Свидетел заснел полицейско насилие над младежи

Потресаващо видео със случай на полицейско насилие над момче и момиче беше излъчено в предаването „Господари на ефира” по Нова телевизия. МВР започна проверка.

Обратно в новината

Коментари - Свидетел заснел полицейско насилие над младежи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само да ги отстранят, а ДИСЦИПЛИНАРНО да ги уволнят! Една на пръв поглед дребна подробност, но много ВАЖНА! Трудно се идентифицира точно кой е полицейския автомобил и кои точно са полицаите. Това във Великобритания е НЕВЪЗМОЖНО по простата причина, че полицейските автомобили имат една допълнителна маркировка с три букви от всички страни на автомобила. На покрива също, като буквите там са големи и са видими от хеликоптер или от камери. Самите полицаи също имат номера които се ВИЖДАТ и в подобен на този случай полицаите биха били разпознати веднага. Номерата им ги има и на пагоните. Българските полицаи имат по една значка с номер, но значката и номера са напълно БЕЗПОЛЕЗНИ. Ако застанете срещу полицай на нормална дистаниция от ... 1 метър няма да прочетете номера на значката му! Номера се слива, същия цвят е със значката. ЕЛЕМЕНТАРНО Е! Ама явно и акълите им са толкова в полицията!

няма никакво насолие, тия морони ако бяха в америка ако оцелят да не бъдат застреляни в боричкането с полицаите ще отнесат 3-4 фелони обвинения и ще лежат за по 2-3 години ....

Само на мен ли ми прави впечатление звука от клипа - гласовете са все едно записани в стая или в банята? Някой друг да забелязва нещо подобно или си въобразявам? Записвал съм много клипове навън и гласовете никога не звучат по такъв начин???

Каквото и да са направили младите не е това начина за действие на полицията.Сложиш ли им белезниците -край. Трябва да пазиш ,,арестувания"а не да го биеш.Тези полицаи са за съд и присъда /вън от полицията и 25 годишната почивка преди пенсия/.99.9% от полицаите са безнадеждно прости и злобни.Поддържат се ,защото групово не си знаят камо ли да спазват задълженията си коректно.Това е най простото съсливие в държавата ни след циганското.

Прост,прост,ама отличник по апартаменти

И къде точно видяхте насилието? Я тия същите да се опитат да се държат по същият начин с полицаи в западна Европа, пък да видим какво ще им се случи! Но тук всичко е позволено, защото е раят за престъпниците!

Да, очевидно е позволено дори полицаи да ритат в корема момиче, докато колегите му я държат на земята. Това, викаш, минава в Западна Европа?

Не не редно да я рита естествено! Но нормално ли е да предизвиква и противопоставя на полицията ЕВРОПЕЕЦО? Ако беше го направила това в Западна Европа, двата шута щяха да и се сторят мана небесна.

Това, с което ми хареса полицая е, че псува момичето на английски. Явно, като ги назначават има изискване да владеят чужди езици. Вероятно така групират патрулите - първия с английски и испански, втория с немски и гръцки и т. н.. Така, ако чужденец има нужда от помощ, могат да му я окажат на неговия език. Чак и тогава, ако не разбере нищо- може да го ошамарят, за да му помогнат.

Аз съм ЗА КРАЙНИ МЕРКИ на РОДНАТА ПОЛИЦИЯ, и да и се РАЗВЪРЖАТ тотално ръцете и, ЗА ДА СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНИЦИ, КРАДЦИ, УБИЙЦИ, НАРУШИТЕЛИ НА РЕДА и т.н, иначе НЯМА УПРАВИЯ! И недейте да ревете, когато си гледа работата, за да не ви носим после "букети" на оня свят!!! А за " Господари на ефира", не забравяйте, че те си бичат кинтите и живеят само от ИНТРИГИ!!!

