НАП получава достъп до банковите тайни?

Националната агенция на приходите се надява да получи достъп до банковите сметки на фирмите и гражданите, съобщи шефът й Красимир Стефанов.

Обратно в новината

Коментари - НАП получава достъп до банковите тайни? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се надявайте комисионните да паднат-такова нещо при нас не се случва. Боко слушаДоко оня умник Коко и разни глупаци,рие почвата под себе си.Ще последва силен шууут. После компанията ще се кефи, че не се е справил с изборите.

Събрани до края на месец август 2010 година общи приходи в размер на 7,596 млрд. лв.(според изказването на шефа на НАП) Трябва да съберат до края на 2010 година 15,232 млрд. лв (публикувано в ДВ бр.56 от 23.07.2010 год). Планувано отрицателно бюджетно салдо 3,684 млр. лв. ВЪПРОС: Колко ще е реалното отрицателно бюджетно салдо което ще се получи в края на годината ако отчитаме само приходите на бюджета. ОТГОВОР: Всеки има правото сам да си направи сметката с колко е банкрутирала държавата.

Е то хубаво да е през банки ама да накарат банките да махнат или да минимизират таксите. Като си получа заплатата от 300 лева и тегля малки сумички 5-6 пъти поне в месеца и ми вземат по 1 лв такса, в края на месеца ми вземат такса за обслужване и пр. такси за карта и т.н. изилиза че плащам солиден данък "БАНКА". Така че общата сума отнесена към заплатата на директора на НАП може да е нищо, но масовия гражданин това си еголяма цифра.

Зашо само НАП и само до банковите тайни? До всичко трябва да имат достъп властимащите и да има над нас тотален контрол.

не само до банковите сметки, мила ани, а и до креватите ни, до чаршафите, до мислите ни и вйобсте да си доиде другарят живков, та всичко да им е на ред на управлявастите ни полизаи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО, Начина по който излагате аргументите си остава неясен. КАКВО ОЗНАЧАВА НАПИСАНОТО ОТ ВАС : "За консолидирания бюджет разполагаме с последни ОФИЦИАЛНИ данни за юли и те са: данъчни постъпления от 10.356 млрд. лв" НЕ ЗНАЯ КОИ СТЕ ВИЕ И ОТКЪДЕ РАЗПОЛАГАТЕ С ДАННИ РАЗЛИЧАВАЩИ СЕ СЪЩЕСТВЕНО ОТ ИЗНЕСЕНИТЕ ОТ ШЕФА НА НАП. Факт е обаче, че от края на 2009 година Министерството на финансите не побликува данни за бюджтните приходите по месеци. НАПЪЛНО СЪМ СКЛОНЕН ДА ПРИЕМА ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВЯРНА, А ТАЗИ НА ШЕФА НА НАП ЗА ПОДВЕЖДАЩА. Но ако е така възниква въпроса : ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ВОДИ ТОВА ДВОЙНО СЧЕТОВОДСТВО ОТЧИТАЙКИ ПО МАЛКО ПРИХОДИ ??? Може би ви прави впечатление, че една единствена частна банка с неидентифицирани мажоритарни собственици събира парите не само на бюджета , но и на НОИ и НЗОК.

Плащане по банков път да, ама то със смешните заплати е безсмислено. Толкова са ниски заплатите, че стават само за джобни. Сори - това е истината. Банкова тайна дето я знае НАП не трябва да се казва банкова тайна , а банкова явна например. Нешо като салам от кашони и соя и мляко от нишесте - трябва да си имат подходящи имена. НАП ако са некадърни и корумпирани щуробаджанашки политикономисти и не могат да си свършат работата да не гонят сухата пара зад граница. Дянков може да гони влоговете по банки за да ги размърда и да се включат в икономиката, но не това е начина. Данъчните да прекарват 90% от времето си по-проверки и ще си съберат поне с 50% ДДС отгоре. Никой не ми дава касов бон на пазара за зеленчуци, на баничарницата и т.н. Масовото неплащане и укриване на ДДС , данъци и осигуровки е основния проблем за застоя на България и за беднотията. Ама и борбата с това явление е направо ялова.

Още една глупост на нашите управници!И пак за наша сметка!

Май стана крайно време да се спасяваме от тази 'държава'!

Диктатурата на Бойко! В личните банкови сметки следва да се гледа само ако има данни за престъпление и трябват още данни за обвинението, но в никакъв случай не трябва и НАП да гледа - егати и полицейщината стана в БГ!!! Тогава е дошло времето да изтрием от речника: "банкова тайна". Ужас!

