Най-високият минимален бал в София - в Първа немска

За поредна година с най-висок минимален бал се влиза в 91-ва Немска езикова гимназия - 34.502 от 36 максимален бал.

Обратно в новината

Коментари - Най-високият минимален бал в София - в Първа немска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не успее в НЕГ, може да се пробва в немска гимназия Увекинд. Училището е добро и си заслужава :)

Никога не си записвайте детето в частно немско езиково училище "Ерих Кестнер" в Люлин. Детето ми беше системно малтретирано от по-големите ученици и от училището ми отказаха съдействие, сякаш това е нещо нормално.

Къде е в класацията "елитното" горнобанско училище? Голямо пропадане на търговско банковата, преди години на 2-3 място, сега на 11-то.

Шило

Да са живи и здрави децата. Да учат с желание това, което са избрали и то там, където са поискали!

Е нема, ама е на трето место...

ние пък сме в спортното на цска и алеята на известните и успели хора е доста дълга ... не го видях в класацията, предполагам чисто техническа грешка

браво, в кои бранш си - миенето предполагам - ако не миеш чинии в някоя турска дюнерджииница, то другата вероятност е да миеш г......е в някои старчески дом, което си е повече от престижно - има и една още по - широка специалност - магистралната......

?! - не ти се налага да търсиш помощ, след лоботимията си просто свободен електрон

Какъв е този дюнер в чиния бе писател?!

А каква е тази втора английска? След като има втора англиска защо да няма втора немска?

Просто защото втора английска всички я знаят и е известно, че тя си е втора английска. За втори, трети и н-ти френски и немски претендират много най-различни училища. И най-вече, защото като кажеш на накой "втора английска" веднага се сеща за кое училище говориш. Докато ако кажеш "втора френска" 90% от хората няма да се сетят за нищо, а останалите 10% ще се сетят за различни училища.

Не пожелавам на никого да учи в 35 СОУ.От личен опит мога да потвърдя,че учителите са безмозъчни,надменни,арогантни желаещи само и единствено да те прецакат и да се опитат да ти направят мръсно.Относно другите училища "елитни" като немската френската и т.н представете си колко са добре - щом завършилите заминават по други континенти с АНГЛИЙСКИ ЕЗИК,защото в Европа не ги приемат никъде.Образованието е под сякаква критика,а учителите не желаят да преподават заради смешните пари,които получават!Така,че остават само частните училища в които трябва да имаш голям и дебел джоб,за да си го позволиш.Хората,които нямат да стискат палци да не стигнат до затвора още на 18 !

ЗА ЕЗИКА ИМА САМО ЕДНА СИСТЕМА : 1) КУПУВАШ СИ ДЖОБЕН РЕЧНИК 10-15000 ДУМИ НА ЕЗИКА КОЙТО ИМАШ ДА УЧИШ 2) ВСЕКИ ДЕН ПИШЕШ ПО 25 ДУМИ ПО 25 ПЪТИ ВСЯКА 3) НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ПРОБВАШ КОЛКО ОТ ТИЯ 25 ДУМИ НЕ СИ ЗАПОМНИЛ ( И ТОВА КОЕТО НЕ СИ ГО ПИШЕШ ПАК 25 ПЪТИ) 4) МИЕШ СИ КРАКАТА РЕДОВНО 5) ШЛИФОВАШ С УЧИТЕЛ (УЧИТЕЛКА) 1-2 МЕСЕЦА

Пълен Булшит е това за елитните гимназии. Що се отнася до частните училища, които били панацея, като махнем Американския колеж (който е платен, но не частен), няма изтъкната частна гимназия с някакви успехи.