язи викам най напред да ги укъпим момците от МВР то и тогава който е с бели ръчички и бузки, няма развалени зъбки и не ползва вазелин да му дадем правото да действа. Идеята ти е добра ама преди това една баня добре ще им дойде на момците от МВР то.

Отказва да даде документ за самоличност. От там следва отвеждане за справка. Това ако е бой.......при положение , че отказва да тръгне доброволно. По точно е усмиряване на пияна и неадекватна.

Да пиеш не е престъпление. Дори и да е не се наказва с бой.Отказа да тръгне доброволно не се наказва със слагане на белезници, просване на зямата и ритници. Ако на този милиционер дъщеря му се прибере пийнала дали ще и сложи белезници и ще почне да я рита? А ти с твоята така ли би постъпил...?

Явно са прекалили полицаите, но определено никой няма право да не изпълнява разпорежданията им. Камо ли да се дърпа и буйства. Стори ми се че двамата полицаи малко като вестници ги разхвърли момето.

Допускам, че не си видял информацията, че случаят е минал през прокурор и той е определил, че момчето и момичето не са извършили престъпление, за разлика от полицаите, срещу които е образувана преписка за хулиганство. Така че твоите познания по улично право ги запази за масата в кварталната кръчма.

Абе аман от наркомани,кат се надрусат много смели стават,сетне полицаите биели!малко бият , в САЩ направо си ги трепят!!!!!!!!!!!!!!!

Тези, 52-годишни полицаи дето искат пенсии,като осакатят младото, кой смятат ще им ги осигури в бъдеще???

Много са смешни като излязат да събират пари за децата на "загиналите" полицаи!!!ОТ какво са загинали и колко са на брой?Във всяка една друга професия в България има в десетки пъти повече загинали/в промили,в проценти/ при инциденти,престъпления,катастрофи и други подобни.Когато дебел катаджия ме спра и ме пита "А сега какво ще правиме" явно мръсника си рискува живота и здравето.Тези крадци и мошеници с дебели търбуси какво искат?Да се пенсионират на 30 години с 99 работни заплати накуп?Мръсни лежачи и рекетьори!

Аман от пияни и дрогирани боклуци! А т.н. "Господари ..." често са див кич.

Битите от полицаите момче и момиче са били намерени за невинни според прокурор. "Установено е, че се засяга случай от 19 декември 2014 г., при който Веселина Китова и Александър Грошанов са били задържани от служители на Първо районно управление на полицията в района на ул. "13-и март". Срещу двамата полицейските органи са започнали бързо производство за хулиганство. СРП е била уведомена за започналото бързо производство още през същия ден, без да са докладвани данни за извършено полицейско насилие. На 22 декември наблюдаващият прокурор е прекратил делото с мотива, че деянието на Китова и Грошанов не съставлява престъпление." Срещу полицаите е започнало произодство за хулиганство. Полицаите са били невинно момче и момиче на улицата, според съдебните власти. Има организиран протест в петък от 18 ч. в градинката на "Седмочисленици", точно до МВР.

Петима намазани пехливани,срещу момиче и момче?Е,наистина има,за какво,да стачкуват!

идете пред Народното Събрание където е масичката на ченгелския синдикат и започнете да ги питате те какво точно искат ? Усвирайкет ги и им кажете да се махат. Хаха ченгели менгели.

тия полицаи не само да се накаят.да се заведе дело срещу мбр.тук в америца при такива доказателцтва минимум 2-змилионс долларс се пласта. само парите могат да ги излекуват от злобата и непрофесионализма

Смешна работа плащаме им заплатите целия български народ , а те се държат с нас като с измет. До кога ще продължава това нещо се питам аз.

дървжт се като с измет,с народа защото на 09.09.19ч4. измета е полу4л властта и от тогава до сега в мвр се обръщат - другар капитан и се приемт на работа по наследство!

