Скандал с преводач на панихидата за Мандела, бил шизофреник (видео)

Скандал заради жестомимичен преводач на възпоменателната церемония за Нелсън Мандела избухна в Южна Африка. Федерацията на глухите обяви, че мъжът не владеел езика на глухонемите и си е измислял знаци. Самият той обаче отрече това и заяви, че и имал шизофреничен пристъп.

Обратно в новината

Коментари - Скандал с преводач на панихидата за Мандела, бил шизофреник (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът го погребаха, а всички ще запомнят събитието с глупостта на 'Лидера на свободния свят'... И да спомена - терминът глухонеми не се употребява от повече от 20 години, защото е неправилен. Терминът инвалиди се смята за обиден от също толкова време. Хора с увреждания е правилният термин, в случая хората са със слухови увреждания, не с речево-слухови, което донякъде би оправдало използването на термина глухоням. Повечето журналисти, разбира се, не се притесняват да използват термини от преди повече от 20 години, защото са неграмотни.

Ахахах пич та дрънка.

Какво упреквате Обама, искате да плаче ли? При положение,че всички черни на стадиона пееха и се хилеха като на сватба.Може би така е прието там да се изразява скръбта.

jizast

Хахаха...циганска работа...

Просто си рапира човека,кво толкова!

По времето на апъртейда това не можеше да се случи. Още едно доказателство , че тия са низша раса

Ако е истина-голям гаф на Сикрет сървиз, на крачка от Обама- шизофреник и ще валят оставки. Че тоя както маха с ръце можеше да извади оръжие и....

А нашите преводачи/преводачки, които хал-хабер си нямат в повечето случаи и създават редица сериозни проблеми и конфликтни ситуации, дори на ниво Парламент, Правителство, министерства или ведовства? Свидетели сме на редица конфузни моменти именно от некадърни преводи или неправилно употребени думи от или на чуждия език. Но, нищо за цудене, защото като прочетете СВ-тата на депутати или министри, ще видите, че са посочили какви ли не езици, със знание на високо ниво, а на практика те едва могат да вържат елементарен поздрав, като напр. "конгречулейшънс"...

Да бе, допуснали непроверен човек до Обама. Айде сега.

Да си умре от кайтап човек с тази история. Този случай показва до какво е доведена тази просперираща в миналото страна-черните до каква степен усраха всичко. Всичко докоснато от черните негодници е деструкция. И най-големия смях е че този т.нар преводач седи на 19 см от друг велик деструктор на Цивилизацията Барак Хюсеин Осама.

Не е панАхида, а погребение. И се пише панИхида. Заминавайте да ограмотявате американците, че тука станахте прекалено много!

Весело беше на мойто погребение, всички бяха в добро настроение... /стара градска песен/

Голяма излагация ! А снимчиците на Обамата с русичката датчанка и погледа на кака Мишел са просто уникални. Пълен майтап. Обамата на погребение ухилен и си прави снимки ! Това и нашите кретени не биха го направили... може би само Боко Спящата Красавица, ама не е сигурно :)

Тцъ. Не е само Боко. Определено и Болен би се представил "достойно".

На тази панахида май само Мишел Обама си даваше сметка къде се намира. Иначе Дания можеше да остане без министър-председател ... А САЩ - без президент ... Или президентът - без ... Но последното може и да се разчуе тепърва ...

Смятайте къв смях ставаше ако този "преводач" се казваше Путко Мафани....

Тая панихида, колкото по-мащабна я гласяха толкова по смешна и скандална стана.

Турция има териториални претенции към нас ВИЕ мълчите.Защо ни занимавате с "белия" вожд.

Изкефима, чак си ударих една "селфка" пред образа на Мишел

На Мишел Вайян ли?

приключих със скоростта на Мишел Вайан

Дръжки. Тоя черния ''преводач'' , ако е искал можеше да избие всички почетни гости барабар с Обама. Стига сте ни плашили с ЦРУ, видяхме ги каква стока са. хахаха...

С този учихме заедно във ВИТИЗ

Ако беше жив Питър Бота, такова нещо нямаше да се случи.

Добре се посмяхме на тая панихида, дано и на моята да е така весело.

Дайте го този при нас, да превежда заседанията на парламента.