Социалният министър ”за” парите за втора пенсия да са в НОИ

Новият министър на труда и социалната политика Зорница Русинова обяви, че подкрепя приетата промяна парите за втората пенсия да отиват в НОИ.

Обратно в новината

Коментари - Социалният министър ”за” парите за втора пенсия да са в НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стрино Зоре, никой не ти дава правото на се раполагаш с чуждите пари.... Твоите можеш да си ги звреш където искаш....

Безумна наглост, която още Дянков се опита да прокара, но не мина. Сега също трябва съпротива. Аз например НЕ ЖЕЛАЯ парите ми за втора пенсия да отидат в общия кюп на НОИ. Постановката е много плитко скроена и смятам, че ако не падне в Конституционния съд, трябва да се разтури с уличен натиск.

ТОВА Е ИСТИНАТА ПОПЕ ДА Е ДОБРОВОЛНО А НЕ ДОБРОЗОРНО,ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ

КОЛКОТО ДО МИНИСТЕРКАТА ХЕМ Е УМНА ХЕМ Е ХУБАВА ,ЯСНО ЛИ Е ГАДНЯРИ

Абе Ели като искаш си прехвърли втората пенсия в НОИ, имаш това право. А ние не искаме!! Не сме идиоти. Аз съм си избрал фонд и парите ми остават там!!

ти да не си щерка на тъпата калинка-министърка, та тъй ревностно браниш крадливите и ръчички?

ДО ГОСПОДИН ИСТИНАТА,В ЦЯЛ СВЯТ ТЕЗИ ЧАСТНИ ФОНДОВЕ СА ДОБРОВОЛНИ А НЕ ДОБРОЗОРНИ,КАТО ИСКАШ ДАВАЙ СИ ПАРИТЕ НА ТРАКТОРА НО ДОБРОВОЛНО ,СТИГА С ТЕЗИ КОМУНО НОМЕРА,НИКАДЕ НЯМА НАСИЛА ДА ТИ ВЗЕМАТ 5% -НИКАДЕ

Кой е тоя Трактора и защо не си прехвърлиш парите в друг фонд?? Имаш право?? Прехвърли си ги в НОИ, кой те спира. Само не говори глупости.

Тая много смотана, бе! Къде я намериха?

МИЛИ БЪЛБУЗАН,ТЕЗИ 5% ТРЯБВАШЕ ДА НЕ ВЛИЗАТ ПРИНУДИТЕЛНО В ФОНДОВЕТЕ ,А ДА СА ВНОСКА ЗА ДЪРЖАВНА ПЕНСИЯ,ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ---ЕЛЕМЕНТАРНО БЕ ГОСПОДИНЕ,КАКВО ДА ТИ ВРЪЩАТ

Хайде да не е така, БЕ госпожо/ госпожице. Особено не е така "по целия свят". Работите ли изобщо ? Наясно ли сте какво и колко ви се удържа ? Наясно ли сте на база осигуровките Ви, каква пенсия ще получавате ? Стига вече с тия ком. методики. Стига със солидарната простотия. Това в БГ не работи. За справка: настоящата пенсионна система; НЗОК

тя е калинка бре не те разбира:))) Освен това бъгясалъто и мозъче е промито:)))

Не е така в цял свят. В много страни, които са най-усшпешни и постигат най-висок стандарт, пенсионите осигуровки са преди всичко частни, борави се с тях като с влогове, включително официлно можеш да си получиш част от парите, които си влагал в точно такава осигуровка, ако си купуваш жилище, ако напускаш държавата и т.н. От тези пари ти се плащат дивиденти, които са понякога така големи, че надминават всякакви банкови дивиденти и лихви са смехория пред тях. Швейцария е така. Следва да си зададем въпорс дали е така, защото е напреднала държава, или е напреднала държава, понеже е точно така уредено всичко. На умните оставям да си отговорят сами. А на комунистите тъпаци отговарям: като си тъп, няма как да живееш добре, освен да изхраниш някой друг тъпак и да направиш богат лидера си, който събира и дюндюлка тъпаците.

не искам парите ми за втората пенсия да са при бюрократите в НОИ! Да ми върнат до сега събраните пари и ще си открия влог на тия нехранимайковци нищо няма дам. Долу герберстките тикви! Оставка!

Да ги закрият. Нямам нищо против. Но да ми върнат парите, които са ми удържали. Имам 10 години трудов стаж и имам второ пенсионно осигуряване. Събралата се сума изобщо не е малка. Никога и никъде не съм се съгласявал тези 5% да отиват за държавата. На фона на това, че съм се осигурявал на реалната си заплата, сега ще се почувствам меко казано ощетен.стига ми това, че плащам здравна осигуровка, която е процент от заплатат ми, а насреща си получавам едно нищо. В същото време се лекуват една камара "социално слаби" - няма да казвом какви, защото ще ми цензурират коментара, които не внасят 1 стотинка в държавния бюджет. Хайде стига толкова. Всяко нещо си има граница.