Спете спокойно деца. Американската месомелачка е в пълен ход и тук. Бедните да го духат.Ако си мислине, че сте фактор жестоко се ръжете. Просто сиромасите сме кофти, шибан материал. Ще плащате и въздуха, който дишате глупаци.

Така и подозирах, че ще направят, затова си внасям парите във Ситибанк, Филипините. Хората са доволни, че въртят парите ми, а аз съм доволен, че Дянков никога няма да ги види oIo. Пнеже са тъпи и лакоми, хора като мен си държат парите в страни извън ЕС, вместо в България.

Видно е ,че Борисов и Герб обслужват частни интереси и си пълнят джобовете за сметка на държавата и народа. Набутвайки заплатите в карти знаят ли каква е таксата за теглене и обслужване.По този начин се осигорява сериозен грабеж на трудещите се и лично облажване на Борисов пряко свързан с въпросната банка. Ако НАП и Герб наистина искаха да премахнат възможноста за игрички,би трябвало да платят обслужването на тези сметки а не да си пълнят джобовете със мизерните заплати на хората.Но до тогава и останалата икономика ще потъне в сивата мъгла,а инвестициите отвън ще се нулират напълно,поради некадърноста на управляващите и безочливата им лакомия. Истината е ,че НАП няма от какво да събере и половината от данъците,а парите ще напуснат банките в едно с вложителите. А таксите за обслужване в банките са извън всякакъв коментар,но след като на власт докарахме това недоразумение Борисов,държавноста се спомина!

Сега ако ми обясните и къде картите с ПИН задължително вървят и с лична карта? И кат съм натръшкал стоката на лентата в хранителния магазин ко праим?

Зашо трябва да плащам такса на няквква банка> Ами не искам! тъпо е и е в интертес на банките а не на хорат

Да благодарим на всички, които гласуваха за тази партия. Комунизъма на Тошо не ни довърши, но тези направо ни разказаха играта.

За сумите над 5000лв съм с две ръце, два крака и две глави за! В днешно време е най-малкото непрактично да държиш такава сума кеш. А и на който са му чисти тези пари ги е изтеглил от банка. За заплатите да го направят, но само при положение, че банките няма да дерат народа с какви ли не такси. Иначе си е чиста държавна помощ за банковия сектор и тогава не само, че ще спират еврофондове, ами и глоби ще налагат!

Прав си!Но едва ли ще стане!По скоро ще се разрасне сивия сектор, или ще се спре влагането на пари в банки.Идеята е добра, но за цивилизована държава!

Имахме среща с Асоциацията на банките и като цяло срещнахме тяхната подкрепа за разплащането над 5000 лева само по банков път, заяви той. Стефанов, не ставай смешен, моля те! А вчера правителството е решило: заплатите да се изплащат само по банков път по сметка в избрана от служителя банка. Има си хас банките да не подкрепят тези народни идеи, предложени и приети от тази народна власт... Единственото притеснение на банките бе за достъпа на НАП до банковата информация, която може да се използва за некоректни цели, отбеляза Стефанов. Стефанов, това не е в сферата на хипотетичното, тази информация ще се използва за нелегални цели, а не некоректни! И Стефанов, всички тези цифри за събрани приходи са кьор-фишек, защото гражданите не виждат реални промени около себе си. Българинът се превръща в донор И на банковата система.

Отивам да проверя един имот за тежести - таксата е един лев! Обаче, немога да я платя на служителката, защото службата НЯМА КАСА!!! Отвънка има БАНКОВ КЛОН НА СИ БАНК!!! ТАКСАТА НА БАНКАТА Е 5 ЛЕВА!!! Питам се тази ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ за мен ли работи или за Боко, за който имах неблагоразумието и аз да гласувам!

От изказването на Краси Стефанов е видно, че общите приходи в бюджета постъпили до края на месец август са 7,596 млрд. лв. СПОРЕД БТА: "Общите приходи, събрани от НАП, са по-малко в сравнение със същия период на миналата година с 12,4 процента или с 1,079 млрд. лева" ГОСПОДИН МАКСИМ МИНЧЕВ, Защо твоето БТА лъже българския народ с подвеждаща информация!!!! НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА И ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ Там ще откриете , че приходите в консолидирания бюджет към края на месец август 2009 година са 16,581 млрд. лв от които данъчните постъпления са 13,254 млрд. лв. РАЗЛИКАТА В ПРИХОДНАТА ЧАСТ НА БЮДЖЕТА ОТЧЕТЕНА ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ 2009 (16,581 МЛРД. ЛВ) И ТАЗИ ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ 2010 ГОДИНА (7,596 МЛР.ЛВ) Е НИТО ПОВЕЧЕ НИТО ПО МАЛКО ОТ 8,985 МЛРД. ЛВ !!!! Кого лъжите г-н Максим Минчев подвеждайки ни с тази невярна информация??? НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ БЮДЖЕТА Е ТОТАЛНО ИЗДЪНЕН И КАКВОТО ДА ПРАВЯТ ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НИ СМЕШНИЦИ НЯМА КАК В ОСТАВАЩИТЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СЪБЕРАТ 12 МЛРД. ЛВ. ПРИХОДИ. Ставащото в момента е много по страшно от времето на Жан Виденов.

