Приливна вълна наводни видински села, обявиха бедствие

Голяма приливна вълна от придошли реки след поройните дъждове е наводнила тази нощ няколко видински села.

Обратно в новината

Коментари - Приливна вълна наводни видински села, обявиха бедствие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е червеният бастион на БСП.Защо ревете,нали ви дадоха по 30лв.за Коледа и по 20лв.за Великден.С тези пари имате и да ядете и да си покриете щетите.Другаря Миков ви каза,че към този район ще потекат реки от благини,то пък виж,пак потекли мръсните.Чакайте!Всичко ще се случи в края на мандата.Сега излезте и като стадо,гласувайте за вашите робовладелци.

Приказваш като пиян с гъза си. С червено гласуват най-богатите и приближените им.

Скръбна работа сте дами и господа. Дете убиха в Русе никой не чул,пребиват някой на пътя ей така за удоволствие пак никой не чул....природни бедствия....вместо да извадим по лев....да се е застраховал.Дали е имал пари за застраховка никой не пита. Що стана така бре....и животните имат солидарност....ние какви станахме.

Хората правят от пустинята Рай, ние направим от Рая пустиня. Време е да се осъзнаем, докато не е късно, иначе - заслужена мизерия.

Все по-често природата ни наказва за безхаберие, безотговорност, ниска грамотност и...най-обикновен мързел. Има неща, които могат да се свършат с разум и доброволен труд, без да са нужни пари. А виждаме непочистени, затлачени с боклук речни корита, къщи, непипнати за ремонт откакто са построени, безогледно изсичане на горска растителност. После ревем и хулим държавата, че не ни помага. Помогни си сам, за да ти помогне и Господ - народна мъдрост, която някои хора съзнателно пренебрегват.

и за тази цел могат да се използват затворници и цигани и без това ние ходим на работа за да ги храним .И още - сериозни глоби при хвърляне на отпадъци в реки отводнителни канали и т.н.

Следобяд председателят на Народното събрание Михаил Миков ще посети селата Гюргич и Плешивец" - и какво ще праи там - ще им помага ли в нещо или само ще бръщолеви глупостите си?

PR, избори идат...

Преди минути го гледах по този повод....простак от всякъде....дожаля ми за телевизора.

Дайте яснота, ако знаете, кои фирми и на кого изсекоха гората на Северозападния Балкан

И сега пак ли ще плащаме на някой щетите, щото не си застраховали имотите?

Да така е , глупостта на хората ни докара до тук, безхаберието недалновидността и липсата на контрол.У нас всеки сече и прави каквото си иска, а горските се правят,че не виждат. Хората също и за това ще умрем от наводнения, а после от суша .

Бедствието е единствено и само простотията и безотговорността, които произлизат от начина на мислене на народонаселението и оттам у неговите представители на държавата. Не може да имаш претенции до небесата и да си хвърляш боклуците в реката.

Мили хора, с.Гюргич е родното село на двамата ми родители.Със свито сърце следя информацията.През нощта са били евакуирани дядо и баба.Те живеят близо до реката.Майка и татко са заминали от Монтана в селото.Било е страшно-тъмно, силен дъжд, тътен на реката, камбаната биела под тревога.За съжаление освен силния дъжд причините са и в човешката безотговорност.Реката не се почиства, хората хвърлят боклуци в нея и изсекоха поголовно прекрасната гора.А такова красиво планинско село беше.Дано Господ се смили и да не вали и Гражданска защита да си свършат работата.

тоя Михов сега ще потроши поне 500лв само за бензин да иде с охраната си до Плешивец , а може и по-натам да отскочи да види за някоя и друга далаверка . И няма да свърши работа за 5стинки . по -добре да ги дадат тия пари на хората там, с сигурност ще ги похарчат за по-полезни неща.

но да не забравяме че Бойко ходеше с хеликоптер ! Та искам да кажа че всички са един дол дренки - щом народът им търпи безобразията ще трябва и да им плаща

Под статията за инвалидните пенсии няма предвидени коментари. Защо? КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ РЕВИЗИРАНИ ВСИЧКИ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ!!! Тези, които са получавали такава пенсия без да са отговаряли на условията (независимо от решението на ТЕЛК) да върнат получените пари в НОИ.

Да се ревизират,но и в другата посока.Дъщеря ми е на 39 и е болна от МС,първа група с придружител.На всеки три години трябва да я водя на ТЕЛК......голяма мъка ми е като знам при какви говеда отивам.Не съм лекар но знам че от това заболяване няма спасение....защо не спасят нейните и моите мъки и не я пенсионират пожизнено.

васко

Има хора които ги викат на преглед на ТЕЛК без един крак,все едно ще им порасне крак.

Абсолютно съм съгласен. Това извращение трябва да спре. Има и други "номера". Баща ми ослепя с едното око вследствие на глаукома. Имаше решение на ТЕЛК. След няколко години ослепя и с другото око. Подадохме заявление до ТЕЛК за ново освидетелстване, но повече от 3 години никой не реагира и баща ми така и не дочака ...

