Откриха мъртва българска студентка в Ню Йорк

Тялото на 20-годишна българска студентка беше открито в Ню Йорк. Предполага се, че момичето е станало жертва на катастрофа, а виновният шофьор е избягал.

Обратно в новината

Коментари - Откриха мъртва българска студентка в Ню Йорк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

someone

съжалявам я, но може да има много гледни точки по случая. някои може да каже не им е пукало за българия, защо да ги жалим, ние като народ рядко даваме съчувствие, може и затова да сме на този хал, от безсърдечие, отделно има хора с лоши животи, които като гледат чуждо нещастие се радват, че не само те страдат. не си мислете, че всеки ще мисли като вас. всеки е на различен акъл.

Г-жо Георгиева, хубаво ще бъде да препрочетете написаното от Вас по повод нещастието, което е постигнало семейството на загиналото момиче и да се извините на родителите му. Дано пък и се засрамите от себе си. Ако не знаете, то тогава аз ще Ви кажа, че момиче на 20 години е пълнолетен човек и сам решава по кое време на денонощието и къде ще бъде. Всъщност, информацията е, че е намерена мъртва през нощта, но кога е починала не се съобщава. Може и да е било във Вашите "нормални" часове за ходене до общежитие на мъж /Ваши думи/. А ако ходенето до такова общежитие определя възпитанието на дадена личност, то тогава трябва да се сложи телена ограда между сградите, защото ще се окаже, че изобщо няма възпитани хора по света. Прочетох коментара Ви и си мисля, че има много прости и глупави хора на тази земя и за нещастие в България са повечко. Жалко за изгубения млад живот и за такива хора като Вас.

Нека да не се лъжем , момиче с български корени е загинало.Не живее тук, не учи в наш университет.Жалко за младия живот, но не е наша студентка. Пък и какво е правила на магистрала посред нощ?

Да ти е хрумвало случайно, че може тялото да е изхвърлено? И престанете да плюете по хората, които са се махнали от тук за да търсят по добър живот, те са в пълното си право.

хлебарка! ти си просто една плюнка!

Хлебарките са издръжливи животинки, така че мерси.Статията трябва да е за българка студентка.Обучението и ще е на чужд език, дипломата също. Цялата и рода е в чужбина.Техните имат пари, за да и осигурят това обучение.Как тогава е българска студентка?Жалко за младия живот, но просто поредната жертва на пътя.

Жалко за младото, хубаво момиче...

Заглавието трябва да се промени.Външно министерство препоръчва че САЩ са несигурна страна в която всеки американец носи оръжие и си има психиатър .Всеки неамериканец няма право на оръжие и е незащитен.Убиват Българи и не залавят престъпниците и не им работи съдебната система.

Светла памет на Стефани. Д-р Даниела Атанасова е страхотен професионалист, но най-вече добър Човек . Моите съболезнования на семейството.

момиче на 20 години в 0.30 отива в общежитие на мъж мисля че не е много вред работата и момичето принадлежи към една друга група ние не живеем в Америка а сме си тук на Балканите затова сме реалисти и докога по всички медии ще ни занимават с момиче което не може да прецени опасностите що е решила да ходи по нощите значи е поела риска каквото търсила намерила та дори и професорка да е не само медик а тази майка може да е известна но малко е забравила възпитанието на дъщеря си

Ето това са българите - злобни и в мъката на хората....Госпожо, засрамете се

георгиева, като гледам какво си написала, и най вече как си го написала, най вероятно вместо на училище, си ходила, цитирам те, в общежитие на мъж!! в много общежитие на мъж! многократно!

Говори се за няколко версии за това нещастие.Дирът да си актуализира информацията ! А иначе-наистина-ЖАЛКО за момичето,но защо българите не си живеят в Родината,това е още по-жалко!

Колумбиана

А защо не си живеят? Всеки избягал от България го е направил с причина! Хайде да оставите настрана малко патриотизма и да се позамислите, че хората не бягат от хубаво тук!

Не се говори така... да не се окаже, че и вие не сте си възпитали децата :)

бог да я прости и мир на душата и....

Hit-and-run в Ню Йорк... Късмет да го хванат.

Това ако бяха някои българи във британските провинжии даже и при такъв инцидент нямаше да искат да кажат, ме са с българско потекло. Баба ти Генка се представя като Джени и какви ли не недоразумения. После другите българи са много злобни аз не съм.

Бог да я прости. Защо я водят българка. Тия вече са американци.

До колкото виждам, момичето е с български имена. Това, че не живее в тая пропаднала държава не я прави по малко българка. Жалко, че съществуват толкова ментално ограничени олигофрени

Най-лошото за всеки родител.Почивай в мир младо момиче.Съболезнования за семейството.

Хора , хайде да помълчим малко .... Светла памет на момичето .