МИХАЛ ТИ СИ МНОГО ТОЧЕН ,ТОВА ВСИЧКО Е ВЯРНО,ПЛЮС ТАЗИ СМЕХОРЕЯ ,ЧЕ МОГАТ ДА МИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ БЕЗ ДА МЕ ПИТАТ ДАЛИ ИСКАМ НЯКОЙ ФОНД Т. Е СИЛОВО ,НО НЕ МОЖЕЛО ,БИЛО ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА МИ ВЗЕМАТ БЕЗ ДА МЕ ПИТАТ ,АМИ ТОВА Е ОСНОВНОТО,ОСНОВНОТО БЕ ИДИОТИ ЗАЩИТАВАЩИ ТЕЗИ БАНДИТСКИ ФОНДОВЕ

Защо забравихте 33000 пенсионери, които държавата ограбва ежемесечно повече от 20 години?? Докога ще има таван на пенсиите?? Нали бюджетът е преизпълнен с 2,5 млрд.лв???Какво чакате още??Може би да се преселят в "по-справедливия свят"??

Всички страни от бившият Соц. Лагер закриха частните пенсионни фондове, които бяха създадени заради поставено условие от МВФ да има такива! МВФ видя, че тези фондове не вършат никаква работа, а администрацията им само живее охолно за сметка на осигуряващите се! Рязкото спадане на лихвите за банкови депозити и ДЦК, направи тези фондове губещи! Застаряването на населението в развитите и цивилизовани страни, налага пенсионната система да бъде подпомагана от Бюджетите на държавите! У нас не се изпълнява препоръката на МВФ за прехвърляне на парите от частните пенсионни дружества в НОИ, най-вероятно защото парите в тези фондове са опраскани по начина на опраскване в КТБ! Това не се оповестява, май, защото е чудовищно за народа, да му се сервира, че липсват нови 4-5 милиарда лева след тези за КТБ, които трябва да отгладуваме веднага!

Да ги закрият. Нямам нищо против. Но да ми върнат парите, които са ми удържали. Имам 10 години трудов стаж и имам второ пенсионно осигуряване. Събралата се сума изобщо не е малка. Никога и никъде не съм се съгласявал тези 5% да отиват за държавата. На фона на това, че съм се осигурявал на реалната си заплата, сега ще се почувствам меко казано ощетен.стига ми това, че плащам здравна осигуровка, която е процент от заплатат ми, а насреща си получавам едно нищо. В същото време се лекуват една камара "социално слаби" - няма да казвом какви, защото ще ми цензурират коментара, които не внасят 1 стотинка в държавния бюджет. Хайде стига толкова. Всяко нещо си има граница.

С какво мислиш, брато? Май, с оная си работа. Отивайки в НОЙ, твойте парички се прибавят към пенсионната ти осигуровка, която си правил и ти повишават базата за пенсиониране! Това е многократно по-добре от колкото ако Частния пенсионен фонд ти изплаща някаква мижава втора пенсия, ако въобще се стигне до изплащане, защото в тези фондове няма да има пари! Те се харчат за издръжка на управата им и се източват със законни, но, губещи сделки!

ВЛАДИ ГОРАНОВ ДАВАЙ СМЕЛО НАРОДА Е С ТЕБ,ЗНАЧИ МОГАТ ДА МИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ДА ГИ ДАВАТ НА ТЕЗИ БАНДИТСКИ ФОНДОВЕ И ТО БЕЗ МОЕТО СЪГЛАСИЕ А СЕГА НЕ МОЖЕ БЕЗ ДА МЕ ПИТАТ ДА ПРЕСТАНАТ ДА МИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ДА ГИ ХАРИЗВАТ В ФОНДА НА АЛАКСЕЙ ТАКТОРА-ЧУДЕСА,ВЛАДИ СМЕЛО,ДАВАЙ СМЕЛО

Да, на неграмотните парите им са при Трактора. Но, защо заради тяхното невежество, да ограбваме финансово грамотните българи, които знаят как да управляват парите си? Никой не задължава да си вкарвате парите във фондовете на мутрите, ама тичахте, като ви даваха измислена доходност.

коя е следващата стъпка ? да поискате пенсионните вноски на хората, работили в чужбина, щото при вас в НОИ е по сигурно ? е що не ги поискате, да видите какъв ш у т ще ви бият.

Спестяванията на хората от банките да се прехвърлят в държавната хазна. На някого му се виси на въжето, май.

Осигуровките за пенсия са 17,8%.5% от тях отиват в лична сметка в УПФ,който не може да фалира.НОИ е във фалит,тъй като държавата внася над 50% от необходимите пари за пенсия.При годишно напускане на страната на над 40 000 българи на възраст между 20 и 40 год.,сметнете след колко години пенсията от НОИ,ще бъде намалена .

