Научен модел изчисли кога ще свърши епидемията от COVID-19 в различните държави

Британският проф. Ейдриън Хил днес предупреди, че рязкото намаляване на вируса в страната поставя под съмнение изпитанията на ваксината в Оксфордския университет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Франция

Че тя не е започвала, бре!!!

Давайте на редактора да хапва по нещо преди да пускате статии. Така може би ще напише университеТ всемсто университе в заглавието.

Това е нов поглед в световната наука. Учени изчислиха кога ще свърши нещо, което никога не гo e имало.

Специалистите сами си признават че тези неща са НЕсигурни ама мисирките в заглавието си пишат ''научен модел ИЗЧИСЛИ...''?????

Научните ви ''модели'' си ги наврете там дето слънце не грее защото поне 80% от тях са само за усвояване на ени милиони без да имат някакво практическо приложение както повечето научни ''открития'' напоследък...

сва ки сфърши гат я кажа

Ма що не питат врачка уа? И при нея резултатите няма да са надеждни.

Този модел си го заврете отзад. Стига тъпизми.

Следвайки указанията отвън, България се оказа в парадоксална ситуация - правителството ще трябва да обяви, че епидемията тук ще премине преди да е започнала въобще (припомням, че епидемия в България се обявява при абсолютен минимум от поне 200 хиляди заболели). РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕНУЖНОТО УНИЖЕНИЕ, СТРЕСА И ЗА БЕЗСМИСЛЕНО НАЛОЖЕНАТА МИЗЕРИЯ !!!

Отговорност, ще бъде потърсена, колкото на Костов и Муравей.

МИЗЕРИЯТА съвсем не е БЕЗСМИСЛЕНО НАЛОЖЕНА! Помисли малко, не е вредно!

помислихме, че учените и науката ще вземат превес най-послве в този свят. Оказаха се службаши.

Не хвърляйте вината върху всички - типично по български, прочетете за д-р Джуди Миковиц и ще ви стане ясно, че благодарение на все още ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ СМЕ ЖИВИ. Тъй, че не обобщавайте всички.

Когато поизмре пенсионното население, което дърпа много от бюджета на фалиралите държави, и когато еврейските фармацевтични компании пуснат скъпата ваксина. Ако не вярвате на това сигурно вярвате в дядо Коледа, както и във вината на арабите за 11 септември.

Нали, както и вината на рушняшката измет за Челнобилската катактрофа! Американците я сътвориха! Това Т - тенеке ли имаш впредвид?

Казах! Шъ измрете! Яко шъ измрете!

Едно нещо се набива на очи, СЗО имат огромното желание тази криза да продължи възможно най-дълго. Явно усещат, че с приключването на тази криза ще приключи и съществуването им.

Без да съм учен казвам,че този вирус,ще си отмине когато политиците му разрешат.

свърши и човешката глупост. Демек - никога!

Нещо което не е почвало няма как да свърши.

Днес, докато си прибирах от супермаркета към къщи (живея в южен Лондон) минах край една 5G антена. Реших да поседя край нея за няколко минути, за да разбира дали наистина оказва накакъв ефект. На третата минута започнах да се потя. Ледена пот по цялото тяло. Краката и ръцете ми изтръпнаха, бях като парализиран. Не можех да си поема въздух. Стягаща болка опаса целия ми гръден кош. След още няколко минути ми причерня. Обадих се на жената да дойде и да ме прибере с колата. Когато се прибрах вкъщи кръвното ми беше 70/40. Главата ме болеше ужасно и се наложи да взема хапчета за главоболието. По-късно започна упорита кашлица. Цялото ми тяло трепереше. Два-три дни на можех да стана от леглото. Отидох в спешното, където ми направиха тест за коронавирус. Беше положителен. Десет дни бях на легло. Едва от няколко дни се чувствам по-добре. Не знам дали от антената или някъде от супермаркета прихванах вируса, но е ужасно.

Следващия път първо си прочети какво си написал преди да се опитваш да тролиш.

От антената е !!!

мина, докато се връщаше от супермаркета? Евала!

Въй въй въй ка ша праим ся?Аз предлагам да ходите със защитни алуминиеви каски против електромагнитно излъчване.Ако нямате и кухненско фолио ше стане.Намотайте си го около главата и изрежете дупки за очи ,уши и уста ама не много големи за да не влезе 5Джито.Хайде със здраве!!!

