10 арестувани при младежки протести в 9 града

В девет града на страната вчера вечерта се събраха стотици младежи в подкрепа на жителите на Катуница, които искат изселване на фамилията на Кирил Рашков и в памет на двете момчета, които починаха в петък и събота. В Благоевград обаче протестиращи пребиха двама роми и седмина бяха арестувани.

Обратно в новината

Коментари - 10 арестувани при младежки протести в 9 града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"След като ромите от "Предел" - махала разбират за боя, към центъра на града тръгва тълпа от над 200 души, въоръжена с брадви, лопати и тояги" Значи когато българите възстанат това е расизъм нетолерантност ит.н. а когато го направят роми всичко е в реда на нещата .Последните няколко дни показаха че макар и в не пълен състав и българите могат да бъдат задружни като циганите ,което все пак е лъч надежда за България .Крайно време е да се спрат всякакви "помощи " за ромите като по този начин им се даде равен старт с всички останали .Ако от Брюксел осъждат подобен род прояви , моля вземете ги и ги интегрирайте а ако успеете ще ни ги върнете .Тук на всички българи им писна от тоя мутрено-цигано-политическо-комунистически произвол !!!

Довечера от 19:30 на центъра в град Ихтиман ще има мирен протест в подкрепа на искането на жителите от Катуница и в памет на двете момчета които починаха в петък и събота!!!

"От данните, с които разполагам към момента, политически чадър над Кирил Рашков не се вижда." Имам идея - хайде да покажем на главния прокурор и сие този чадър като направим арт инсталация пред народното събрание. Всеки да занесе стария си чадър и разперен го постави пред народното събрание. Защото чадъра не е само един и не е само над Рашков. Народа, господа управляващи, може да е търпелив, но не е глупав, не се подигравайте с него! Така няма да върнете младите в България, по-скоро ще ускорите обратния процес, а може би на това се надявате?

Да видим Киро арестуван и в затвора! Не само да чуваме от новините. Око да види!... Тия, които защитават Рашков и потискат протестите срещу него... не разбраха ли досега, че нещата са против тях, мракобесниците? Ето: девет града, десет арестувани. Числата са в полза на арестуваните, защото каузата е добра - хората искат справедливост! Искат Киро в затвора, а не да ми се прави на припаднал в ареста.

И така... Години наред циганите ни тероризират и им се разминава. Българските закони не важат за тях. Крадат каквото им падне, пребиват и убиват старци по селата. И да не мисилите, че някой от тях съжалява или съвестта го гризе за безчинствата им. Не, те не притежават съвест. Работещите българи ги издържат, а те правят деца като за световно, които понякога продават... Това какви хора са кажете ми? И сега в тези събития, накрая, ще излезе, че за всичко всъщност са виновни българите, които някак проявяват дискриминация и си позволяват за притесняват циганите. Срам и позор за нашата "държава".

Задължителна адресна регистрация,закриване на всички пунктове за изкупуване на метали,спазване на законите,при неплащане на ток вода и тн спиране а дълговете на съдия изпълнител/както правят с нас/.Въвеждане на закон за неприкосновенност на частната собственост и възможност хората да си купуват оръжие.това е единствения начин за/интеграция/

Промените които трябва да се направят/1Мангалите са потребители на 70% от всички социални помощи,а генерират под3% от бвп,1 дете помощ,2 деца също помощи ,трето плащаш ти данък на държавата.

има логика-така за една година ще си платим вуншния дулг и ще сме на едно от пурвите места по стандарта на живота *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цветанов ще "държи отговорен" и ще "наказва" полицаите в Асеновград. Прав е - те са изпълнявали незаконните разпореждания на собствените им шефове. Ние пък ще държими отговорни и ще накажем на изборите всички политици и полицейски шефове, които са разпореждили на полицаите в Асеновград или просто са си затваряли очите, което е престъпление посредством бездействие с власт. Това включва и ГЕРБ (+подпорката им Атака) и управлявалите преди тях - всички са виновни за чадъризацията на властта спрямо престъпниците. А Цветанов да не се прави на светена вода ненапита - нали и той и шефът му ББ бяха във върховете на МВР доста години. Да не ни разправят, че нищо не са знаели и не са участвали в чадъризацията ...

Моля в коментарите да се пише кога и къде ще има протести, понеже дирнишките новини постоянно променят статиите и не може да се разбере какво става. И на изборите всички пред урните, за да накажем жестоко боко тиквата. Една загуба на тези избори ще бъде най-тежкото нещо за него и вероятно ще пукне.

ДЕЙСТВИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОЛИЦИЯТА СА НЕАДЕКВАТНИ!!! ТЕ ПОРАЖДАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА НАСИЛИЕ. ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНИ ЗА КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ, ТОК, ВОДА.....СЪС СТРОГИ НАКАЗАНИЯ!!! ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЕМЕ ПОПРАВКА В ИЗПЛАЩАНЕТО НА МАЙЧИНСТВО ДО ТРЕТЕ ДЕТЕ.

Няма как да арестувт циганите като вече са ги купили за изборите! ГЕРБ, ДПС, СДС, БСП - всички разчитат на тях, както винаги! Само вижте при кои богатеят К.Рашков и подобни, и ще се сетите!

Е, погледни на нещата и от друга страна - няма лошо да поприберат малко от осигурения си електорат преди изборите. Така ще го запазят от народната любов;о) А иначе току виж ги поосакатили и няма да могат да стигнат до урните "да дадат" гласа си за който им е платил.

БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ КАТО УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЩЕ ВИДИМ ТОГАВА КОЙ ЩЕ ГИ ХРАНИ НО И ЦИГАНИТЕ ПОКРАЙ ТЯХ ЩЕ УМРЪТ ОТ ГЛАД.

Демокрация е и протестите са разрешени,за разлика от комунизма ,когато дори и шепненето по ъглите бе опасно за живота!Но в същото време,протеста не трябва да се превръща в сборище за вандалски прояви!Мисля,че най-доброто управление в годините след демократичните промени,не го заслужават!

Абе промит мозък герберски , кое управление наричаш най- добро .. Това на герб ли . Ти си мегабалък ,брато . Това управление, което изкара целият си репресивен апарат на милицията и би безмилостно нашите деца , това ли наричаш добро . Аре скрий се в мизерната си миша дупка и повече не се показвай ,гербер кирлив . Аре делегация . На 23окт ще ви изхвърлим за винаги на бунището на историята .Още малко остава .

Чета днес на първа страница на един национален ежедневник: "6 млн. данъци дължи К.Р. само за производството на ментето си, наречено алкохол! Ами за имотите, ами за останалите си фирми - още милиони! Алооооо, "загрижените за законността в тази държава" "отговорни институции", вие какво всъщност правите и защо изобщо получавате заплати?! Всички сте за затвора, барабар с политическите ви чадъри от 22 години насам! Колко пенсии са това, колко лекарства за болни хора, колко оборудване за мизерните ни болници?!

Аз миля,че всички служби свързани с" нещата" около този циганин трябва да бъдат разследвани и служителите им разследвани и осъдени.Това не е от днес,нали?

Един престъпен цигански бос срещу който скочи цяла България беше СПАСЕН и скрит от управляващата ни герберска мафия. Вместо с него престъпното герберско управление се справи с протестиращите младежи, които бяха бити и арестувани. ТОВА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГО БЪДЕ. ДА СВАЛИМ БОРИСОВ ОТ ВЛАСТ, ОЗНАЧАВА ДА РЕШИМ ВЪПРОСА С МУТРИТЕ КОИТО СА ПРЕВЗЕЛИ БЪЛГАРИЯ. ДА ГО НАПРАВИМ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ.

плюс 1000000

. От данните, с които разполагам към момента, политически чадър над Кирил Рашков не се вижда. Това каза пред журналисти главният прокурор Борис Велчев, предаде репортер на Агенция Фокус. По думите на Велчев е имало сравнително малко преписки срещу Рашков и те са извадени на сайта на прокуратурата. По една част от тях има последващи действия, има и осъдителни решения на съда. Само една преписка е била прекратена през годините. Не зная защо това трябва да се квалифицира като чадър, коментира Велчев.

Тук чета нека излязат още младежи, нарязаха ми гумите на колата и прочие. Драги мъжлета, докато седите до кълките на жените си и следите сеира само по телевизията и интернет, няма да се решат нещата. Вземете излезте като мъже вие на улицата, а не пращайте децата! Те са и ваши деца! Дори циганите не пратиха децата са на улицата, а излязоха самите те. И мое лично мнение - просестът не е с адрес циганските махали. Оставете бедните роми да живеят, както могат. Те не са докарали дължавата до това дередже, а ДРУГИ!

