Обмислят детски градини на партерни етажи заради големия брой неприети деца в София

Строителството на 25 нови сгради ще започне до края на годината, а в момента се изграждат 16, обяви Йорданка Фандъкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шок! Новина! Пропуснали сте да споменете 4 часовия протест на родителите пред Столична община. Браво, Дир, браво!

Проблема никога няма да се реши докато има емиграция към София заради високия жизнен стандарт. Има хиляди празни градини и училища в провинцията. Решението е държавата да създаде условия за икономическо развитие в малките населени места за да не бягат хората.

Ако не бяха проспали последните 15-20 години, можеше да е в пъти по-малък. Вместо 10000, да чакат 2000-3000 хиляди деца. Сега, късно е либе за китка. Подарихме или продадохме на безценица общински имоти, сега ще изкупуваме на пазарни цени.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Необходимо е държавно подпомагане на чатни детски градини по изработени критерии

Ами да, дебили шибани, за столицата са нужни 45 детски градини с по 8 групи, за да бъдат приети тия 10к деца. Интересно как никой не се е сетил тия 11 години...

Нараво в мазетата! Защо на партерните етажи? На всеки селянин по едно мазе, а на циганетата - по 3!

Фандъкова да си обмисли оставката. Днес, 16-20 Протест на Московска 33.

Родителите да работят, а не записваме детето, водим го когато пожелаем,щото трябва да се разходим или се събираме с други такива майки в близкото кафе.От данъците на всичките строят детски градини и не трябва да се злоупотребява

А на мен друго ми е интересно , от къде ще намерят квалифициран персонал да работи в тези градини при заплатите които се плащат в държавните такива ?

И сто години да е кметица пак ще лъже и ще има едни и същи предизборни бъртвежи: Спиране на презастрояването чрез промяна на законите-- 12 години БЛА БЛА предизборно Детски градини- 12 години БЛА БЛА предизборно Чист въздух -- 12 години БЛА БЛА предизборно Задръстванията -- 12 години БЛА БЛА предизборно (влизане и излизане пикови часове Младост - АД!!!) Ремонт на инфраструктурата -- 12 години БЛА БЛА предизборно Сто години да минат пак ще си остане със същите предизборни обещания

Реално бла, бла , бла струи единствено от поста ти ! Явно не си виждал каква беше София преди Данчето и каква е сега ?

КОЧИНА... И СТАНА ПО-ГОЛЯМА КОЧИНА

Я да ни разкажеш. По-чиста ли стана? По-подредена ли стана? Спряха ли строителната мафия да застроява градинки? Нещо за трафика да направиха? Паркинги ли построиха из комплексите? Улиците ли мият редовно през лятото или снегът чистят през зимата в кварталите? Тротоари ли оправих или улиците ремонтирана, пак за кварталите питам. Обаче правиха ремонт на ремонтираният две години Граф Игнатиев! Направиха ремонт за 11 млн лв. на Западния парк така, че ако е навалял дъжд не можеш да влезеш, защото пред входа има огромна локва, а по алеите текат ручеи! За 11 млн! Направиха едно метро, и последния лъч, който пуснаха пропадна няколко месеца след грандиозното откриване.

Урбанизацията е светофен феномен, и до 30-40 години над 80% от световното население ще живее в големите градове. И аз съм роден в София, и за моето дете няма място, но нека спрем да обвиняваме хората дошли тук да живеят и да плащат данъци и да спрем да вярваме на празните обещания на Фандъкова и Герб!

Между другото много голям процент от хората, дошли в София, са дошли там по принуда, поради съсипването на родните им населени места и превръщането им в пустиня. А това, повярвайте ми, си е един вид равносилно на мъченичеството на един бежанец.

И Фандъкова не го знаеше това преди 10 години ли? Хайде моля. Питайте я някой път колко терена,определени в УП на град София, са отчуждени за строене на училища и детски градини.

