Политолог твърди, че може да има НС и временно правителство

Няма пречка служебното правителство да бъде назначено и преди разпускането на парламента, т.е. да имаме действащо НС и действащо служебно правителство.

Обратно в новината

Коментари - Политолог твърди, че може да има НС и временно правителство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като с един указ се разпуска народното събрание и се назначава служебно правителство, как тогава може да ги има едновременно?!?

Първото и последното изречение си противоречат: "Няма пречка служебното правителство да бъде назначено и преди разпускането на парламента, т.е. да имаме действащо НС и действащо служебно правителство. Това каза в интервю за Агенция Фокус политологът Емил Георгиев. Той допълни, че след това президентът разпуска Народното събрание и с този указ насрочва избори, които не могат да бъдат по-късно от 2 месеца от датата на разпускане на парламента и назначава служебно правителство."

При служебно правителство назначено от президента,не може да има и действащо народно събрание.

Този смешник и палячо - политолога, май не е чел никакви други книжки освен онези, с картинките. Защото в Конституцията пише съвсем друго -ри това ясно и точно. Тезата му е като на милиционерин Пешо и останалите надничари

Що за професия е политолог? От какво живеят тази категория хора? Ако допуснем, че категорията политолог е еквивалентна на термина професионален революционер, широко застъпен по времето на т.нар. социализъм, значи на тези хора се плаща здраво отнякъде, за да защищават строго определена кауза. С една дума това са наемници на дадена идеология или политическа формация.

Няма нищо за коментиране, след подадаване на оставка от кабинета (което не е сигурно - помнете че това са комунисти) и народното събрание я гласува (също несигурно събитие - помнете, че то НС е пълно с комунисти), следва точно определена от Конституцията процедура, така, че няма смисъл от празни коментари!......Е да в България всичко може да се случи да не забравяме че сме единствената в Европа КОМУНИСТИЧЕСКА държава (да сега ще спорите с мен и ще ми напомните за Беларус, но те не са в ЕС и НАТО!

Беларус може да е тоталитарна страна, но промишлеността, образованието и здравните им услуги са на много по-високо ниво от нашето. Да, заплатите им на пръв поглед са ниски, но ако погледнем покупателна способност, то те 100 евро могат да купят много повече неща в страната си, от колкото ние тук със същите пари. Да не говорим вече за страхотните им закони за стимулиране на националното производство.

Тъй като твърдиш, че всички сме комунисти какво очакваш. Пръждасвай се в америка. Там поне половината не са комунисти.

Това онзи Юлий Павлов ли го твърди, или кучето на Павлов?!?

аз твърдя, че политолозите са за затвора! защото са съучастници в ограбването на народа! аз казвам, че на пети, по време на планираните "избори" ще има протести на границата на възможностите, при това, съвсем законни.в рамките на ес

Позволете да запитам Директно Нас-Всички Българ(к)ите : - Сме ли Готови ? ЗА Двустъпковата, Хора. (Гласувайте !)

егати тъпака

Всичко може, може и да се насрочат нови избори, без да се разпуска парламента, и без да се назначава служебно правителство. Стига да има желание и акъл!

идиот и надничар

това са пулни глупости! след оставката, правителството продулжава да деиства докато народното субрание се разтури и президента назначи ново правителство.

Pesh0

Временното правителство е временно , защото е подчинено на президента , а не на народното събрание . Ако народното събрание , докато си бачка поиска примерно вот на недоверие на правителство което не е излъчило то ?

есега пак ще изклатят народа. той ще плюе и какво от това? вече 25 години е все едно и също...

ай стига де... за какво ни е действащо НС само на хартия ? да им плащаме заплатите ли ? и без това бачкат по 2-3 дни при условие ,че се съберат. ефективността им е 0. може да остане НС ако приемат закон ние да ходим на работа по 2-3 дни , а през останалото време до си търсим народните избаници.