КАТО ЗАВЪРШИЛ МАТЕМАТИЧЕСКА, МОИТЕ НАБЛЮДЕНИЯ СА ЧЕ МОМЧЕТАТА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ЕЗИКОВИТЕ СЕ ФЕМИНИЗИРАТ , ПОНЕЖЕ В ПАРАЛЕЛКИТЕ СА ПО 25 МОМИЧЕТА И 5 МОМЧЕТА .... И СЕТНЕ ТИЯ ФЕМИНИЗИРАНИТЕ ОТ ЕЗИКОВИТЕ КАТО ВЛЯЗАТ В ПОЛИТИКАТА И МИНИСТЕРСТВАТА И СТАВА СТРАШНО ЗА БЪЛГАРИЯ :))

Коя математическа си завършил ? Да не си съученик на голямата дъщеря ?

?! то на всеки 10 години излиза по една паралелка и общо са 35,68 съученика така ще да е

Добавете към заглавието " в България " да се знае, че не само за там става въпрос....драги журналяги! Или в други градове са по-високи баловете?

ох не ме интересува какво е образованието в Немската гимназия, само искам да се махна от БГ и ако това ще ми помогне е ОК!

Ако си готина на външен вид, няма да ти е трудно ;) Но това си го знаеш.

Добавете към заглавието " в София " да се знае, че само за там става въпрос....драги журналяги!

Езиковите гимназии са пълен въздух. Завърших техникум и после отидох да уча висшето си в Европа. "Елитните" гимназистчета не могат дори да сричат езика, който са учили основно. Аз говоря свободно, пиша и превеждам техническа литература на чужди езици. Като гледам какви специалности са "най-желани", се хващам за главата. Държава от счетоводителки и финансисти не става. Да не говорим, че имаме най-много банки на глава от населението ( най-малко пари). Това са все поддържащ персонал за производството и услугите, които движат икономиката. Ама нали ще им уредят топла службичка на "чичовите", затова търсят такива специалности.

БРЕЙ КЪДЕ БИЛ ПРОФЕСОРА ПО НЕМСКА ФИЛОЛОГИЯ И НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ.ДА ГИ ЗАКРИВАТ ЕЗИКОВИТЕ И ДА ОСТАНАТ САМО МАШИНОТРАКТОРНИТЕ ТЕХНИКУМИ,ЩОТО ТАМ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ КАТО ТЕБ.ИМА ЕДНА ДУМА КОЯТО Е ТУРСКА НО СЕ ИЗПОЛВА И ТУК-"АПДАЛ"

Със сигурност "професора" е по-грамотен от теб и знае, че "аПдал" се пише с "Б", да те а в неграмотния нещастник ! И аз завърших езикова гимназия и потвърждавам всичко, казано от колегата. Пълна измислица. Особено пък немската с голямото самочувствие, че учат неизползваем език.

Бря , бря .....

...И да допълня, че дъщеря ми казваше, че няма търпение да завърши, за да спре да си губи времето там. Изобщо не ходеха на училище масово. Губеха си времето по кафетата през деня. Бях безкрайно щастлива в деня на бала й, че се разведох с българското образование.

Малката завърши пилотна паралелка на тази Гимназия 2001г., със задължителна немска матура и се дипломира медицина в Германия.

Да те светна че моята унука си завърши тук в София медицина и приятеля й заедно. Решиха да ходят в чужбина, бяха учели английски. Подготвиха се за 3 месаца усилено изучаване, говореха някакъв немски. И двамата ги взеха в Германия да работят в две близки една до друга болници. Там има такъв глад за лекари, от нашите доктори само който не е решил не е отишъл в Германия. Просто трябва да поназнайва някакъв немски и да има диплома.

Езиковите гимназии са люпилня за емигранти.Те и затова са толкова напред в класацията-всеки иска децата му да емигрират.А иначе аз лично знам че в тези гимназии голям процент от учениците влизат с пари,около 30 % са наистина умните деца,другите са все на бизнесмени и "големи хора".

Завърших немската и ви съветвам да не правите моята грешка. Нещата там са много зле. Всичко е оставено на произвола на съдбата. Добре че учениците са любознателни и учат самостоятелно, защото ако зависеше от тези "невероятни" учители...