Цялата държава е в бедствена ситуация !! КРАДЦИТЕ от БСП и ДПС доведоха населението до борба за физическо оцеляване!! Хората оскотяха -особено в малките градчета и затънтените селца!! ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ГАДОВЕ???

Докато българина не гласува,а само псува-дотогава.Ако излезем и гласуваме ще пометем и комунисти и фесове и псевдонационалисти и чистите ръце!Те разчитат на контролираният вот.БСП знае,че като подмами бабичките с по някой лев,предизборно естествено,те ще гласуват.ДПС контролира шалварите,Атака лъже като за световно.Кои са избирателите?Неграмотни,прости,неуки.Интелигенцията се спотайва /не че остана много от нея в България/ и друг и определя съдбата.

Колко пари ще открадант БСП и ДПС под предлог, че ще помагат, не е истина. Щом само от оградата по границата успяха да откраднат 7 милиона, представете си тук какво ще правят.

ГЕРБ построиха нови къщи на хората след наводнението в село Бисер. Всеки може да ги види в интернет. Гледайте сега комунистическо-турското правителство как ще лъже и маже, а тъпаците от червеният бастион пак ще гласуват за тях...

Как може да се хващате на гола кука, бе хора :) ГЕРБ правиха шоу 4 години и крадоха точно толкова, колкото сега крадат БСП и ДПС. Докато има такива като теб да вЕрват, ще има и безсрамни кражби.

нужда да вЕЕЕЕрват,истината е една и къщите са факт

86-та тръсна в Стражица,половината град беше разрушен.....минавал ли си по околовръсното от Попово за В.Търново....още стоят основите на времените жилища.....построиха ги за нула бройки.Кой даде парите,СИВ,ЕС,или България. Няма такава партия която да дава,те са създадени да вземат.Където което се прави е с наши пари.Лентички мога да режа и аз.....дори ще казвам,АЗ направих това,онова....тъпанари.

Построиха сдарението на хората

Тия хора нали бяха българи,да не бяха извънземни. Само че имаше какво да даряваме.....сега...

И в момента вали. Не е розово положението.

Смея да твърда, че това което пише, че реките са затлачени с боклуци не е така. Че има боклуци сигурно е така, но тук говорим за повече от 80 литра на кв.м. дъжд. Река Лом в момента толкова много е излязла от коритото си при с. Дреновец, че е по - широка от р. Дунав, като се има предвид, че когато е топло 100 м. след селото р. Лом лятото пресъхва. В онзи район не е спирало да вали от повече от 10 - 15 дни, е къде да иде водата. Също така, с. Плешивец е в ниското, под планината, където се събира всичката вода (за съжаление). Лоша работа - природата никой не може да я спре...

Колега, тук става въпрос за цунами! Ясно е, че ако вали много, ще има разлив. Но приливна вълна няма, нали?

Да, прав си :) а интересното е, че над с. Плешивец няма язовир (май)... Всеки случай лоша работа, защото там хората са изключително много бедни и като им се унищожат домовете и градините и .....

Тоя валеж не е кой знае какво ако всичко с речните корита е наред. Дворът ми е затревен и съм си правил проби,на едно място около квадрат наливам 10 кофи вода...приблизително 90-100 л.....една след друга....нищо не потича,почвата поема веднага.

Прочетох надолу едно хубаво мнение за изсичането. Кореновата система на бука задържа водата. Поради факт, че из северозападна България се изсече де що има бука, че и продължават, няма какво да спира водата и тя се изтича като през сифон. Това е и причината, че пресъхнаха де що има изворче по тоя край.

Да така е , глупостта на хората ни докара до тук, безхаберието недалновидността и липсата на контрол.У нас всеки сече и прави каквото си иска, а горските се правят,че не виждат. Хората също и за това ще умрем от наводнения, а после от суша .

Цяло цунами е било :) Селяндурите си изхвърлят боклуците в реките и затова става всичко. Такива мутанти са останали по селата, че не е истина !

Обикновенно градски люде правят тази простотия, хората които живеят на село, вервай ми - пазят повече.

Бай Ставри

А дано, ама някой трябва все пак да чисти. Първо да констатира, че реката е пълна с боклуци, после, че може да се случи цунами на село и да организира чистенето. А заедно с това и да гледа кой хвърля боклуци и да му направи забележка, да му напише акт

Съседите ми на вилата, които са местни и целогодишно живеят там, си хвърлят боклуците в реката, защото ги мързи да идат до кофите! Кметът 2 пъти чисти сметището на поляната до реката по мой сигнал. Постоянно се караме и е смешна гледката, как се оглеждат, дали не ги виждам с найлоновите торбички как пресичат поляната, за да стигнат до реката!

Не само снегът, и дъждът ни изненада. Пак не сме си почистили речните корита. Сипят се върху главите ни изненада след изненада...

