Коментари - МОСВ: Няма ГМО в България, пробите са отрицателни | Днес.dir.bg

МОСВ: Няма ГМО в България, пробите са отрицателни

Всички анализирани проби, които са събрани и анализирани през 2015 г., са отрицателни за наличие на генно-модифицирани организми /ГМО/.

Обратно в новината

Коментари - МОСВ: Няма ГМО в България, пробите са отрицателни | Днес.dir.bg

Коментари

Как се тества проба за ГМО? Освен на вкус да са ги тествали..

Поне да беше вярно!Защо ни "успокоявате с лъжи?А гмо съставките в храните къде се освобождават и къде се заустват или се натрупват в организма?А вноса на ГМО плодове и зелечуци защо е безконтролен,както и холандските семена за посев,които редовно се ползват като устойчиви!Картофите т.н. мити какви са,хем нямат вкус,хем бавно се пекат,хем започнаха масово да ги сеят и тук!

Соевият лецитин или просто соя почти навсякъде е ГМО, освен ако изрично не е указано на етикета, че НЕ Е ГМО. А соев лецитин и соя има в много продукти, четете съдържанието. Освен това глюкозо-фруктозният сироп, който също го има масово в сладкарските изделия и безалкохолните напитки, се прави от царевица. Цената на ГМО царевицата е по-ниска от традиционната. Така че спокойно може да предположите, че фруктозният сироп в повечето случаи е произведен от ГМО царевица. Вярно е, че съдържанието на ГМО ще е минимално, но все пак го има. А ако си припомним, че царевица има в почти всичко около нас, вкл. и в подметките на обувките ви, съвсем ще ни стане приятно...

Кажете го на Мая- пчеличката,не костинбродската. Пчелите се тровят от пестицидите и хербицидите-факт. "Синдромът на празния кошер" обаче отдавна е установен като следствие от непознатите гмо-протеини в прашеца на въпросните растения,които объркват геомагнитните и феромонни сензори на пчелите и те не могат да намерят кошера си. Природата започва да си отмъщава.

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА ДА ВИ КАЖЕМ ИСТИНАТА!!!! ТРЯБВА ДА ИГРАЕМ ПО СВИРКАТА МОНСАНТО !!!!!

А защо много плодове и зеленчуци от пазара не могат да се използват за разсаждане? И защо всяка година трябва да се купуват семена, чиито плодни семена после не могат да се използват повторно? Това не е ли ГМО?

Защото са хибриди, това е различно от ГМО.

кой ви верва? Ние ум имаме,жалко за заплатите ви, дано Господ се погрижи как да ги върнете ,че се явявате крадци, с тези заключения

още от 90-те години.По това време се занимавах със фермерство......интересувах се от по високи добиви и устойчивост на жито,ечемик и царевица.......и решението бе предоставено от търговските представители на ....Монсанто.Тогава не бях и чувал за ГМО...садих им семената няколко години...те се уцелиха сушави и прословутата устойчивост на ГМО-то се оказа един мираж,само дето от реколтата не може да отделиш семена за посев,защото ако ги посееш,нищо не никне,а трябва да си закупиш нови от фирма Монсанто

То народа вече е генно-модифициран вие ми говорите за доматите.Абсолютна смешка ха ха ха.

значи, така е, демокрация = лана с мед, като ланата преобладават. Една малка част успява да се добере само до меда, за масата народ остават ла*ната. иначе днеска от централния пазар на Видин: 8-10 домата + 8-10 по-малки краставици, криви + 2 дини + 5-6 праскосливки (нектарини) + 5 праскови + 5 жълтозелени ябълки = около 20лв. качествена зоб от околните селия. Направих си шопска салата и щех да изпраскам и купата. Просто не правете грешката да пазарувате пластмаса от кауфа/били/мили и прочие.. от там само някои неща си струват и то гръцките

ГМО в България компетентният орган не е МОСВ, а АТАКА, нъл тъй?

