17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като не уважават морето ей така става. Това не им е леген с вода....

Има една книжка посветена на мерките за предпазване от опасности на черноморското ни крайбрежие. Книката е илюстрована, написана е на ясен, разбираем и увлекателен език, но няма да посоча автора и заглавието, за да не ме обвинят в реклама. Лично съм купил преди време 7 екземпляра, които подарих на близки и познати. За съжаление никой от тях не я прочете, включително един близък, който за малко да стане жертва на морето, но оцеля благодарение на спасителите и лекарите. Ще бъдете напълно защитени, но при едно условие - трябва да запомните, поне в основни линии, всичко написано в нея и да го спазвате строго. С малко търсене в интернет ще я намерите.

И снимките в книжката обаче са от океана, може би? Иначе е достоверно звучаща..да не казваме заглавието, че да не стане антиреклама хахаха

Книжката е написана конкретно и специално за черноморското крайбрежие. Може да се използва и за Бяло (Ege Denizi) и Средиземно море (Akdeniz).

направило ми е впечатление, че като стане такъв инцидент да се дави някой повечето хора не помагат. Стоят и гледат. Малко са тези които ще се опитат да помогнат. Същото става и при побой и насилие. Все едно са овце хората.

Значи те са влезли в бурното море, родителите са неглижирали ситуацията и пот.е друг е виновен, че виждаш ли не си рискувал живота, за да ги извади. Не я схващам тази логика. Знам, че моето мнение звучи цинично и безсърдечно, но ако там не се пазиш няма кой да ти помогне.

малцина са тези, които знаят как. Инстиктът за самосъхранение е много силен мотиватор на действията на човек.

Точно обратното - почти винаги някой помага, дори с риск за живота си. В самата новина си пише че случаен човек е спасил едното момиче, другото не е можал

Аз съм виждала да се да ви човек и цял плаж само гледаха! От цял плаж само двама се опитаха да направят нещо. А спасителят го нямаше никакъв. Друг случай:лино аз съм викала 112, защото едни футболни ултраси биеха зверски на центъра на София един младеж посред бял ден. Никой от минувачите не се намеси.

Единици са тези дето помагат. Браво на този млад мъж.

Защото на българите в главите има само таласъми, мъртво вълнение и лой, вместо да се научат да плуват

На мен в историята ми правят впечатление някакво несъответствие - хем на плажа нямало спасители, плажа бил неохраняем, пък имало спасители, а плажуващи са ходили да спасяват момичето, после като няма спасители, кой е сложил жълт флаг. Не става ясно реалното положение или нещо е замазано.

предполагам са били извън зоната на охрана

Миналата година бях на плажа Бутаята в Синеморец. В един от дните морето беше бурно и спасителите бяха вдигнали червен флаг, като безмилостно свиреха на всеки, който се опитваше да влезе в морето. Извън концесионната зона имаше свободна зона, независимо това, очевидно влизаше в периметъра на спасителите, защото свиреха и на хората от нея зона, когато се опитваха да влязат в морето, т.е. пазеха целия плаж.

Каквато и белетристика да създава фейсбук писателката в другата тема по случая (там не може да се коментира), тя самата посочва два важни факта: ЖЪЛТ ФЛАГ на НЕОХРАНЯЕМ ПЛАЖ. Аз ще добавя още един факт - безхаберна майка, която си пече задника, докато децата и се цамбуркат сами в морето. Има виновни, по-точно ЕДИН ВИНОВЕН - МАЙКАТА. Да, държавата ни е скапана, но не е виновна за индивидуалната простотия на всеки един от вас. Престанете да я плюете за щяло и нещяло. На един наводнение му отнесло коптора останал от дядо му, в който живее - държавата да му направи нова къща, друг се пребил с бракувана кола без книжка пиян - държавата била направила некачествено пътя, трети се удавил там, където не трябва да влиза във водата - пак държавата виновна. АЙ СИКТИР!

държавата може да се погрижи да възпита хората (иначе казано суверена (!!)) да подхождат малко по-отговорно за собствените си деца, към повече състрадание и взаимопомощ и най-вече подготовка за действия при бедствия и аварии. какво да правят хората, като единственото, което знаят да правят е да споделят снимки и мнения в социалните мрежи... ми те това правят. в момента активно децата се учат от първи клас, че правилата може да се заобикалят и те са за тъпаците, които не могат да надхитрят "системата". Започва се с най-невинно подсказване и преписване в час... Ама то и наркоманите започват с една цигарка марихуана или розови хапченца.