Проблемите в МВР резултат от корупционна и мафиотска обвързаност на висшите служители, която тръгва от МВР школите и системата за назначения в РПУ-тата. МВР отдавна действа, като мафиотска организация, закриляна от закона и осигуряваща платена и от нас данъкоплатците протекция на служителите и комисионерстваща от престъпниците.

Особено Първо районно.Прочуло се в цяла София и България с "добрата" си работа с престъпниците и "отношението" към гражданите,които са виновните защото хрантутят дебелите безполезни шопари.

Само аз не виждам клиповете през Браузер Опера 11.64 и Флаш Плеър 16.0.0.281???

хиената е животно,живеещо в джунглата ,движи се на стада ,некога само ,защата е страхливо.храни се с мърша и дребни животни.основно чака лъва да се нахрани ,и когато той отстъпи от плячката си обира остатъщи те от храната му .когато е сама хиената не напада животни по -високи от себе си,но когато са събрани на глутница,нападат доста по едри животни,но в повечето случай болни,ранени и безпомощни.гледайки полицайте от клипа виждам че действат точно гато хиените.нагли опасни агресивни и войствени когато са събрани ,и мижитурки когато са без униформи и сами.но,ако следват функцията си,т.е. това за което са избрани,трябва да преследват лъвове а не да се гаврят с хората.все пак МВР е "организация"която трябва да закриля а не да бие

Понякога се налага използването на сила. Вие какво искате- с локум или с хляб и сол ли да я поканят в патрулката? Или с вибратор? все сте недоволни. Била е пияна, не се е подчинила на полицейско разпореждане, много ясно, че ще я вкарат. Ако не използват сила- защо не използват, ако използват- защо използват. Няма угодия. По-добре оправете себе си, вместо да оправяте полицаите, защото и тяхната не е лесна- за 7-800 лева се занимават само с утайки и кал. Всичките са на хапчета. оставете ги на мира. За толкова пари-толкова и такава работа. Отстрани е много лесно да даваш акъл и съвети.

налага ше сила срещу 50кг девоика? много е била опасна, даже и подкрепление викат. мозачни клетки и уважение кам хората трябва, пак били те и пяни.

Недей Васо да се палиш толкова ! Цял свят разбра вече що за държава сме и колко ни струва полицията ! Всеки знае че този занаят не е лесен ,но и всеки знае че се работи през пръсти ! Така ли се държат с баровците и паралиите със скъпите коли и разните VIP- ове , а те не са нито по-възпитани , нито по- любезни ! Защо не бият така по морето разните лигльовци от чужбина - смеят ли ??? Съгласен съм че има доста отрепки вднешно време ама пък и те побийват избирателно - така че недей скача толкова !!! За никой вече не етайна какво е България , затова и хората бягат през глава на терминал 2 !!! Пазят циганите пък Българите можем да ги бием така ли ???? 6-7 човека за едно момиче - браво бе !!! Били им малко парите - Еми да напуснат като не им харесва !!! Ами да те питам '' Европеецо '' така ли бият в Англия , Франция , Германия ???

васо, ако мислиш че тяхната не е много лесна ,с тези мизерни 800 лева ,изпрати ги при мен.само не знам ще ми издържат ли на темпото цял ден да ми носат вар тухли или да качват керемиди на покрива.едно е да обикаляш цял наряд ,като рабо ,по улицити,друго е да работиш 8 часа тежък труд. заплатата,васо, трябва да се заслужи,а не да чакаш да ти я дадът

държът се като с измет,с народа защото на 09.09.19ч4. измета е полу4л властта и от тогава до сега в мвр се обръщат - другар капитан и се приемт на работа по наследство!

като са им малко 7 800 да отидат в производството там се печели повече

Тези полицаи, които се изживяват като мутри имат претенции за тежка работа. ОК, нека има привилегии. Но издъниш ли се вън незабавно от системата. Камерите правят хората по-учтиви и по-въздържани. Извода е повече камери.

В България Еволюция е забранена дума от 1944г няма еволюция всичко е долнопробна лъжа !

