Само 10% от фермите отговарят на евростандарите за хигиена

Мисия на Европейската комисия пристига у нас, за да провери качеството на добиваното мляко. Само 3600 ферми покриват евростандартите за хигиена.

Обратно в новината

Коментари - Само 10% от фермите отговарят на евростандарите за хигиена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уплашиха се евро "партньорите", че животновъдствата е нас се възражда. големите производители на мляко и месо са готови да ни удавят в капка вода! Защо не си проверяват техните ферми! Защото никой в България не е умирал отровен, а в Германия са умирали и в други "бели" страни! Разни бараки в Швейцария правят сирене покрити с паяжини, а нашите модерни ферми са им криви! Накрая ще ни поставят условие Катрин да дои кравите, а Меркел да го заквасва. Само не знам кой ще дои бикът? Може да е някой холандски политик, те си падат!

Обезсмислиха и капитализма ! В оригиналния си вид той е свобода на предприемачеството, инициативата и триумф на личните качества на човек. Сега оковават в пранги всеки независим бизнес и организирано ни превръщат в зомбирано потребителско стадо. Регистрационни и лицензионни режими са оплели всяко кътче на свободата. Мафия и рекетьори си веят байряка. Липсва всякаква разумна мисъл за развитие на държавата.

Третата група са ферми с една, две, три крави! Това не може да бъде! Звучи като вица: ти на 3 дървета гора ли му казваш.

Какви ферми и производства ни показвате в рекламите на разните си продукти?! Та това което ни показвате е на ниво фермата и къшлата (овчарника) на прадядо ми и производството на прабаба ми в края на 19 и началото на 20 век, а сте седнали да не назидавате! Истината е, че отново си търсите начин да си осигурите пазар за стоките на вашите производители и това да е отново за сметка на българските производители! Казано направо и без заобикалки - нито сте толкова чисти нито сте толкова безпроблемни "уважаеми чистофайници" и първо си оправете вашите си кусури, а след това ни наставлявайте! И стига сте ни заливали с ГМО продукция, която като храната навлиза в децата ни и променя и техните гени, а това, вашата свободна търговия с ГМО продукти, си е чиста проба престъпление към нас и децата ни!

"Третата група са ферми с една, две, три крави." Аз имам една кокошка. Мога ли да се регистрирам като фермер?

Референдум за излизане от "Европейския" съюз на крадците.

и краварите, губите служебно! Ако не ти харесва, оди в Сибир, цървул смотан! Там си смърдете на воля!

След едно феодално селско ктопанство, поставило на колене Европа преди войната, през развитото ТКЗС /социалистическо селско стопанство, днес Европа вижда "изостанала" селскостопанса България. След квотите, стандартите, осеменяване, жилища за щастливи животни, и пр. Развита Обединена Европа мисли повече за щастливият секс на животните и птиците и тяхното щастие, а в същото време нейни фирми ограбват стопаните на тези щастливи животни казвайки Ебете си майката! Ние искаме добитъка да е добре, а не хората! Кога ли и ние трябва да кажем на развратена Европа FUCK YOU

Точно селски бик си. Не мижеш да гледаш по 5-6 опърпани крави и да искаш да правиш от тях достатъчно пари за да живееш като хората които са положили много по-голями усилия от теб и са изградили ферма по съвременните европейски стандарти. Фермерите в България са като тези в Германия от 15ти век. Селски бекове като тебе. Така че FUCK OFF

С 5-6 крави спокойно си гледаш семейството....това са и 5-6 телета които продаваш....ако няма теле няма и мляко,нали знаеш гражданино.

Който е гледал как се доят овце -знае ,че по време на доенето овцата често сере в кофата с млякото .Овчарят невъзмутимо бърка с ръка и изважда каквото е там. Това е било и преди ЕС и в ЕС.На когото не му харесява не яде овче сирене,кисело мляко и кашкавал. С кравите това не се случва поради машинното доене .Пък и ръчно да е позицията е друга.С козите също почти не се случва.Така ,че всеки да си прави сметката .Само ,че ако се сравни някакво овче лайно с консервантите с които млякото получава трайност 3 месеца ,за предпочитане е първото.