За българина няма угодия. Ако не е на неговата както той си мисли - значи всичко е лъжа. Той знае най-добре. Той може най-добре. Той е най-умен. Най-красив и най способен. Всички останали са лъжци и му пречат... инъче до сега да е станал мистър най най най....

Като измамят и злодействат 1000 х 100 пъти лъжесвоите пастирчета, не може да се вярва и за датата

Колко ли им платиха за да си затворят очите??? Все пак в България няма нито един осъден и вкаран в затвора депутат, политик, или кмет. А в Румъния са общо над 109 такива човека зад решетките. Та това ли няма да скрият?! Ние нямаме никаква институция която да се бори с корупцията! И то честна и неподкупна!

Никакво ГМО няма и не може да има! Вервайте ми

с някви уреди менте и китайски джаджи ли мерихте храните за да стигнете до такъв извод а...? нямало ГМО. нАПРОТИВ - ВСИЧКО Е БОКЛУК и то от доста време насам

Какво ГМО у нас? Нали всичко за ядене е вносно!

Е, как да няма генно модифицирани организми (ГМО) у нас?! Има, даже много от тях ги знаем по име и лице - всяка вечр ги гледаме на теливизионните екрани! Само в НС са 240! Ами това - партийни централи, президентство, правителство, медии, НПО-та - та това са си само развъдници и съвратлища на ГМО!

Да речем че повярваме на МОСВ. Но много, много по-важно е, дали има ГМО в преобладаващия внос на храни у нас. За това, както и за подобрителите и стабилизаторите в хранителните продукти (E-тата) се мълчи упорито, а ако излезе някоя правдива статия по въпроса, веднага се анатемосва. Защо се мълчи за бъдещия разрешен внос на ГМО храни съгласно натрапвания ни от САЩ таен договор за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ)???

Ще падна от коня! У наше село на това му викат гьон сурат! То бива наглост и безочие, ама тия съвсем прекалиха! Ей, нещастници, например проверихте ли храната за бройлери и пилета! Ми там, черно на бяло си пише , че царамицата е ГМО! Продажници нещастни!

НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА, БЕ ПОДКУПНИ БОКЛУЦИ. БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ.

Не ви вярваме. Като гледам как се израждат депутатите, то няма от какво друго да е, освен от ГМО.

Абсолютна лъжа !

Поредната правителствена шмекерска стъкмистика!...

Български Семена вече няма - само вносни се предлагат. Лъжат производителите да купуват , а после не могат да си продадът стоката ! Да сте виждали вкусни Български КАРТОФИ ??? Повечето зеленчуци в магазините са ГМО - Български или вносни не стават за ядене, защото са от едни и същи семена.

Няма по-лъжливо правителство от това. Каквото кажат бъдете сигурни,че е лъжа. Пълно е с гмо. Примерно в шоколадите има соев лецитин,който се прави от гмо соя. Не смеят да кажат защото повечето са на чужди корпорации.

Да не са дошли лобисти на монсанто та сложихте данък и лишихте децата от сладкото .Захарта е главния двигател на мозъка а солта навремето се е търгувала за злато.Племената на които липсва сол стават канибали така си снабдяват и малкото сол с ближния.Абе то и канабис в България няма ама го горите през седмица.Направо ме убедихте

Много сте смешни. ако пише НЯМА ГМО, рев до небето. Ако пише ИМА ГМО, пак рев до небето.

от тая кола с аспартам всичко ше ти е смешно

Не е от аспартама. От тревата е. И най-смешното на такива им е, че унищожават народа ни по всякакъв начин.

Аз кола не пия. Не пий и ти.

Упс, а, ко стана, европейските стоки, които заливат българския пазар, не били ГМО. Язък само дето изядохте парите на Кремъл бадева, накрая резултат - нула.

Верваме на политици, на експерти, на медии, на банки, на реклами, на пирамиди...

Има, има ГМО! Не са тествали Станишев, Миков и целия електорат на БСП, ренегати, предали БКП!

