Наричаха я Джо - най-очарователната принцеса в Европа

Какво не знаем за българската царица - Н.В. Йоанна Савойска 20 години след кончината ѝ

Обратно в новината

Коментари - Наричаха я Джо - най-очарователната принцеса в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Царица Йоанна,Принцеса Даяна са едни прекрасни жени с главно Ж. Ние които се казваме Йоана/Йоанна,Диана/Даяна трябва да се гордеем , че носим имена на такива ангелоподобни жени. Вечна им памет .

PEYTSCH

Вижте какви достойни офицери, какви величия които по скромност и великодушие надминават сторатно превратаджииите от 9.9 44 ! Слава за тях и пример за нас !

До редактора: царицата е свирела на хармониУМ, не на хармониЯ.

Голяма хубавица, няма що.

голема кокумяфка

Я дай една твоя снимка, да те видим каква кУкумяВка си ти. Или по-скоро неграмотен урунгел.

Какви хора са управлявали България , тази жена е строила болници , занимавала се е с благотворителност , а после изпълзяли от села и паланки неграмотните шумкари и газят пракрасната ни страна до ден днешен. Я сравнете царицата със сегашните селски пръчки, жени на президенти и политици, които ги назначават по втория начин на държавна службица.

Редакторите на коригират текста на една от снимките и да не бъдат нехайни ! На цветна снимка е погребението на Царица Иоана,а не на цар Борис ІІІ !!!!

Срам ме е, в какво се е превърнала нашата хубава страна. Някакви неграмотни хора се исказват гръмко, нямайки хал хабер от националната история. По времето на тези., които така безсрамно хулите България е икономическа сила в Европа, българските земеделци и индустриалци са уважавани и ценени, както и интелектуалците ни. Хората с професии - лекари, инженери, учители, финансисти са на почит и уважение. България е била просперираща европейска държава.

Грамотните обикновено се иЗказват!

да.... това са направили българските комунистически изроди. Гнусна червена пасмина. Гольовци, селендури ...и сега потомците са им същите кретени. Кръвта вода не става.

Потомците до един във властта и не връщат имотите на цар Симеон, за които има нотариални актове в ДА "Архиви".

" Българска " царица " с името джо .... Няма такава , нито йоана , нито ..... В Бълагирия така кръщаваме хамстери и мишки ;))) Ако е рода на моню - хасан съвсем няма място в новините . И в България .

От колекцията има една снимка наречена "Погребението на Цар борис ІІІ" ! Това не е коректно и заблуждаващо ! Това е друго погребение ! Виждат се синовете на Симеон !

ti ne si nikakva korekcia a komunisticheski izrod

След като ''великите сили' или по точно юдейските илюминати не са съгласни на България да бъдат върнати истинските й граници от страх да не се съзстанови Велика България,Ротшилд и сатанинските илюминатни кръгове натрапват на изтощена България Сакскобург Гота_евреи по произход смесили се във времето с европейската аристокрация.Това нито са българи,нито някога са били. За да унищожат истинската Българска по кръв и гени силна аристокрация,предците на същите рептилуидни илюминати-юдейските банкери,заедно с ватикана дадоха силно рамо и идея на отоманската империя да нападне и заличи Велика България.Какви царици и царе могат да бъдат Йоана и Саксконбургота-НИКАКВИ!Няма я родовата връзка с истинската Българска Аристокрация!Това не са Български царе и не бива да бъдат споменавани като такива,както и натрапената еврейка сара-съпруга на Цар Иван Александър,зад която е стоял еврейския синедрин(съвет от еврейски старейшини) и заради която България е разделена на три царства и отслабена.Тя е наговорила Българския цар,подготвена от еврейските старейшини,да раздроби Царство България на отделни царства,след което бЪлгария веднага по заповед на еврейските старейшини бива нападната от османлийте,предвождани от евреи,приели исляма.Нападението на Българското царство от османската империя,е било тайната цел на еврейските старейшини ит синедрина(съвета на юдейските старейшини) да бъде изкоренено богомилството,както и да бъде заличена истинската Българска аристокрация из корен-и тогава и днес предци и наследници на илюминатите изпитват ужас да не бъде възстановена Велика България и полагат къртовки усилия.Тогава Британия,начело с евреина Дизраели,агент на Висшия синедрин на еврейските старейшини,заплашва Русия с нападение на великиет сили,ако дръзне да освободи България.Какви царе са Сакскобургота-юдейски илюминати!!!

