Оттеглят параграфи от 9 до 16 от бюджета за 2016 г.

Най-вероятно на 20 ноември ще бъде внесена поправка в Закона за бюджета за 2016 г., засягащи социалните придобивки на служителите на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Оттеглят параграфи от 9 до 16 от бюджета за 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАВАЙ ОГЛУПЯЛ НДАРОДЕ, ГЛАСОПОВАТЕЛЬО УМОПОБЪРКАН, ДАВАЙ... ПЛОВДИВСКАТА СЧЕТОВО ДИТЕЛКА, ОТ ФАБРИКАТА ЗА ЧЕХЛИ, ЩЕ ВИ ИЗВЕДЕ ДО БЛАГОДЕНСТВИЕ... ТЯ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКИ РЕФОРМИ БЕЗКОНФЛИКТНО И ФИНАНСИТЕ НА СТРАНАТ ЩЕ ОПРАВИ- БЪРКАШ-ВАДИШ... 1 000 000 ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ ЗА НЕГРАМОТНИТЕ ПОЛИЦАИ! ТОЛКОВА И ЗА ВОЙНИЦИТЕ НА БОЙНАТА БЪЛГАРСКА СЛАВА, ЗА СЛУЖБАТА ИМ НА КОСОВО, АВГАНИСТАН, ИРАК И, КОЙТО ПОИСКАЛ... КОЙ ЩЕ ЛЕКУВА ТОЗИ НАРОД И С КАКВО? СЛАДВАЩАТА ГОДИНА ОЩЕ 5О0-600 ЛЕКАРИ СА НА ТЕРМИНАЛ-2! ДА ВИДИМ СЕГА ДАЛИ СА ОСТАНАЛИ ВРАЧКИ И БАЯЧКИ...? ЕДНА ПАРТИЯ НИ ЗАВЕДЕ В БЛАТОТО, СЕГА Е ДОШЛА ДРУГАТА, ЗА ДА НИ УБЕДИ, ЧЕ БЛАТО Е БЕЗ ДЪНО...

Чичо Томе, терминалите ги знаеш като всички, които отиват да бършат чужди задници, но АВганистан напиши поне с "Ф".

Предлагам от сега нататък при всеки опит за рекет от страна на полицаите, при всеки техен гаф да се подават жалби директно да Бъчварова. Сигурно на ден ще има хиляди. Нека ги разследват тези некадърници.

Привилегийте на полицаите остават. България пропада. Имаме нови 25 милионера (на държавна софра). Бъдността се задълбочава. България става КЛЕПТОДЪРЖАВА! Политическата пронституция в разцвет. Определено.

Слушам коментара по Нова телевизия за зверското убийство на бабата от Видин.Ужас!Хора, няма ли да се събудим вече?Една седмица и повече денощно по всички канали се говори само за едни пари ,които трябва да получават.Никой не мисли за какво ги получават.Представяте ли се дават им по 120 лева за храна за един месец ,Те работят по 15 дви в месеца и ние да ги хравним .Дори в София два пъти да ядат две пици са 4 лева.Оказва се ,че тяхните заплати са чисти.Никой не говори за рушветите ,които получават ежедневно.А нас ни пребиват най-демондтративно и нищо не се прави.Крайно време е госпожата с розовото костюмче да си ходи!

Кое е това момиче? (Who's That Girl?;-)

Мисля , че в зората на демокрацията се направи опит да се обединяват дирекциите , който май завърши без успешно. И когато се отделят дейности неприсъщи на силовите структури, се стига до ситуацията, да се заплаща за завиване на крушка 3 лв. Ако това е истина здраве му кажи. Тогава всички ще почнат за завиват и отвиват крушки. И целта на това отделяне е май зе ремонтни и сервизни дейности да се уредят свои хора. Да ни е честито!

Няма ли противоречие между ЗМВР, където са казва, че МВР е деполитизирано, а в същото време по ЗДСл се дава възможност служителите в администрацията да членуват в партии и да изразяват своето мнение, т.е. официално се политизират не само МВР, но и други силови структури и то след 26 години някаква демокрация. Не се ли цели с тази поредна реформа влизането на политиката в административните структури и взимането от тях на политически решения от същатао администрация.

служба сигурност , ама държавна сигурност

Полицаите удариха рамо на тиквената партия отвличайки народното внимание от пъкала Арена Армеец, фашифицираните избори, покачване цената на винетките, шоково покачване акциза на горивата за отопление, новият заем и... ще има още, бъдете сигурни. В крайна сметка нищо не се промени и всичко си е по старому. Полицаите, като жена пред цикъл изпуснаха малко пара от насъбралият се в тях негативен заряд, и като жена след цикъл се успокоиха и привилегиите си спасиха(в кавички). И пак народа го отнесе - 100%!

