Военна полиция вече има право да използва сила

Парламентът разреши на служителите на „Военна полиция“ да използват физическа сила и помощни средства в случай на абсолютна необходимост.

Обратно в новината

Коментари - Военна полиция вече има право да използва сила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А другата полиция има право само да черпи с бонбони.

Т.е. военна полиция ще изпълнява функцийте на национална гвардия.

Тази паразитна структура и Военните съдии да бъдат уволнени

Sm3hurk0

Ние нямаме армия, а военните са малко, но имаме военна полиция. Някой да не се притеснява, че може да има военен преврат или се подготвя за такъв.

Sm3hurk0

Като разрешавате да се ползва сила от въпросната структура, това не забранява на обикновения човек да се съпротивлява, както намери за добре.

на тръбата, и сръбските граничари няма да ми видят стоповете, да не говорим за българските!

"Парламентът разреши на служителите на Военна полиция да използват физическа сила и помощни средства в случай на абсолютна необходимост." По пътя на логиката би трябвало следва,че ако военна полиция се намеси то те ще имат право да ползват сила и помощни средства.Ако ли не то тогава няма полза от тях тъй като няма да са по-различни от обикновената полиция,но с право да действат само в тежки случаи. Пример: случаи в които вместо сапьори да ползват,те да пратят обикновени полицай тъй като сапьорите нямат право да ползват различни средства от тези на обикновените полицай.

Май пак се връщаме към полицейщината. Чудя се в Англия, където полицаите даже не носят оръжие, дали тяхната военна полиция има такива права по отношение на цивилни.

Няма нужда от военна полиция, нямаме армия заради която по принцип е създадена да действа. Както и от военна жандармерия пак поради същата причина.

И Украйна нямаше някаква съществена армия. Но след американския преврат почнаха да мобилизират всички мъже на възраст от 25 до 60 години и да ги пращат в Донбасс да убиват и да умират. На Европа както и на НАТО им трябва пушечно месо. Иначе за какъв чеп сме им?

Като прочетох първото -противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане, значи винаги ще може да имаме "абсолютна необходимост". Колкото до писането по-долу за мобилизацията - как ще иска да ходи някой, а баровците да си седят на топло. Ами аз хотели и заводи нямам, да си ходи той.

Военна полиция не е в структурата на МВР а е МНО или МО.О . Тя е подчинена на Ненчев а не на Бъчварова много ясно в Конституцията са упоменати какво имат право и какво нямат право Военна полиция . Това ,че някакви Депутати са гласували нещо което им е наредено от техните началници Цветанов или Борисов въобще не ме интересува защото това го няма в Конституцията . На Военна полиция няма да се подчиня и никой да не си превишава правомощията дадени му от Конституцията ! Ако е полицай ще му дам документите ми ако не е ДА СЕ НАДБЕГВА С БЪРЗИЯ ВЛАК !

Интересно дали ще важи по отношение на военнослужещи от американските окупационни бази на българска земя? Или те са недосегаеми?

Глоба до 1000 лева ако се облека като военен полицай и покажа фалшива служебна карта? Не е ли твърде малко? Няма ли затвор? "при опит на задържано лице да избяга, както и да посегне на своя живот" Значи ако някой посегне на живота си - те ще го застрелят да не се мъчи?

не, ще те заставят да се обърнеш с гръб, ще те застрелят, после ще напишат рапорт, че си не си се подчинил и си се опитал да бягаш

Някой във Властта, да не се уплаши от военен преврат? Май, генерала се стряска от генерали!?!

Това нещо го нямаше в годините на Живков а нали е било Тоталитаризъм и тогавашната военна милиция нямамше такива правомощия . Военна полиция или милиция е все едно на Цветанов от 6-то на Д.С и на партия ГЕРБ номерата няма да минат живеем в Е.С ЯВНО БЕЗ СЪД НЯМА ДА СЕ МИНЕ.