Те са по-българи от някои българи по рождение. Винаги са защитавали България, даже с цената на живота си - Н.в. Цар Борис III. По време на тяхното царуване България е просперираща европейска държава, с развита икономика и образование. А Царица Йоанна е направила чудеса и то със собствени средства, а не държавни. Като пример ще дам санаториума в Трявна - в него има току-що появилите се електрически прахосмукачки, миялна машина и пералня. Това са факти, а не налаганата деситилетия комунистическа пропаганда.

Особено е просперирала,когато Фердинанд изнася златото на България. Гръмките Ви слова са само израз на чуждопоклоничество.Те са просто насадени от илюминатите чужденци и са обслужвали техните интереси преди всичко,както и сега. И шумкарите са създадени от тези илюминати-така управляват света сатанистите с Хегеловата философия-създай проблем,създай опозиция на проблема и се прави,че го решаваш.Предците на тези,които са сложили Сакскобургота са 'уредили' България с турското робство.Чужденци колко ще ти направят държавата просперираща?От ден до пладне за камуфлаж!И шумкарите не са били българи,а предимно с юдейски произход.Кой създаде комунизма и мафията?Илюминатите!!!Тези,които за пред света са най-големите банкери и капиталисти.И те имат големи ''фондации'',а зад тях се молят на рогатия.

He ca

Ако наглия немец не беше взел тъпата италианка нямаше да има Българска монархия.

Тежко е да си комундел във времена на свобода на словото !

Когато напуска България през 1946 г., царица Йоанна изнася цял влак, натоварен с ценности. Голямата ѝ болка е, че не ѝ позволяват да изнесе и двата служебни автомобила на цар Борис III!

Това е гавра с една достойна, принципна жена. Тези "ценности" са личните й вещи, нейният чеиз.

може и да е била жена на място, ама синът й, престолонаследникът излезе леке. Прахоса златно време за страната. Оправи ни за 800 дни, много добре ни оправи. Народът го върна, носейки го на ръце. По негово време каквото видях да се твори в администрацията, след и преди това не бях виждал. Добре си поиграха. Много хора излязоха от тая игра здраво налапани. После изчезна яко дим, а ние си останахме все така оправени.

Ха така, ерудираната аристократка удряла шамари на синчето поонеже била взискателна. Е, нали само Ганьовците и варварите правят тъй? Чудесен парадокс се получава при медийните г.золизци- хем да угодят на тия дето искат да ни натресат да хрантутим отрочетата на комарджията и сестра му, хем и на нпо-тата дето реват, противно на реалността,че българите все още шамаросвали разглезените си отрочета. А де! Принцесата ли е варварка в това отношение или българите според твърденията на нпо-тата за шамари, са взискателни като нея към децата си? Жалка картинка сте журналя

Цар Симеон е израснал без баща. За да не стане мекотело, се е налагало тази роля да изпълнява майката с по-твърда ръка. За сравнение - децата на благородниците в специалните за тях училища (в UK) са били наказвани с пръчка с възпитателна цел. Такива са били времената.

С една дума съвсем нормално е аристократи и благородници да ги възпитават с шамари и бой с пръчка да не станели мекотели, а ако някой от плебса накара детето си да учи против неговото желание или кодира порно каналите на тийна или не му купи най- новия айфон, докато тийна влачи двойки и забележки- упражнява според нпо-тата психическо насилие и е негоден родител.

