Панамският скандал застигна и Доминик Строс-Кан

В скандала «Панамски документи» е замесено и люксембургското дружество LSK, управлявано от французина Доминик Строс-Кан, бивш шеф на МВФ, съобщи „Монд”.

Обратно в новината

Коментари - Панамският скандал застигна и Доминик Строс-Кан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много народ ще оттече в панамския канал. Каналите са за това, а чистотата носи здраве и щастие, както казваше един лозунг.

Swiss Capital Investments LTD, Британски Вирджински Острови, рег. 676187 - регистрирана от адвокатско дружество Мосак Фонсека - за периода 2005-2012г. , ЗАНИМАВА СЕ С пране на пари, измами на стотици чужденци - дружеството е на един и същ адрес с "Capital Investments ООД - ГР. ВАРНА, Бизнес парк и има едни и същи собственици - Пламен Ненков, Ирина Кривенко, Даниел Славов

Оставам с впечатлението че т. нар. данъчен рай е измислен, за да може в един определен момент да се шантажират политици и богаташи. Ако са толкова лоши охшорките, ами закрийте ги де! Във вас са и ножът, и хлябът! Ама не... Значи, неморалните са не онези, които си държат парите там, а законотворците, които позволяват това да се случи!

САЩ са на 4-то място по брой на офшорните фирми. Панама им "диша прахта" - едва на 13 място. Блумберг писаха, че реално САЩ са най-големият данъчен рай за чуждестранни граждани - неплащане на данъци и скриване на собственост на капиталите...

бал с маски - това са "офшорките"... ! затова трябва да "паднат" маските и мафиотите да излязат на светло !

и американските ..и американските....те са с маски на г888за...за да сме честни все пак..

Един немски журналист беше направил много образно сравнение - някои служби в САЩ бяха решил да стрелят по Путин със специален европейски патрон и панамски прицел.Но дали прицелът е бил дефектен или или са объркали заряда, вместо Путин улучиха Порошенко и Камерън!

Много просто.Путин няма сметка в Панама и името му не фигурира в списъка.Той отговаря за себе си и за държавата, а не за някой друг. Колкото и да искат да го оцапат, но не става лестно и не се получи без доказателства .

"Бедни ми Бедни........."До кога ще ги траеш да стават все по-богати а ти все по-беден!За твоя сметка,от евро средства,от износа на българското злато и съпътстващите го елементи от Менделеевата таблица,от износа на пари/наскоро икономиста Каролев по нац.медия обясняваше как било законно да се изнасят от страната след като са платени данъците/само,че не обясни до колко е морално да платиш на ниска данъчна ставка и да изнесеш в чужда банка,лишавайки икономиката, която ти е позволила да плащаш по-ниски Данъци от средства,от източването на банки за чийто фалити получаваш правото да платиш сметката,от това да ти платят за седмица работа 14 левчета ..........оставам на теб сънароднико да допълваш и да мислиш до кога би издържал!?

Сорос велики комбинатор, авантюрист и мошеник от международния мащаб така го знаят всички. Той е бил изгонен от Русия - не му дали заедно с опозиция и неправителствите орг. финансирани от него да направи оранжевата революция там. Сорос с парите си участвал в свалянето на правителствата в немалко държави и после плащал заплати на чиновниците там, както в Грузия, например. В Русия затворили му капака на неговите геополитически амбиции, но парите му все пак имат голяма сила, както виждаме с историята на Панамагейт, и той не спира финансирането на мръсните работи. Сорос е част от американската държавна банда обезпокоена как да запази властта над целия свят. И как той да не отмъсти на Русия нарушила световните планове на САЩ за вселенската хегемония. Близко до акъла. Искат да са господари на земното кълбо и всичките да изпълняват желанията им и да им вършат работата и да им отдадат богатствата си. С други думи да наложат робство на целия свят под мотото на демокрация. Само слепия не може да не види, колко опасна ролята на САЩ след СССР. Те са богата, но млада държава не израснала да осъзнае своята отговорност. Карат пубертет.

Журналистите са изключително глупави.

... всички са маскари! тези дето имат за още повече ламтят! а бедни болни хора от забравени места по планетата мрат от болести и глад! Жестоко е човешкото общество. Мотивите да убиеш ближния си са много и различни, а начините са всеизвестни - глад, болести, войни, конфликти, изолация, наркотици ....

най-голямото хищно животно е човека , когато е лишено от срам !

Това, че някой има офшорни фирми не е престъпление. Всеки може да инвестира където си пожелае. Защо обаче данъците и осигуровките у нас са многократно по-високи от тези офшорни зони? Ами направете ги по-ниски в България и много фирми ще инвестират у нас. Румъния намали ДДС-то от 24% на 20% запази си цената на винетката, у нас е дигнаха с 45%. В България имаме най-много депутати на глава от населението и държавни чиновници, все паразити не произвеждащи нищо - все едно сме кумунистическа страна, но с цени на западната икономика. Никой не създава условия за развитие на Икономика у нас.