Привилегии или "компенсации"??? Ако са компенсации трябва да се заплаща на момента , съгласно Кодекса на труда, за положен извънреден труд само на тези, които са работили извънредно. 20 заплати за ВСИЧКИ, които напускат системата означава едно- ПРИВИЛЕГИИ.

Страхливци, нито една реформа не направихте! ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ! А ЗА МИЛИЦИОНЕРИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРИВИЛЕГИ УДАРИХТЕ ВЪРХА НА БЕЗОТГОВОРНОСТТА! ЩЕ ИМА ЛОШИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ВЛАСТА! СКЖРО !!

Ами 37 лв.добавка на месец за 1 дете,и 20 заплати при пенсиониране на едно ченге - ето това е България и колко време още ще я има?

бъдещето на нацията - военни пенсионери и ченгета !

Господа, необходимата за народа и държавата ни реформа на МВР е друга: - закриване на МВР и преобразуване на службите му в държавни "агенции" - на български език "служби", със самостоятелни подчинение и отчетност пред държавата ни - пред Народното събрание, Правителството, Президента и Нашите общини, а не пред мафии и партийни мафиоти; - привеждане на "социалните придобивки", т.е. на възнаграждежденията в съответствие със размера на извършеното и особеностите на службата им; - отчетността да е за резултатите от слубата им - разкрити и унищожени престъпни организации; заловени престъпници, предотвратени престъпления спрямо гражданите и държавата; предотвратени или подтиснати вреди от произшествия - бедствени и престъпни; -забрана за участие на служители на МВР в други сдружения - партийни, мафиотски, "клубове по интереси" и тям подобни; - Закон за защита на Народа и държавата, а не закон за МВР. Закон за министерство - както е е било тук бива да има - трябва да има закон за дейност. - Гражданска, а не "силова" организация за контрол над службите за опазване на реда под управление на Народното събрание. Да, България за наша беда и срам е под мафиотска власт и е така по исторически обстоятелства - мафията произтича от БКП и от синонима й МВР. Това може да се промени независимо от волята на реакционните сили у нас - БСП, ДПС и съюзниците им. Не само реформа - само промяна на формата е нужна, а промяна на "строежа" - по чуждопелтешки на "структурата". Опазващите реда в държавата България и на народа й трябва служат не на министерство, не на занаятчийските си задруги - "синдикати", не и на престъпните синдикати- мафиите.

ЗА КАКВО БЛЪСКАТЕ ДУМИТЕ? КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ, МИЛИ НИЩАСТНИЦИ? ТИЧАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БОЙКО... УРА.А.А.., ХАЙДЕ ЗА ГЕРБ... ЗНАЕТЕ ЛИ ЗА КАКВО ГЛАСУВАТЕ? АКО

ръб, я виж каква беше избирателната активност, толкова ли си зле ?!

Равноправие, докато цялата тежест е стоварена върху малкия и среден бизнес ( тези които създават националния продукт ), тези където буквално изпуснаха България и я оставиха на самотек са със социални придобивки, 20 заплати и се пенсионират с високи пенсии, 25 години преди другите ......... Кога ще се решат примерно пенсионните проблеми или тези в здравеопазването като половинат от пенсионерите в БГ се пенсионират на 45 години !?!! Продажните Журналисти, не е само Биг Брадър и БГ търси таланти ( които да опропасти ) , задавайте въпроси къде сте, давайте в полза роду. Видя се че парламента работи за МВР а МВР работи за парламента, а дефакто трябва да работят и двете за нас за българския народ. Само свободни и непродажни медии могат да ги поставят на място, айде дерзайте, защото до този момент са само 2 млн избягалите. Както сте я подкарали през просото всички, накрая ще останете само Парламент, полиция и циг... пардон римски граждани, които всъщност са също с социални продобивки ( Безплатна охрана от МВР, безплатни ток, вода, парно и т,н ) !

как няма да ги оттеглят,та нали полицаите ги пазеха като си купуваха изборите ,нали полицаите им знаят далаверите ,кражбите,нали полицаите ако решат ще ги смъкнат от властта,сещате ли се .Е за това и съдиите и прокурорите ще си вдигат заплатите

Видя се . че БОЙКО БОРИСОВ е лаба ракия предаде се сдаде багажа пред МВР авторитета му се срина Реформи в други ден

540704

......путатите яко ги нагъна шубето. Надупиха се на търтейте.