N.B. Явно аристократичният подход с боя с пръчки и шамарите при мадридския комарджия, въобще не е пробработил, едно от най- хлъзгавите и мазни мекотели, които са се раждали въобще някога

Дебилно изпълнение, за да повярваме че кривоносата италианка е била символ на народната любов. Истината - като имаш 4 сестри, взимаш тоя мъж който ти се даде.Особено като не си красива и от знатно семейство (в Италия мусолини довежда монархията до вегетативно състояние). Никога не е питаела особена любов към България, да не кажа - сериозна омраза е имала.Дори и цар Борис не я е траел много много, и често я е "хранел" пред най-приближените си (вж.Корона от тръни, Стефан Груев). На всичкото отгоре е била и рядко плитка в изказваванията си, има множество спомени от очевидци.Поне за красотата и много-много не се говори, вижда се че шансовете и за мис Свят са повече от никакви. Та е баси пасквила, спрете се малко.Знаем, че имате задача да обясните колко е мъка комунизма, справяте се, дебилните ви верни фенове преповтарят с наслоената си тъпота "фактите", ама за тая италианска кощрамба прекалихте

Няма нужда някой да обяснява колко е дебилен и каква мъка е комунизма - нормалните знаем :)

Да, радвала се е на всенародната любов царската двойка Борис - Йоана. Всяка година на някакъв празник, не знам точно какъв, те са идвали на поклонение в Католическата църква в Пловдив, където е положена майката на Симеон - Мария Луиза. На този ден, от Централна гара до Католическата църква, през целия център на града царската двойка е минавала през шпалир от хора, които са ги аплодирали и са подавали бележки с молбите си към тях. Пеш, без охрана, без забрани.

Не майката на Симеон е Мария Луиза, а на Борис Трети. Не съм съвременник, обърквам хронологията, извинявам се.

Тъпия си ти, това поведение обеснява защо България е на това деридже. Защото срещу всеки, който работи се изправят дузина тъпоумни дебили, които ентусизирано му обесняват, че това няма да стане. При това не защото е лошо, а защото им пречи на тарикатлъка или просто защото не го правят те.

+++++±+++++++++++++

Хайде да не публикувате милозливо-сополиви водевили за сакскобургготските помияри, ограбили и съсипали България!

България я ограбиха комунистите и след тях нищо не остана, даже и здравомислещ народ.

Аз

Трябва да си екстремно тъп и комплексиран, за да се интересуваш от подобни лиготии. Триж, за да ги напишеш и публикуваш.

И най-вече да си мега тъп да ги прочетеш и коментираш... Или ти коментираш без да четеш, троле? Що винаги държиш да си крайна инстанция, при условие, че никой не те бръсне за слива?

Такъв е бил съпругът на ДЖО! Такъв е юридическият прочит. И хубаво,че дир пуснаха и статията :Майчина любов в Аушвиц,за да не се забравят пъклените дела на Хитлер!

Много си тъп "Саше", какво като е бил съюзник, то и СССР е бил съюзник. Ставаш "съюзники" според обстоятелствата, най-важното, за Царя е било да запази народа си, от тази касапница (ВСВ) , обичали са народа си и двамата и са направили максималното, да не даваме жертви до колкото е било възможно. Впрочем българските евреи дължат живота си на две неща, първото е че сме били съюзници и като такива сме можели да запазим суверенитет в пределите на Б-я и второ на Българският народ, като цяло. Тук влизат Б.П.Ц. , интелигенцията кабинета на Царя и обикновените хора. Сестрата на Царица Йоана е убита защото е спасявала евреи, като им е давала паспорти, същото е правела и Йоана , но е имала повече късмет, като царица на България.

Ега ти принцесата и царица: забила шамар на 18 годишния си син. Само това ми стига, за да разбера, за възпитанието и.