В Хамерика е много лошо! Бият негри и чукат славянки! Най-добре в Азия ВЕДНАГА!

Spiritus malum ,Aмерика е наи добрата страна за живеене поне засега.Oстаналото е само плод на твоето ваображение.желая ти преди всичко здраве и весела Kоледа.

Най-малко 12 души, включително 11 деца от отбор по акробатика, загинаха, а 20 бяха ранени при автомобилна катастрофа в Русия, предадоха АП, ТАСС и БТА.

Жалко за момичето! Светла му памет и Бог да дава сили на родителите и близките!

да се махнеш от тази скапана сържава и да умреш при инцидент, жалко

Защо тези хора(и още десетки хиляди като тях) са отишли да работят и учат в САЩ,при лошите "кравари",а не в Русия,където всичко е прекрасно? Имат думата за коментар зомбираните и невежи русофили.

Защото се надяват в САЩ да получат по-добри условия наготово, нещо като летящ старт в живота. Разбира се, това почти не се случва. Глупавият човек би бил в равни неизгодни условия и в двете държави. Фактът, че масово българите предпочитат да са безработни, детегледачки или шофьори в САЩ, а не в Русия потвърждава това.

Жалко за младия човек! Нещастия може да те настигнат навсякъде! Отвратителни са политическите помии по долу!Ниски страсти на жалки хорица!

Лека й пръст на момичето. САЩ ще увеличат с 1 броя на зелените карти. За БГ загуба няма защото семейството де факто е Щатско. Остава траура за семейството на което поднасяме съболезнованията си. Между другото - ако се отделя по толкова внимание на всяко семейство в света, загубило близъ

Съжалявам много за момичето. Дано почива в мир... Съболезнования на всички близки...

Има голяма заблуда, мястото на трагедията не е в град Ню Йорк, а в град Бингхамптън, който е на 3 часа път от град Ню Йорк в щата Ню Йорк. Момичето е дъщеря на Стефан Линев, с когото бяхме заедно в Йелския университет през 1991/2 година в Ню Хейвън, Къннектикът и с когото се загубихме от тогава. Моите дълбоки съболезнования на Стефан за тежката загуба. Не зная къде живее и телефона да му се обадя лично.

Когато един млад живот угасне заради нечие невнимание можем само да замълчим и да сведем глави. Съболезнования на близките. Очевидно момичето отдавна няма нищо общо с България, но близките и са българи, и за това трябва такива новини да се съобщават. Напълно възможно е да имат и доста останали роднини тук. Бог да го прости момичето и пожелавам сили и смелост на близките. А всякакви коментари за политика под такава новина са неуместни.

Не само са уместни,но и са необходими.Защото именно политиката на продажните рубладжии,които продължиха да управляват и след 1989 г. и заради които сме най-бедната страна в ЕС, е причината милиони българи да избягат предимно в САЩ и Западна Европа,а не в Русия.Между впрочем децата на повечето висши комунисти учат на Запад и нито един не е пратил наследника си в любимата им Москва.Например:синовете на Корнелия Нинова и Цецка Цачева са студенти в САЩ,дъщерята на Ивайло Калфин - в Белгия и т.н.Тези факти обаче руските слуги предпочитат да не ги коментират.

Ако беше си стояла в България, щеше да е жива.

Брой жертви при ПТП 2015 : - САЩ - под 30К (при население Над 332М и при Тамошната употреба на коли) - у Нас - 10К (при население Докъм 4-4.5М и Нашата употреба на коли) ...всъщност - Се твърди че по брой Жертви сме на трето място Световно, Колега.

А тя дали въобще е родена в България?

а какво значение има, идиоте

не е сигурно,там орките вършат престъпления много пледи полунощ.

Все едно ми съобщавате за някаква американка. Тези хора отдавна са загубени за България и едва ли заслужават внимание.

хлебарки като теб не заслужават внимание,ти никога няма да си ЧОВЕК,нищожество

Какво значение има къде е родена има българско потекло жалко за момичето светла му памет. Защо сте толкова злобни нямате ли малко съвест.Лично аз не познавам думата злоба завист.Всеки с късмета си.

Въх мар майко умря циганката дето та хвали. Как да не знаеш такива думи като така наричаш хората? Нали знаеш каквото наричаш на такова приличаш.

американците са ви направили гоогле мап за да гледате и се учите.Поне погледнете там за да видите мястото .

ТочноТова се Опитвах да поподсетя Колегите, Колега.... Дано Вие успеете !

Страната на мечтата? Като си спомня и балерината на 22 блъсната във Вашингтон по същият начин от дрогиран бял Англо Саксонец...Дрогата направо убива тази нация, на всеки ъгъл наркопласьор!!!

