Нова хайка за нелегални работници във фирмите

През последните 9 месеца случаите, в които работници полагат труд без да е сключен трудов договор, са се увеличили двойно.

Обратно в новината

Коментари - Нова хайка за нелегални работници във фирмите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОДКРЕПЯМ ВАЛЯ .ТРЯБВА ДА ИМА ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН И ДА ВИДИТЕ КОЛКО МНОГО ОПЛАКВАНИЯ ЩЕ ИМА.НО ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ.ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ!!!НЕ СЕ ЖИВЕЕ ЛЕСНО В БГ.

130 лв.осигуровка + 300 лв. заплата+ още толкова разходи и трябва да остане. Това е равносметката на масовия мизерен "бизнес". При проверка глоба. Ами ако тогава на опашката всички и да се молим да възкръсне тато, та да оправи нацийката ни.

Проверете куриерската фирма Стар Пост ЕООД.

Защо хайка , това трябва да е ежедневие, нали това им е работата.

Работодател е човек който дава работа. Когато ви се дава възможност за работа, вие може да изработите вашата заплата. Който смята работодателите за вечно лошите , гадни и крадливи копелета некаси направи сам фирма, да заложи своите пари или да изтегли кредит /банките са много добър другар сега/. Защо търсите работодателите да ви дават работа като ги мразите? ------- Държавата е нелоялна както към работодателите , така и към работниците. Вие плащате за услуга на държавата която очевидно не получавате. Тогава работодателя ви пита: Пешо ти как искаш да получаваш заплатата си? Декларирани например 900 лв. и от тях да даваме на държавата около 400 лв. или да взимаш чисто примерно 800 лв., а да се водиш на 400 лв. ------ Има два варията: 1. Пешо казва честен съм и искам да съм осигурен на 900 лв. работодателя има прекрасен разход , Пешо нисък доход и НЕ получава здравно обслужване или читава пенсия, ако оцелее до пенсионна възраст. Вариант 2: Пешо взима парите под масата, знае , че няма здравно осигуряване и пенсията е неясна. Но, така или иначе държавата не плаща. ++++++++ Ако държавата осигуряваше , честно тези услуги и признаваше разходите на Пешо също и ги приспадаше от данъци мислите ли, че Пешо нямаше да е честен. ++++++++ Ако вие натопите работодателят си и той бъде глобен с тази глоба ще съкрати не само вас , а и другите хора. ++++++++ Съкратените хора ще се влеят в армията на безработните. Държавата ще трябва да им плаща. ++++++++ Съкратените безработни ще пазаруват по-малко и няма да влиза ДДС в държавата. ++++++++ От това , че се пазарува по-малко ще овяхнат и други фирми и те ще съкратят , част от хората си и така ще става по зле и по зле. ++++++++Истина е , че парите изкарани на черно се харчат по здраво. Всеки изхарчил пари в БГ ще плати 20% ДДС и 10 % данък печалба. Така тези пари ще се завърнат в бюджета. ++++ В трудни времена пазара е по либерален, а не полицейски. Като фалирате и убиете една торба фирми , какво ще постигнете? Какво количество от глобите ще влезнат пряко в джоба на безработните или на хората с ниска заплата? Според мен 0 лв. Всеки който натопи работодателят си се прецаква сам себе си и колегите му.

Не знам защо, всички мутри се мислите за "По- умни от другите"?Ами, че като фалираш ти, и след това фалира следващото "Гяволе", и след това и другото мутре, най-сетне ще се научите как се прави Бизнес!

а какво правим с кухите фирми,които печелят обществени поръчки и в нарушение на закона ги възлагат на подизпълнител.

проверки в легалните фирми,добре,а как се борим с нелегалните,или който е на светло отнася всичко, поредната нашенска простотия.

Зъбът упря до кокала.Така не се живее.Че то по-лошо нее било никога.За кво ти я тая димокрация и свобода като ходиш като манекен в концлагер.Като гледам американците как помагат на турците, че то май по-добре да сме в робство(поне ще ни хранят като яничари),тогава няма да ни трябват нито фрегати,нито хелекоптери,нито самолети , нищо само ВАЗЕЛИН.