а в деншно време майките на момчета, поради либералното възпитание създадоха едни пикльовци,които и връзките на обувките не могат да си вържат на 18

Но за смека на това на 19-20 години много от тях са наркомани и убиват гаджетата си от ревност...

aбе ти малоумен ли си

Толкова жалко, че тази изтънчена и красива жена не е предала любовта към България на сина си. Иначе от стари хора сме чували всички, колко обичана и уважавана е била в България царица Йоана.

И понеже тя много била обичала България, отрочетата и я съдят да се докопат до имоти, включително и едно от делата е заедно с техни далечни братовчеди, които не са стъпвали в България и нямат нищо общо, но и те се наредили на хранилката на най- бедната членка на евросъюза с по 300 евра заплати и 100 евра пенсии и в изсичането на горите на Рила планина...Колко ви плащат в качеството ви на гъ.олизци да ги прославяте тия лакоми г.ове.И тях ли за хрантутим, защо??А Чистата и свята Република и демократичното общество?

И как така, " кръвожадните" комунисти са ги пуснали да заминат? Май пак легенди и измислици!

Да бъдат проклети всички тези чужденци, коита са имали една единствена цел - те да забогатеят, а народа да обеднее.

а то щото нашите родните и настоящи не са затова в политиката, Като се замисля, сегашната политическа върхушка е заробила народа си и ограби къде що има. Хаде да гледаме обективно на действотелността !

Хубава статия, но начинът на изразяване на авторката /учудих се, че е писана от жена / малко ме подразни . "Обичала по мъжки", "мъжество"... Силата и смелостта нямат пол и е крайно време да се спре с това клише, че всички положителни качества са непременно мъжки! Дамата, за която става дума тук е един страхотен пример за това.

И толкова! Царици,крале и т.н. вече е отживелица в днешно време! Чест прави на Хари,че се оттегля от тези измишльотини. Но пак казвам - да уважаваме миналото си и да си взимаме поуки. Срамно е било да сме съюзници с Хитлер и Мусолини,но такава ни е историята.

Донякъде съм съгласна, но от друга страна не се сещам в Европа да има бедна монархия. Дори да речем, че кралските фамилии са паразити, то нашите хрантутници са много повече, а и май повече крадат.

ПП, вие какво си мислите, че Тиквата и останалите хрантутници като докарат някой от отрочетата на алчния и нагъл Симеон, ще се оттеглят ли? Вие чели ли сте история и как са забогатели монархиите, за Великите географски открития, за колониите, за робовладелството и огромната световна търговия с роби, с монопол на Британската корона? Че бедняците са издържали войските и аристокрацията, та до ден днешен, съровете в Англия не плащат данъци, за разлика от чистачката и продавачката и хиляди други неща. Като принудят децата ви и внуците ви да издържат многочислената фамилия на алчния комарджия и сестра му, наред с децата на сегашната алчна и безнаказана политическа пасмина на почти същите сегашни заплати, съвсем друга песен ще запеете

Е Испания много ли е богата???..както е тръгнало ще се разпадне...да не давам примери от Азия и Африка...

Къщата в Ещорил е построена от италиански архитект - същият, който е построил къщата на кралицата в България - с архитектурен стил, много подобен на този. Говори се, че тялото на кралицата е било в параклиса на къщата една година, преди да бъде прехвърлено в Асизи, Италия. В последствие къщата е купена от лекар и вече не е на семейството.

Няма българска царица Йоана или поне няма такава живяла през 20-ти век! Може да е била страхотна личност, но е била чужденка, натрапена на родния трон! На някой май сериозно му липсва монархията! Вървете в Англия бе, не ми хвалете монархията тук! Аз нямам нужда да съм поданик на разни величества, за да живея нормално! В едно демократично общсетво, всеки един човек може да стане цар /министър/ или цар /президент/, докато в монархията, шепа хора, "елит" по наследство, управляват страната! Предпочитам елита, който управлява страната да се избира и да може да се сменява през няколко години, ако не го прави правилно, отколкото да е там постоянно, по право, бил той кадърен или не!

