Над 88 млн. възрастни в ЕС са използвали дрога

Консумацията на канабис в Европа расте, интересът към екстазито се завръща, а онлайн търговията се развива. Над 88 млн. възрастни в ЕС вече се използвали дрога.

Обратно в новината

Коментари - Над 88 млн. възрастни в ЕС са използвали дрога | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kiril

Има 3 вида психоактивни вещества към които човек се пристрастява. Първите се продават в супермаркетите и се наричат алкохол. Вторите се продават от дилърите и се наричат наркотици. Третите се продават в аптеките и се наричат лекарства.

Pesh0

Към канабиса , неможеш да се пристрастиш . Като млад тинейджър , съм пушил , почти 2 месеца , трева , всеки ден . През 95 та и законите не бяха толкова строги . После просто спря да ми е интересно и спрях ... е от време на време ми се случваше , да правим конски изпълнения с някоя мадама ... ама никога не ми се е пушило , като никотина . Тялото не изпитва глад .

Коноп (Cannabis) или канабис е род покритосеменни растения от семейство конопови. Обикновено се отглежда заради здравите си влакна, високата скорост на растеж и мазнините в семената. От някои сортове коноп (на латински канабис) може да се добива и марихуана.

Това така, е защото светът става все по-справедлив и още по-богат. Преди, старците можеха да си позволят само кофичка кисело мляко на ден, но сега, благодарение на непрестанните грижи на Партията, те могат да изпафкат и по една Мери Джейн. :-)) И всичко това, благодарение и на глобализацията - благословия, или проклятие? :-)))

"Старите наркотици се завръщат, новите настъпват" интересно какво отстъпва? демокрацията само настъпва.

Най-големия нарко оператор в света е ЦРУ ! А Вие вЕрвайте в Държавността и политиците си ! И разбира се - ПЛАЩАЙТЕ данъци !

Бо Бо

Ако всичко беше разрешено нямаше да има далавера, нямаше да има мафия и свързаните с нея убийства и насилие. Печално известен факт е, че "дрогата" се контролира от правителствата за черни каси и лично облагодетелстване.

Дупница е била на първо място в света в производството на някои наркотици.

още по времето на комунизна държавният завод Фармация ( Дупница) произвеждаше съвсем официално каптагон и амфетамин. Държавата го изнасяше за приятелски ржими основно в северна Африка. По онуй ти време доста студенти по медицина се обръщаха към магическото хапче по време на всяка сесия и това се случваше почти официално или поне без никой да прави проблем...Така, че да историята на мета в БГ има доооста дълага история..

Даже и полските мишки знаят , че таблетките Амфетамин се правиха в бишите заводи на Балканфарма - Дупница ! А после Галевите ги разпределяха и се отчитаха на властта ...

Живота не започва от галеви и твоите съзнателни спомени. Написаното от мен засяга периода от средата на 70-те години и да става въпрос точно за КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА ОТ ПЪРВО ЛИцЕ

Това това го знаеш със сигурност или ще вземеш10 лв като напишеш?след 90сте унищожиха младите с безконтролно свръхпредлагане на наркотици!Геноцид пред който Белене определено бледнее!!!!!

Не разбрах .Статията платена реклама на продуктите ли е?

Какво ни интересува нас това? Наркоманите вече са се информирали от дилърите. Да не ви е платил някой едър наркопласьор?

Шофирам ежедневно малък автомобил а на заднната седалка има дете.Уважавам демократичното право на всеки да консумира каквото намери за добре,но къде отиват моето и това на детето ми право да сме в безопасност на пътя?!!! Нужни са спешни законодателни мерки!!!!

По същия начин е с алкохола и някои видове медикаменти.

Никой не може да ти гарантира безопасност на пътя. Има много начини да си участник в ПТП без никой от участниците да е употребявал наркотици, алкохол, медикаменти, които да окажат влияние върху правоспособността.

Прав си не споря,но хванат ли те ''не в час зад волана'' директно да те пращат в дрънголника като за опит за убийство,а сега нищо. Не са много адекватни наказанията и има възможност да се оборват в съда. Трябва законодателя да актуализира малко законите ,ако намери време.

Бизнеса потръгва.

Истинската демокрация се изразява в това да правиш каквото си искаш стига да не пречиш на другия. Печално известен факт е че "дрогата" се контролира от правителствата за черни каси и лично облагодетелстване. Ако всичко беше разрешено къде щеше да е далаверата. А дали щеше да има има и мафия и свързаните с нея убийства и насилие?

важното е човек да е удволетворен и да се чувства добре,ако това е налице няма нужда от повече да се говори нали така ? :)

съгласен

С какво си съгласен? Педофилът се чувства добре, когато насили дете. Алкохоликът като се натряска и мимоходом в състояние на безпаметност спретне някой друг битов и не само инцидент. Крадецът се чувства добре, когато ограби някого ...

По-висока консумация на дрога - по-малко кретени!

Животът на средностатическия роб (работник) става все по-тежък, революциите са забранени, убийствата на себеподобни са забранени, наркотиците са забранени, проституцията е забранена, къде да се насочи тая агресия от все по-силно затягащата се примка около врата?

мозък се нуждае от някаква "дрога", ако щете за релакс! Въпроса е с какво и колко? Всичко което пристрастява въпреки волята, трябва да е забранено!А който няма такава, е най-често алкохолик, не наркоман!

Алкохола също е вид наркотик.

Защо давате минуси след като алкохола е най разпространената наркомания наред с никотина?