Всички тези европейски (елементарни) трикчета за цоцане на пари, наливане на стрес в обществата, биха били отхвърлени с лека ръка, ако имаше адекватни управляващи хора. "Да живее демокрацията, а аз над нея."

Ама няма. Всеки пресича планини, докато се докопа до властта, а след това я кара по течението на лично изгодни, чужди политики.

С което е дохранван наш РОСКО, ВПЛЕВНЯДРИСЛИЕВ ! Чипа му е повреден, защото спал на пейка в Хамбургския парк? Гинчето

Ката тръгнат, важни, и секи, с лево руко бъркнал в джебо на панталоно, и си почесва нещо тамм, на глибоко ! Радойка

ИСТНСКА ИСТОРИЯ : ЗНАЧИ ШВЕЙЦАРЦИТЕ СЕ БЯХА ПРИТЕСНИЛИ ЗАЩО ИЗЧЕЗВАТ ДУПКИТЕ ПО ШВЕЙЦАРСКОТО СИРЕНЕ ? ... НАПРАВИЛИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ... ОКАЗА СЕ ЧЕ СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ФИЛТРИРАТ МЛЯКОТО МНОГО ДОБРЕ , ДОКАТО ПРИ РЪЧНОТО ФИЛТРИРАНЕ НА МЛЯКОТО В НЕГО ОСТАВАЛИ МАЛКИ ЧАСТИЦИ СЕНО .... И ТОЧНО ТЕЗИ ЧАСТИЦИ СЕНО ПРАВЕЛИ ДУПКИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКОТО СИРЕНЕ КАТО ФЕРМЕНТИРА :)))) СЕГА ВКАРВАТ ЧАСТИЦИ СЕНО В СИРЕНЕТО ЗА ДА ИМА ПАК ДУПКИ :))

Целта е да се ликвидира производството на истинско българско прясно мляко и хората да косумират вносни пресни млека,от рода на Мегле,които още с отпиването на една глътка разбираш,че са приготвени от сухо мляко.

ВИСОКОПЛАНИНСКИЯ ДЖЕНТЪЛМЕН РОСКО ПЛЕВНЯЛИЕВ Е ИЗГЛЕДАН С НЕСТАНДАРТНО МЛЯКО .... ... МАЙ ЗАТОВА Е С ОБЪРНАТА РЕЗБА ????

ДЕМЕК : - АКО МЛЯКОТО Е ОТ КРАВАРНИКА НА МУТРА - ЧОРБАДЖИЯ С ЦИГАНИ РАТАИ , МЛЯКОТО Е СТАНДАРТНО - АКО МЛЯКОТО Е ОТ КРАВАТА НА БАЙ ИВАН ИЛИ БАЙ ХАСАН Е НЕСТАНДАРТНО :))) ..... ТОЯ ПРОЦЕС Е ВЪРВЯЛ И ЕДНО ВРЕМЕ В ТЕКСАС - АМЕРИКАНСКИТЕ ФЕРМЕРИ СА ИЗБИЛИ МАЛКИТЕ МЕКСИКАНСКИ ФЕРМЕРИ И МЛЕКАРИ :))))

TIREX

питам: СЛЕД КАТО СЕ ВЗЕМАТ МИЛИОНИ СУБСИДИИ С ЦЕЛ: достъпност на производството им до българския пазар защо има основно вносни продукти? защо с взетите субсидии се купуват скъпи коли и вили? защо според дадените субсидии излиза че има милиони декари обработваема земя и милиони глави добитък в магазините няма или цените с а много високи?

Евростандарти за..? Пари? Защото виждам това-ако не покриеш измислен стандарт, няма да получиш пари и дори ще ти закрият производството. Нали всеки вижда каква е храната в Европа, че и в страната ни нахлу? Тъпкана с боклуци, торове, торове, отрови и отрови. Пластмасови зеленчуци и плодове, които присъстват в магазините целогодишно, с прекрасен вид, но изцяло с липса на вкус и полезни вещества. За тези евростандарти ли става въпрос? Плюя на този начин на стимулиране, защото разликата не е много голяма с ония времена, където насила са вкарвали земите на хората по ТКЗС-та. Когато хората и българските държавници се осъзнаят, тогава ще ядем здравословна и вкусна храна.