"След като ромите от "Предел" - махала разбират за боя, към центъра на града тръгва тълпа от над 200 души, въоръжена с брадви, лопати и тояги" Защо, питам аз, никой от въоръжените 200 цигани не е бил арестуван? Защо не са ги наложили с палки и газ, както правят с българските младежи? Докога ще ги толерират, докога полицията ще ги пази? Това е двоен аршин, това не може да продължава така, защото накрая и ние ще се въоръжим с брадви и не ми се мисли какво ще стане! Да се арестуват и цигани, това на нищо не прилича!

точно така продължавайте да арестувате бългрски деца... ясно е че и правителство и съд за циганите работят.

Както се казва, нека се калява в борбата българската младеж. Дано един ден сред тези хора се създадат новите български политици, които ще отстояват националните интереси и ще изметат либерал-комунистическите и турско-цигански боклуци.

Аз се чудя къде блее Армията? При 22 години открит терор срещу народа, във всяка една друга държава отдавна армията да е поела контрола върху управлението. Една военна хунта би се отразила фантастично добре на изстрадалата ни държава. И като се приберат всички апаши, където им е мястото и в продължение на 10-ина години се научи на ред тоя разпасан народ - демократични избори и щастлив живот! Спомнете си Чили. И не само... Примери много.

Армията съвсем умишлено беше унищожена за първите осем години демокрация. Първо я обезглавиха - разжалваха генералите с имена и репутация сред военните по скалъпени обвинения. След това намалиха броя на военнослужещите. Сега армията е един паразит, който харчи пари без да има каквато и да е охранителна функция и единствените дейности са по разни съмнителни мисии в чужбина.

Журналята пак лъжат. Във Варна имаше хиляди хора, не стотици. Те само рокерите беха 300-400 човека сигурно. А футболните да не говорим. Опитват се да представят работата като затихваща.

прочетох пурвите 3 реда - хора забележете младежки протест ... аз разбирам от това за децки протест - деца по на 1ч-15 години . ама то е нормално - нито са чели сигорно бул.история нито нищо но правят,,воина,, сус роми и цигани :) хора не всички цигани са виновни че да го отнасят - ъспокоите се *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То бива, бива неграмотност, но това твоето граничи с престъпление. Явно освен буквите на кирилица, не познаваш и тези на латиница.

Цар Киро е прибран, за да не бъде линчуван, т.е. скрит. А дали ще бъде осъден е друг въпрос. Но това извъртане на нещата - че било расова омраза, е много опасно. Това означава, че циганската наглост, тяхната безнаказаност, отношението им към българите, не са расова проява, а логичната реакция на нормалните хора се определя като расова дискриминация. Какво, българите не могат ли да бъдат недоволни?! Как да покажат тогава, че им е писнало. Някаква извратена политика се води от управляващите на всички нива. Включително и насаждане на нетърпимост между етносите, всичко е за собствени облаги и отклоняване на вниманието от вдигането на цените на храните, тока, парното... Но циганята са достатъчно прости за да не разбират с кого трябва да се обединят и срещу кого да роптаят.

ПОЛИТИЧЕСКАТА И КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА КЛАСА ИМАТ ИМУНИТЕТ И МОГАТ ДА ДАВАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ КУРБАНИ С ЖИВОТА НА РОБИТЕ СИ.

Български младежи, Преди 22 години ви излъгаха, че идва демокрация. Че ще можете да учите, да живеете, да се радвате на младостта и живота си. Че ще имате семейства, дом и ще видите света . Това го имат вашите връстници на Запад. Днес имате мизерия, лъжи, корупция сред върховете, равнодушие, социална демагогия, вулгарно роднинство и простащина, заливаща страната на всички равнища. Когато протестирате, вас ви заплашват прокурори, полицаи и други дълбоко корумпинари антинационални крадци на народно имане. Крадци на народно доверие. Вие сте жертвите на едно циганско насилие, което провокира и най-търпеливите. Вие измихте лицето на вашите латентни родители. Не спирайте да търсите правдата и да върнете в страната реда, закона и западната култура.

Тази сутрин има доста екстремизъм във форума. Партийците и подлогите им/журналисти, анализатори и др. шамани/ за доста кратко успяха да ви промият мозъците и да ви вкарат в желаната от тях рамка. Конфликта е социален и анти статуквото, а не етнически. От правоохранителните институции смърди на корупция и безхаберие, чак на Запад го подушиха. Бих ви предложил да прочетете Маркс, който се оказа прав в анализа си за зората на капитализма, колкото и да го отрекохте. Докарвате България до Революция.

