Местят депутатите в нова пленарна зала за над 23 млн. лв.

Новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом ще струва малко над 19,5 милиона лева без ДДС. Тя трябва да е готова до 2 години.

Обратно в новината

Коментари - Местят депутатите в нова пленарна зала за над 23 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Власта се окопава в тази крепост от камъни!

КОЛКО СГРАДИ ИМА ВЕЧЕ , Бг-НАР.СЪБРАНИЕ ?

Защо бе , нали ще ви намаляваме ? Защо ви е голяма зала? Освен това , пак ли на построеното от Бай Тошо лежите? Какво направихте вие за за 27 години "демокрация" , какво съградихте ? Всъщност направихте - изгонихте 2 млн.българи от България , а останалите ги обрекохте на глад , мизерия и безизходица.Пуснахте турците в Парламента да ни управляват , храните циганите с нашите мизерни доходи , отровихте ни с ГМО храни,продадохте богатствата на страната ни . Заслужихте си нова зала , макар че сте напълно излишни ,защото докато става каквото каже ББ , вие сте само фон - скъп и ненужен.

Това е особено необходимо на бедната ни държава! Браво, помислили са за себе си!

ВИЕ СТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗМЕННИЦИ!!! НАЙ - ЯВНИТЕ И БЕЗСРАМНИ ДЪРЖАВНИ ИЗМЕННИЦИ, КОИТО СА СЪЩЕСТВУВАЛИ! 30 ГОДИНИ КРАДЕТЕ, КРАДЕТЕ, КРАДЕТЕ, КРАДЕТЕ ОТ ТОЗИ НАРОД! КРАДЕТЕ ОТ БАБА МИ! ОКРАДОХТЕ ПРА БАБИТЕ МИ. КРАДЕТЕ ОТ МАЙКА МИ! КРАДЕТЕ ОТ БАША МИ! КРАДЕТЕ И ОТ МЕН, И МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ! И ОТ ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА! ОТ ВСЕКИ ЕДИН ДОСТОЕН, ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН, КОЙТО ПО ЦЯЛ ДЕН ПОЛАГА КЪЪЪЪРТОВ ТРУД ЗА ДА ИМАТЕ ВИЕ! КАК НЕ СА НАЯДОХТЕ БЕЕЕЕЕ ?!?! КАААК ВИ ПИТАМ БЕ?!?! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДРАГИ ГОСПОДА ДА КРАДЕТЕ! ЗА ВАС Е ЯСНО, ЧЕ НА РЯЗАН Х*Й ЩЕ УМРЕТЕ!!!

Нека им.

23 милиона години да излежи цялото депутатство в деветия кръг на ада!

Мръсните боклуци трябва да се намалят до 50 броя, да ходят само да узаконяват гласуването с референфуми закони и да се движат с метрото за своя сметка. След като са избранници на народа - никакви охрани, привилегии и секретари. Всичко да си плащат от джоба и никакъв имунитет ! Казах !

Това със стъкления купол ми звучи като волиера. За орли... надали. Най-вероятно за гарги. И за тези пари сигурно столовете ще са от абанос, а облицовката им от френско кадифе с втъкани златни нишки, по стените ще има стенописи и гоблени десет на осем метра, ръчно ушити от знатни девици. Интересно, за лафката нищо не казват. Ще я ремонтират ли, няма ли, ще се запази ли старата цена на кебапчетата...

tia vaobshte ne mislyat da namalyavat vsichko e punta mara

Аз мисля, че много по рано трябва да са зад железни решетки. Всичките вкупом.

тия се готвят да векуват - кви са тия пари за един навес и няколко стола в повече

столове ама к`ви ? в тях седнеш ли може да спиш, да сереш, да те подмие, с Wi-Fi и анализ на пикня и лайна.

Нали казват,че Народното събрание е изградено върху стари турски гробища...... Дано след две години дупетатите се сетят да работят за народа си, ако вече не е твърде късно....

20 милиона за една зала?! Небостъргач да строяха щеше да е по-малко. Тези ненормалници прекаляват. Прахосването на държавни средства продължава с пълна сила.