Си прав, щом президента демонстрира незачитане на конституцията и законите, що да го правят децата. Те на 15 всъщност и са доста пораснали щом пушат и пият ,ходят по дискотеки и прочие нарушения .

Добре де, защо държавата трябва да е виновна. Фактите са, влизат в неохраняема зона, при флаг на охраняемите забраняващ къпането. Няма как да не спазваш правилата и после и някой друг да е виновен. Поел си осъзнат риск и е станало най-лошото. Повече от очевидно е кой е виновен. Оправдания и прични винаги може да се изровят, но ако човек сам не се пази и не мисли и да чака все друг да го спаси е обречен. Много често състрадетелни хотра също се давят заради безотговорното поведение на давещи се.

И разбира се DARJAVATA E VINOVNA!!!! Ще дойде ден, ще ви забранят да ядете месо, защото "научно е доказано че е вредно". Пак ще търсите конспирации и нечии "мръсни интереси", като сега с ваксините, или просто ще въздъхнете "света полудя", да ама не. Света може и да е полудял, но тая лудост си има конкретно име и конкретна причина и тя е DARJAVATA E VINOVNA. Искате Държавата да се грижи за вас и да ви пази от всичко? Ами няма да ядете месо тогава, няма да ходите по планини, освен на Обозначени и Одобрени места (където разбира се ще има изобилие от заведенийца, хотелчета и дори молчета) , няма да карате кола, няма да имате право и един домат да си отгледате, защото и това е научно доказано че е опасно. Ами ако сложите повече тор? Не, само сертифицирани агрономи ще имат право да отглеждат растения за храна. Защото иначе може да стане някой сакатлък, и за това ще е виновен кой? Да, ами Държавата разбира се.

Нямаме държава, не останаха и Човеци !!! Живеем в кочина, живеем в абсурд И ВСЕКИ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОЧНО НЕГО ЩЕ ГО ПОДМИНЕ ?!!!

Не е само в Бълария това!

Като Бургазлия ви казвам. Имайте страх от морето. Август и Септември не прощава. Пускайте се на 60% от възможностите си. Влизайте само на зелен флаг, на жълт до коленете, на червен на пясъка. При мъртво вълнение плувайте успоредно на брега докато спре.

А аз като рибарски син ви кавам: Морето е стихия и като такава е неподвластно на човека. Уважавайте мощта му, иначе си отмъщава жестоко. Учете се да го разбирате, не се правете на герои пред него.

Трябва да се види и кой стопанисва плажа. Има ли концесионер? Общински ли е? Държавен ли е? Крайно време е да се налагат глоби на концесионери при такива трагедии. Отделно вече съвсем е крайно време Бърза помощ наистина да се разбърза. Трябва и по- добро финансиране, екипировка, тренинг за спасителната служба. Горкото дете и семейството и. Дано тази трагедия да предизвика промяна.

Да глобяваме влезлите при червин флаг? Тази част от годината е извън сезона и плажовете в Китен са НЕОХРАНЯЕМИ! Ако влезеш в морето сам си си крив! Никой спасител или концесионер не е витовен на родителите, че са позволили на децата си да влязат в морето! Имайте предвид, че на първо място ВИЕ носите отговорност за вас и вашите деца. Трагично е да си отиде дете, но още по-трагично е да има такива родители!

Ясно. Едни са там, за да прибират пари от обществената собственост и други да правят кариера по добре платените администрации. А спасението на давещите се е дело на самите давещи се? Ами затова всеки иска в Гърция на море и над милион българи се изнесоха да живеят другаде. Пълно безхаберие!

Твоя отговорност е да се пазиш! Ако си видиотен кретен влизаш на червен флаг на неохраняем плаж. Ходи търси някои, който не стопанисва плажа по това време. Кретените в тая държава нямате свършване!

Защо смятате, че в случая има друг виновен извън семейството.? Виновни са родителите. Тази госпожа, която орева фейсбук с какво е помогнала точно,? Що не се хвърли да спасява другото дете. Между другото дете на 15 години би трябвало да може да преценява риска и само. Да влезеш при бурно море и червен или жълт флаг не е ок. Но те тия правила са за тъпаците, нали? Ние сме готини и не ги спазваме.

И всеки, който живее на южното черноморие знае за него и мъртвото вълнение. Само идиот би влязъл в морето на червен флаг. Мисловните процеси са задължителни по всяко време!

