Николай Радулов: Сериозно са занижени изискванията да станеш полицай

Лошата подготовка в школите на МВР също влияе върху дръзкото поведение на униформените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радулаов е прав. МВР е най-скапаната система на нескончаемия "преход". Голямото нанадолнище в МВР започва с появата на мутрата главен секретар при продажния Кобург. Не че преди това при циганина Костов не се даде старт на пълното обръщане на идеологията и правилата и на личния състав. Всичко върви надолу от тогава. Поне два мандата от времето на мутрата в МВР кадрите се назначават корупционно, плащат си до 5 бона за да станат шапкари. Къд е отиват парите нагоре, никой не казва. Омерта. В това МВР няма капацитет да измислят нова структура, да оптимизират дейността и повишат ефективността. Некадърници! Пълно е със синекурни длъжности на разни ненужни фусти, на чиновници по резерва, на какви ли не файтонджии в дирекциите. Тоя състав трябва да бъде изтръскан толкова много, че не виждам дали ще остане и 1/4 читави служители. Бумажтината вместо да намалява, се увеличава драстично. По ЗЧОХ се пишат едни уведомления на четири нива, вместо като напишеш едно и то да влезе в единната електронна система, да знаят кой селяндур е станал падар в някой краварник. Такова мъртвило и службаши в полицията. Криминалните работници в едно крайречно РПУ в Пловдив всеки ден ходят по чиновнически групово на спокойно обедно лапане по 1 час. Кога криминалната обстановка в страната е била толкова "спокойна", че да хрантутим такива безделници, вместо да тичат по задачи цял ден и нощ. Набарват някой невинен, за анй-лесно му стоварват вина и изкарват реализация. Контробандистките с цигарки под мишница кръстосват градинките, дори снабдяват полицейски мекерета и техни клюкари всеки ден. По улиците хвърчат камикадзета, нощем реват мотори на пистите-булеварди, катаджиите се свиват в някой сокак и чакат да мине времето. А следат ли ги техните началници, карат ли ги да присъстват на най-невралгичните кръстовища и места? -Не. Пишеш им сигнал - няма реакция.Черта на цялата банда! Нов модел и поне на половината шут в дзадника!

Прав е Радулов , но при това натоварване , липсата на защита от закона / нашият закон гласи "мангала е винаги прав" / посегателствата над тях , некадърното и некомпетентно ръководство поставяно по партийна линия - какво искате , от къде по свестни ? А и никой не си дава зор дори и тия да обучи . А той и не остана кой да ги учи, почти всички дето са с акъла си избягаха през глава от поредицата министри - професионалисти - кой от кой по некадърен ! Така че както беше казал един наш политик в Чикаго - "Тва ни матриала" !

Когато една държава започва да остава без население заради тоталната си мутризация критериите силно се занижават. Нима не е така и с университетите? Нали сега събирането на студенти става по спирките и кварталните кръчми. Сбърканата държавна политика не просто принизява критериите, но и унищожава държавността. Та нали ако критериите са по-високи държавната администрация щеше да е с 8 пъти по-малко хрантутници, а България нямаше да е най-бедната държава !

Изискванията да станеш полицай са сериозно занижени, а изискванията за престъпниците какви са, те също са занижени щом се разхождат на свобода и са приятели с горепосочените.

ПРЕДИ 10 и повече критериите към престъпните елементи бяха различни, а не само критериите към полицаите.

ИЗИСКВАНИЯТА ДА СТАНЕШ ПРОФЕСОР В БЪЛГАРИЯ !!!! ТОВА ДЕМОТИВИРА ДАНЪКОПЛАТЕЦЪТ, ОТ ЧИЙТО ДЖОБ СЕ ПЛАЩАТ НАДБАВКИТЕ ЗА "ПРОФЕСОР" !!!

" Сериозно са занижени изискванията да станеш полицай" ! А изискванията за това да станеш и точно ти ПРОФЕСОР - КАК СА? кАКТО И ОНЯ МЕНТЕТО ОТ ФИРМАТА ТРАСИ - ВСЕ СТЕ ЕДНИ ПРОФЕСОРИ.

То има само ЕДНО изискване: връзки. Но не за обувки.

Николай Радулов: Сериозно са занижени изискванията да станеш полицaй. Абе те занижени за министър председателите и министрите,камо за полицай. 

Те този като беше всички полицай бяха супер,а сега гола вода. Те заради такива боклуци сме на това дередже. Ако това се беше случило в там където постоянно ни го дават за пример всички щяха да сана пода задържани,но нали сме си ларж чайната им на полицайте,а когато ни се наложи мале мале защо ли се обръщат на другата страна...Да не се чудим.

Вече не е ли достатъчно да си тъп за да станеш полицаи ?

И тоя ли вече стана експерт и преподавател.На две магарета сеното не можеше да раздели докато беше на служба.Жалко за държавата.

dir.bg каза: "Проекции на разруха, развала и унищожаване на всичко ценностно - футболистите са чалга звезди, полицаите са селски биачи, а политиците ни са последно качество в Европа" дир-а влагата интересен смисъл в жаргонното биач. lol

Престанете да говорите глупости, имало полицейска агресия! Какво искате, с бъклица и дрян ли да отиде там? Вие някога комуникириали ли сте с десетокласници, и то от спортно училище, решили да се правят на мъже? Сега да не вземе да им се наруши "детската" психика и да станат инвалиди, че полицая им викал? Някога милиционерите и шамари раздаваха, а сега - слободия.

Тц, работата е там, че той се е държал като миндил на екстази. Само мишкар комплексар подскача като идиот и крещи така. Просто не става за ченге.

отношение на полицаите у нас е повсеместно известен факт.

Има много случаи, в които има за какво да се критикуват полицаите. Този случай не е от тях. Полицаят съвестно си е изпълнил задължението и се е отзовал на сигнала на гражданите. Не може да се остави на няколко келешчета да го разиграват. Даже е трябвало и няколко шамара да им зашлеви. Но щом искате всичко да е законно, аз имам следния съвет към полицая. Следващия път, при неподчинение и отказ да изпълнят полицейското разпореждане, келешите на земята, белезници и после като чували в полицейския бус. При което може учтиво да им говори на “вие”. :)

Ами точно така е трябвало. Н да подскача като идиот, а да действа по правилник. Вместо да се прави на велик, спокойно ги тръшка на земята щом има за какво. Ама може и да е нямало, та затова е крещял като изтърван, белким има повод за повече.

как сам полицай ще натръшка на земята няколко десетокласници - спортисти.Може би затова е решил да ги респектира с крясъци,за да не му скочат едновременно.

Точно така е трябвало да стане още първия път. Работата е там, че в Б-я е на принципа да се разправяш, да влизаш в разговори, да не се реагира при заплаха към полицай и т.н. А си има процедурни и уставни правила, които не се спазват.

Занижени, грънци.. изобщо няма изисквания, освен финикийски...

Нали знаем как и с колко се става полицай? Какъв е тоя кахър, че не били грамотни и възпитани?

Да ама не и за катаджия