Не все едно - Ние сме кумунистическа държава все още , защото никой от старите не се е отказал от властта . Или са те или близките им , но са си едни и същи от десетилетия и са способни на всичко за да смучат кръв до последно !!! Страшното обаче е овчедушието на българите и това че не смеят да се пртотивопоставят на извратеното мислене на една доста малка прослойка и да я изметат !!! До тогава просто ще бъдем унижавани и експлоатирани до последно ! На съзнание, съвест и срам не се надявайте - тези ценности вече нищо не означават !!!

май е време да настъпи един ужасен, огромен хаос на тая земя, за да се пренаредят нещата и да се построи друг вид оргинизация на обществата, без "ръководене" от мръсни политици без души

в природата на човека е, в гена! Животни сме, ако нямаше съд за убийство, всеки ден щяха да се избиват хора за една стотинка, да не кажа!

некви дъртаци на прага на отвъдното зинали за пари...

Прекрасно стихотворение. Браво на автора. Дъртаците имат усет за парите, както и за всичко друго.

САЩ искат да приберат парите на западни, руски и източноевропейски олигарси и шмекери. Направиха това в Швейцария преди години, като дори наказаха с двадесет милиарда долара ред банки. В Кипър не успяха, там Путин има силни позиции. След 1989 Вашингтон всячески подканяше върхушката от Източна Европа да изнася парите си в офшорки, сега дойде ред да ги прибере. Затова Борисов е прав, като държи парите си в бункера в Банкя. никакво доверие на банкерите!

Интересен коментар...

Защо никой не задава въпроса, кой има полза от новото разклащане на Европа, в момент когато се правят опити за разрешаване на кризата с мигрантите? Не са ли тези, които въобще не присъстват във файловете Панама, въпреки че са най-близо до тях?

а защо никой не задава въпроса за разширяването на космоса и кой има полза от това !

САМО НА ТАЗИ ТЪПА РЕПЛИКА ТЕ НАУЧИХА ...... ХОРАТА НА ЧИЧО СОРОС ? ЯВНО ВИ ИЗБИРАТ С КОНКУРС ПО ТЪПОТА И ИДИОТИЗЪМ .АМЪ НЕ СЕ УЧУДВАМ ЩОМ БАЩА ТИ Е АУТИСТ А МАЙКА ТИ ПРОКТИТУТКА .

Вас не ви ли стана ясно че днес богатите са по-богати, бедните по-бедни. Те ако искаха много лесно биха спряли всички парични потоци към офшорки, но никой не иска. Всичко е за парлама.

ясно им е на хората, но трябва някакви всенародни армии да се сформират за борба срещу тия т. нар. "богати", които са всъщност една постоянна краста, направо чума на тая наша хубава планета

Нещо не разбирам, триста жунаря са тръгнали да разкрият защо богатите са богати и са стигнали до извода, че не плащат данъци. Ми та те ако плащаха щяха като нас- простите хорица и да се возят на трамвая и да живеят в 2 стаи от 1967 г. Абе да беше участвала само Валя Яхниева... да си кажем: "е може тя си го има вродено да се бори с вятърни мелници" ма това са 300 журналисти малии колко прости хора има ... малиии

Те плащат много повече от хорицата, които се возят в трамвай и живеят в панелки. Но и много укриват. А и много работят.

понеже си тъп си се объркал и си написал "много работят"! много крадът, това е тайната на успеха на тия говеда. крадат от овци като тебе, дето си мислят че садистите много работят и социалната несправедливост в света е спусната и се поддържа от извънземните !!!

Приятел, като те гледам и да не си плащаше данъците пак щеше в трамвая да се возиш.

Главната организация която събира и сортира данните (ICIJ), се финансира от Фондации Отворено Общество. Сам се сети накъде духа вятъра.

Прекрасно стихотворение. Браво на автора.

Путин е подписал указ за изваждането на показ на специални документи от разузнаването,които касаят запада. Сега ще стане интересно....

няма такава новина!

Голям шум , голяма пушилка , и накрая ,....НИЩО! КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ , С/У НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАРИТАРИ?

Американец !!! Това ми прилича на опит на САЩ да разлюлеят света за пореден път !!!

.. Но както винаги ще разлюлеят на Коча ... "дисагите".

е ВЕЛИКАН! мъж на място от който САЩ много се бои и прави неимоверни опити ,но не успя да го затрие!

и тая поредна партенка -панама манама и квото и дае там се оказа спукан балон какъвто е вече целият западен свят начело с краварското гето в партер.