То щото От как сме Република живеем все по- добре, да ама НЕ!

Това, което знам е, че нито тя, нито съпругът и са българи!

Как да са българи? Не знаеш ли, че българската династия е била ликвидирана с падането на България под турска власт? Българинът Стамболов е довел Фердинанд от Виена.

Що нпо- фекал се е изсипал да брани " царицата " ;))) Била и чаровна шломката , ти да видиш .... Единствената й връзка с България е , че и до ден днешен издържаме чужденците . Има много достойни и прекрасни Българки , пишете за тях .

От край време е така. Който обича Б-я е принуден да я напусне.

МИР НА ДУШАТА И. АКО ПОНЕ ЕДИН БЪЛГАРИН Е ВЗЕЛ ЧАСТИЦА ОТ ТАЗИ ЖЕНА, ЩЕ ИМА БЪЛГАРИЯ.

Децата на тази жена не знам колко частици са взели от нея, но се опитаха да вземат доста части то България, а делата не са и приключили все още.

Страхотен материал. Различен, интересен. Браво ДИРци- можели сте да пишете интересно

Само, че Йоанна няма сестра Матилда, а Мафалда.

Знаем със сигурност че не е копала на полето. А защо не е копала това е трудно да се обясни?

Не е копала,защото е благородничка,защото е с такъв произход,образование и възпитание.А за теб важи поговорката;"От черно брашно,бял хляб не става"-мисля че е турска мъдрост.

Ти видял ли си учен човек, с образование да копа някъде!? защо ли в чисоттата са само цигни? я сам си отговори на въпросите ако имаш малко акъл

Видял съм.Дядо ми , агроном беше.И комунизма го направи агроном, инак щеше и той да живее в колиба.До края не спря да работи и да е благодарен за тоя шанс.

Едва ли се налага да знаем каквото и да било за въпросната персона . Категорично няма нищо общо с Българските древни Царски Династии . Известно е , че първият й родственик се е довлякъл в прекрасната ни Родина с продънен куфар , след изгонването му от страната бяга с 18 вагона ограбени ценности . Всякакъв коментар е излишен . Дори не се налага да си припомняме трите национални катастрофи , загуба на вековни Български територии , стотиците хиляди убити и ранени в безсмислени войни .... та чак до изсичането на горите в свещенната Рила , грабителските договори и концесии , врътката с външния дълг .... За мен е истинска загадка , как членове на тази клика се допускат в България , за натрапеното им рекламиране в медиите също нямам смислени обяснение . Приятно триене , дирници :)))) Със здраве !

Да,ама Лисичето успя да извоюва от тъй наречените ви братушки независимостта на Б-я 1908.За него мисля,че Симеон Радев казва -Фердинанд беше голяма риба,но плуваше в плитки води.Е не може да е бил продънен куфара му ,след като е внук на Наполеон.Е хайде стига легенди на хора с каскети.

Велика жена! Поклон!

Наистина Велика жена,а не с охрана срещу движението.

Тия като ги видя, направо ми става лошо... Т. нар. им благороден произход не е нищо повече от подбор на различни извратени хора. Достатъчно е да спомена предшественика на съпруга на Йоанна, който е бил потомствен аристократ, но при революцията във Франция се пребоядисал революционер и гласувал за смъртната присъда на нещастния крал Луи ХVI. Кралят казал, че не осъжда никого от самозваните си съдии, но не могъл да понесе предателството на някогашния си дворцови подмазвач. Впоследствие въпросният господин също бил осъден на смърт, разходили го покрай отнетите му дворци и го гилотинирани на същата машина, на която загинал и кралят.

...то и с гербаджии е така, подбора там е страшен! ако почнат и да се размножават помежду си, жална ни майчица!