и той изнагля. Ми пратете си дечицата на бабите и дядовците на село, и без това са самотни хората. Там въздухът е чист, ще тичат на воля, ще ги обгрижват по-добре, отколкото тук. Не може детски градини в центъра да отказват на деца от добрите квартали, чиито прадядовци са си местни хора, а да приемат от кол и въже, защото новодошлите са пробивни, нахални и бутат подкупи под всякаква форма. И не ми излизайте с оправданието, че в провинцията нямало работа - работа има, но ви се струва по-престижно да идвате "на София" и да се бутате по панелките, само и само да сте столичани. Софиянец не се става със смяна на местожителството. За целта трябва да промените манталитета си, вместо да налагате рустикалния си нрав (най-меко казано). И децата ви няма да бъдат столичани, ако не престанете да ги възпитавате като чалгари - в музикален и в по-общ план. Съжалявам за острите думи, но това е мнението на всички истински софиянци. Негодуваме, защото преобразихте града ни в много негативен аспект.

някогашнте селяни дето са населявали сегашните "престижни" квартали Драгалевци, Симеоново, Овча Купел (а да не изброяваме всички, че и самата София е някогашно мижаво село) са граждани! Имаше едно време един "много лош социализъм" през който нямаше недостиг на места в детски ясли, градини и училища, но всички вие, скачащите като обезумели маймуни по улиците, "поборници за демокрация и реформи" бяхте тези които позволихте това национално богатство за отглеждането и обучението на децата да се "приватизира" и "реституира", сиреч да се заграби без пари от разни хитреци и мошеници от тогавашната власт и приближените им и сега децата на тогавашните "скачащи по улиците маймуни" няма никакъв ресур от така необходимите им ясли, градини и училища за децата си! Носиш градски кондури, но още вониш на скъсани цървули, софиянецо и това че още не носиш потури не те прави по-високопоставен от другите хора!

Май си искате соца и жителството, което си беше негов продукт. Е нема как да стане другари.

А ти си идийот! Прочети малко и се образовай. Поогледай се и виж ЗАЩО тези хора са си напуснали родните места? Повечето от тези хора веднага биха се върнали по родните си места, ако имаха там добро препитание. А процеса на урбанизация, на концентрация на населението в големите градове не е от вчера и не е само в България, а е в цял свят, за съжаление. Корените на този процес са в собствеността върху земеделските зами, ама това последното ти май няма да го проумееш защо е така. А ти като се раждаше сам ли си избра да си софиянец бе, серсем? Просто си имал някакъв късмет, ама ти И това не го проумяваш, защото си ГОРД софиянец.

оставка, Данче!

Ееее, който иска "висок" стандарт, ще трябва да се бори с останалите маймунки дето също искат "висок" стандарт, няма как.

През далечната 2008 ромската перла Фандък Данче (тогава зам. кмет в София) казва по Нова ТВ: Решение на кризата с детските градини до 3 г. (2008 г. Нова ТВ) В нормалните държави, ако не си изпълниш обещанието Излиташ от властта. Ако пък е очевидно, че крадеш те погва държавата и не само падаш от власт, а отиваш в затвора.

А западният модел знаете ли какъв е, понеже много величаете западняците. Градини почти няма или има ограничен брой, но са много скъпи и не предлагат почти нищо. Майките си отглеждат децата, но не работят. Моделът с жените комбайни си е от соца останал.

Това са глупости ! И двете ни деца са отгледани в Западна Европа и всичко е ПЕРФЕКТНО направено.

Ако под ''перфектно'' разбирате че с доходите които имат могат да си плащат на детегледачки за няколко часа защото и работното им време е на 80% почасово сте прав, ама тук това е възможно за малцина а и те не са в бройката на останали без места...