Е така е. Друго си е в проспериращата постсъветска кочина. Там проблеми няма. Още Сталин е намерил формулата - няма човек няма проблем. Ебати тъпите велможи сте вие путинофилите.

САЩ са собственици на цяла Панама. Там от десетилетия организират и дирижират политико икономическият живот на страната. Няма Американци в скандала, но САЩ са Панама!!!!

Добре де пр. имам рег.офшорна ф-ма на Сейшелските о-ви. Там имам 2 етажа в бизнес сграда с 2-ма служители/1 е чистача/ Как ще зареждам сметката си ако не през банка която има лизенз и обратно как ще правя трнзаккции ако не пак през същата или др. банка. С 2 думи Банките знаят целия трафик но не знаят самоличноста ми. С 3-думи банките са виновни. Аз на Сейшелите не мога да пренеса 3 тона пара.

Ти се обади -пък аз ще ти ги пренеса !!!

"66-годишният френски финансист и политик (предимно от Социалистическата партия)" Някой вижда ли какво правят "социалистите" във Венецуела? Режим на тока и тотален колапс на икономиката както беше България през 1990та!!!

Не знам кой ти е учителят, но сега, след 26 години "демокрация и капитализъм", още не можем да стигнем "колопса на икономиката в България преди 1990 г" !!!

В БЪлгария няма пазарна икономика защото приятелчетата ти през 1990та направиха олигархична икономика която създава само бедни хора!

атмосферата в бялата колибка: -добро утро !как е в русия ? -добър ден!нищо ново в русия ? -добър вечер! кога най-после?пак ще сънувам кошмари !писна ми , ще се пренасям на друга планета , където няма руснаци !!!

Много посредствено писание, кажи на дежурния ти офицер да ти напише нещо по интелигентничко...

Кога в България ще бъде разрешен подобен референдум.

Поредната усарска "партенка" осветиха едни , за да скрият други, съвсем по еврейски-крадецът вика дръжте крадеца. "Прозорецът на Овертон" много добре работеща техника за медийна манипулация...

дайте малко имена на Българчета...не ги криите де :/

AbuTalib

66-годишният френски финансист и политик (предимно от Социалистическата партия) беше директор на Международния валутен фонд за по-малко от четири години (2007 2011). Той напусна поста, след като камериерка в хотел в Ню Йорк се оплака, че се е опитал да я изнасили. Изглежда, че навсякъде по света социалистите се натискат за власт, за да тънат в охолен живот и разврат. Те друго не умеят, освен да предизвикват скандали по различни поводи.

тва с камериерката си е жива постановка на САЩ , сегашното също.

Баси плитките манипулациии....! Офшорката била на Строс-Кан! Е, операциите са извършени преди той да влезе в нея, ама той е собственик сега. Маурисио Макри- дето свали от власт Киршнер - и той бил в кюпа. Това , че го подкрепят американците, за да отклони Аржентина да не влезе в БРИКС - не се казва вече. "Наш човек" и ще излезе, че е чист, особено ако слуша чичо Сам.

просто съм омерзен от този скандал! Всеки ден обвинения срещу хора БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА или без факти, доказващи престъпления. Поне да имаше нещо?! Пране на пари, крупни сделки, подкупи... А то само голи приказки.

Тези,които зоват най много за борба с корупцията се оказаха най корумпирани,тези,които ви измислят всякакви данъци,такси и увеличения на сметки и цени се оказаха тези,които не плащат данъци към собствените си държави и най големите укриватели на пари!!!

Сега ще има да ни занимават с измислените си скандали поне за 5 години напред. Освен че ни крадат и поробват, англосаксонските банкерчета са и ужасно досадни.

Поредната обречена акция на американските терористи,проведена от крадливия рептил Сорос.

Не се говори за путин,а а шефа на МВФ.. Как път сорос е решил да разобличи своите хора не знам

Паисий

Строс-Кан оовек на САЩ?!?!!?!?? Те с опитаха да го съсипят с идно измислено и скалъпено дела за изнасилване! ..... не си в час нещо...

" Медийна цел: Вниманието се отклонява към Путин и 2 млрд. на некой с който Путин се здрависал, Реална цел: Препраните мръсни пари вропа,Азия,Близкия Изток,Австралия около 30-40 трлн. $(инфо от немски сайтове) от "старите офшорки" се пренасочват като "напълно чисти пари" към "по добрите офшорки" на територията и под юрисдикцията на САЩ. Останалия свят "излива парите си" в САЩ. Единственни САЩ обират "каймака" и увеличават "финансовия си стандарт"! Край на операция "панамапейпърс"! "

в тях няма нищо незаконно. Само материал за работа на журналистите, за да отклонят вниманието ни от високите заплати у нас и големите великденски добавки към пенсиите. Забравих, и готвеното от Калфин увеличение на ниските пенсии, докато всички станат равни по комунистически.