Добре де каква ще е тази реформа като тюфлеците не намаляват, парите им не се орязват а те продължават да не работят като хората

Тук е така и ще си остане така. Нещо друго?

Що му пишете минуси бе , овце. Не е ли прав човека? Изблейте веднъж и си лягайте.

И оти ги ручахме жабетата?

Днес нарочно минах пеша пред НС, за да видя що за птици са се събрали там! Та така - стотина стоят и пушат в дясно от Коня, още петдесетина са се скрили (т.е. хем са на прототеста, хем не са) и пушат пред Радисън, Студентския дом и други заведения... Охраняват ги четири патрулки, няколко моториста и не знам колко пеши полицаи... В това време сто метра по-надолу, на бул. В. Левски, точно под знака "Спирането забранено" и пред погледа на "Мильо у буркано" пред СУ са паркирали три коли - два мерджана и едно ауди! Та си викам - мили милиционери, молете се само да ви оставят на твърда заплата, дори и без социални придобивки, че ако започнем да ви плащаме според това колко и какво работите - ще умрете от глад барабар с родата си!

Да добавя и това, което видях по телевизията преди час - една хващаща служителка на МВР, току-що родила, обясняваше на който журналист я снима, как не се чувствала сигурна в сектор "Сигурност"! Не чух някой да я пита тя какво точно работи - на бюро или на улицата и защо очаква да е по-сигурна от стотиците хиляди в частния бизнес? Щото болнични, детски, отпуски - всичко това си върви и накрая бам - 20 заплатки и чао! Ами по-сигурно от това - здраве, викам аз...

Стою

Социални придобивки - аз го чета като придобивки за обществото. Явно грешно чета. Щом са само за определена част от обществото. Обезщетение - май и това грешно чета, щото го разбирам да си ощетен по някакъв начин и да ти заплатят за понесените щети.

пропуснаха да сложат И ДАНЪК ВЪЗДУХ ТИЯ ТЪПУНГЕРИ СА ВЕЧЕ ЗА ЗАТВОРА

пропуснаха да сложат И ДАНЪК ВЪЗДУХ ТИЯ ТЪПУНГЕРИ СА ВЕЧЕ ЗА ЗАТВОРА

В Чикаго ако правиш мурафети ще се срещнеш с Чикаго полис, Сабърб полис, Ъндъркавър полис, Икономикал полис, Стейт полис. О'Хера полис и Федерал полис . Тия са само на Ачик. Има и други.В БГ полицаите не са виновни, че не хващат ачик престъпниците, наркодолъри ,цигари и др. Така им казва вътр министър -на каишка на политиците политиците: Да не барат циганите, дилърите и каналджиите на душмани. Направете си сметка защо? Чик полицай когато е цивилен има задача да запише кой не спира на СТОП-после викат нарушителя и го глобяват със задна дата хахаха. Поставете задачи на БГ полицая и тогава плювайте и внимавайте да не хванат Вас.

Изпуснах един клас полиция- семи-ъндъркавър -" ПОЛУ-ПРИКРИТА' Тия се движат с Форд Краун Викт или Дадж Чардж/400 кс./които са без надписи и дискотеки , но с полицеиски рег. номера, обикновено са тъмнозелени. ,полицаите в тях са с цивилни дрехи, но накичени с чифте пищови, белезници и бронежилетки. Дебнат по донос или на гюме таксиджии, магазинери и др дребни нарушители.

Стою

Как стои въпросът в Чикаго, ако "полис" прави мурафети? И какво общо има написаното от теб с темата?

Кой тук се беше зарадвал, че днес Менда не била в дантела?

Тези пари в МВР не са придобивки и бонуси! Това са компенсации за 25-30 години служба на държавата! Служба 24/7 през всичките години! Празници, делници, Нови години и т.н. Отиваш на моренце и те викат, че са спрели отпуските поради някакви причини. Не им завиждайте за социалните компенсации! Има и такива професии- да защитаваш Родината и нейните граждани!

Тия лозунги вършеха работа преди 25-30 години... Вече е ясно, че в това министерство са само статистици и чиновници, които "служат" от 09:00 до 17:20 часа и после - в къщи, барабар със служебния пистолет...

Ти не говориш за българското МВР нали?

То не стига само да "служиш" 25-30 години, ми и да вършиш някаква работа през това време! Във вашия случай - с разкриваемост се измерва, а не с броя взети рушвети! Анадънму, ченгесарски?

Правителство и полиция срещу народа - ОСТАВКА , за фалшивите избори - ОСТАВКА , за непрозрачното управление - ОСТАВКА !