Що не вземеш хапче против нерви, бе?

editors

Да оставим БТА. Данъчните постъпления в консолидирания бюджет включват още митниците, местните данъци. Голямото разминаване е в ДДС, защото митниците отчитат брутни приходи, докато НАП - нетни (без данъчния кредит). За консолидирания бюджет разполагаме с последни официални данни за юли и те са: данъчни постъпления от 10.356 млрд. лв. спрямо 11.672 млрд. лв. през юли 2009 г. Вероятно и за август разликата ще е от този порядък, а не 8 млрд. лв. Стремим се да даваме навреме достатъчно бекграунд в текстовете, но се опасяваме, че това ги прави прекалено тежки за четене.

Чрез закони и наредби правителството увеличава приходите за банките. Съответно доходите на банкерите. Така, че другата страна няма как да откаже услугата.

Ще си поиграят още някой месец на финанси, икономика и държава, а после кръц главичките.

Пак ли буркан-банк?

Shte nakarat i malkoto legalen biznes da mine v chernia sektor ili da napusne Balgaria!Koi shte iska da mu zimat bankova taksa za malkato mu zaplata ili da baiat prevoda s dni i sedmici?Nali tazi amerikaska sistema dokara krizata edin realen dolar da e zamenen s 10 virtualni s samnitelno pokritie!

ДЕРЗАЙ БОКО ИДЕ ЛЕКО ПО ЛЕКО И ВИДОВ ДЕН ЗА ТЕБЕ! КОЙТО ГРАБИ ОТ СИРОМАСИТЕ НЕМА ДА ПРОКОПСА!

Сега всички депутати и богаташи ще преместят парите си в банки в други държава, до които умната НАП няма да има достъп и НАП ще тормози пак обикновените хора, понеже не били си декларирали наема от 50 лева

И от Белана и други производители на тоалетна хартия да искат ксерокопия,да видим кой колко е ял и дали си е платил данъците за това, а оригиналите да се пазят до 25 години за проверка

АМИ КАК ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ РУШВЕТЕТИ ПО БАНКОВ ПЪТ НА ДАНЪЧНАТА СГАН ЗА ТОВА ПОМИСЛИЛО ЛИ Е РЪКОВОДСТВОТО НА НАП И МФ?

nai dobre v sibank

Защо ДИР не публикува и изказването на Красимир Стефанов , че най-вероятно таксите нямало да се променят, защото НАП била държавна структура и нямало как да им влияе??? Та да попитам след като е държавна структура НАП, от къде на къде ще ги облагодеталства, г-н Стефанов? Чии интереси обслужва НАП? На държавата България или на банките? Защото държавата това са българските граждани! НЕ са нито ГЕРБ, нито Борисов, нито Цветанов, нито онзи банкер N:1 с не българското име!

Безобразие! Никои не ни пита за нищо - искаме ли, ще ни е удобно ли и пр. макар и да сме платци и на заплатите на тези кретени от НАП, и на таксите на банките. Значи, Имам в брои, но за да платя заплати, трябва да ги вкарам в банката, да платя такса броене 1.5 промила, да ги наредя - имам 100 души персонал със сметки в 15 банки за всеки превод трябва да платя по 2 лв, счетоводителят ми също ще иска доп.хонорар за увеличената му работа - че това е работа за дни. Ползите ще бъдат единствено за банките - аз пак ще давам другото на ръка и няма сила която да ми попречи да го правя!!! Така е по цял свят, идиоти такива! Искате да ни натикате в блатото на администрацията и конфронтирането - къде ми е превода, къде са ми парите ... Ако напр. нареждането е в петък - , парите пристигат в понеделник след обяд а при блокирала система може и да се изгубят, лкоето е и целта на тази простащина- ще започнат едни спорове работодател-работник-личен състав. А банките имат ли ресурс за това? - ще им хвърля 100 платежни нарочно на хартия и ще си пратя хората да им пилят за забавените им пари. Знаете ли, че всеки един превод се оторизира от суперваизор и минава през Бисера? Имате ли идея за дните на заплати как ще блокират банките и калпавата им система? Имате ли идея банкоматите как не работят с дни? Ефект ще има, но само отрицателен и само за нас! Така икономика НЕ СЕ ПРАВИ!!! Как никои барем веднъж не помисли какво е удобно за хората - наемният труд е доволен, никои не протестира за забава на заплатата си защото я получава навреме и в срок. А сега ще си я чака с дни, ако позволим подобно безумие!!! Пълна икономическа импотентност и незнание. След здравния сега ни налагат и трудов геноцид, браво кукли = Нещастници...

