”Нови хоризонти” ще се приближи максимално до Плутон

Автоматичната междупланетна станция на НАСА "Нови хоризонти" днес ще се приближи на минималното разстояние от 12 500 км от планетата джудже Плутон.

Обратно в новината

Коментари - ”Нови хоризонти” ще се приближи максимално до Плутон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаотичното преминаване на обект дори с размерите на сонда, дали няма да наруши равновесието в тези системи от малки обекти ???

Да, догодина Плутон ще падне на Земята. Очаква ни гибел.

Столицата на Австралия е Канбера, а не Камбера. Надали това е печатна грешка, напоследък много неграмотност шари по статиите.

9 години време и средства за едно прелитане на 12 000 км. от Плутон! Няма влизане в орбита, няма сонда към повърхността!

Ами сглобете вие нещо в гаража, което да кацне на плутон.

...хм....тук са ни сложили художествена интерпретация на планетата, а в някои сайтове, вече могат да се видят снимки на Плутон, направени онзи ден, на 12 юли. Между другото, нищо не се споменава за спътника Харон, интересно дали апаратът ще направи снимки и на него? Малко ми е зловеща тази планета.....отдалечена в мрака, почти неосветена от Слънцето....Плутон е бил бог на подземното царство, а Харон - неговият лодкар, който превозвал душите на мъртвите....доста символично. Бях чел теории и за голяма планета, тип газов гигант от типа на Юпитер, която е 10-та в нашата система, но е отдалечена на поне още 10-на милиарда км. от Плутон и е в пълен мрак. Затова била неоткриваема.Но пък, такава огромна планета би трябвало да има мощно гравитационно и магнитно поле,подобно на Юпитер и Сатурн....и със съвременните апаратури да може ако не да се види, то поне да се установи съществуването на такова огромно тяло. Иначе,много се радвам. Еех, Човечество, добре че има будни умове още. В разни точки на света разни чалмалии режат глави, а едни хора са измислили, сглобили и пратили на милиарди километри нещо с размерите на кола.И това нещо, не стига че лети 9 години, ами прави и снимки. В такива хора ми е надеждата. От друга страна обаче от технологиите винаги са се интересували и злите хора.

плутон? огромен?

не си прочел внимателно.....в хипотезите става дума не за Плутон, който е планета "джудже", а за хипотетична огромна газова планета, която е след Плутон....

Да не ни пратят съоръжението на обратно с леки инженерни подобрения :))))

Абе друго си е да завладеш крим :D

или да продадеш Аляска.... не си уцелил темата да се правиш на остроумен....

С територия, колкото Западна Европа. Аз викам да продадем Северозападналия край и да установим преки търговски отношения.

Ти върви давай акъл на американците как да спасяват Пуерто Рико от фалит. Освен ако не можеш да схванеш каква е връзката между САЩ и Пуерто Рико.

мнение във всяка тема и много ама наистина адски много си личи ,че сте платени тролчета. А това ви девалвира пред работодателя и внимавайте да не ви спрът стинките ! Казвам го чистосърдечно а не със злъч ...

Човечеството прави някаква крачка напред и тукашните путлеристи веднага оплюват. Странни хорица, безполезни ......

Аз точно бех избегал тоя час и сега ми е новина.

Друго си е да изследваш дъното на Тихио Океан с марсоход на парченца

Страхотно постижение за човечеството като цяло!!! За 24 часа научихме че: 1. Плутон е най-големия обект в Кеплеровия пояс 2. Атмосферата му изтича азот 3. Има ледени шапки 4. Диаметъра му е 2370 км плюс минус 20 км 5. Наблюдаваха се и спътниците му

Не те знам в кое училище си учил, но аз тези неща съм ги учил в училище още. След това понеже темата ми стана интересна, с книги и интернет обогатих знанията си, но нищо от това, което си написал, не е ми е неизвестно.... И за да не си помислят някои, че плювам против мисията, ще кажа само че ако са изпратили сонда на майната си, само за да измери размера на нещо, чийто размер ние отдавна знаем, значи е много глупав. Искренно се надявам обаче целта на мисията да не е просто за доказване, че спектрографите и телескопите ни работят както трябва... доказателсва за това има.. дано научат обаче нещо повече от това, което се знае от 40 години...

Все говорят за снимки, а в интернет се намират само една-две размазани петна, с качеството на снимка с телефон от движеща се кола.

осветлението куца - не е като в клип от Планета ТВ, а ?

Нямам представа какви са клиповете там, не гледам Планета ТВ. Ти обаче си фен.

Холивутски снимки като онея дето са уж от кацането на хамериканците на луната!

Ако е холивудска постановка нека тъпите ти руснаци изпратят сонда до там и да опровергаят данните :D

Пак ли руснаците са ти виновни, че не си пиеш хапчетата?

А снимки от само няколко хиляди км + спектрограф, и това ли сте правили в училище ?

И къде са тия фамозни снимки?

малко ще почака.

Другия ковчег да очакваме че ще бъде изстрелян 2024 г. или това беше последния. Въобще тази агенция харчи милиарди за глупости. Планетата жуже имала радиус ъ хлъц. Хората станаха по-грамотни иначе снимки на амер.астронавти от Плутон ще ни залеят ( на Яиценюк му отива такава една снимчица с няколко грибни ли там каква валута имаха ,грошове )

си, брато и гьон ще си останеш. Милиарди за глупости. Добре, че са те, а не елита на световната наука в сградите на БАН.

Нали знаеш ,че целият ти живот е без смисъл . Най- добре се обеси.

У-У-У... Защо всички не мислим като теб... сега щяхме да се стреляме с лъкове, да тичаме волно между дърветата, да се борим с приматите за територия и все такива диви неща... аре чао че огъня ми гасне и ще ми отнеме седмица да го запаля отново...

Плутон не беше ли "разжалван" като планета?

Беше ... но отново я направиха планета.

Едно добро местенце за нашите депутати.

Да! И за "братята" мангусти...

Само да попитам, защото не разбрах докрай. Как, ако Плутон обикаля за около 250 години, не била изминала и 1/4 от пътя от откриването си през 1930 г.? За 85 години би следвало да е изминала поне 1/3!? Може и да не отчитам нещо...?

Хич и не питай... Ама да ти кажа. Има математика за: - кръчмари - икономисти - депутати - журналисти И все са различни...

Copy/paste от статия от миналия век.

Защото така пише в википедията :) само дето не се знае кога точно е писан този текст :) Там даже пише, че диаметъра на планетата е измерен много преди "един ден" ама няма значение :) Много е яко така като .. "наливаме масло в огъня".. вярно много неща ще научат за планетата от сндата, но това с "измерения преди ден диаметър" просто е.....

Ne znam dali imat tova predvid, no planetite obikaljat okolo slanceto po elipsa s razlichna skorost v razlichnite chasti

Де повече човешки ресурс да се отделяше за космоса, отколкото за войни и политики...

Някои харчат за войни, други за наука, трети за Гърция, важното е държавните разходи да стимилират местния бизнес и данъкоплатците да са благосклонни. Съгласен съм, че войните са един от най-лошите варианти, но и не е лесно да намериш кауза, която да удовлетворява мнозинството.

Това показва всъщност, че още сме примитивни въпреки развитието на технологиите, но надявам се ще надживеем това време..