Хубава статия. Благодарим!

КАКВА царица БЕ, какви пет лева !!! Защо се мъчите да припомняте и възхвалявате една фамилия натрапена ни от запада, в чиито вени няма капка българска кръв !! ИМАЛА славянско потекло -- ГРЪНЦИ !!! Била показала мъжество по време на бомбардировките осъществявани от "нашите най-добри приятели"--американците . А защо е имало бомби ?--Защото симеон /нарочно пиша името му с малка буква , за да се разбере какво ми е отношението към него / прави България съюзник на Германия!!!! НАЙ-голямата глупост беше да се именуват улици,булеварди и др. с имената членове на фашистката фамилия Кобурги !!!!

ПОПРАВКА :: ...защото борис /....../прави България съюзник на Германия !!! НЕ че лъжлив ДЕДО е по- долу от баща си !!!

Този същият Борис, за който говорите, чрез съюза си с Германия, спасява стотици хиляди животи на българи, които са щели да бъдат смазани от германската машина и Борис го е знаел. Нашите дядовци са спасени от него и тежкото решение което той тогава взема.. Да не говорим че и спасяват 50 хил евреи от сигурна смърт. .... Та ...така, нямаше сега да седиш тук и да пишеш глупости, ако дядо ти беше загинал... Нямаше и теб да те има..

Искаш или не,тази фамиля е благордническ и това цяла цивилизова Европа признава и уважава.

Пишеш глупости , друже! Симеон е бил дете тогава! Само незнанието на този факт стига за да спреш да словоблудвсташ!

Преди комунизма, хората наистина са ги обичали и увежавали. В днешно време българския народ е прост и меркантилен. След като е станала вдовица, опредалено живота и е станал доста тежък. Но жената се е справила чудесно. За жалост тези, които я помнят и те повечето не са живи. А днешните няма как да я помнят, та те не си знаят историята.

След сто години и за бойко някоя "мисирка" ще напише че е бил обичан от народа, нали три пъти е избиран за вожд. Колко е вярно, е отделен въпрос.

Чета коментарите и единственото, което ми идва е думата “цървули”. Това е голяма част от народа ни. Не е нужно да е родена в България, за да е наша царица. Била е изключителен човек, направила много за страната ни. За съжаление елементарните хора, няма как да го разберат.

И какво е направила толкова за страната ни?????? Направила е за Симеончо, за да може на стари години да си търси имоти и да сече гори! На теб ясно ли ти е, защото май не се чувтваш от "цървулите", че дори и сталинския комунизъм нямаше да го бъде в България, ако не бяха деянията на мъжа и!!!!! Помисли малко с подчерепното си пространство......

..пъти под стойността й! БЕЗСТОПАНСТВЕНИК !

Абсолютно вярно.Дарила е средства за изграждане на санаториума в ТРявна с модерно обзавеждане за времето си,не само медицинско( от годините преди впйната снабден с картофобелачни и друга техника и в кухнята-това е само един щтрих),плочки,мозайки .А комунистите както всичко друго го ограбиха и съсипаха.Всякакви коментарии са излишни.

Симеончо какво хюмне е бил като млад..

Тя е толкова българска царица , колкото циганите са роми. Стига вече с тези измишльтини.

И интересен материал, като изключим скандално многото правописни грешки.

Какво ни ги навирате пак тия, чужда нам династия, донесла само беди на България! Какво ги оплаквате? Спомнете си за трите национални катастрофи за които сакскобурготите носят основна вина, спомнете си и англо-американските бомбардировки за които пак те носят вина, повличайки ни на страната на хитлерова Германия...... Аре къшшш....

Конска физиономия .

Шамар на Симеончо на 18? Голямо възпитание, няма що. Типично по български - боят не разгражда, боят изгражда...

Абе ти няма ли да се скриеш , бе трол!

Нямаме таква "царица". Оправете си статията!

Ще си останеш прост, така да занеш