Ако някой някъде продава твоето отечество и слава, ако с Хамър някой те прегази тяхната милиция го пази Знаем всички, че продажно братство точеше народното богатство, заобиколено от гавази; тяхната милиция ги пази. Многократно вярата убиха, множество престъпници прикриха от ДС и КГБ и ЩАЗИ тяхната милиция ги пази. Хора, имайте тъпение, запомнете го добре ако жертва сте на престъпление, не разчитайте на МВР.

Оплюхме ги полицаите, лошо няма. Но не разбирам защо нещо станало през декември 2014 година се показва от "Господари на ефира" точно сега, когато полицаите протестират. А те може би протестират и срещу такива колеги?! Кой да ни каже истината?! Много ми е интересно, въпросният свидетел чак сега ли се сети да изпрати записа? Имайки в предвид, че всяко едно тв предаване е благословено, иначе не се излъчва, доста се чудя дали наистина не е с умисъл това видео точно сега, а не през януари.

И ще го пусна когато е безопасно за мен ! Други въпроси ?

Да, има. По какво точно разбра, че е безопасен за теб? Моят отговор: по това че полицаите протестират и правителството търси аргументи срещу тях. Имам още един въпрос: какво точно се промени в държавата от декември до сега, че сега стана "безопасно"? Хайде, че ме е смях, макар че си е за рев този цирк дето ни разигравате.

Ситуацията с полиция, прокурори и съдии е извън контрол. Правят каквото си искат. В много от случаите само Господ (вътрешното им убеждение) е над тях. В този случай камера.

а пък за жалост ситуацията с медиите ни е ПОД КОНТРОЛА и не си правят каквото искат, а за което им плащат. Аз лично много добре ги разбирам хората, че си пазят хляба и им съчувствам, но не значи, че им вярвам.

а те защо са прекратили делото чак сега, този зпис трябваше да си мине през съда!

Никой не ги оплюва - Те сами си се оплюват с подобни изпълнения и безнаказаната престъпност която вилнее из България !!!

Ако съм Жена на такъв индивид от групата на полицаите от клипа бих се развела с човека посегнал на беззащитна девойка !

Представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" ( под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност началник на РПУ, зам. началник на РПУ, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството) Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет, препродаване на крадени в Европа коли, джебчийство. "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори ,доставки, пренасяне на печалбите до ДС олигархията...) а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога, крадени коли и др. подобни) и пазят олигарсите от " народната любов".За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията.

Върху Гробовете на Българските Полицаи се родиха днешните Милиционерски Дегенерати докарани с Каруци в градовете след 1944 година от Руските Терористи и Окупатори, които ние Българите ще върнем обратно

твърде елементарно изказване, изпълнено с надъхани клишета, а не с разсъждения по случая.

Полиция в България е имало до 1944 година когато бяха избити или уволнени всички достойни пазители на реда и на тяхно място се назначаваха и се назначават за Милиционери селски Изроди с доказана липса на мозъчна активност и функциониране на мисловни процеси характерни за Човешките същества.

На 3 април 1990 г. Руската терористична партия в Задунайска губерния БКП се преименува на БСП, година по късно през 1991 г. се приема закон за реформа в системата на МВР съгласно който репресивният апарат на БКП от БЕЗРОДНИ УБИЙЦИ се прекръства от Народната милиция на Национална полиция, като кадровият състав от СЪВЕТСКИ ГАДОВЕ остава непроменен. Единствения вариант е ние Българите да го променим

Всеки един договор който подписвате, всяка една фактура или касова бележка която издавате вие давате 35-40% от мизерните си доходи за да храните Незаконната Комунистическа власт и нейния репресивен Милиционерски апарат за да се Пенсионират на 47 години с 1000 лева пенсия.

Злоупотреба със служебно положение. Лека (средна) телесна повреда. Оронване човешкото достойнство. Правилното е задържане в следствения арест на изродите с пагони на заптиета, размотаваме по съда и затвор. Вазелинчето да е от колегите им ....