Какъв елементарен и жалък опит за провокация. Айде спрете се вече.

Тошко, от кога на Горубляне му казваш „южен Лондон“? Крайно време е да спреш „белото“ или да смениш дилъра! Но ако е опит за иронизиране, правиш недопустими грешки в хронологията: „Днес, докато си прибирах от…“ След това: „Два-три дни на можех да стана от леглото.“ И после: „Десет дни бях на легло.“ На края: „Едва от няколко дни се чувствам по-добре. По груби изчисления твоето „днес“(25.05.20 г.) е минимум 14-15 денонощия!

Ще ви таковам и ваксините. Пълна измислица с неясен резултат. Колко познати, в т.число и доктори, раболепно се боцкат преди зимата и пак боледуват. А дали реално са заразени от текущите грипове или страдат заради ваксината?! Ще станем животозаависими от сезонните ваксини и нищо чудно скоро да ни задължат със закон да ни ги слагат

Ле-ле колко си глупав , ако знаеш!

От плоскомозъчни коментари. Намери си група на малоумните антиваксъри и там си пиши колкото искаш с останалите отрепки като теб работещи за минимална заплата.

Не съм антиваксер, но има нещо вярно в думите ти. През 2019 година се увеличи броя на ваксинираните срещу сезонния грип. Може би чрез ваксината се разпространи и Ковид 19 в целия свят. Но никой не прави разследване. Трябва да се сравни броя на ваксинираните с броя на заразените с Ковид 19. Корумпираната СЗО трябва да се разследва или да не се допуска в белите държави.

Как така ги изчисляват тези стъкмистики. Иран беше почнал да се изчиства сега има рязък втори пик.

Никакъв научен модел не може да предвиди какво е решила природата! Така е било и така ще бъде. Нищо до момента от направените прогнози не се сбъдва. Включително и на изкукуригалия комплексар Д-р Мангъров! Епидемията ще затихне, когато природата реши, това е! Хората могат да влияят, но много ограничено!

Не е ПРИРОДАТА а този който го ПУСНА!!!!! Така че СПОКО!!! Всичко се знае ......"генерал Мутафчийски каза, че от НАТО са му съобщили, че ЩЕ има ВТОРИ УДАР И ..... много УМРЕЛИ"...

Я кажи нещо и за Бил Гейтс и 5G , че да се посмеем!

Това е свързано с възможен удар на САЩ и НАТО за спиране на Иран. Нищо чудно вирусът да е пуснат от персите ислямисти. След като САЩ отстреляха един терорист генерал-педал, терористите се заканиха да отмъстят.

А,има ли научен модел,който да показва кога ще започне

Това исках да питам. Модела показва ли кога е започнало нещо? И последно, пандемия или епидемия?

Само един глупак може да зададе такъв въпрос!

М7 ти от групата на глупаците ли задавш въпроса?

ще свърши когато кажат ония отгоре; тоя вирус е пълна смешка но е страхотен политически; който го измиси шапка му свалям

дрън-дрън ярина

СЗО са за разстрел Какви 5-6 години Кой ви вярва вече, китайски проксита

Всички епидемиолози говорещи за 70-те процента да се създаде стаден имунитет, може да си изхвърлят дипломите. Какво казва науката за коронавирусите познати от 1965 година: счита се, че към 80% от населението има естествен имунитет и не могат да се заразят. Сега нека това го съпоставим спрямо круизния кораб diamond princess: към 3500 пасажери, месеци наред на едно и също място, мешат се и какво имаме накрая малко над 700 заразени (40% от тях за безсимптомни). Ама май някои не са си чели добре учебниците или са пропуснали тези научни статии.

Ами именно. България 7 млн, 20% заразяване са 1.4 млн, ако 30% със сериозни симтоми т.е. да се налага болнична намеса, това са 420 000. И това ако стане в рамките на 1 месец, както Италия, болниците издишат. Това прави средно около 40 човека на ден с корона на болница в продължение на 30 дни. Например в Ямболската болница имали 40 легла или нещо такова. Другият проблем е, че лечението продължава понякога седмици.

Опитът на Швеция доказва че не е възможно заразяването на 420 хиляди при населението 10 млн в рамките на 1 месец. До момента там са около 34 хил заразени. Пет пъти повече да бяха, пак не става 420 хил.