Години в Англия през 90-те, в които или мъжът ми работеше, или аз, защото едномесечната такса е равна на едномесечна заплата (при това за квалифицирана работа)

Не знам какво визирате под "запада". Това са много държави с различна социална политика. Ако говорите за САЩ - там няма. Ако говорите за Испания, държавните детските градини са просто прекрасни. Както и в повечето западно европейски държави. И да!, трябва да оцняваме това, че държавната политика е "по покументи" да осигурява място в държавна градина. Това за което са недоволни хората е безумното крадене от държавни средтва, определени за построяването на тези градини. Дългите годините, в които се раздаваха парцелите, върху които имаше градини, за да станат дискотеки и др. подобни. И лъжите в продължение на почти 15 години, че това ще бъде оправено, но просто продължават да крадат парите.

Добре казано!

Майчинството в страната трае само четири месеца, след това голяма част от жените се връщат на работа. Именно заради това 40% от децата в Испания до 3 години ходят на детска градина, докато средният показател за Европа е 33%. Обхватът само за тригодишните е над 95%, а за четиригодишните цели 97%. Посещението на градина до 3 години не е задължително в страната, въпреки това повечето семейства избират децата им да посещават градината. Особено, когато майката се върне на работа, тя няма избор да остави някой да гледа детето, тъй като в Испания пенсионерите не са толкова свободни, за разлика от тези в други държави.

В Швейцария е същото. Детските градини са изключително скъпи. Майките си гледат децата. И децата са щастиливи. Не като кретенчетата в България, които се търкалят по пода в моловете и крещят все едно ги колиш. В тези детски градини отглеждате нещастници.

Напълни се София със селяци - това е проблема. Куцо, кьораво и сакато дойде в София. Това не бяха престъпници, това не бяха селяци, това не бяха разни, които щеше да е много по-добре да си стоят по родните места в села и паланки в провинцията. София не е България - да, точно така! Така, че стойте си там откъдето сте си. Точно тези , които най-много реват, че нямало места в детските градини в София - точно те правят това задръстване. Да си ходят у дома - там откъдето са дошли! Крайно време е да се възобнови жителството и да не може всеки, когато му скимне да идва в София. Да го няма арогантното поведение, ръгането, бутането, селяшката чалгарска простотия навсякъде. И огромното самочувствие без покритие, което цари. Тогава и София ще си отдъхне. Тогава и места в детските градини ще има. Не е виновна Столична община - виновни са тези наглеци, които най-арогантно, със зъби и нокти искат да останат в София и считат, че всички ние сме им длъжни. Ами да си ходят по родните места - там има достатъчно места в детските градини. Хайде... София се пренасели вече! Друм!

А соца не искаш ли, "Иванчо"? Няма как да стане това, което го мислиш, има си право на свободно придвижване.

"Мария Минчева прогнозира, че ако няма забавяне в строителните дейности на новите детски градини в столицата,..." Първо прогнозира, а не гарантира, и второ поставя условие "ако" прогнозата евентуално да се случи. Ами ди ви е.б.а. и тъпите потки в тая община начело с тъпанрката на тъпанарите Фандъчката некъдърна. И аз прогнозирам, че ако Софиянци са малко умни, вие повече никога няма да попаднете в Столична Община дори като чистачка на кенефите за посетители.

я направо опънете една голяма шатра на националния стадион и прибирайте там децата.Стадиона и без това не се ползва за нещо смислено

Лека полека се връщаме на решения измислени още при социализма.

София 1989 беше на половина. Тогава бай Тошо беше измислил жителство и хора от прованса просто не ги допускаха. Нямаш ли жителство идваш само на гости и после обратно на влака. С тоя наплив на хора няма как да се справим. София е тотално пренаселена, трафик , инфраструктура и комуникации от много време са пренатоварени 2 пъти над капацитета. От там идват и проблемите. Тия майки дето протестират и те са болшинството новодошли. Не е нормално 7 милиона държава да има 2 милиона град.

Не е нормално да унищожиш буквално всички населени места в провинцията и да я превърнеш в лунен пейзаж. Сърдете се на тези, които 30 години провеждат тази порочна политика. Докато София излапва 90+% от "спасителните" еврофондове" и в провинцията няма работни места или има ограничен брой такива за 5-6-700 лева, така ще бъде. София ще продължи да се превръща в мръсен, шумен и пренаселен зверилник.