И на мен ми писна.

на Доминик.. Как им бръкна на педалите от САЩ в дупарата ...още не могат да го преживеят!

Тва епоредното доказателство от кой и колко е скалъпен "панамския " скандал

Такива са богатите западни извратеняци със своята "демократична" ценностна система!

"Комисията по ценните книжа на САЩ ще проучи Панамските документи за връзки на световни лидери с офшорни фирми, предаде "Фокус" - няма нищо, за добавяне!

" "Инвестиционното дружество е основало 31 фирми в няколко данъчни рая и е помогнало на богати клиенти да открият и управляват дружества в страни като Сейшелите, Панама и Хонконг." Сега,като премине "медийния шум" паричните потоци от препраните пари на тези 31 фирми ще бъдат пренасочени легално в "офшоркте" на САЩ за нуждите на "америкън икономи анд бизнес". Съвсем законно,лесно,бързо,"тактично и толерантно". Край. "

Поживяхме доста, видяхме доста, за да повярваме в "спонтанността" на това събитие. А то си е точно АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ на ... да ги наречем ГЛОБАЛИЗАТОРИТЕ. Точно както досиетата на ДС служителите у нас излизаха на порции и бяха манипулирани през годините, точно по същия начин се манипулират и "панамските досиета". Организаторите на този скандал ще извадят на бял свят само досиета на неудобни личности. Е, може и някой незначителен "бушон" да "гръмне" - за по-голяма достоверност. Но "нашите" хора ще останат "чисти". Затова справедливо вестник "Зюддойче цайтунг" задава въпроса Защо в "Досиетата от Панама" засега няма американци?!?

кака може този достолепен мъж да се занимава с тази черна маймуна

Наистина САЩ много са се развихрили.И засега плановете им текат гладко- само тези ялови атаки по Путин ги издават и малко преиграват, иначе добре объркват Европа.Не че съм за криенето на данъци, напротив, хубаво е, че покрай другите "големи" цели, държавите ще хванат и по някой по-едър мошеник и хитрец, хайде иска ми се на напиша и "мръсник" , извинете за грубостта, рано сутрин.

"САЩ не целят толкова много Путин,колкото едни 30-40 трилионна $ да бъдат прехвърлени от другите "офшорки" в правилните "офшорки" на територията и под юрисдикцията на САЩ. Не им дреме толкова за Путин,колкото "да сложат ръка" на тези 30-40 трлн $."

Офшорните зони за създадени от САЩ и Великобритания. Едниствената цел на офшорките е прането на пари и свързаното с това замитане на следите. Това се прави официално и "НЕ Е" нарушение на закона! Иначе същите тези борци за човешки права (САЩ и ВБ) се "борят зверски и неуморно" с прането на пари и корупцията???! Мааа им долна лицемерна.......!!!!!

Политиците ги закриля Господ и умни жени /съпруги/.

Интересно! Факт е , че такива зони с облекчени данъчни режими съществуват, и участието в тях не е нарушение на никой закон.Факт е , че това е шумотевица за нищо. Но..факт е и друго.Шумотевицата започна с името на Путин (после се оказа, че ставало въпрос за лица, близо до Путин!), споменаха се и имената на редица известни личности, но , до сега, НИТО ЕДНО ИМЕ НА ГРАЖДАНИН НА САЩ! Дали това е случайно или не, но навежда на разни размисли.Най-малкото, за поръчителите на тоя измислен скандал.

Глупости! Има много имена на граждани на САЩ, само че те не са публични личности и не представляват интерес. Шумотевицата не започна с Путлер, но името му беше замесево заради изключително приближени с огромни сметки.

Няма глупости, освен ако не твърдиш, че Манджуков е световно известна личност!?

,,..Панамският скандал застигна и Доминик Строс-Кан..,,??? да беше си мирно седял и да не питаше : ,,..къде е златото..,,??? и второто??? какво ,,падение,,!!! да ти харесват жените!!! толкова мъже има...!!! на ,,мястото,, ти сложиха ,,л.сбиика,,!!! както казва ,,титанът,, на мисълта: ,,еднополовите,, управляват света,,!!!

Много си тъп бе, Саше!

Който се е опънал под каквато и форма на краварите стига до тук. Този човек искаше да намали влиянието на САЩ в МВФ

Този искаше и действително да помогне на Гърция, когато все още можеше да се помогне. Но на Меркел и Саркози не ун харесваше да не могат да купят Гърция за жълти стотинки и му се случи номера с фалшивата курва в Ню Йорк. Задържаха го един месец и Гърция фалира.