Не съм учил в немската, но в другите даскала надали е по-добре. А с абсолвентите на немската каква пиячка става... там безспорно сте много силни, елитен отбор така да се каже :)

Не препоръчвам на нито един родител да разреши детето му да учи в тази гимназия. Взимат най-добрите деца и с пълно безхаберие в образованието, ги съсипват. Няма ред и дисциплина, учителите не влизат в час. Практиката е децата да учат на частни уроци, за да получат знания. Дъщеря ми завърши там преди 3г, влезе с максимален бал 35 в гимназията. В момента е в Германия, но не благодарение на знанията си от тази гимназия, а от частни уроци. Директорката е пълен ужас. Преподаватите не смятат, че е редно да вписват оценките на учениците в бележника. По математика изобщо няма свестен учител, история разбрах че се учи чак в 10кл, география им преподава даскал с жълта книжка, напълно луд, който ги кара да си купуват негови учебници и да ходят на специални екскурзии, организирани от него, за да им пише добра оценка. Мога да продължа още дълго да изреждам фрапантните случаи за това време, в което беше ученичка в това у-ще. Писах до МОН, но никой не ми отговори. Пълна трагедия, а това е най-елитното у-ще на София!

Г-жа Цанева не преподава ли математика ? Тя е отличен математик, с перфектен немски и изключителна ерудиция и култура.

Не знам защо, но смятам, че малко преигравате. Как при тези условия на обучение учениците получават получават немски дипломи или и те са купени?

Някой получават "дипломи", без да са стъпвали във въпросното учебно заведение. Между диплома и знания в България има връзката е НУЛЕВА.

Успехите на децата в тази гимназия се дължат на частни уроци. Родителите се хващаме за глава като разберем, че там няма образование, не можем да преместим децата си и търсим изход да ги образоваме. Хиляди левове за частни уроци, а учителите се гордеят, че техните ученици са най-добри. Единственото предимство на тази гимназия е че детето ви ще учи с много умни и амбициозни деца, но на образование от нея не може да разчитате.

Тези гимназии в гетото "София" ли са? Няма ли новини за другите гимназии в България?!?! Пожелавам Ви да станете 3 млн. души барем тогава да се сетите, че нито гимназиите са Ви гимназии, нито улиците са ви улици, нито претенциите са ви претенции!!!!

Разликата между софиянец и селяк не е в произхода, а в нрава. Например китния селски нрав не може да издържи и ден, в който да не хейти.

Аз пък изобщо не си го пожелавам!!! Живея тук откакто съм се родила и купищата навлеци съсипаха всичко! Вече нормална реч няма тук! Но така е- софиянци са в чужбина, а вакуума се запълва с простотия!

ти с корена - какво разбираш под нормален език - шопски ли, нещо от рода на"мачка руча поганци" - аиде нема нужда - че минем и без вази , софиенци- кореняци

Комплекси, комплекси...

А де приемат тия де са руски кавали

Много ми е смешна цялата тази истерия около гимназиите. Какво толкова е немската гимназия? Освен че е истинска езикова гимназия (...то сега всички гимназии в София са езикови ...) друго нищо особено. Наистина ако човек знае немски и английски няма начин да остане гладен. Немски защото Европа е равно на Германия а английски защото това е езика на всички хора по света. Има още пет езика които вършат работа...испански, португалски, китайски и японски ...ииии за всеки случай арабски за да не си загубиш главата някъде из ония райони дето ум не ми побира как от там е тръгнала човешката цивилизация. А българският език? Това пък изобщо ви не трябва....още столетие и няма да има ни българи ни български език.

Само не мога да разбера защо 73-то го наричат Втора немска. Немската гимназия официално е само една. 73-то първо е СОУ и второ, там има и паралелки с други езици. Нито е гимназия, нито е само с немски като първи език.

Защото и там преподават немци.