..вчера бе жълт. Морето бе бурно и водата мътна, не се вижда нищо под повърхността. Безумно е да влизаш ако не знаеш да плуват, особено в неохраняема зона

При червен флаг се седи на пясъка!

...лично го видях. Който твърди че е бил, червен , лъже. Имаше доста хора във водата.

Отворете коментарите и под другата статия. Съболезнования на родителите! Не пожелавам на никого да загуби дете! Но виждам само гледната точка на някаква лелка,че спасителите не са знаели какво правят. Не видяхме гледната точка на спасителите. Имах не-удоволствието да работя като такъв и мога да ви кажа че въпросните плажуващи не са се съобразили нито с флага, нито с лошото време, нито с указанията на спасителите. Но естествено като стане белята спасителите са виновни. Имах същата ситуация като описаната горе - удавен в неохраняема зона, след което ме влачиха в полицията да давам показания, едва ли не че детето се е удавило в охраняемата от мен зона.

Съм в Китен. Днес влязох да плувам на този плаж, явно е било минути след инцидента. По нищо не личеше да е имало проблем, чак после разбрах какво е станало. Сега си дадох сметка защо спасителите гледаха като препикани

Духа източния вятър и по цялото южно черноморие има силен вятър и големи вълни. И в Поморие е така. Не може да се влиза в морето. Жалко за момичето. Може да са решили само да се поплискат на пплиткото, но ги е завлякло навътре.

Може да се влиза, но само който знае какво прави и колко може да си позволи. Естествен подбор.

При червен флаг или на неохраняем плаж! Набийте си го в тъпите кратуни! Никой не ви е крив, че се самоубивате!

Аз съм в Созопол и тук има спасители, които така свирят, че не позволяват до глезените да се влиза! Съжалявам за случилата се трагедия, но не е случайност, а закономерност!

скалите.. Обаче вместо да излезе с тях реши да се връща обратно и едва го измъкна ха двама здрави мъже. Имаше вълни и мъртво вълнение.

"вълни и мъртво вълнение" е голям български бисер в речта и литературата, че и в морското дело

отгоре имаше вълнение, а отдолу влачеше навътре. на другият ден на това място имаше издълбани дупки над човешки ръст. Както ходиш по дъното и хлътваш.

Mорето само живите обича, а мъртвите изхвърля на брега. Едно момиче, ах, едно момиче морето не изхвърли на брега. Остана само кърпата позната да се прелива с белите вълни. Момичето обичаше моряка, моряка - всички хубави жени. Остана само кърпата с червени и лилави ресни като преди. Ний плакахме безшумни и смутени и скочихме в студените води... До дъно преобърнахме морето със пръсти, посинели от тъга, да търсиме момичето, което морето не изхвърли на брега.

родители идиоти, деца идиотчета...

https://weather-webcam.eu/webcam-ot-kiten-ujen-plaj-live-na-jivo-online-kiten/ https://weather-webcam.eu/webcam-ot-kiten-severen-plaj-live-na-jivo-online-kiten/

Много тежко за родителите! Съжалявам за момичето. Статията е написана се едно за 4 годишно дете! Това е тийнейджър, девойка на 15 години, за никакво дете не става въпрос!

Аз на 15 години си бях най обикновен господин пикльо - дете. На тази възраст вече можеш да правиш деца, но акъла е още в детството, и действията са детински, и затова се водят 'деца'. Съболезнования на близките му!

Днес морето е особено бурно, за съжаление. Ужасна новина, сила на родителите!

Съболезнования на семейството.Много сила и воля ще им трябва. А колегите с коментарите, не на място. Само тишина..

Какви ти флагове на 9 септември. Още от първи септември не се поставят спасители няма. С изключение на един чичак, дето ходи със свирка.

изгубения млад живот....в повечето случаи децата не мислят какво може да се случи!

От седмица морето е изключително бурно и е абсурдно да влизаш в него. Трябва си и малко акъл.

Интересно дали са очаквали нещо друго като са навлезли в тези вълни?

Жалко за момичето, но статията е писана като от първокласник.

slavrado

Горките деца! :(

Естествения подбор не прощава.

Простил е на тебе. Млъквай.

Диот. Напълно оформен. Нямош ли други занимания, или да драскаш глупости е по- лесно

и пак Прощава виж парламента и 80% булгар булгар...