Трябва да се изстърже от управлението на на България тази полицейско-комунистическа организация ГЕРБ. Това са некомпетентни, ниско образовани и алчни бивши комунисти, участващи в унищожаването на интелекта на нацията!

Започна се...

Бойко, Знам, че се пробвате за да разберете дали сте в грешка или ще мине. Бойко, Няма да мине! В грешка сте! Ще го възприемем за кражба. И то си е. Прибирай ги тия идеи и спрете да ни нервите.

Имах си аз , та нали за това те турнаа герберастче .Тук действа познатото счетоводно правило- ми дал , му взел . , като при едни познати Чикагски фамилии.

Аз пък не съм съгласен. Изчислявах ги. Сумата не е малка. И ще расте. Ако ще е така - или ще са си мои, или не искам да ги плащам.

Не се накрадаха!!!!!

засипете с имейли идиотите от министерството на финансите!!

Да очакваме ли и личните банкови спестявания да бъдът пратени в НОИ ?

По пътя на логиката - да. С цел да се осигури банков резерв за изплащане на гарантираните влогове в случай, че още някоя банка реши да фалира :)

и тези пари по заповед на борисов ще се отклонят в незнаина посока докато изчезнат в джоба на борисовите племена време им е много сгрешихме като ги чакаме още

стига крали бе бещастници. на държавата и даваме доста пари, поне оставете на простите хорица, къде да си пуснат последните стотинки, че да получат поне нещо малко ако имат късмета да доживеят до пенсия.

поредната свирка...джийка която изпълнява чужди поръчки. тия мръсницисе ненакрадоха

За каква национализация говорите? Касае се за свободен избор къде да ни отидат парите е не насилствено да отиват в частен пенсионен фонд откъдето ще ги видим на куково лято! Защо частните фондове не започнаха изплащането на пенсии още преди няколко години както беше предвидено по закон? Защото нямаха пари и защото ги бяха "вложили" в много печеливши направления на подставени лица които добре се обогатиха за наша сметка. Пенсионните ни фондове са кухи като градински лейки въпреки т.н. "контрол" само размахват разни документи зад които не стоят никакви пари.

Държавата открадна спестяванията на хората в ДСК,а не частните фондове. Сега ги изплащат с десетилетия,като за 1 спестет лев дават 8 стотинки към днешна дата.

Вноските за втора пенсия се правят от хора родени след 60-та година. От кой набор са най младите пенсионери в България, за да са внасяли пари към този стълб.

На всеки нов социален министър куршум в глават

Я престанете да се разпореждате с нашите пари ...един път мина, но втори път няма да стане !

Да се внушава:"Горанов иска да вземе залъка от устата на бедния многострадален български народец"! В стил Андрешко тролчета да дъните! Много върви по тези земи.

Явно Калфин не е бил съгласен с национализацията на личните пенс.вноски на хората.Идеята се продължава от лично избраната пионка на тиквун.Внимавайте ,че може да пожънете буря...Това засяга всеки от нас .С какво се отличавате от тези ,предишните ,които опапаха пенс. фонд?

Тогава ние няма да се осигуряваме за втора пенсия . След провеждащата се национализация . Кой ви дава право да ни отнемате и тези все още малко средства. Нямате право да се разпореждате с тях . Те са лични и пнаследствени. Играете си с огьня.....

Няколко тъпака пишат все за тая "втора пенсия"! Абе коя е тая "втора" пенсия , като вместо 100 % осигуровки да отиват към НОИ, те се разпределят 95 % към НОИ и 5 % към частен фонд. Т.е. това си е същата "първа пенсия"!

Тъпакът си ти. Деленето не е 95% на 5%, както пилешкият ти мозък мисли. Размерът на вноската за пенсионно осигуряване е 22.3% от осигурителния доход. За родените след 1959 г. 17.3% отиват в НОИ и 5% отиват в частен пенсионен фонд.

Колкото повече наближава спирането на еврофондовете, щото им изтича срока, толкова повече се чудят откъде да вземат пари. Иначе Дончев оня ден много се бил обидил на твърдението, че икономиката ни се държала само заради европарите и как като спрели и икономиката загива. Ама той вместо да дава акъл, да вземе да си погледне общината от която идва, че хем е от правителството и партията на Пътостроителя, хем край Габрово има пътища, където май са снимали кацането на Луната.

И тая пишман юристка е от семейство "Калинкови". Вярна дъщеря на партията на корумпетата!

тва пенсия "ктб" ли ще се нарича бе калинке?

ТИЯ И КОМУНИСТИТЕ КЪДЕ ВИДЯТ ПАРИ НА ХОРАТА СИ ГИ ПРИБИРАТ

Да-а, гробарката подкрепя и това втората пенсия да е в размер на 1 стотинка! Ако изобщо стигнем до пенсия! Да "благодарим" на ""любимите" гробари, че мислят за нас - бъдещите пенсионери!!!