Сравнението между общообразователни, професионални, езикови и математически средни училища в София е некоректно най-малкото защото балът се изчислява по различна формула с оценките по БЕЛ и Математика. Инспекторатът за пореден път въвежда хората в заблуждение. Кое е повече - 2 кг + 1 метър или 2 метра + 1 кг?

Стига с тия балове бе,ала-бала.Имам две комшийчета дето родителите им извадиха по 6бона и влезоха от раз във Втора английска,така че корупцията в образуванието е на ниво!

Мога да потвърдя, аз преди повече от 10 години влязох с връзки там. далаверата беше да ходя на уж частни уроци при тогавашната директорка и да плащам на година, към 1000лв беше. аз като каплазанин просто отказвах да ходя, но нямаше как да ме изключат вече :) така че рално влязох без пари и завърших успешно без помощ. очовечих се там много, добре че успях да вляза така..

за очовечавеното не знам...., но завършването Ви без помощ е невероятно чудо !

Като ти чета неграмотното изказване, види се, и ти май си си взел дипломата за средно образование с бутане на кеш.

Хейтваш ли го, че е влязал така и сега сигурно ти е шеф?

Гледайки правописа,явно сте наясно с проблемите на образованието.

точно това щях да пиша и аз, освен това нивото на езиковите гимназии се равнява на нивото в професионалните училища преди т.нар. преход - срамно е,че голяма част от учениците в елитните училища правят масово правописни грешки, така че на какво се базират тези балове - на частните уроци преди изпитите, които са като балсам за родните учители или на рушветите в испектората и защо така се получава, че винаги се знае какво ще се падне на изпита

Харесва ми като казваш, че уроците са балсам са даскалята. Но не за всички.. някои съсловия са плебеи - например учителите по химия. Патрициите са най вече по математика и литература.

91 НЕГ е едно от малкото суперкачествени неща в бедната ни държавица! То е класа, знаят го в най-елитните университети в Европа!

Бре, колко много кандидат фашисти? Само се чудя, на колко ли от тях татковците и мамите са "отговорни другари"? Като сме такава русофилска нация, що в Руската балът не е от най-добрите? :D

си много зъл и не разбираш някои неща от живота.

защото руският език по понятни причини отдавна е в трета глуха - в руската гимназия отиват деца на бедни родители, които не могат да си позвлят да плащат частни уроци цяла година или отявлени калпазани колкота да каят, че и те са учили в езикова гимназия макаr и руска

Силно надценени, има и други много добри училища, но болните родителски мозъци фаворизират тези, в които между другото и наркоманията е най-чиста..

Да се пишат общи и нищо не казващи неща е лесно. С какво са надценени. Фактите за реализацията на випускниците са потвърждение за качеството на преподаване в тези училища. А това за наркоманията сведение от първа ръка ли е? С една дума: гроздета е кисело (ако сте чели басни).

Аз за разлика от Вас съм завършил тази гимназия, очевидно много по одавна, защото в момента моят внук учи там. За това нека имам правото на доста широк поглед през годините, доста по широк от Вашия предполагам. Да ниво имаше, в този момент в царството на слепите и едноокия е цар, ако сте чели поговрки предполагам ще разберете....