Гледам по-надолу някой зомбита бъркат ГМО със селекцията на организми! Господа Другари , френски учени направиха първото многогодишно изследване на ГМО организми използвани за храна и резултатите са потресаващи, особено за популацията , която е захранена 100% с ГМО! Можете да ги намерите в нета! Това че проблемите не идват на другия ден е ясно, но дали ще ви е добре след 10-15 години е много кофти въпрос за всички ГМО-зомбита!

приятно е да се прочете какво мисли някои "експерт" по въпроса :)

Вие коя пастърва предпочитате нашата си или американската която е направо огромна. Аз за нашта

търсете го в царевицата,соята и техните производни-нишесте,брашно,пуканки,фтуктоза и др

ГМО ИМА В КОКА КОЛА.АМА НЕ ИМ СТИСКА ДА ПРОВЕРЯТ.

Как ще има ГМО, като доближиш за проверка царевицата и тя си вдига с листа коренчетата и побягва?! Просто още не са успели да заловят по-бавен екземпляр, че да извършат проверката...

чудесно!

То българска продукция почти няма по пазарите. Ако има - то на кой му пука със семена от къде е получена тя. Ходете си купете семена и се зачетете по етикетите. После ми разправяй в България няма ГМО, яж си българино на воля, всичко е чисто от ГМО!... Прах в очите на хората и жалки опити за оправдаване на бюджета на контролиращите държавни органи.

Да проверят зърнените култури в Добруджа и да попитат защо фермерите купуват всяка година зърно за посев, когато произвеждат такова. От друга страна с какви уреди МОСВ и регионалните му инспекции установяват ГМО и въобще имат ли такива в наличност?

Има разлика между "хибриди" и ГМО.

Хахаха, все едно гледам разследването на "независимите" журналисти от БТВ, когато казаха, че качеството на шоколада, кафето и праховете за пране (от едни и същи марки) било еднакво за България и Западна Европа ...

Имам един такъв " Ариел " - прах за пране, от тези "за България"- само пясък дето няма вътре и смърди на "негасена вар" - беше на прИмоция....в Кауфланд !!!

Коментари - МОСВ: Няма ГМО в България, пробите са отрицателни | Днес.dir.bg

МОСВ: Няма ГМО в България, пробите са отрицателни

Всички анализирани проби, които са събрани и анализирани през 2015 г., са отрицателни за наличие на генно-модифицирани организми /ГМО/.

Обратно в новината

Коментари - МОСВ: Няма ГМО в България, пробите са отрицателни | Днес.dir.bg

Коментари

Как се тества проба за ГМО? Освен на вкус да са ги тествали..

Поне да беше вярно!Защо ни "успокоявате с лъжи?А гмо съставките в храните къде се освобождават и къде се заустват или се натрупват в организма?А вноса на ГМО плодове и зелечуци защо е безконтролен,както и холандските семена за посев,които редовно се ползват като устойчиви!Картофите т.н. мити какви са,хем нямат вкус,хем бавно се пекат,хем започнаха масово да ги сеят и тук!

Соевият лецитин или просто соя почти навсякъде е ГМО, освен ако изрично не е указано на етикета, че НЕ Е ГМО. А соев лецитин и соя има в много продукти, четете съдържанието. Освен това глюкозо-фруктозният сироп, който също го има масово в сладкарските изделия и безалкохолните напитки, се прави от царевица. Цената на ГМО царевицата е по-ниска от традиционната. Така че спокойно може да предположите, че фруктозният сироп в повечето случаи е произведен от ГМО царевица. Вярно е, че съдържанието на ГМО ще е минимално, но все пак го има. А ако си припомним, че царевица има в почти всичко около нас, вкл. и в подметките на обувките ви, съвсем ще ни стане приятно...

Кажете го на Мая- пчеличката,не костинбродската. Пчелите се тровят от пестицидите и хербицидите-факт. "Синдромът на празния кошер" обаче отдавна е установен като следствие от непознатите гмо-протеини в прашеца на въпросните растения,които объркват геомагнитните и феромонни сензори на пчелите и те не могат да намерят кошера си. Природата започва да си отмъщава.