Това писах и аз последния път, но гледам, че моето мнение не ги е впечатлило особено. Вероятно Борисов не чете коментарите в дир-a.

Абе не е баш така по цял свят... Тоя лаф с "и в Съюза е така" може да го пробутваш някъде в Република Коми, където може и да ти поряврат. Заплати в цивилизования свят се плащат по всякакъв начин, но не и кеш. Има хиляда причини за това - плаща се или по банка или с чек. Не съм фен нито на Борисов, нито на България... в случая обаче, говориш пълни глупости.

НАП ще има достъп, а Прокуратурата ще чака разрешени от съда?!?!

Ами нали това е целта да се заобиколи съда! Борисов и Герб се занимават единствено да измислят начини,как да заобикалят законите. Мислех,че след тройната коалиция,нищо по-лошо не може да ни сполети,а сега виждам,че в сравнение с тия те са работили само в интерес на България и са просто Ангели!

ама това наистина е поредната глупост която измислиха! бараво!и банките ще фалират хората няма да внасят парите си ,няма да внасят осигуровки за пенсия ,защото няма да я доживеят да я вземат-и-и-и-и кво правим???с новите промени???хората ще внасят парите си в чужди банки наван,и ще избягат от бг-то това вече живот лие? и в паспортно ти вземат отпечатаци като на престапник...на каде отиваме-каде е правото на лично пространство???това демокрация ли е???кои ще ми преведе??? всички парички на народа са усвоени-защо за тези "другари "няма закони???колко още трябва да смачкат народа???докога ще мислят някои за лични облаги???накаде варвим?

Като гражданин на ЕС позовайки се на The Treaty on the Functioning of the European Union (за краткост), Article 15, имам право на достъп до "European Parliament, Council, and Commission documents".... "A number of documents are published on paper or in electronic form, often both. Such documents are directly accessible to the public. You can request access to any unpublished document in paper, electronic, sound, visual or audiovisual form". Защо ако имам правото да получа достъп дори до непубликуван документ, у нас няма практика когато държавните и административни агенции се позовават на европейски документ да ни съобщават името му, датата и българския сайт, на който можем да се запознаем със съдържанието му? А ако го няма на български сайт да ни кажат името му на английски или френски.

Нарича се Медийно промиване на мозъците на гражданите или съкратено МПМГ, може и МПМ. Ти от коя планета идваш, че задаваш такива въпроси, не знаеш ли отговорите?

Забележете само парадоксалното разминаване в термините и смисъла - "достъп до банковите тайни..."! Щом като има достъп на някого до нещо засекретено до този момент, значи то повече не е секретно и не е тайна за никого!!!! А това е мно-о-ого подсъдно, ама мно-о-ого!!!! Е, не тук, пак с помощта на ЕС, но все пак трябва да се знае, че щом е тайна, е такава! Не може да се дават за щяло и нещяло сведения на всеки, който почука на вратата и покаже там някаква карта от някъде си......Все същото би било МВР да влезе във Военното министерство и да изземе цялата му документация, или обратното. Или Строителното министерство да направи здравен или образователен закон. Впрочем, тук всичко е възможно и не трябва да избързвам с нормалните изводи.

Ако НАП получи достъп до банковите тайни означава, че банковите тайни ще престанат да съществуват. Ще последва изолация на банките от страна на финансовите потоци и оттам закриване на банките или поне на техните български филиали. Доста интересно решение, но в случая ние все пак не играем шах.

Прави са всички, които се оплакват от високите такси обслужване. Питам се друго - имам десетки познати, които вземат прилични заплати, но се разписват срещу малка сума, а останалата част от заплатата си получават `под масата`, осигуряват ги (то е ясно!)за малката сума. Сега, мисля си аз, няма как - трябва да получат цялата си заплата `на светло`, което води до увеличаване на ДОД (10% от досегашната сума `под масата`), но няма ли да получат и по-високи осигуровки? Или кой ти мисли вече за пенсия...?