Друго си е в Раша-Фаша с президент офшорен милярдер и държава управлявана от олигарси и мафиоти. Направо е песен там, а за наркотици не са чували.

Не е българСка студентка, а българка студентка.

Каква българка? Там е родена. Майката, бабата, всички са в САЩ.

може би на тези, които се забавляват с тази тема, трябва да им се случи същото с техните деца или сестри, за да разберат за во става дума.

Да си го кажем направо. Според полицейските сведения тялото на момичето е открито на магистрала 434 между пресичащата я Пенсилвания авеню и южен Вашингтон стрийт. Там магистралата няма никакви разделителни мантинели нито пък предпазни съоръжения от двете си страни.Път като път свободен за пресичане от пешеходци на обозначените места.От двете страни на така наречената магистрала има тревни площи и магазини и е населено място. Лека му пръст на детето ,но защо е било сам самичко?Няма и един свидетел? Жалко за момичето.Лека му пръст.

След моста над 435,който се качва на Пенсилвания авеню до пресечката на Южен Вашингтон стрййт ,е пълно с телекамери...странно е ,че полицията търси свидетели.?

Не, не - ТочноТази отсечка си Е АчикАчик Високоскоростна...а наоколо са Само бизнеси, ама НЕ ресторанти и/или магазини и/или развлекателни..

Високоскоростна? Какво значение има ,когато на пресечката на Южен Вашингтон стрийт с 434 има светофари и пешеходна пътека? Че са бизнес сгради вярно е,но преди кръстовището има знак за ограничение на скоростта на 30 мили.

Явно си запознат с мястото. Ама... Каква е тази магистрала с обозначени места за преминаване на пешеходци?

Има светофар на кръстовището с Вашингтон стрййт и пешеходна пътека!

Преводът е скапан.В Щатите наричат всичко highway-магистрала.Но щатските такива в повечето случаи са от двулентови двупосочни, до четирилентови двупосочни и може да няма разделителни мантинели или бетонни огради по средата.А има и регулирани със светофари кръстовища.Някой път са 3 или 5 лентови, като средната лента е само за завиване.Обикновенно в чертите на града, видимостта е голяма и скоростта ограничена, и пешеходците пресичат където им падне между бизнесите от двете страни на пътя.Но нощно време, си е опасно, защото разни боклуци карат с висока скорост. Междущатските магистрали са друг клас път на който няма кръстовища, пешеходци, мотопеди и животинска тяга не са разрешени, а в аварийната лента може да се кара главно около градовете съобразно указаните със знак и табела часове на трафик.

Преди седмица се навършиха 50 г. от най-тежката катастрофа на български самолет. При Братислава загиват 82 пътници и екипаж. Половин век, никой държавен институт, министерство, организация не полагат и едно единствено цвете на мястото на трагедията. Само факта, че там смъртта покосява световноизвестната оперна певица Катя Попова кара комунистическият режим от кумова срама да спомене нещичко ва 6-та страница на в.Работническо дело. Там загива и първата съпруга на Иван Славков, но и това не помага след преврата на 89 г. да се открехна завесата.

Малко уточнение. Тогава имаше траур и сирените в София виеха. После имаше голяма статия в "Поглед". Чехите не са пратили нарочно спасители. Имало е загинали от пневмоня - влачили са се в снега (един японец). Любиимите ни чехо-словаци са поискали компенсация за унищожената гора!

Драскачи, къде по шосетата и улиците има "медиана", бе ?!Медиана=ъглополовяща, линия, която РАЗДЕЛЯ ЪГЪЛ!!! Транспортните артерии са прави и/или криви линии, не са ъгли!Нещастници!

Ае успокой малко топката ся, госин математик! Хората ти го превеждат от новините там: "...Binghamton University student who was found against a South Side concrete median on Route 434 near the Pennsylvania Avenue exit..." Като толкова си недоволен, кажи си мнението пред link или се оплачи на арменския поп! Good luck with that!

Медианата е ъглополовяща само в геометрията. В алгебрата дели множества, прогресии и т.н. Вземи прочети малко повече по въпроса.

В геометрията - медианата е отсечка, която свързва средата на страната в триъгълника с насрещния ъгъл. И съвпада с ъглополовящата само, ако триъгълникът е равнобедрен спрямо този ъгъл. Нещо не сте много наясно с математиката - сигурно сте икономисти или юристи. Филолози не сте, защото правите правописни грешки.

стига сте спорили има си обяснение "журналистите" от дир са превели новината с гугъл, едно от значенията на думата на английски е : the strip of land between the lanes of opposing traffic on a divided highway.