А депутатите с каски ли ще работят.Имам предвид стъкления покрив ако недайси боже нещо се случи демек счупи-какво правим тогава--КАСКИ НА ГЛАВА

баце, трябва да бъдат без каски и покрива да се счупи когато си гласуват заплатите. тогава има най-много лентяй в апартамента.

Не мисля че има нужда от тези разходи. Явно просто искат да превърнат партийния дом в нов парламент, за което не мисля че има нужда. Освен това не мисля, че старият им е малък, освен това там наистина се е правила някога българската история, а не българският срам и позор, както е в момента. Друго за което си мисля, че е много по подходяща сградата на партийния дом е да преместят в нея Националният исторически музей. Мисля че е достатъчно голям за това, тъй като настоящата е малка.

И за да е още по-ясна природата на тия "избранници" - Там комунягите от всичски партии в Парламенто ще си пеят Интернационала.. "Напред о парии ( лумпени) презрени...."

За 23 милиона можеха на всички да направят мозъчни операции и да им отстранят вредния контролиращ чип "пари, пари,пари...пари".

Avatar952

Това, което се разбира от новината, е че 240 тикви са решили да си направят парник. Дано само и тази "обществена поръчка" да мине по същия ред като останалите, та да им падне парника на кухите кратуни - пък после нека си търсят гаранцията от изпълнителя ...

приемате ли депутатите да се събират само веднъж на три месеца, а през останалото време да работят кой, за каквото е учил и може? Преди години нямаше постоянно НС. И сега е излишно, само с глупости и си мерят.....асфалта. КПД - никакъв!

Наглост. Медицинска академия е гробница на изоставени и недостроени болници - педиатрия, вътрешни болести, новото крило на кардиохирургията, патофизиологията, а тия наглеци си строят нова пленарна зала!

Народа прост не им пречи , защо да не се глезят?

ПЛАВАТЕЛЕН ЯХТИНГ КАНАЛ СОФИЯ-БУРГАС . ЩЕ СЕ УСВОИ МНОГО ПАРА, А И СОФИЯ ЩЕ СТАНЕ МОРСКИ ГРАД :-)

По времето на Вълко Червенков е имало идея за Софийски плавателен канал. Трябвало е да стига от Панчаревското еезеро до кв. Павлово. Не е бил довършен, но все още на места изкопните работи си стоят. Та колко му е отново да се подхване идеята. :))

За нашите Бг-депутати ,....само ДЪРВЕН !

на така наречените народни избраници е безкрайно!!! Милиони левове за преустройство на бившия партиен дом в пленарна зала и кабинети за тези хрантутници?! А каква конкретна полезна работа свършихте за развитието на държавата?! Никаква!!! Всичкото това напъване от години да се настаните в бившата партийна централа говори само за едно, а то е че изтърсаците на бившата партийна номенклатура не може да преживее факта че не са заели сградата в която някога се подвизаваше и ЦК-то на една вече преминала в миналото партия, не седят в същите кабинети и не се разхождат по същите коридори и егото им страда от този факт! Идиоти, ако имате желание да работите за държавата това можете да го правите и по примера на предците си - по поляните както са го правили навремето на славяните с тяхното велико събрание, вече, или народния събор на прабългарите!

Не за стъклен купол, тия мързеливци са за бетонни бункери под земята,бял ден да не видят. Що,ако не виждат небето над главите си, не могат да крадат пълноценно ли,че на цялата държавна мизерия ще си строят нови футуристични сгради ?

"едни пари" за усвояване! Ама много са стриктни на харчовете, когато е за техен лукс! Какво го налага сега това? Да не би да стават 500 депутата, че да им трябва още един парламент!

искат да ги намаляват на 120 бр., те си правят нова къщичка... Дебелоочие ли е или "депутаточие"?

те имали намерение да стават 270 броя!?

"56 тона ще тежи стоманената конструкция на бъдещия стъклен купол на пленарната зала". Дано им падне на кухите кратуни, но да са се събрали всички - парламент, партии, правителство и президент! Бандата на разбойниците!

Кому е нужно това? Толкова хора мизерстват, те ще си правят нов парламент. Поредната нагла подигравка с населението.