Говоря с факти. Моят син точно преди две години беше приет в най, ама най-"елитното" школо. По класацията сещате се кое е то. Е, нямаше такава радост. Когато се роди не съм плакала,но в деня когато видях резултатите ревах до вечерта. Сълзи на безкрайна радост. Сега съм готова отново да ревна, но вече не от радост. Първо за езика. Не всички учители са на ниво. Много зависи каква клечка ще изтеглиш в т.нар. подготве. Второ в 9 клас започнаха и купоните. Ама купони разбирай поляти със солидно количество алкохол. И ако си мислите, че става въпрос само за моята "стока" /която в момента е в пика на пубертета/ жестоко се лъжете. Поне един път седмично ходим вечер да го прибираме от купон където се събира почти целия випуск на най-"елитното" училище. Изправят ми се косите когато виждам какви екземпляри излизат от заведението. И момчета и момичета. Но всички те са със самочувствие - ние учим в най-престижното училище, потенциални студенти сме в чужбина, мама и тати са подплатени финансово и ни осигуряват добър стандарт. Хей, здравей живот. С днешна дата се замислям дали не беше по-удачно да учи в кварталното школо. Хем щеше да завърши с по-висока диплома, хем нямаше да бъде между снобари. Ама заради двугодишния труд по школи и учители, заради пустите му езици, които са нужни навсякъде ще продължаваме да вървим напред. И както беше казала тяхна класна миналата година, когато за n-ти път са се държали безобразно в час " И това ако са отличниците и елита, тежко и горко на тази страната"

Правиш много силни изказвания , повечето от които са чисто спекулативни. "Силно надценени", "болни родителски мозъци", "наркоманията е най-чиста". Как искаш да ти вярват хората с такива изцепки? Статията просто дава фактите за баловете.

Като завършила немската гимназия и то не чак толкова отдавна, напълно разбирам какво искате да кажете. За наркоманията не съм много съгласна, понеже не мисля, че в немската има повече наркомани от кварталното в Дружба примерно. Но е факт, че това, което прави тези училища елитни, е точно този бал - там просто влизат най-добрите. Средата, в която попадат децата, прави училището добро, иначе нивото на преподаване (дори по немски за съжаление) е катастрофално.

91 НЕГ в София е рожба на любимата ми учителка по български език и литература Гергина Тончева.

Преди г-жа Тончева директор на гимназията беше г-жа Хинкова, която също има значителен принос за това, което е училището.

Чакай малко бре... немска езикова гимназия рожба на учителка по Български език и литература?

Ти наистина си зъл дух

Абе 34 и нещо си от 36?! Що за дебилно балообразуване класира стотици и хиляди кандидати в най-горните 10% от скалата на оценяване? С тия 5-ици и 6-ици само заблуждават децата, че са много умни, а после пък тези "умни" деца стават касиери с по две висши образования... пародията е пълна. Иначе, че немската е най-престижна, няма спор, но сам има доста деца на мутри, влизащи без изпити. В Германия всичките студенти от немската разполагат с доста повече пари, отколкото обикновените германски студенти.

Сори, ама имам пари и мутра са две различни неща. Аз имам пари, от висока заплата, и ще дам на детето ми когато замине да учи. Едно време всички бяхме цървули, заминавахме с по 300 евро в джоба, бачкахме като откачени, за да избутаме месеца. Предпочитам децата ми да има по весел студетски живот, и така ще е.

Супер, че имаш по-голяма заплата от германец евала! А възпитанието си е работа на родителите.

големи лакардии - които има пари, не парадира с тях и то в дира, ти ако имаш пари, както се представяш, няма да пишеш в дира, освен ако не си малко бодливо гвоздеиче

Объркана е цялата ни образователна система. Никакви свестни професионални училища няма. Всеки се бута в езикова гимназия. Но е вярно, че 90% от топ 5 излитат еднопосочно след завършване. И аз съм от тях.

Между другото в Цюрих е голяма селения. Чекни големите немски градове при възможност. И не се подлъгвай, че "стандарта в ЦХ е по-висок", защото не е така. В Германия взимаш по-малко нето, но пък имаш социална и здравна осигуровка, каквато в Швейцария няма. Успех!

Абе да ти кажа честно добре ми е тук. Въпреки застраховките и цените в магазина. Колегите ми в Германия за същата позиция взимат 50% по малко. Нека ми е селско, качвам се на самолета и след 1/2 ч ми става градско.

bravo, v koi bransh si - mieneto predpolagam - ako ne miesh chinii v nqkoq turska djunerdjiinica, to drugata veroqtnost e damiesh g......e v nqkoi starcheski dom - ima i edna oshte po - shiroka specialnost - magistralnata......