Изтриха ме веднъж по темата -заради фразата--намерили американската мечта -- но виждам че и други пишат Предпазливо Разбира се в такива случаи трябва да се обърнем към църквата и Бога - но какво дразни --еми дразни смисъла зад текста--че в Бг сме останали будалите за които никой и не се интересува ---а там в бляскавия Запад е някакъв елит --което не е така --но хайде -Бог владее всичко нас!!!

Историк ил пасквилостик ?! (сте) - Няма АбсолютноНикаква разлика между Българин/ка от ДолноНанагорнище и ДоленМанхатън...или Павликени и Париж...или Тутракан и Тълса...или София и Сидни (и т.н. И т.н.), Колега ! ---- ...'наште' ги ЗАЕ...тиит .

Колега ! Ти наистина ли вярваш че в трети страни на човек с българска лична карта не се гледа като на 5 -то разряден по класация гражданин на света --и че ако в джоба на българина от горно нанадолнище има щатски документ за самоличност или нещо подобно ---той също няма дате мисли за такъв --даже няма да ти обърне внимание---ти за тях си нула --Откога са ти последните усещания ??? Нас нищо не ни обединеява

Става дума за магистрала, разделена с бетонна преграда, често доста висока. Пресичането на такива места е забранено и само Брус Уилис може да оцелее ако пресече на такова място.

Гнусаря Жеглов продължава с антиамериканската пропаганда

целия Ню Йорк е в камери ! няма не може има не искам !

маймуни! спрете! не говорете повече! в америка в германия в белгия, в бъгария, все е тая! Много бъгари напуснаха страната, но и тука да беше можеше пак да се случи същото, да се помолим за детето и да дадем сила на майката с подкрепата си в този толкова труден момент! Много ми е тъжно за това умно дете, много! Да!

това ли е великият мит за американската мечта ,на 20 години да ни погребват родителите ни ?

То щото в България хич не ни погребват на 20 та и по-млади... Айде стига клюкарски брътвежи за пред входа на блока! Това е един нещастен случай! Бог да прости момичето и милост за душите на близките му!

ами те сгазиха 2 милиона българи и отвлякоха още два милиона ... и кво от това? дори списъци със сгазените и отвлечените не публикуваха...

...смъртта на един човек е трагедия, смъртта на много хора е статистика...

Аз съм правен в руски Зил,,и се гордея с това!

А, като си се родил кой те е изтървал с главата надолу акушерката или баща ти?

Според признаците - и двамата. По два пъти. Поне.

Не се срамувам че съм Българин но от коментарите ме хваща срам .....

така е, прав си - много изпростя народът, но аз също не се срамувам, че съм българин - има хора и хора

Изключитрлно точен коментар -с него направо изчерпа темата! Ние изпростяваме и оскотяваме прогресивно. Дори,когато обсъждаме някаква трагедия,продължаваме да се държим като пълни идиоти...

Спомням как прегазиха едно момче и то благодарение на гяурската завист.

Помня как прегазиха едно момче и то благодарение на завистта на рязаните мангусти!

П.С. Да, но това е цигани убиват българи. А относно горе ства дума пак за шатите.

Абе, друго си да те сгазят по американски и то в Ню Йорк , ако беше в някое село в Русия никой нямаше да пише , Жалко за момичето можеше да роди американче с български корени - съдба !

Жалко за момичето и съболезнования на семейството и. Но имам въпрос. Ако не беше се случило в Ню Йорк и изобщо не в САЩ. Щяхте ли да го споменете в новините?

Ненужно упреквате Домакините-Ни, Колега... (Балтов ? ..в Студентския? ...из Германия и Дания? )

хм, правят се на заинтересовани от съдбата на няколко млн. българи зад граница - не сте ли ги чували какво говорят, когато стане някакъв инцидент или природно бедствие по света - няма данни за пострадали българи - - жалко за момичето, съболезнования на семейството - за съжаление такава трагедия може да се случи навсякъде по света - дано да не се окаже, че убиецът на момичето е българин

Шофьора на електрическия стол! Лека му пръст на момичето,ама американците едва ли ще намерят убиеца. Да се отзове посланика и да му се връчи протестна нота! Друго не се сещам,,,за сега.

с това ще върнеш ли живота на момичето!

Столът за пържене на убийци не е предназначен да връща животи,а напротив да отнема!

Перфектен избор на име...

А някой от вас спомни ли си за вашите деди и бащи загинали на Титаник. И едно цвете нямаше кой да им хвърли.

Чудесно подсещане, Колега ! - На борда - докъм 50тина (от Троян/ско, Плевен/ско и Луковит/ско) ...като Оцелели - Поне осем. ---- В Изследванията и Опитите за изваждане на кораба - И Българи.

спри се, не ти е тук мястото! тук само поклон и ниско до земята! без много приказки!..... Мисля си! Умен ли си, можеш ли отиваш и се опитваш в обетованата евреидна зема! някой майми успяват други ..... бащи не!