Абсолютно! Прави се всичко възможно, не и без помощта на независимите ни медии, да се внуши, че протестите са етнически;о) А те са социални и искането на протестиращите е много простичко: законът да важи еднакво за всички и да има някаква социална справедливост-най-общо казано! Но бърчейки загрижено чела родни политици, със съучастието на платени журналисти и анализатори, се опитват да позаметат това толкова неудобно за тях искане!

ГЛАДЪТ, МИЗЕРИЯТА, ЛИПСАТА НА ЕЛЕМЕНТАРНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВУВАНЕ КАТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,РАБОТА,ОБРАЗОВАНИЕ ИСТОРИЯТА ГО Е ДОКАЗАЛА ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ТОВА ОБЩЕСТВО КОЕТО ЖИВЕЕ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ ПРАВИ РЕВОЛЮЦИИ-ВИЖТЕ И ГЪРЦИТЕ ВЪВ МОМЕНТА.А НИЕ ОТ РОБСТВО ПРЕМИНАВАМЕ ВЪВ ДРУГО ОЩЕ ПО СТРАШНО КЪДЕТО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА СА ПОТЪПКАНИ ОТ АЛЧНОСТТА И НАГЛОСТТА НА ПРАВОИМАЩИТЕ.

точно така във чуждите новини вече пишат че българите протестират срещу цигани и турци заради птп

да протестират че някои ако не се трогне у парламенто до 20-з0 години няма има булгари :-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

колко българи са арестувани снощи,и колко цугани ?

Въпрос към главния прокурор - другарю Велчев, като говорите за насаждане на етническа омраза защо 200 цигани в Благоевград са грабнали лопати и други пособия и тръгнали към центъра? Полицията нали си върши работата? Те защо не си стоят в бърлогите и запазят спокойствие като нас? А като не се таксуват в градския транспорт, като се държат нагло и са безнаказани - кой предизвиква етническата омраза???

Интересно, полицията защо не арестува такива роми с брадви, вили и лопати, а българи с дръжки от прахосмукачки и чукове за месо....

Чука за месо бил дървен, много опасен...Носен бил от дете- терорист.

АРЕ СТИГА ПОЛИТИЧЕСКИ НОМОРЕ БЕ. ТОВА НЯМА ДА ВИ СПАСИ

Босфор ТВ палаща 9 000 лева на месец за сградата на БТВ, а за 30 сек. реклама взема 8 хиляди. Боже, каква корупция.

ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА!!! ТЯ НЯМА ДА СПАСИ ПРОГНИЛАТА НИ ПОЛИЦЕЙСКА ДЕМОКРАДСКА ДЪРЖАВА, БЪЛГАРСКАТА КОРУПЦИЯ И ЦИГАНИТЕ!!!

ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО СЕГА ОТ ,,ДЕМОКРАЦИЯТА" НАСАМ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА! НАЛИ НА ВСИЧКИ СА ИМ НЕОБХОДИМИ ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ,ЧЕ ИНАЧЕ СА С ИЗГУБЕНИ ИЗБОРИ! ТЕ РАЗДЕЛИХА НАРОДА НА ПОЛЕЗНИ В ИЗБОРИТЕ-ЦИГАНИ И ТУРЦИ, И НЕВАЖНИ-ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! СЕГА СМЕ ИМ ВИНОВНИ НИЕ! КЪДЕ ИМ ОСТАНА ВЕЛИКОТО РОМСКО ВКЛЮЧВАНЕ? ИЗЛАПАХА ПАРИТЕ И НИКЪДЕ НЕ ГИ ВКЛЮЧИХА. ЗАРАДИ КОИ ПРОСТИТУТКИ НЕ НИ ИСКАТ НИКЪДЕ - ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ, ТЕ СА ДЖЕПЧИИТЕ В ЧУЖБИНА, В ЛАГЕРИТЕ ЗА БЕЖАНЦИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ, ТЕ СА ПО ВСИЧКИ ТИЯ ,,ТЪНКИ" ЗАНАЯТИ, А КОЙ ГИ ПАЗИ? НЯКОЙ ОТ ВИСОКО, ЗАЩОТО НЕ Е ВЪЗМОЖНО ПО ДРУГ НАЧИН! ДО ВЧЕРА СА ЯЛИ ЦИГАНСКИТЕ ПАРИ, ДНЕС СЕ ОБЪРКАХА НЕЩАТА! ДО КОГА ЩЕ НИ ЛЪЖЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ? АМИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ НЯКОЙ ВИ ВЯРВА?ИЛИ НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА! ВАЖНОТО Е ДА ВИ ВЪРВЯТ ПАРИТЕ, А КОЙТО ВИ ПРЕЧИ - ЩЕ ГО ИЗОЛИРАТЕ! ХУБАВО СТЕ СЕ ХВАНАЛИ НА ХОРОТО, ПОНЕ СЕ НАУЧЕТЕ ДА ГО ИГРАЕТЕ!