най-хубавото е, че герб са ти постоянно в устата и в гз

Отговарям на всички коментари по-долу, които се питат защо са тези промени и кое ги налага : ЕДИНСТВЕНИЯ логичен отговор е че с тези промени се прави ПОДГОТОВКА за бъдещи действия относно предстоящи събития скоро !!! Това което ще се случи в следващите месеци е в следния ред : нахлуване на хиляди бежанци, загуба на контрол над ситуацията от страна на държавата над определени райони, въвеждане на извънредно или военно положение, мобилизация на резервисти, запасняци и младежи за военно обучение, опит за овладяване на ситуацията и т.н. и т.н. Та този който не е разбрал още, военна полиция се подготвя законово да лови, задържа и вкарва в армията потенциалните бъдещи запасняци които в огромната си част ще откажат, ще се укрият и ще пробват да избягат - всички Български граждани !!! Защо ? Защото така е по-удобно, по-евтино да не кажа без пари и защото драмата която предстои в следващите месеци ще продължи ГОДИНИ !!! Мислете бе хора....

той пъзела, ще си дойде на мястото, рано или късно.

И как ще ги накарат? Ще ги убият и те вече са запасняци, така ли? :))))))))))

Като ти звъннат в 5ч. сутринта и влезнат у вас, ще ти дадат 10 минути да си вземеш това - онова, ако се репчиш ти слагат белезниците, два-три шута в зъбите и ходи се оплаквай на Арменския поп - не забравяй че тогава ще имат правомощия при обявено извънредно или военно положение. Ще застрелят 5-6 души за назидание, при оказана съпротива и всички ще ги гледат по новините ТЪПО и ще станат по-послушни и от ученички.....

Лошото е, че вероятно си много близо до истината. На никой не му е притрябвало да пипа закона за военната полиция в мирно време, освен ако не знае нещо, което ние не знаем.

Мобилизацията звучи много привлекателно за група хора. Обаче вероятността въоръжени мобилизирани и НЕДОВОЛНИ от въпросната група хора, граждани да спретнат въоръжен преврат никак не е за подценяване. Военната полиция няма да се справи с подобно нещо.

Много холивудски и преповдигнат ти е коментара ! Май не си ходил в казарма и нямаш идея как действа системата, това с превратите би било последна грижа ако стане това което съм написал .... за съжаление

Колко трябва да се излагаме в Страсбург за да разберем, че всеки човек има права и КОнцлагер ГРОБ не може да удържи -

Разрешете на хората да могат да се защитават.

Всеки сам решава, дали да се защитава или да спазва закона. Искаш странни неща.

Тези нямат ли правомощия само срещу военни?!? Какво изобщо вършат, след като не останаха военни? Май са като военните съдилища, с по едно дело на месец, но папат ли папат. Поредната паразитна структура, останала ни в наследство.

Тиквата се готви да воюва с народа си, защото знае последиците от това което е изкендзал

До вчера хвалеше Тиквата, а днес?

Да не стане така като с последните изборни правила - Нарушава се Конституцията и Държавата ще бъде съдена в Чужбина . Законно разпореждане или полицейско разпореждане защото не е все едно ! Правонарушител това не влиза в техните функции и права ( не са завършили дори и полицейска школа и явно ще пишат доста обяснения пред военните съдилища . Нали не мислите ,че ще взема да се подчинявам и на военна полиция ? В какви случай ще може да се намеси военна полиция щото термина не им е паднал от въздуха , ще имат ли право да проверяват документи в мирно време , ще могат ли да задържат .... А ловните дружинки що нямат ли такива права .

СЪЗДАВА ПОЛИЦЕЙСКА ВОЙСКА , НО НЯМА ИДЕЯ ОЩЕ КЪДЕ ЩЕ Я ПРАЩА !

срещу народа

"Парламентът разреши на служителите на Военна полиция да използват физическа сила и помощни средства в случай на абсолютна необходимост." Ми те иначе ще са като християнски мисионери с библията и брадата!

Прекрасно решение на Парламента. Сега да изпратят цялата Военна Полиция на границата и да започнат да я пазят с правомощията,които са и дадени. Или тези правомощия са дадени да бъдат прилагани само спрямо българските данъкоплатци?

Последното: групови нарушения от военослужещи... Да не би да очакват войнишки бунтове? Да не би да планират нещо, което да предизвика войнишко недоволство? Или съм твърде параноичен?

Защото те до сега само на ''кафе'' канеха:))))Аман от предизборни мурафети дето изчезват в небитието като си уредят изборите..