Ами що НАП не пусне ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН ЗА ОПЛАКВАНИЯ, КАКТО ЗА НАЕМИТЕ И ХАЗЯИТЕ. Ще видите тогава колко оплаквания ще завалят

Един от форому писа да се оплачем на инспекцията .....ужас!!!Работих в такава фирма без договор гогато госпожата от сащата инспекция се обаждаше на работодателя ни за утре 10 ч. и саответно ние като животни затворени /запрени/в хладилните камери от 10ч.кам 11ч. отключени ...и така се оплаках на инспекцията е и ...какво на улицата сам безработна а аз повявах в правдата истината и т.н...и сам гладна озлобена но справедлива но само за себе си това не ме прави сита и достойна гражданка а склонна да лъжа и крада но сита ...силата на глада и молещите очи на децата ми съм готова да убия дори. Така че празнодумците да замалчат е по добре като не познават глада.

Малии..... За съжЕление и ужасТ, особеННо към искреННите изповеди на мошеННиците и особеННо към вкусТните неща бих искал да кажа, че поговорката е вярна - бегай далече, друже, от глупци (неграмотници) неразбрани... Амин

така еее ше се дебним на тая криза а вместо да вартим парите та да сварши кризата ние ше се глобява ме и дебвним като го изгонат от работа каде ше иде и какаво печели държавата от това

Ти от къде изпълзя бе сладур ??? Сигурно си от онези преуспелите бизнесмени с основно образование. Пази БОЖЕ от такива работодатели.

Аз предлагам всички фирми да бъдат затворени и работниците на яслата пред профсъюзните палати и пред Министерски съвет. Хем няма да има некоректни работодатели, хем профсъюзите и управляващите ще дават на всеки колкото му трябва.......... Ама май няма да има пари? Няма да има пари и за показни акции и за заплати на данъчните, и на докторите, и на полицаите. Кога тези малоумници ще проумеят, че като мачкат икономиката, мачкат и тези малко работещи фирми, които все още пълнят хазната???

Не по добре всички на по 300 лв заплата и останалото за данъци и осигуровки Така държъвата ще успее да изхрани всички пенсии и цигани , а тези дето работят, те и без това няма да доживеят пенсия или пък парите им ще бъдат изпокрадени Тоест девиза трябва да бъде "залудо стой ,залудо не работи ",да видим тогава откъде ще се хранутят стотиците хиляди държавни и общински служители търтеи

много хора мислят като вас и заради това сме на това дереже. хаос и мизерия.

По-скоро много хора мислят (ако вобще могат да мислят) като теб и затова си на това дередже.

Тогава ще видим кой ще ви работи за мерси и какво ще плюскате, паразити скапани.

А колко ще е глобата за НАП и за конкретни негови служители, отговорни за загубени данни по декларирани трудов договори и платени, надлежно декларирани осигурителни вноски, когато се установи, че тези данни просто липсват в масивите на НАП? И редовните работодатели, осигурители и данъкоплатци са задължени да доказват правотата си и "невинността" си с 5 (пет)-годишна давност. Или НАП и неговите служители по презумция са някъде около Господ, а всички останали сме грешни. Нека първо си преведат базата с данни в ред, а после да дойдат и да ми кажат, че съм нередовен.

Проверете охранителните фирми, такива като "Делта Форс", в които 90 % от охранителите работят без договори. Понеже текучеството в тях е голямо, дават носени униформи, които след някоплко месеца носене стават дрипави и при напускане удържат от заплатата сума от 90 лева за амортизацията им, като си ги прибират обратно, а ако не им ги върнете, не ви дават заплата - 200 лева за 2 седмици бруто, без осигуровки, при режим 24 часа на работа - 48 часа почивка, което е незаконно. но хората си мълчат, защото все е нещо. това са нагли бивши мутри, които правят на месец поне 80 000 лева чиста печалба. Браво на тях! И сега нищи няма да им направят, щото са част от играта. Да живее България и тъпите мътри!