Орешарски и мандатоносителя БСП, не са свалени от народа. БСП е най-демократичната партия и сама се отказа от управлението след евроизборите. Борисов беше свален от народа и не управлява и пак няма да управлява. Криви сметки. 12:0, но няма по голяма унижение от това да спечелиш и да нямаш възможност да ползваш наградата си. Би трябвало от срам и резил да се откаже Борисов от политиката.

Снайпер Бойко не е цвете ама поне има доблестта да си подаде оставката. И той можеше да се ослушва като вашата комунистическа сволочь и да не си подава оставката

Това е някой комунистически посерко, който не се различава по нищо от посерковците, изгонени от народа за 4-ти път при 4-то управление, сринало България до срамни низини. Този Георгиев, запомнете го, за да плюете с погнуса всеки път, като чуето името му. Баси олигофрените, които е изтаковала между бедрата си БСП! Родила не бих казал. По-скоро изходила.

Че то у БГ то сичко е временно, докато няКОЙ не каже;-)

ПАК и ПАК и ПАК, докога бе! Народе!!!!

Така ,като четем заглавието .., ако политолог беше .полиглот. можеше и да прочетем писанието! Ма , като знаем за бай К. Колев, К. Стойчев, А. Райчев ... кво да четем?!

Първо или този е малоумник и говори глупости като временно правителство, имайки предвид вероятно служебно. Къде де видят едновременно НС и служебно правителство? Второ, Вие в Дира не мислите ли та пишете глупостите на този "експерт" или още по-зле - някой тълкува неговите в стил Една Жена Каза на опашката за кисело мляко.

Преди правехме приноси към теорията на научния комунизъм!!? Сега почваме - към теоретичните устои на ЕС-А!! Е, ба... го!?

Такъв термин като "временно правителство" не съществува нито в Конституцията, нито в какъвто и да е друг нормативен документ! Има Слежебно правителство, което според Конституцията се назначава, след като НС се разпусне и Президентът издава Указ за насрочване на избори и назначаване на Служебно правителство! А НС може да се саморазпусне, когато не може да излъчи правителство след оставката на действащото правителство!

Само аз ли не можах да намеря в описания в статията сценарий момента, в който е назначено служебно правителство, а парламентът още не е разпуснат?

Политологът Емил Георгиев е правен лаик, а и май не само правен.

В България временно (5 год.) трябва да се забранят със закон НС, партии, политолози и подобни тям професии, и да се мине към директно у-ние чрез всенароден избор на триумвират (или колкото там се намери за нужно)от читави хора и съответната форма за контрол (схемата лесно може да се изработи). Иначе сме загубени...

valentor

Ънн, да . Може де има правителство и временен парламент/говорилня/. Така си е..

ПРОСТОТИИ, ПРОСТОТИИ, ХАХАХА

KOLONIALNATA GLUTNICA OSTANA W PARLAMENTA

?

Sangre sica

и без питанка той си люби Сидероглу!

Това е неверно твърдение, защото президентът назначава служебно правителство , когато политическите партии изчерпат възможността да съставят правителство. Служебното правителство не е експертно или временно правителство и политологът е поредният неосведомен "експерт".

според конституцята няма "експертно правителство". всяко правителство може да се нарича както си иска, но конституцята не прави разлика. правителството е едно и то е на партята (коалицята) която го е суставила и избрала. няма как министрите и останалите политически длужности да се наричат "експерти". техните функции са дефинирани в конституцята и законите и те са политически, а не експертни.

Без лустрация до девето коляно държава на тази територия е невъзможна!Така че каквито и процедури, кворуми, мандати, дати и др. дивотии да съчинявате файда никаква - само ще се пилеят пари и време, през което крадците ще продължават антибългарското си "творчество"!

Ясно защо при нас момите са хем девствени хем бременни!:)))

:-))))))) ...а Въпросът към Нас-Всички - Си Стои, Колега ! (, ей-Там.... Най-Най-Отгоре)