При Тошо беше същото в прованса. Живота беше кофти заплатите по-ниски липса за шансове за развитие. Тогава също всички искаха да са в София но имаше жителство и не ги пускаха.

Ами соц. модела на благоденстваща столица и западнала провинция. В много други европейски държави не е така? А за жителството няма защо да плачеш, защото няма да се върне. Жителството ако се върне отново това значи и границите да бъдат затворени и да се върнем отново в соца. То това ни и готвят де, компанията на хер Шваб от Давос - Голям резет и Нов световен ред.

жителство-мителство, през соца софия се удвои за 40 години (от 400к стана1М ), докато през либерастията нарастна с 50% , което е по-малко и то без да има жителство. през соца имаше съвсем целенасочена политика за "огражданяване" и никакво жителство не можеше да се опре на последиците. който иска, намираше начин да стане жител - връзки, брак, работа.

Боже! Каква иновация! В нашия блок, в двата входа, имаше дълги години две групи на ДГ. Щом дойде "демокрацията" (кой натрапи тази дума върху олигофренофашисткия режим, в който живеем?!), веднага бяха закрити. Да не говорим колко самостоятелни сгради бяха закрити!!! В София това. В онази София, която изискваше гражданство. После "демократите" пуснаха цяла България да живее в София (унищожавайки поминъка в по-малките населени места), но закриха ДГ като комунистическа отживелица.

детска градина във вход не е имало никога. Бяха винаги големи сгради със собствен двор. Дори по селата беше така. Не си съчинявай тъпизми.

В моя блок на пръвия етаж, в съседния блок на първия етаж също, бяха детски градини - филиали. За кв. Гоце Делчев говоря. Към днешна дата са частни апартаменти. А в кв. Стрелбище днес има филиал на градина на първи етаж в жилищен блок.

Е сега, ако ми искаш координати, може и по-деликатно, не е нужно да ти пиша номер на блока и адрес. Как според теб мога да си съчиня такова нещо????

Детски градини в блокове има открай време. И в Русе още навремето имаше, когато бях дете. Не е нещо ново.

Моля, моля, аз съм посещавала точно такава градина (филиал) - във вход на панелен блок. Ама тогава убежаваха майка ми да ме прати на градина, сега моите деца ги разиграват на лотария. Срам ме е и ме е гнус, че децата са приравнени на лотарийни топки.

Съсипаха поминъка по другите градове и хората надойдоха в София, сега места в градините нямало. Градините в провинцията са празни.

Преди 4 или 5 г , трябваше да има места за всички 2 години след изказването ... сега (няколко години по-късно) уж ще има след 3 ... след 3, ще кажат че трябват още 4години ...

Да дойдат в моя блок , ще слушат хубава музика 24/7 и няма да станат чалгари! А и аз ще слушам хубава музика вместо крясъци от деца , дето даже не съм ги направил аз!

Добрутро Пено!

И на последните етажи да направят детски градини все тая. При тоя непрекъснат наплив пристигащи в София, няма начин да се насмогне на детски градини .

Едни и същи ги бълва и обещава фандъка само и само властта да не изпусне завалийката... Ами върнете се няколко години назад във вашите писания да видите как и се повтаря обещанията защото отдавна гербавите а на принципа ''никой не може да изпълни това което аз ще обещая''..

Набутахте цяла България в тая дупка София, научихте селяните да работят "у офисо", а чалгарките да ходят на "спа". Сега ви гледам сеира.

Проблема са местните феодали, които никой в рповинцията дори не се опита да бутне. Защото е по-лесно да изоставиш родния град и да дойдеш да работиш в София. Не мисли че фирмите не искат да плаюат по 1500 вместо по 3000 лева. Просто хора като Гриша Ганчев и подобните му, не дават нищо да се случва в провинцията без тяхното участие. Затпва и всичките нормални фирми са масово в София.