Ти кога за последно си виждал река? Знаеш ли, че селяндурите не извозват боклука до сметище, а хвърлят всичко в реките? Знаеш ли, че и денонощно да чистят, дивите чалгари пак ще затрупват реките с боклуци? А?

До сега ну съм чувал за наводнения в този район. Може би жестотоко изсичане на горите, включително и около реките е допринесло за това.

ДПС, ЯЗОВИРИ, ПРИЛИВНИ ВЪЛНИ - КЛАСИКА, като едно време:)

Луд ли си,тъп ли си,прост ли си....

Най-после някой да вкара и политически привкус в цялата работа! А то иначе скука,скука!

Добре че работите са под контрол, че ако не бяха - ужас... Егаси кмета :)

"...Водите отнесоха два моста, три коли, две ремаркета и животни. Всичко е под контрол, Гражданска защита е при нас", съобщи Менчо Лозанов, Ето това се казва всичко да е под контрол:) А какво ли щеше да стане, ако не беше под контрол?

Взе ми думата от устата! "...има разрушена къща. Водите отнесоха два моста, три коли, две ремаркета и животни. Всичко е под контрол" ????!!!!

TIREX

а дпс преди време извлачи милярди от фонда за бедствия няма осъдени. прост народ-слаба държава!

Същото очаква и Бяла Слатина,където нито коритото е почиствано,нито дигата достроена,а парите откраднати от бившия кмет,сега областен управител,а така също и след ремонта на канализацията в града бутнаха пръста в реката!!!!

Великден мина отдавна, а чак сега се съобщава за това "леко" наводнение с отнесени 3 моста и коли и т.н. Срам за журналистите. Толкова са бедни хората, сега и тази мъка да изстрадат.

Нали е северозапад, там може и да умират без да му мигне окото на някой. Друго си е София.

В село Плешивец има разрушена къща. Водите отнесоха два моста, три коли, две ремаркета и животни. Всичко е под контрол.. СПОКОЙНИ СМЕ !!! МОСТОВЕТЕ , КОЛИТЕ, РЕМАРКЕТАТА СЕ ОТНАСЯТ ОТ РЕКАТА КОНТРОЛИРАНО ОТ ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА!!!!! БРАВО!!!! КОНТРОЛ ТРЯБВА ПРИ ДАВЕНЕТО НА СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ЖИВОТНИ!!! КОНТРОЛ!!

ЗАБРАВИХ - ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИ, МОРАЛ...СЕ РУШИХА ПОД КОНТРОЛ!! БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВАТ СЪЩО ПОД КОНТРОЛ!!!

До всички отговорни държавни и общински "другари" - Как не се засрамихте от бездействието си , как не помислихте да отрудения , беден , български народ ,как само лапате и нищо не правите по поддръжката и укрепването на язовири и речни корита ? Бай ТОШО направи навремето язовири - за напояване , за питейна вода , за да няма неснабдени с вода села и градове , за да няма пустеещи ниви , а вие не можете дори да ги поддържате ! Засрамете се , не само че нищо не сте сътворили , но и унищожихте направеното по времето на "Лошия социализъм" !

От много години, всички водни ресурси на страната се управляват от експертите на ДПС.

няма да се засрамят .... непознато им е ... а и акъла им сега е в Брюксел...

Най- ми е любимо който и да е управник да казва в случаите на природни бедствия ....разрушения,щети, пострадали,всичко е под контрол! Гражданска защита е при нас! А ако и армията беше при вас щеше ли да има камък върху камък? А и как контролирате природата драги, че вече в НАСА ви гледат като изтрещели?

А най-вероятно не е от просто боклуци, а от "тихомълком" изпуснат съседен язовир. Това би могло да се провери също

"....защото са били затлачени с боклуци." Мръсна държава. Изхвърля си боклуците в деретата на реките за да им е кофти на хората от народа! Сега да им плати и обезщетение.

Да, 'държавата' е изхвърлила боклуците си в реките, не тъпите селяни... А, и някои от тези селяни понастоящем населяват София, та и там, ако ви удари торбата с боклук изхвърлена от балкон, да знаете, държавата го е хвърлила

Как ли се образува приливна вълна? Много просто. Кметовете си гледат кефа, всички си изсипват боклуците в реката, водата си образува стена от клони и боклуци и после като я разпука, се образува приливна вълна. Кой не си е гледал работата?

Селянията е виновна - хвърлят си боклуците в реките, после дължавата да ги спасява. А кмета, също е за...., не вижда ли какво се прави по селата, а сигурно и той хвърля в реката, никой не чисти, чакат като се изсипе пороя, някой да даде пари и да чисти, те да гледат

Едва ли е работа на кмета да дебне съселяните си къде си хвърлят боклуците. Табели има на много места - "забранено изхвърлянето на боклук - глоба ххх лв". Ама кметът не е гавазин, нито слънце за да огрее навсякъде.