Идеята на всяка такава поръчка не е да се направи нещо.Идеята е да се краде, да се усвоява.За тази цел си има фирми, проверени отработени схеми за усвояване.Така се краде, а вие си стойте и си плащайте билетчетата, свинетките, данъците и дълговете.

Просташките идеи на ГЕРБ в дейстеие Дано този покрив ги погребе!

бюфета с депутатските кюфтета да е там!

През какви трудности трябва да минават хората,изпаднали в беда със здравето си или това на децата си и молещи се да бъдат отпуснати средства за спасяването им,а тези хрантутници не се наядоха и напиха, ами и през стъклен покрив директно в райските градини ще гледат!

"Първоначално заложеният бюджет за реконструкцията на "Света София" обаче беше 15 млн. лева. Сега проектът е оскъпен до 19,5 млн.лв. без ДДС, като в сумата са заложени 1,05 млн. лева, ако се наложат допълнителни ремонти, които да бъдат извършени от същия строител след приключване на реконструкцията." 15+1,05=19,5 Защо да се чудим, че има толкова двойки на матурите. Ами, че всички двойкаджии са бъдещите ни милионери!

Прозорците, прозорците да не забравите! Всички прозорци да са с решетки, да им напомня къде ще дойдат после. Нали знаете: Софийския Централен Затвор, килия 213, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри.

от старата сграда???!!!! А не знаят че в другата има призраци!!! Работете за хората...е не да се чудете какви червени конци да си връзвате! При толкова народна "любов"...едва ли помагат.

Форум като при римляните не искате ли?

Ние ще променим системата , а те си правят нова зала . За какво им е , като няма да има смисъл от тях

С тия пари могат да лекуват около 190 деца в чужбина... Та това си е едно училище хора... А не референдума като приемем че трябва да са пъти по-малко, ко прайм с този дето е разходвал излишни пари.,...

Тия милиони кой ще ги плаща? А за пенсии и здраве няма пари, а ?

Вместо 240 депутатски банки, монтирани ще бъдат 270 места. Абе монтирайте 2700 места. На всяка банка да се монтира и по една автоматична "самоебачка".

ГБС ли ще усвоява?

Има ли гласували, има и депутати и такива разходи за екстри. На следващите избори пак вейте байраци. Ама сега ви го направиха и задължително гласуването така, че онея могат да си правят каквото си искат.

Хич не ги е еня, че ще има референдум с въпрос - 120 депутати или ще излязат с номера - 270 места са за Велико н. събрание!

Сега два парламента ли ще имаме един с 120, а дугия с 240 депутата ;д;д

Нали знаете, за репликите по вестниците едно време...Димитър Благоев като написал "Що е социализъм и има ли почва у нас", Захарий Стоянов, чието истинско име е Джендо Стоянов Джедев му отговорил : "Има, Димитре! То у нас за всякаква простотия има почва, само за нещо свястно няма." Та у нас за всякаква простотия има почва, дори и за простотията новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом да струва много над 19,5 милиона лева без ДДС. Историята е доказала, че у нас има почва и пари за всякаква простотия, само за нещо свястно няма. Простотията, глупостта в България са като плевели, дето никнат във всяка почва.

КОИТО Е ВЛЯЗЪЛ В ТАЗИ СГРАДА Е СЪСИПАЛ ДЪРЖАВАТА И ФАЛИРАЛ! ТОВА Е ДОМ "БЪЛГАРСКО БЛАТО"!

Те още малко ще си направят и римски бани и ще си организират и оргии с държавни пари ...

Зорът на депутатите ни е, че заседават в Парламента, а офисите им са в Партийния дом. Факт е, че намалим ли броя им на 120, а защо не и да 10, ще отпадне нуждата от нова зала.

Абе Лейка, какви ги говориш????!!!! Повече от 120 човека се събират в текущата зала само 2 пъти за целият мандат - на първото заседание и при закриването. И в момента няма нужда от нова зала.

И аз така мисля. Излишен разход на доста пари. Като им се "усвоява" - на оправят уличките в София, нов парк да направят.

Може ли да позная, че ГБС ще правят ремонта :)))

Доказали са че са коректни при усвояването.При реконструкцията на Централна гара добре се усвои, така че те ще са.