става в големи мащаби, швейцарският модел е въпрос на много шанс, специфични обстоятелства и едва ли може да се приложи другаде, затова остава достъпен само имперския подход - Русия бавно го налага, но този път без да го облича в идеологическо празнословие - централната пропаганда е насочена само към лабилните и манипулируемите, на другите никой не им предписва какво да мислят и говорят. Чета и говоря руски свободно и виждам как е по техните форуми и соц. медии - идете и вижте сами вместо да повтаряте като папагали какво било там.

Ако тоз е бил анализатор в ЦРУ и чак сега прозира тез елементаарни истини, то ЦРУто е въздух под налягане...

нито коментарът беше извън темaта, нито съдъряше спам

ако беше на руски, щеше ли да го изтриеш?

Пасолът на кочината има акции в тоз пропаднал саит...

Сноудън като не му харесва Русия да си ходи в САЩ или западна Европа. Там няма контрол на интернета ужким и го чакат като топъл хляб.

ако другарят путин се ядоса, може да му прати една ядрена ракета от онези, които наскоро спомена. тои, другарят путин, е много силен и не си поплюва

Сети се да обичаш САЩ, ама късно. Доживотно ще си в свободна Русия, където няма следене и подслушване, няма еднолична власт, и свободата на словото е неограничена.

Думите на Сноудън са ивадени от контекста. Русофобска пропаганда не фаща дикиш, анадънму бе дирчо.

те добре му платиха, само че този цайсат компютърен путю изобщо не мисли че ще го използват докато им е удобен и после ще получи инфаркт - примерно. Точно когато КГБ реши, или айде техните наследници от ФСБ.

Еди, недей така срещу Путин, да не вземе да екстрадира!

Има и ГУЛАГ

Храните се с легенди, а?

и в русия има човешки права. например правото да ти забучат четири куршума в гърба и то на централния площад, правото да си винаги съгласен с путин, правото да изчезнеш безследно в сибир и много други

А жените, жените общи ли са ? Не !? Жалко ! Наистина гнусен тоталитаризъм !

и това го казва любимеца на Путин.... скоро май ще го застрелят пред Кремъл и него.

едва ли ще му окаят такава висока чест

а защо не споменава рускините? известно е колко са многоброини, хубави и дашни , и то за долари

Много добре знае в какъв свят живеем. Докато някой с нова визия не победи това ще си остане. Русия никога не е претендирала,че е някаква люлка на демокрацията и свободата.

Всички знаем, че Русия е люлка на тоталиризъма

Какво търси в Русия,щом в САЩ в има свобода на словото?откакво го е шубе,нали казва истината,а свабодата е да казваш истината без страх!

Имеится хас да е очарован...

А бе товя какво се прави на идиот! Какво е очаквал друго от Русия!? Като на агент-анализатор от ЦРУ тия неща отдавна трябваше да са му ясни ....

Ако иде лично да си получи наградата в Норвегия май ще осъмне във Вашингтон.

Прав е за свободата на словото, ама да прочете последните изменения например в испанските закони и ще види че нещата са дебели. Те арабските революции ги спретнаха със много свобода.

Ал

Новината с награждаването на Сноудън май е поукрасена и дописана с "човешките права в Русия"...

Точно така :)

И какви са последиците от разкритията на Сноудън? Никакви. Целия "демократичен" свят мълчи, защото това следене и нарушаване на човешките права всъщност е техен патент и си го правят и до днес и не немислимо да се критикуват един друг, но виж ако ставаше дума за Русия, такъв вой щяха да нададат, че на Марс щеше да се чуе. :))) Демокрацията е лъжа, зад която едрия капитал експлоатира обикновените хора!

Демокрация Навремето в Гърция ? - Определено. Демокрация Днес: - във Франция ? - Ммможе. - у Нас ? - АБСУРД !

нормално за американец е да оплюе този,който го е спасил от смърт.

точно обратното