Няма ги правата на човека. Все пак момичето е българка, а не ромка....

Полицаите в България отдавна са станали ЧАСТ ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ! Тия изроди могат да тормозят и бият само невинни хора, за да имитират някаква дейност ! ПОЛИЦИЯ е МРЪСНА ДУМА и е еквивалент на ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ! Оплачете се на полицията от крадци и престъпници и ще получите закана от мръсните паразити в униформа ! Отдавна в полицията не останаха честни полицаи - всички честни бяха изгонени или убити !

още - пишете само по форумите. Тук сме ама много храбри. Искаше ми се на протестите на милиционерите да изляза, да викам "у-у-у", да дюдюкам, ама не става сама жена.Другия път , когато протестират, защото ще го има - те срам си нямат докато мълчим, да се организираме и да излезем на контра протест.

тук един пита защо чак сега операторът е публикувал филмчето. Ами защото го е било СТРАХ. Ще се открие точно откъде е снимано и тогава жална му майка. Браво на човека, че се е престрашил.

много е съмнително дали го е било страх. А сега няма ли да се открие откъде е снимано? За мезе ви вземат толкова лесно, за да ви настроят срещу полицаите. само да уточня: нито съм полицайка, нито имам познат полицай, полицайка и какво и да е от този сорт. Просто наблюдавам как елементарно ни манипулират и ние се хващаме като най-големите шарани.

чакайте малко, защо се лютите веднага. Тя министерката рече - трябва да се направят експертизи, д започнала е проверка. Абе кво ще се проверява - то си го има черно на бяло. Нищо некой не е направил на тези шопари.Е, ако и на теб ти бият шамари и те блъскат ще си траеш ли като горкото момче.

Ако отидат по сигнал и там заварят някоя Sкласа пълна с мутри да видите какви учтивости ще са!Господине извинете случайно да си носите личната карта!И да не я носите няма проблем!Желаете ли да ви потанцуваме като в клипа на оня потния пор Веселин Маринов!

То вече само ще се снимат май такива неща,поне една саксия да беше пуснал.Също така защо чак половин година се чуди дали да го качи.Да го беше пуснал навреме,а не сега тези още да са на работа.

ИМЕНАТА НА ПАЛАЧИТЕ ? ИМЕНАТА НА БИТИТЕ МЪЖ И ЖЕНА ГИ ПУБЛИКУВАХА МИЛИЦИОНЕРИТЕ .... ПРОМИЛИТЕ АЛКОХОЛ СЪЩО ! А СЕГА ДА ПУБЛИКУВАТ ИМЕНАТА НА БИЯЧИТЕ И IQ - тата им !!!!!!!!!! ИМАТ ЛИ IQ над 100 ?

С IQ над 80 не вземат в родната полиция.

Y E S !!!

Разговарях наскоро с полицай. Ей така, приятелски. Той счита че има право когато си иска, когото си иска да го арестува. Дори и без повод. Проверих и се оказа вярно. Винаги може да те закара в районното с белезници. Посли имаш право да се оплачеш на арменския поп.

После можеш да го пречукаш. Вярно, че ще влезнеш в затвора, ама една свиня по-малко.

Какво говорите, бе хора? Добре, че се махнах от тая гнусна държава!

ПроЗд народ - слаба държава. Не вярвам в друга страна да останат хората и медиите равнодушни. Но в Б-я само с писаници по форумите ще бъде. И затова ще продължат да бият беззащитни момичета. Срам и позор.

такива служители на МВР - пенсия от 10 000 лв. и работна заплата най - малко 40 000лв.

Къде е борисов или п*тката, къде се дянаха свинете нещастни. Как ви мразим всичките вече...червени, сини, зелени, ще се изсипе гневът Български на главите ви скоро, защото само това ни остана!