Айде ся,като сте недеоволни от работодателя и ви стиска,защо не отидете в Инспекция по труда и не направите жалба към съответната фирма. Писане по форумите не е работа. А то какво става,работите някъде, изритат ви заради некадърността и после пишете по форумите. Защо не се отказа като ти дадоха износена униформа?

приятелю. делта форс е отроче на ипон.междо другото серьозна фирма печели конкурси наред.ако невярваш позаинтересувай се

Разбрахме те ,Бойко ти е дал износена униформа ,направо се разплакахме,че няколко пияници са ходили изпокъсани

ПРЕЗ КОМУНИЗМА НЯМАШЕ ТОЛКОВА ХАЙКИ! ГЕРБ ДА СИ ХОДИ! ПРАВЕТЕ ХАЙКИ ЗА БАНДИТИТЕ, А НЕ ЗА ДЛЪЖНИЦИТЕ НА БАНДИТИТЕ!

ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ . ЗА ВСЕКИ НЕРЕДОВЕН РАБОТНИК ДА СЕ СЪСТЯВАТ АКТОВЕ . РАБОТОДОТЕЛИТЕ КАЗВАТ ,ЧЕ ТЕ СА КОДЕКСА НА ТРУДА И ДРУГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.

като не ти харесва и ти стиска си смени работодателя

Абе спрете с тези пост социалистически простотии бе. Освен бюрокрация в тази държава няма нищо нормално. Оставете бизнеса да се съвземе. Може ли в момент на криза да вършите такива простотии. Пише го във всеки учебник, ама няма кой да чете и както винаги там са събрани най-големите некадърници. Ами нали фирмата го прикрила, но му дава заплата. Сега ще ги изгонят всичките и ще спре да му дава заплата. Аман от проста държава. Когато тръгнат нещата и излезем доказано от кризисния период тогава вече стегнете яко нещата. Тотю - виж му името, виж му муцуната и чакай нещо европейско от него.

Какво стига да си плащат осигуровките ти кака искаш.Като забогатееш тогава ли да станеш честен - нещастник.

това поредния цирк ли е? Отидете във всеки един среден или малък частник и ще намерите фалшиви договори! За по 300 лева или 30 дори(при реални 600-800, не че това е много)!!! С един човек на по 5 позиций! Един подобен пример е Мост Компютърс и всичките техни дъщерни фирми. Или кварталните фризьорски салони, или почти всички агенций за недвижими имоти. Списакът е безкраен. Да не говорим, че пазара на труда е пълно мазало. Заплатитете не са вписват в обявите, напротив- на интервюто те питата "колко очакваш?"!!! Викат по 20 човека и не получаваш отговор. И да след един месец, 20-тина интервюта и 2 предложени фалшиви договора аз заминах за чужбина. Тук си намерих работа за по-малко от седмица. Заплатата е обявена предваротелно във всички обяви. Веднага след интервюто ти казват одобрен ли си, не си ли.

Много си прав !

"на интервюто те питата "колко очакваш?"" естествено - щом си такъв "тарикат" та работиш в чужбина трябва да знаеш че масовата практика е да се договарят индивидуални условия с всеки служител - хората не са равни (както може би знаеш) така че въпреки фактът че заемат една и слъща длъжност в една и съща фирма заплатат им може да бъде различна

за 40 г трудов стаж даваш на "държавата поне 60 000 лв!!!само за осигуровкА!! какво дава тя??? моля някой по-запознат да ми разясни.благодаря. за протокола и избягване на грешни отговори- НЕ СЪМ РОМ Т. Е. ЦИГАНИН!!

Плащат социални помощи на тези които нямат и една година трудов стаж на така неречените в нашето общество социално слаби. РОМИ Т.Е. ЦИГАНИ