Коя е тая втора пенсия!? Това е същата "първа" пенсия, от която 5 % са отклонени към частен фонд. Втора пенсия можете да имате ако допълнително се осигурявате за такава. Иначе тия 5 % са си от първт пенсия, понеже от НОИ ще получите не пълна а само 95 %. И за остатъка към частния фонд, обаче този остатък не е гарантиран. Частния фонд кат овсяко частно нещо може да фалира, да е на загуба и т.н. Ще получите ли нещо или не-не е ясно!

Не пиши за неща и проценти за които не разбираш!! Деленето на осигурителната вноска е 17.3% към 5%, а не 95% към 5%, глупак!

Горанчо и тая са от третото поколение активни борци и комунистически строители!!!!!1 вижте досието им,кои са родители и т.н.крушата не пада..............

Проблема е, че хората бяха излъгани преди 16 години така: 1) че осигуровките за т. нар. 2-ра пенсия ще гарантират едновременно пожизнена пенсия и онаследяване на вноските, което финансово няма как да стане! 2) това не е "втора пенсия", просто 5 % от осигуровките отиват на друго място! 3) не беше предоставен избор на родените след 1960-та искат ли тази ситема на частните фондове или не, те бяха натикани насила в нея!

Никой никого не е лъгал. Още когато тръгваше частната пенсионна система се знаеше - когато се пенсионираш, подписваш договор с пенсионното дружество и или получаваш по-голяма пенсия за фиксиран период (която е калкулирана спрямо твоите вноски и доходността на фонда) или получаваш много по-малка пенсия до края на живота си (която е калкулирана на база актюерските изчисления на фонда). Ако избереш първото и умреш преди да са минали годините на фиксирания период, наследниците ти получават остатъка. Какво сложно има за разбиране тука?

Национализацията винаги е била сладка работа. А ако не стане има заеми - щем не щем ще ги плащаме.

Държавата не се наяде! Хората се надяват на втората пенсия, за да вържат бюджета! Ще им вземете правото и вдовицата или вдовецът да имат право на част от пенсията та съпруга?! Вие парите на хората ги харчите както намерите за добре, хвалите се, че давате добавки на бедните пенсионери, но това са пари от нас, получаващи тавана и плащали осигуровки на макс!!! ВИ СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ХОРАТА, КОИТО ВИ ИЗБИРАТ!

Няма такова нещо като 2-ра пенсия, освен ако доброволно не се осигурявате за такава! Тези 5 % които отиват към частните фондове за родените след 1960-та не са втора пенсия а са 5 % вноски разпределени на друго място. Т.е. към НОИ отиват не 100% а 95% и 5 % в частния фонд. Обаче, дали ще получите и каква точно пенсия от частния фонд -това не е гарантирано, за разлика от НОИ.

Дрън-дрън. Цялата вноска отива в частен фонд. Освен това хората си имат договори с фондовете и партидата е частна. Единствено има елемент на задължителност. Къде отива чл. 17 Ал. 3 от КРБ?

Към НОИ отиват 13% от дохода а към частния фонд 5% съотношението е 3/1 а не 10/1 както твърдите и идеята е да има диверсификация! Частта към държавата няма доходност няма и наследяемост, за разлика от другата!

Направо всичко в нои. Нема кво да се церемониме. Въпроса ми е кой ше е тоя дето ше обяви по телевизията че българийката е фалирала....

Направо заплатите да се привеждат изцяло в държавата. И тя да ни раздава купони.

Тогава какъв е смисъла да го наричаме ВТОРА пенсия? Направо да вдигат удръжките за първата и да махат втората.

Никакви частни пенсионни фондове, ЛЕЛЕ ПЪК ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ. Една криза като през 1996-97г. и пенсионерите ще пият по една студена вода. Това е далаверата на частните пенсионни фондове

Правилно. И никакви лични сметки в банките. Току виж фалирали. Това е далаверата на банките

Въпреки че сте ироничен, сте много прав. Най-надежното място за парите са материалните активи и вложенията в деца и внуци. Да чакаш на филанкишията, леле пък банка да се грижи за тебе е ВЪРХОВНА ГЛУПОСТ, много умело внушена на гоите от юдо-масонската мафия.

да разчитате на нас за да сме на власт

Кога стана калайдджия,кога и почерня гъза!Естествено,че и тя ще пее в общия хор.Парите от частните пенсионни фондове в НОИ.Спомнете си как Дянков пренараждайки парите от Здравната каса!!!!!!

1.Хората нямат нужната информация за да преценят в кой фонд да си вложат парите. 2.Фондовете изкуствено ще фалират и ще ограбят парите на хората.