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА ДА ВИ КАЖЕМ ИСТИНАТА!!!! ТРЯБВА ДА ИГРАЕМ ПО СВИРКАТА МОНСАНТО !!!!!

А защо много плодове и зеленчуци от пазара не могат да се използват за разсаждане? И защо всяка година трябва да се купуват семена, чиито плодни семена после не могат да се използват повторно? Това не е ли ГМО?

Защото са хибриди, това е различно от ГМО.

кой ви верва? Ние ум имаме,жалко за заплатите ви, дано Господ се погрижи как да ги върнете ,че се явявате крадци, с тези заключения

още от 90-те години.По това време се занимавах със фермерство......интересувах се от по високи добиви и устойчивост на жито,ечемик и царевица.......и решението бе предоставено от търговските представители на ....Монсанто.Тогава не бях и чувал за ГМО...садих им семената няколко години...те се уцелиха сушави и прословутата устойчивост на ГМО-то се оказа един мираж,само дето от реколтата не може да отделиш семена за посев,защото ако ги посееш,нищо не никне,а трябва да си закупиш нови от фирма Монсанто

То народа вече е генно-модифициран вие ми говорите за доматите.Абсолютна смешка ха ха ха.

значи, така е, демокрация = лана с мед, като ланата преобладават. Една малка част успява да се добере само до меда, за масата народ остават ла*ната. иначе днеска от централния пазар на Видин: 8-10 домата + 8-10 по-малки краставици, криви + 2 дини + 5-6 праскосливки (нектарини) + 5 праскови + 5 жълтозелени ябълки = около 20лв. качествена зоб от околните селия. Направих си шопска салата и щех да изпраскам и купата. Просто не правете грешката да пазарувате пластмаса от кауфа/били/мили и прочие.. от там само някои неща си струват и то гръцките

ГМО в България компетентният орган не е МОСВ, а АТАКА, нъл тъй?

За българина няма угодия. Ако не е на неговата както той си мисли - значи всичко е лъжа. Той знае най-добре. Той може най-добре. Той е най-умен. Най-красив и най способен. Всички останали са лъжци и му пречат... инъче до сега да е станал мистър най най най....

Като измамят и злодействат 1000 х 100 пъти лъжесвоите пастирчета, не може да се вярва и за датата

Колко ли им платиха за да си затворят очите??? Все пак в България няма нито един осъден и вкаран в затвора депутат, политик, или кмет. А в Румъния са общо над 109 такива човека зад решетките. Та това ли няма да скрият?! Ние нямаме никаква институция която да се бори с корупцията! И то честна и неподкупна!

Никакво ГМО няма и не може да има! Вервайте ми

с някви уреди менте и китайски джаджи ли мерихте храните за да стигнете до такъв извод а...? нямало ГМО. нАПРОТИВ - ВСИЧКО Е БОКЛУК и то от доста време насам

Какво ГМО у нас? Нали всичко за ядене е вносно!

Е, как да няма генно модифицирани организми (ГМО) у нас?! Има, даже много от тях ги знаем по име и лице - всяка вечр ги гледаме на теливизионните екрани! Само в НС са 240! Ами това - партийни централи, президентство, правителство, медии, НПО-та - та това са си само развъдници и съвратлища на ГМО!

Да речем че повярваме на МОСВ. Но много, много по-важно е, дали има ГМО в преобладаващия внос на храни у нас. За това, както и за подобрителите и стабилизаторите в хранителните продукти (E-тата) се мълчи упорито, а ако излезе някоя правдива статия по въпроса, веднага се анатемосва. Защо се мълчи за бъдещия разрешен внос на ГМО храни съгласно натрапвания ни от САЩ таен договор за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ)???

Ще падна от коня! У наше село на това му викат гьон сурат! То бива наглост и безочие, ама тия съвсем прекалиха! Ей, нещастници, например проверихте ли храната за бройлери и пилета! Ми там, черно на бяло си пише , че царамицата е ГМО! Продажници нещастни!

НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА, БЕ ПОДКУПНИ БОКЛУЦИ. БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ.

Не ви вярваме. Като гледам как се израждат депутатите, то няма от какво друго да е, освен от ГМО.

Абсолютна лъжа !

Поредната правителствена шмекерска стъкмистика!...

Български Семена вече няма - само вносни се предлагат. Лъжат производителите да купуват , а после не могат да си продадът стоката ! Да сте виждали вкусни Български КАРТОФИ ??? Повечето зеленчуци в магазините са ГМО - Български или вносни не стават за ядене, защото са от едни и същи семена.

Няма по-лъжливо правителство от това. Каквото кажат бъдете сигурни,че е лъжа. Пълно е с гмо. Примерно в шоколадите има соев лецитин,който се прави от гмо соя. Не смеят да кажат защото повечето са на чужди корпорации.

Да не са дошли лобисти на монсанто та сложихте данък и лишихте децата от сладкото .Захарта е главния двигател на мозъка а солта навремето се е търгувала за злато.Племената на които липсва сол стават канибали така си снабдяват и малкото сол с ближния.Абе то и канабис в България няма ама го горите през седмица.Направо ме убедихте

Много сте смешни. ако пише НЯМА ГМО, рев до небето. Ако пише ИМА ГМО, пак рев до небето.

от тая кола с аспартам всичко ше ти е смешно

Не е от аспартама. От тревата е. И най-смешното на такива им е, че унищожават народа ни по всякакъв начин.

Аз кола не пия. Не пий и ти.

Упс, а, ко стана, европейските стоки, които заливат българския пазар, не били ГМО. Язък само дето изядохте парите на Кремъл бадева, накрая резултат - нула.

Верваме на политици, на експерти, на медии, на банки, на реклами, на пирамиди...

Има, има ГМО! Не са тествали Станишев, Миков и целия електорат на БСП, ренегати, предали БКП!

Гледам по-надолу някой зомбита бъркат ГМО със селекцията на организми! Господа Другари , френски учени направиха първото многогодишно изследване на ГМО организми използвани за храна и резултатите са потресаващи, особено за популацията , която е захранена 100% с ГМО! Можете да ги намерите в нета! Това че проблемите не идват на другия ден е ясно, но дали ще ви е добре след 10-15 години е много кофти въпрос за всички ГМО-зомбита!

приятно е да се прочете какво мисли някои "експерт" по въпроса :)

Вие коя пастърва предпочитате нашата си или американската която е направо огромна. Аз за нашта

търсете го в царевицата,соята и техните производни-нишесте,брашно,пуканки,фтуктоза и др

ГМО ИМА В КОКА КОЛА.АМА НЕ ИМ СТИСКА ДА ПРОВЕРЯТ.

Как ще има ГМО, като доближиш за проверка царевицата и тя си вдига с листа коренчетата и побягва?! Просто още не са успели да заловят по-бавен екземпляр, че да извършат проверката...

чудесно!

То българска продукция почти няма по пазарите. Ако има - то на кой му пука със семена от къде е получена тя. Ходете си купете семена и се зачетете по етикетите. После ми разправяй в България няма ГМО, яж си българино на воля, всичко е чисто от ГМО!... Прах в очите на хората и жалки опити за оправдаване на бюджета на контролиращите държавни органи.

Да проверят зърнените култури в Добруджа и да попитат защо фермерите купуват всяка година зърно за посев, когато произвеждат такова. От друга страна с какви уреди МОСВ и регионалните му инспекции установяват ГМО и въобще имат ли такива в наличност?

Има разлика между "хибриди" и ГМО.

Хахаха, все едно гледам разследването на "независимите" журналисти от БТВ, когато казаха, че качеството на шоколада, кафето и праховете за пране (от едни и същи марки) било еднакво за България и Западна Европа ...

Имам един такъв " Ариел " - прах за пране, от тези "за България"- само пясък дето няма вътре и смърди на "негасена вар" - беше на прИмоция....в Кауфланд !!!