Видеото публикувайте! И всички на тяхната страница го споделете! Да ги видим кои са! ПОЛИЦИЯ е на път да стане мръсна дума в България!!!

Ако и тази случка се размине, то тази държава ще намери в мое лице един яростен противник! Трявба да проявим силна нетърпимост към това, което се случва! Това не може да се търпи! Чиновниците и разните там държавни служители, вземайте подходящи мерки докато е време. Кръвта ми кипна докато гледах как бабаитите "полицаи" тормозят момиче. Тези, които раздават плестници - затвор! Да не сте посмяли да ги "мъмрите" или уволнявате! С такава полиция сме на път да се превърнем в държава, в която властва закона на джунглата. Арест е едно нещо, да се правиш на бабаит и да избиваш комплески е съвсем друго. Не ми се мисли как бих реагирал, ако някой полицяй ме удари без причина... В случая, добре е, че някой е снимал, понеже господата "полицаи" щаха да обяснят, че момичето и момчето са се били с тях и са буйствали (чак и подкрепление викат) Та ако ме бяше ударил мен, щях да го РАЗМАЖА. МВР да се постарае и да разкара всички подобни елементи. Използването на несъразмерна сила е абсурд, който един полицай не трябва да си помисля никога. Да повалиш на земята момиче и да го риташ, да го блускаш в колата... Хммм, МВР, ДЕЙСТВАЙТЕ!!!

Родната полиция,пардон милиция,ни пази.Сервилничат на мутрите и циганите и издевателстват над беззащитните българи.Наглеци,ще вдигат стачки да се пенсионират рано и да вземат по 20-сет заплати за тази "висококвалифицирана" дейност,която видяхме на клипа.

СДВР има фейсбук страница! Призовавам всички недоволни граждани, които имат профили, да изразят мнението си и там! И има организиран протест в петък от 18ч. в градинкатата на "Седмочисленици" до МВР!

Ами, ако се чувстваме мислещи човеци,нека им отрежем привилегиите на тези тулупи.Св.Седмочисленици,18 часа.

Нека бъде за поука! В случая следваше да има незабавен АРЕСТ за обида на длъжностно лице, СЪД по бързата процедура и на двамата. Нека им висят присъдите. А този изпратил клипа от тук насетне дае най-примерния гражданин в държавата с пълен контрол-всичко да декларири,да паркира, пресича и т.н. само по правилата, защото от сутрин до като си легне ще го наблюдава окото на закона! Така е в Германия и не само...

брей, откъде си спомняш хитлериска Германия?... в Германия, която аз познавам, полицаите са за пример, не квартални биячи...

Присъди за какво точно? "Установено е, че се засяга случай от 19 декември 2014 г., при който Веселина Китова и Александър Грошанов са били задържани от служители на Първо районно управление на полицията в района на ул. "13-и март". Срещу двамата полицейските органи са започнали бързо производство за хулиганство. СРП е била уведомена за започналото бързо производство още през същия ден, без да са докладвани данни за извършено полицейско насилие. На 22 декември наблюдаващият прокурор е прекратил делото с мотива, че деянието на Китова и Грошанов не съставлява престъпление." Я сега пак кажи кой е виновният и кой - невинният? Няма обида, няма нищо, обаче има хулиганство от страна на "длъжностите" лица! Кво пра'им ся?

В Германия са едни от най-гадните полицаи. Правят си каквото искат. Супер груби и си позволяват какво ли не. Единсвено по-зле са в Швейцария. А нашите са миши, знаят само на жени да скачат на бой, а пред циганите и мутрите са покорни.

Вероятно така си мисли всеки, докато не изяде безпричинно някоя палка от някой (в случая 6-6 броя) неграмотен комплексиран "полицай". После сам разбира каква е реалността.... Ти сигурно паркираш "правилно"....

Имената на потърпевшите - ясни, а на виновните ?????

Прекалено много полиция имаме пречат на пенсиите. Сега в затвора