накрая ще уволнят селския полицай и Миролюба и "всички виновни" ще са наказани.

Нали уж е в отпуск, защо се изказва пак неподготвен Ц.Ц.?! Да си води предизборната кампания, дано в негово отсъствие се събудят от принудителния си сън в МВР?

да се порадваме на остатъците от гражданския мир

Издънките на Политбюро продължават да се опитват да натикат нацията в затворите. Възпитани от бащите си в дух на насилие и терор над простите хорица, мечтата на днешните властващи ренегати не е да бъдат узаптени фашизираните цигански бандити, а да бъде пресечена всяка форма на протест - остатък от един рефлекс на Тато за проявата на народното негодувание в каквато и да е форма. Страната ни трябва да бъде превърната в милиционерско гето, в концлатер, в който да вилнеят новите черни есесовци на тъпака Цветанов. Айде да видим как ще арестува главния прокурор 10 000 млади хора? Да пробва, за да види какво може да стане с родителите на тези деца. Да не дава Господ да проявява отново и отново привързаността към избирателите си - продаващите се цигански лумпени, зад коите се крият онези от бившата БКП и сегашния ГЕРБ. Мирише на нещо много гнило и вече видяно Време е за промени - стига толкова! ГЕРБ - върви на майната си.!

Опаа, как я караме? Абе нещто не го виждам и чувам много, много Боко - председателят, напоследък. Обикновено е много активен, обича да се "отърква-лигави" по медиите. Ама, когато е най-напечено и най-тРебе, никакъв го нЕма.

Ееее, не чу ли снощи: пак е открил пътища, пречиствателни станции и този път добави: ние ще строим, а те нека да рушат!....

Прочистете редиците на полицията от корумпираните типове. Корупцията не е само в КАТ, узаптете ги, защото бунта трябва да започне пред РПУ-тата - истинските виновници за напрежението сред младежта на България. Да бъдат арестувани мръсниците с пагони, които нарекоха младежите ни фашисти и прочее и да бъдат оставени безработни, за да разберат какво става в държавата ни. Велчев, на тебе говорим! Стига с този фалшив псевдокомунизъм, вземи си в ръце! Народът не знае къде на насочи гнева си. Не цитаните са толкова виновни... 22 години не те ръководят надолу държавата ни, а такива като тебе!

ГЕРБ, махнете вашия ограничен, некомпетентен и вреден за България спортист Цветан Цветанов! Или е миинстър, или е в отпуск, не може в такова разкрачено положение. Не може да търгува с циганските гласове чрез тарторите на фашизираното циганско подземие, така не се процедире н една европейска държава. Капитализмът не е парцал за бърсане на гузни съвести на некадърниците от ГЕРБ. ГЕРБ води старната към пропаст и силово узаптяване от улицата на криминалните гета, развъдник на престъпност и мръсатия. Махнете Цветанов - веднага!

РЗС са отново прави: Ето цитат от септември 2009: "Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. Само дни преди изборите, ромските кланове се разделили на политически лагери. Мълвата, че Дон Цеци е застанала на страната на БСП, а скандално известният кирил Рашков-Цар Киро агитирал братята си по съдба да гласуват за Бойко Борисов. Двата клана са се разделили от омраза, стигнало се дори до кървави сблъсаци, коментират представители на ромския етнос. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов. от днес насам с чиста съвест може да се смята, че циганският неформален лидер на партията се казва Кирил Рашков-Цар Киро, говори се в ромските среди."

Браво Рокери! Вашият протест е с правилен адрес! От наложеното 20-годишно статукво на недосегаемост от закона на хората с пари и политически чадър страдаме всички- и българи, и турци , и цигани......

А кога ще арестувате циганите с по 50 "регистрации" за кражби, погроми и вандализъм?

Бойкот на БТВ!!!

БТВ отдавна се отлъчи.

БТВ са масонско-американска телевизия, нищо добро няма да чуете от тях

виновен ВИНАГИ е дежурния старшина!!! хем удобно,хем се измиват ръце перфектно! мде!