НПМГ си е класика в жанра. Има правила, има среда. Математика, математика и пак математика. Език се учи, но математика не. ........

Потвърждение че децата още от 7 клас мислят, че като завършат ще напуснат България.Много жалко.

Хич не е жалко, всички млади хора тряба да се стремят да излизат в чужбина, да учат, да видят, да събират опит...Не казвам, че трябва да остават там, но е много полезно да се поживее в чужбина!

Над 90% от випускниците на 91 НЕГ "К.Гълъбов" се дипломират в Германски Университети и достойно се вливат във върховете на германската средна класа.

Иречек маймуно мръсна,ти колко си долен?

Бай Пешо сега какво ти е виновен Иречека да го обиждаш? П.П. Има Иречека трески за дялане, но не и тоя път. Редовно му слагам минусчета когато започне да възхвалява USA и да плюе по РФ.

Ученик с най-голям брой желания - 138, е класиран по 66-то. :D :D :D Образ!

Ей не се научихте, че немската гимназия е само една 91 НЕГ, такова чудо като втора немска няма.

Между другото има и 2ра и 3та. Най-накрая се гледа кой колко знае :). Хубавите училища натискат учениците да учат и се преподава по-сериозно, по тази причина е по-добре да си там, но това не е гаранция за нищо :). На мой познат дететоо му е в 3та немска - 35-то. Като завърши ще знае 3 езика - немски, английски и руски. Той смята, че това е оптимума за него

Наистина е важно кой какво знае! Например завършването на немската не гарантира, че завършилият е добър програмист. За немската се иска и литература. В СМГ например програмистите са много по-добри, защото се занимават с математика и програмиране, докато в немската учат за Фауст. А за твоя познат, желая всичко най-успешно за детето, но да си учил три езика и да знаеш три езика са съвсем различни неща.

да не забравяме за синковците/дъщите на "висококвалифицирания" "персонал", господа дирници.

Такива, каквито са хората са неврастеници и неврозата съдържа в себе си разцепление - дълбоко разцепление. Ти не си ЕДИН човек, в теб са двама и ДОРИ много. Това трябва да се РАЗБЕРЕ дълбоко, само тогава можеш ти да да бъдеш само себе си. Чуствата и мисленето ти са превърнати в ДВЕ отделни неща, това е ОСНОВАТА на неврозата. Мислещата ти част и чустваща ти част са наложени външно в теб да бъдат ВИНАГИ ДВЕ отделни неща за теб, и ти ВИНАГИ се отъждествяващ САМО с мислещата, а не с чустваща страна. А чуствата са по-истински от мисленето, чуствата са по-естествени от мисленето. А твоите чуства са те превърнали в нещо, което е винаги подтиснато същество. Дори когато ти твърдиш, че чустваш нещо, само си мислиш, че чустваш. Чустото ти е умъртвено и това е така само поради една причина - на теб ти е наложено ВИНАГИ само да мислиш. Защо това е така за теб. защото ти само ТРЯБВА да мислиш. Това означава само едно, пълен външен психо-соматичен контрол над теб. Мисленето ти е само един изкуствен социален продукт вложен в теб от шепа хора. По този начин се постига винаги външно безусловно управление върху теб, и ти се превръщаш в БИОРОБОТ от самото ти раждане, БИОРОБОТ на шепа хора. Когато мислиш, ти вече не служиш на себе си, а служиш само на господарят си (шепа хора). Когато чустваш ти си, но тогава уж твоето мислене винаги ще ти каже, чуствата това не съм аз, а само мисленето това си съм аз. Ето по този начин шепа хора те поробиха теб уж разумният и само мислещ човек. Ето защо досега човек е само един БИОРОБОТ-роб на шепа хора. От хиляди години това е за теб, БИОРОБОТЪТ. Робе, поздрави системата.