ТИЯ ОТ СЗО СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИ. 4-5ГОДИНИ??? БАХ ТИ ПОМИЯРИТЕ НЕНАЯЛИ СЕ

Пикая Ви на на моделите и на лъжите и на Вас които лъжете, че има епидемия и пандемия! Боклуци! Заслужавате с камъни да ви пребият по улиците за назидание.Я си ебете майката!

Боклук, заслужаваш за 1 седмица да те заключат в инфекциозното без никакво последващо лечение!

Nexus=кретен

Тоя само глупости пишат, а кога ще изчезне грипът а или спина или ракът

Тези зарази са вече ендемия и целта е този вирус да не прерасне в “ендемия”

не се предава от човек на човек. Не пишете неща, от който не разбирате.

Епидемията свършва, когато ни кажат от Щаба . Дотогава са разрешени само протести, митинги и пазари на открито - все сериозни интимни дейности . Никакви купони, абитуриенти и пр .

Разрешени митинги и протести ама само за червена измет като тая на мая!

Верно ли?! `Ма, то, според едни други модели у нас още трябваше да чакаме пика. Пък после се оказа, че той бил минал преди извънредното положение. Ама, правете си модели, няма лошо!

Ще изчезне когато спрете да пишете тъпотии, както се и появи с глупостите,ви

Епидемия ли казахте? Не може да бъде! Явно вашите господари, причиняващи контролирания хаос са отпуснали каишката. Въпросът е кой ше плати за терора над нормалния човек, причинен от сума ти и правителства? Кой ще плати за изкуствено причинената безработица? Кой ще плати за това , че да имаш деца вместо благословия се превръща в недъг и минус , и изчезваш от работа , ако няма кой да ги гледа ? Защото сега цената я плаща нормалния човек!

Че кога е било различно. От римско време насам. Някога 'ненормалния' човек да е плащал. ? Винаги плащат нормалните, каквото и лно да се исс сре.

за пораженията от вирусите "европа" и "демокрация" има обилни данни за повее от 30 години! учените няма ли да изчислят кога ще бъдат поставени под контрол и ликвидирани? или те могат да работят само с виртуални вируси или с незначителни такива?

кога ще свърши епидемията герб?

А епидемията селски дебил?

А епидемията малоумен простак с претенции?

най- вероятно след разпускането на БСП-БКП и изчезването на корона вируса пРЕЗИДЕНТА РАДЕФ.

Голям мерак за ваксината отрепки!

Стаден имунитет, защото си овца.

Вируса ще изчезне защото се самоубива, убивайки приемника той се обрича сам. Когато няма нов приемник вируса ще изчезне

Някой най-накрая е открил как точно се разпространява Ковид... или отново ни заливате с празни приказки;)

Аз пък казвам. Както е дошъл внезапно- ненадейно този вирус. Така и внезапно- ненадейно ще изчезне.

ДАНО СИ ПРАВ

Благодатна тема за рубладжиите и предателите. И комуноидите.

Благодарна тема за гробари, помияри,невежи лозунгари и комплексари!

Помияри сте комуноидите. Как е на дъното? Хахаха

Го има от март месец, ама вие като медия стопляте много бавно. Каква и тази "актуална" новина ви се чудя.

Това прогнозиране, не е много за вярване. Модела на който се базира, трябва доказано да работи, поне веднъж да е сработил при подобни случай. Второ - всеки доказан модел дава верни резултати при верно подадени и обработени изходни данни. При тая манипулация която на практика се случи с данните за заболели ми е интересно какви данни ползва модела. Иначе и аз очаквам тази "пандемия" да "отшуми" даже по рано от предвижданията. Тя свърши своята работа - извиниха се за хиляди неудачия некадърни управляващи с нея за да прикрият истинските причини.

Пандемията щяла свърши през есента, а втора вълна нямало да има?! Бре! В секретната НАТО-вска нота ген. Годжи прочел друго и затова се закани с много трупове, яко трупове.

Много далече си от реалността.

Кой е далеч от реалността, ти откъде точно я знаеш и трето - кой ти плаща да сееш страх и паника?

Джоджи, за да се приближа малко от малко до реалността, трябва ли да очаквам ЯКО ТРУПОВЕ?! ... СЗО-то ЯКО го наби на света... А светът е СТАДО.

сигурно ще загубят само фармацевтичните компании, които няма да могат да си пробутат ваксината...