Защо да няма как,мила? По банка ти превеждат малката заплата, другата ти я дават на ръка и готово. КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА?

Глупости! Пак ще е същото, кой ще ги задължи да изплащат всичко по банков път - остатъка пак ще го дават "на ръка". Пак ощетени ще са тези с чистия бизнес :(

и що "цялата" можеш ли да ми обясниш7? превеждам 240 и останалото кеш нещо да кажеш???

oбиkнoвeнa

Прав/а си отсекъде, благодаря! Аз си знам защо питах:-)

Защото няма как при 240 лева заплата, ти да ги харчиш такава сума на ден и всичко да е легално. Веднага ще се появят любознателни хора от разни институции, ако не за държавното благо, то за личното им.

В нашите условия на живот, храните, стреса, здравеопазване и т.н. мислиш ли, че ще доживееш до пенсия? А и дори да доживееш, мислиш ли, че ще и се радваш дълго? Всичко е прецизно изчислено, а къде ще потънат парите ти не е ясно. В една нормална държава, осигуровките ти се трупат в сметка на твое име, с която ти можеш да разполагаш когато пожелаеш.

Освен натоварването с комисионните и за фирмите и за работещите като заплатите са криви суми, а банкоматите пускат само кръгли суми на горките хора с МРЗ ще им е невъзможно да си изтеглят последните 7 лева например.

Таксата за теглене от банкомат гони левче.... в малките общини няма банкомати на повечето банки.... направете си сметката кой ще е най-ощетен и за кого ще е реалната полза ....

А и да има? Ще обикалям цял ден да търся банкомати заради такси? А да не споменавам и огромната вероятност да ти изтеглят неправомерно парите.

Това го няма никъде по света.Швейцарските банки все още отказват да разкрият сметките на Третия райх и неговите ръководители.За какво говорим тогава -явно за полицейщина и държава на бели роби.

НАП ще могат ли по този начин да се докопат до наемите, които ми привеждат наемателите? Значи сменяме схемата при внасяне на парите.

Че не съм сред чиновническото съсловие......

защо не въведете нещо облекчително а все натоварващо нас и облагодетелстващо вас?

"Имахме среща с Асоциацията на банките и като цяло срещнахме тяхната подкрепа за разплащането над 5000 лв. само по банков път, заяви той. " Звучи доста нахално, коя банка не иска да си прибере таксичката. А колко ще струват тези разплащания на персонала по банков път??? Как ще таксуват банките работодателите???? Дали някой си зададе този въпрос, Уважаеми Управляващи???

Еееее. крайно време беше!!!! Накарайте и банките да намалят таксите и комисионните! Забранете лице със задължения да няма право да открива нова фирма, както и да извършва сделка с такава с големи задължения!

Е че какво му пречи да я отктрие на поставено лице?

Разправии са ;) То иначе не му пречи и в някоя друга бананова република да си открие сметка, но са разправии и още разходи ;)

Тия нашите идиотски управници творят глупост след глупост. Не зная какъв ефект очакват, но определено пак удрят по джоба дребните хорица, които и без това нямат пари- сега хайде още да плащаме на банките- леле такова безобразие не зная как може да се търпи- ние сме наистина тъп народ. Всички разплащания да минавали през банките, а защо тези банки не вземат та да свалят малко таксите за това, а само вдигат.... ако някой получава минималната заплата и ако му я преведат на карта при тегленето веднага ще му вземат левче/0.5% от полученото/, после ще му вземат и такса за обслужване и ето ти 1%- защото е много богат човека бе!!! Не стига, че си държиш на сила парите в някаква си дебитна карта в банката, ами и такси. Ако така се възстановява икономика Г-н Дянков ще има много още да четете, но жалкото е че лошия пример за вашата некомпетентност ще се стовари върху нашия гръб. Да се омитат всички нескопосани плашила които ни управлят!!!!

Ама нали искахме глупаци да ни управляват?! С ниски чела и широки рамене и дори и плешивината им да не е от четене, а от носене на шапка? Ами нормално е да творят глупости и да изпълняват желанията, на всеки, когото сметнат за по-старши! :-)

Свършила ми се е тоалетната хартия з ще дойде ли да провери някой, или да викам от Е С ?

А защо Ви се е свършила тоалетната хартия,а? Значи много ядете. От което следва,че имате пари. Я да видим сега откъде и защо ги имате! Веднага Цецо, Красимир Стефанов, ФБР и ЦРУ да Ви спретнат една акцийка "Тоалетна"!

Много банки не са български. Ще са съгласни ли собствениците на тези банки български НАП да им разглежда сметките?