Мораториумът за иновативни лекарства за 2018 г. е безумие

Пациентски организации „Заедно с теб“ не подкрепяме предложения мораториум на финансирането на нови молекули за 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - Мораториумът за иновативни лекарства за 2018 г. е безумие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравните вноски плащани от населението, отиват първо в държавния бюджет, а оттам нататък маймунека Горанчо-финансовото министърче, той определя, кой ще живее и кой ще мре в тая кучешка държавичка!?Заедно с един 150 килограмов тулуп! Вместо, здравните вноски да се заделят в един направен с закон неприкосновен бюджет, който финансира единствено здравната каса и лечението на пациентите, знае ли някой със сигурност изобщо, колко от парите за здраве са скатани от Горанчо за негови си цели, далеч различни от здравеопазването!?Сега ще направят така, че едно триста човека, нуждаещи се от по- модерно и ефективно лечение, /защото другите остарели от доста години такива, просто не им помагат/, да бъдат вкарани в гроба! Защото кръволоци, готови да лишат от живот множество хора ей тъй за кеф, колкото искаш на камари, в българските държавни управления!А когато такива се докопат до властта, мачкат безмилостно най-вече тези, които са най-безпомощни!?Цялата работа е, тези 25-30 милиона лева, нужни на хората, главно с онкологични, но и други сложни за овладяване заболявания, заедно с едни нови 400 милиона лева да бъдат вкарани като финансиране в бюджета на НЗОК и да бъдат използвани за плащане уж дейността, на 150-160 частни болници, принадлежащи на правителствени мафиоти и тяхното обкръжение! Парите на данъкоплатците и пациентите ще бъдат дадени не за лекуване на сегашни и бъдещи болни хора, защото нали именно за това е създадена НЗОК, да лекува само и единствено болните хора в държавата!?А не, да се поддържат стотици ненужни частни болници, създадени с цел да висят като кърлежи на бюджета на Здравната каса и шепа тарикати да се обогатяват неимоверно, в пълно нарушение на здравните закони и Конституцията!

Тези пациентски организации се издържат от фармацевтичните фирми и те са ги заплашили, че ще им спрат парите ако не протестират.

Съвсем вярно! Особено Пенка и Националната пациентска организация.

А вие какво си мислите, за какво е борбата за власт? Една от многото цели е и тази - да ги приемат за много важни личности и да им се предоставят възможности, за каквито ние, "обикновените" хора, можем само да сънуваме.

Кой е набил в главите на хората, че генериците са по-лоши лекарства от оригиналните защото са по-евтини. В Германия и САЩ такава простотия не се шири и хора с големи заплати си пият генерици без проблем, а у нас пенсионери с 200лв пенсия реват за оригинални лекарства.

Много си тъп бе,спри да пишеш и чети. Хората се борят ПРОТИВ спиранането на ОРИГИНАЛНИТЕ иновативни лекарства,които НЯМАТ генерици. Става дума за -таб-ове,модифицирани РНК,модифицирани вируси и подобни. Не са 80 % проф.Христов,98 са!

Иновативните лекарства нямат генерици.

Здравната каса, като комуничистическа, пардон социалистическа институция, трябва да дава на всички. С ограничен бюджет най-скъпите се премахват. Абе вие в комунизъм не сте ли живяли ?

loyola

Политици и управляващи се лекуват при съвсем други условия от нас и се хранят със съвсем други храни (НСО ги осигурява). Така например Фандъкова и Веждичката не се лекува от рак , там където се лекуват останалите, а по чужбина и по "специални" пътеки дето ги няма за другите хора.