Пропаднал континент

да пушиш тютюн не било наркомания :D

И да пиеш алкохол също не било наркомания , затова има хора , които не могат да издържат и един ден без да си сипят нещо

все повече държави, канабиса не е наркотик, но се и контролира! Хората умират от алкохол и цигари хилядократно повече, защо не ги забраняват?

То и в България се контролира от държавните органи и техните служители полиция, митници, бат Бойко и приятели и т.н. Отиди да продаваш трева в някоя дискотека и ще видиш какви случки ще ти се случат.

ЕвроАтлантически Ценностни ситеми. Ко да праиш?

БРЦК

Е ,че в половината САЩ тревата е легална бе. Тая опорна точка не върви.

Шльоковицата е най яката дрога. гаврътнем 4-5 и уиде коньо у реката.

Нищо изненадващо. Преди бяхме деца. Сега сме възрастни.

Евро-атлантическите извращения в действие !

И кой го каза? Лидерът на държава с най-високото потребление на хероин в света - 23% от световната продукция на хероин се консумира в русия. Ай да ви имам високодуховните ценности на руския свят

По татово броя и поименно наркоманите бяха известни. Общо около 300 човека в цяла България.

А кой пази в Афганистан маковите полета?

То май ще стане като вица за футболната среща между Колумбия и Холандия, която била прекъсната на полувремето, защото едните изшмъркали линиите на игрището, пък другите изпушили тревата.

Печалбите са големи, затова спасение няма. Ех, ако хората не познаваха алчността.

о!

В някои държави бесят за притежание на хероин.

И пак го има. Не за притежание, за производството на наркотици трябва да бесят.

БРЦК

Това сигурно са същите държави дето 'бесят' и за 'къси панталонки' или карикатура на 'пророка' , нали ?

Сингапур не от тези държави ,но ще те обесят като куче ако имаш дрога. Дори за дъвка може да лежиш.

В задачата се пита, защо ЕС са толкова тъпи и не легализират марихуаната за да я контролират и печелят от нея вместо мафията? Отговора е, че хич не са тъпи, така просто си печелят малко хора повечко парички. Край на урока деца!

Абсолютно вярно !

Старите се завръщат, новите НАСТЪПВАТ.... Бреххх, цветно и РОЗОВО бъдеще !

ВМЕСТО ПАРИЧНИ И ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ, НА ЦИГАНИТЕ ДА СЕ РАЗДАВА ДРОГА. ДА ГЛЕДАТ ОТНЕСЕНО И ЩЕ ИМА МИР ! :-)

за да си набавят поредната доза доста зависими са готови на крайности. Остави напушените с тревица, който се хилят като идиотчета и виж изпаднал в абситентна криза наркоман .

С ограниченията за тютюнопушенето, увеличават употребата на наркотици. Продават наркотици, увеличават акциза на тютюна и печелят многократно.

Правилно е да се отнесат като Дрогиране и някакъв вид системна употреба на специфичнивидове обезболяващи средства. Алкохолът е дрогоподобен , но за специфични видове потребители, тези склонни към алкохолизъм и други с психияни проблеми или психичнонеустойчиви.

Така се е сринала Римската империя - от декадентство, пресищане и разгул. Цивилизацията на "Белия Запад" си отива. Помагат и "варварите" отвън - Европа вече почти необратимо става Еврабия. САЩ все още се крият зад раздутите балони на фалшиво благоденствие, но процесът и там е започнал.

И от кога тревата стана дрога?

Винаги е била дрога, глупако!

БРЦК

Откакто малоумни 'духовити' журналистки почнаха да списват статийки по медиите. Канабиса е доказано по-безвреден за здравето от обикновените цигари и от алкохола. Няма и пристрастряващ ефект. Ето и малко известни факти: 1. От един декар канабис може да се произведе повече хартия отколкото от 1 декар гора. 2. От канабис може да се произведе всичко което се произвежда от петрол. 3. От канабис може да се произвеждат платове, въжета и още какво ли още не.

КАНАБИС едва ли дедо ми го е знаел що е таз измишльотина като МАРИХУАНАТА! Конопини фабрики е имало в България. Край река Марица е имало сериозни насаждения.

Проблема е, че не се ползва за това. Канабиса може и да е по-безвреден от цигарите и алкохола (не знам), но и трите са наркотици! Дори тютюна и алкохола водят до множество проблеми - здравни (рак на белите дробове, цироза и други), от там ресурсни, побоища, домашно насилие, катастрофи по пътищата от пяни шофьори, запалени гори от фасове, мърсотия от фасове и пари за чистачки. Сигурно ако можеше да изчезне употребата им, би намаляла и престъпността с 25% примерно. От някъде се тръгва по лошият път. За примера средно пушачите живеят около 10 години по-малко.

трите изброени факта за канабиса знаех само за третия. Баба ми го наричаше "гръсти" и наистина са правели въжета и чували от него.

Доколкото ми е известно, винаги е била дрога. За друго обаче съм сигурен: Хероинът отначало не се е смятал за дрога и се е продавал свободно в аптеките като аспирин. Едва по-късно са се чукнали по главите и са разбрали че е дрога. Същото се отнася и за коката. Кокаинът се е смятал за полезен и е бил съставна част от добре познатата ни днес напитка Кока-Кола която я пият и децата. Е, отдавна вече от Кока-Колата е останала само Колата.

laplandetza

Още ползваме кокаин за медицински цели. В състава е на някои лечебни препарати. Както опиумните морфин и морфиноподобни.

Ами планът на затворените общества за нов световен ред върви с пълна пара и се изпълнява...

Въх, не думай това ли било