ГМО имаше и през комунизма. Елементарен пример са бройлерите, както и прасетата, които нямат сланина и стават за 2-3 месеца по 100-120кг. Повечето популярни псета като голдъните и шпицовете също са ГМО продукти. Дори така наречения "калем" е ГМО, защото по изкуствен начин променяш животните и растенията. Обаче моята баба не гледаше прасетата на теракот от Италия, а бяха толкова нещастни, че се въргаляха в изпражненията си и месото им бе едно безвкусно та не можех да му се наситя. Сега избягвам да ям месо, защото е вкусно. Въпроса с млякото е същия.

има и селекция на животни и растения. не бъркай боя с образованието...

Това че само 10% от фермите са чисти въобще не е за очудване, даже имам чувство, че процентът е завишен. Освен , че сме мързеливи и завистливи битовата ни култура е на много ниско ниво. Във всеки български дом , още с влизането , човек може да разбере по миризмата къде е кенефът. Ясно е че образователната система се срина тотално и не може да даде основни познания на децата. Поне да можеше , ако не образование,то системата да научи младите хора на елементарна битова хигиена, употреба на нож и вилица при хранене и на елементарни обноски ( да се извиняват, да благодарят, да се усмихват и т.н) при общуване с хора. Но и за това не я бива, семейството е на същотто ниво. До тук я докарахме! Да се смеем ли или да плачем?

"Във всеки български дом , още с влизането , човек може да разбере по миризмата къде е кенефът." Човече, за 43 години в такъв дом не съм влизала. Ти си знаеш по какви домове ходиш. Дори да него приема буквално това изказване, пак е много силно преувеличено.

добър ден тъга

ама никакви евро фондове за Б-я, може ,ама само за най-големите фермери , които са станали големи ...ами от евро фондове

Става въпрос з а особенно опасни престъпни стандарти осигуряващи на нашественици поразяване вкл обемно на животните и производство на СПИН активни млечни и месни продукти

Като дете баща ми е чакал майка му да издои овцете и пиел още в кошарата топлото мляко по всички евростандарти:))

сигурно и с цървули е ходил, пък сега едва ли...

Ами те хората и фермите са съществували и преди европейските директиви и стандарти. Не знам според тях кое е по-важно. Хората да са щастливи или клатикрниците в Брюксе.

Ти твоето дете може и с мляко от гюма на бай Васко да го храниш. Аз моето смятам с нещо, което аз лично съм отгледал или от магазина. Не смятам да разчитам на добротата на някой друг, за това колко му е чиста продукцията...

Аз моето дете изобщо няма да го храня с мляко, което е полезно за диабета и алергиите. Но забележете че позволяват ГМО и употребата на всякакви пестициди в селското стопанство, та се чудя къде е реално загрижеността им за хората.

в магазина на чия доброта разчиташ,на производителя ли???

Бъди сигурен (сигурна) , че млякото от "гюма на бай Васко", е много по -хубаво от това, което ще купиш от магазина. Особенно, ако "бай Васко" има постоянни клиенти и е познат на заинтерсованите. Аз, впрочем, мляко не съм пил от кърмаческите си времена, но имам наблюдения по въпроса.

А сиктир бе 38000 ферми за мляко в България !!!!!!!! че то по татово време нямаше толкова . Да не сте объркали броя на кравите с броя на фермите ?, макар че се съмнявам и техният брои да е преувеличен Та в този аспект да попитам и аз : Колко процента от вносното мляко отговаря на БДС ? или щом е от ЕС всичко друго е без значение .

БДС няма от много отдавна. Мляко отговарящо на ЕС изискванията е безопасно. Освен да е от ЕС, трябва и да е легално, а не от едни ферми дето не могат да си измият кравите. И там има дребни тарикати като тука. Тука просто са повече.

Чудя се колко ли от българските жилища ще "минат" евростандартте за хигиена?

Но със сигурност и 25% от фермите не могат да добутат евростандарта, защото краварите са си мърлячи по душа. Знам го от собствени наблюдения и няма сила, която да ме опровергае.