Осмата по големина полиция в света и една от най-неефективните! Напълно безсмислено, количество мешки, които не стават за тая работа. И услугата им сега е никаква а ако се махнат 2/3 пак ще е същата , само дето на тия които хрантутиме шайката ще ни стане по-леко! А що се отнася до така наречените "народни представители" всеки коментар е излишен - те представляват единствено себе си и са още по-ненужни от полицаите у нас!

Значи правителството се уплаши от тюфлеците, на наглите мързели 20-те заплати си остават... хм.. май скоро ще хванем по една гьостерица и ще ги почнем наред - полицаи, военни, съдии, прокуроги и т.н.

То се знаеше, че това беше цирк за да е пипат парите на полицаите! Защо ли - защото те гласуват за ГЕР- задължително!

Позор! Това е Позор на първо място за пагона! Това е Позор за генерала Б.Борисов и за неговото правителство. Оказаха се шушумиги. Това е позор и за народа, понеже това са неговите чада без срам и без очи и най-вече без морал. Позор българи, Властта ви се подигра. Българският пагон е изцапан и смърди, гадост!

От друга страна , кирливите фуражки заслужават здрав шут.

До кога МВР ще е свещената крава в Държавата?

Стою

Докато стои между "държавниците" и народната любов - така е в цял свят.

деер

12 на 7 - т.е. да не съм чул и един българин да се оплаче една година! Който ,обаче, му втръсне от вота на изборите да трупа камъни пред парламента!

Извинявам се за думата, но разходите за МВР са тумор за обществото! Не може бедна България да си позволи лукса да отделя над 1 милиард лева за система, която не функционира. Най-добре, според мен, е да се приватизира всички функции на МВР, а отделните частни фирми да се оправят кой как може. Нали държавата е лош стопанин?

Използваха тъпунгерите да пребият волен, сега залъгалки за инфантилите под пагон!

вече два пъти ви води с правителство както казва в един виц бай тошо толкова сте прости че моя бодигард ви управлява вече втори път без коментар

Е ТАЯ МЕНТА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА

дали полицията и съда си гледа работата една справка само заради стачката хиляди полицаи пазеха техните си колеги и това заради някой некадърен министър това са стотици хиляди лв разхишения като бензин командировки и т.н кой ще го плаща това министъра от джоба си или пак народа с данъците ако сте полицаи с чест министъра нека влезна за 24часа и тогава съда да се признесе и да не прави друг път такива глупости и ще е за урак за другите полицаи съд и министри

Къде е ОГРАДАТА на "белия" автобус? Защо оставиха сега, защитниците на Народното събрание, да си хапят дупетата от яд? Народът в подобен случай казва, "Каквото повикало, това и се обадило." Нека полЮцаите имат едно на ум, когато сняг забръска, как ще използват "водното оръдие" за "гасене" на НАРОДНАТА ЛЮБОВ.

И всички с първа категория труд.

И това ,ако не е 4клек шоп ",здраве му кажи. Чакаме таксиметровите шофьори ,те поне наистина са прави, какъв е този патент където им го натрисат.

Е, и къде са реформите???

Идат през Стара планина с парен валяк!

Беше ред да се вдигат заплатите, а сега ще сте доволни е няма да се намалят.... Стар изпитан трик ;)

За най-простите и корумпираните - привилегии и пари, за най-училите и работещи при неблагоприятни условия - един дървен! Държавата на мафията, корупцията и простаците!

Полицаите не си гледали работата! Ми как шъ съ я гледат с тизи мизерабълни заплати! Я проверете колко зима един полисай в САЩ, Франция, Германия или във "фашиска" Русландия!

Я виж колко взема един Инженер в посочените страни... Стига с тия глупости. Като не си плащате данъците, от къде да се вземат парите?

САЩ-Извинете сър,имате ли нужда от помощ? България-Г-н полицай,имам нужда от помощ!отг:Кво искаш да ми кажеш бе.

в България има преколено много полиция и прекалено малко сигурност... Може бе реформите трябва да започнат от оптимизация, не от не особено сериозни разходи.

В България всичко е "преколено"! Има преколено много апапи, дето мислят, че могат да мислят!

бачкайте хора... ЩЕ ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА 20 ЗАПЛАТИ НА ПОЛИЦАИ И СЪДИИ а..... отделно заделете си да има и за рушвети, че те и без тях не могат....

Ха така! "бачкайте хора... ", щото аз на 8-ми и земам 910 лева пенция и ми дреме на хурката!

Днес или утре, знаеше се, че ще клекнат. Това е ГЕРБ. Никога не могат да отстояват мнение и позиция.