Коментари - Правят спешни поправки в наредбата за мандрите | Днес.dir.bg

Правят спешни поправки в наредбата за мандрите

Министерство на земеделието и храните е предприело спешни мерки заради отменената от Върховния административен съд Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. С отмяната отпадат въведените по-рано правила за производството на сирене, кашкавал и млечни продукти и влагането в тях на растителни мазнини.

Обратно в новината

Коментари - Правят спешни поправки в наредбата за мандрите | Днес.dir.bg

Коментари

НЕ ХОДЕТЕ В МОЛА!!!!ОГЛЕДАЙТЕ БЛИЗКИТЕ СЕЛА, НАМЕРЕТЕ ХОРА, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ ЖИВОТНИ И КУПАВАЙТЕ ДИРЕКТНО ОТ ТЯХ.ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ СТИМУЛИРАТЕ ЖИВОТНОВЪДИТЕ, ЩЕ ГИ СПАСИТЕ ОТ НИСКИТЕ ИЗКУПВАТЕЛНИ ЦЕНИ И ЩЕ ЯДЕТЕ ЧИСТИ ПРОДУКТИ.ВЕЧЕ МНОГО ХОРА ГО ПРАВЯТ.ЧУДЯ СЕ С ТЕЗИ ДЕТО ПАЗАРУВАТ ВЪВ ВЕРИГИТЕ.

Мафията, прикриваща се под безобидното наименование - "бизнесмен", се задейства отново. Неотдавна, един от тях заяви: "Парите са навсякъде, около нас - само трябва да се протегнеш!"

Не ме интересува какво влагат в производството хилядите мандри! Интересува ме само някой- Маджаров или баба му:) да кажат, че правят истинско сирене! Дано, дано, дано!!!! До всяко едно.........

в бг. ще ядеме само говна.

Проблемът е, че повечето стоки не отговарят на това което пише на етикета им за съдържание. Иначе който иска да си избира какво да яде. Това трябва да се контролира и да се наказва с големи глоби, а не смешни сумички от 500-1000лв.

Как ще отговарят като закриха държавните лабораторий и половината частни са на един от участниците в аферата с Ирландското месо. Включително и новосъздадената частна лаборатория на Турската граница /на баща му/

Предлагам при така създалата се обстановка да се позволи на клиентите да си внасят в супермаркетите "тестова котка", щото тя не яде палмово масло, а на хартии aka етикети не може да се вярва. Същата "тестова котка" да може да се ползва и за стандарта "Стара планина". За целта котката предварително трябва да е ритната от кон, че много конско взе да се слага у пустата "Стара планина", а продавачите на сирене и колбаси да предоставят "тестери" по подобието на продавачите на парфюми

То стана ясно вече до колко може да се вярва на надписите на млечните продукти, че са от мляко. Чрез това решение на съда се гарантира свободата на производителите на млечни продукти да ни тровят, както си поискат. Решението е само едно - "За бога братя, не купувайте" :-)

И защо сте учудени?! Сега е златно време за всякъкви "недоволства" След като лумпените им омръзна да обикалят улиците, дойде и на други да се възползват от привилегията да бъдат несъгласни! А например не харесвам, че пролетта дойде и факта, че вече не мога да карам ски. В знак на протест всяка вечер ще пия по още едно, докато това безаконие не бъде забранено със закон. Вече наех адвокати, които ще ме представляват СтрасТбург

Прав е колегата , нека се знае кой е внесъл жалбата , пък ако искате купувайте от тях : "млечен продукт Тракия"ЕООД

нищо де. те и без това продават под другото си име АД "Тракийски млечен продукт". Хората в една нормална държава щяха да спрат да купуват за некоя друга седмица и нещата щяха да се наредят. В България сега използват "безвремието" и прокарват каквото си искат. Няма да се учудя ако от утре и пушенето разрешат.

Абе те ще си сменят името и пак ще се нагласят , ама въпроса е тук , този който контролира, какви хора са това една наредба да не направят като хората и какви закони са гласували. Едно нещо не е сигурно и постоянно , днес го правят утре някой го разваля е коя нормална работеща фирма не перачница , ще инвестира тук коя ...... то се вижда никоя, ама никоя .

Не зная дали ПАЛМОВАТА КРАВА живее във саксия и вимето къде е,ако я отглеждам във "тенекия"дали ще се пълни със сирене?Благодаря за ОТГОВОРИТЕ!

дано се натъпчат вече тези мародери

Всички вътрележки са за да се вкарат заместители.Само тук е така, защо в Германия например олиото е 1 евро и е чисто, а тук е 4 лева и е пълно с всякакви заместители. тук не ядем слънчогледово масло ,а сурогати.

Ходи в Германия като не ти харесва тук

Това е така защото 1€ отдавна не е 2 лв. . а някъде между 5 и 8 лв.

доживотен бойкот на вносителя на жалбата - "млечен продукт Тракия"ЕООД.назовал се млечен продукт, а цака държават с палмова претенция.

вместо да давата милиони за зърно производство, лесно, масово, механизирано и отровно, давайте за ферми за животни на свободна паша, това е хит на запад, и млякото и месото излизат скъпо но много повече си заслужава както като хранителни свойства така и здравословно, шепа хора сме с прекранси условия, не само ще се изхраним ами и ще изнасяме

абе то много палми.

НАШИТЕ "МЛЕКАРИ" ДА ПРОДАВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ!!! АЗ МИНАВАМ САМО НА ЕВРОПЕЙСКИ СИРЕНА И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ!

ти да не мислиш че нашите производители са измислили топлата вода

не са го измислили те, но ако производител фув фрация произвежда продукт си пише на етикета какво влага в него и ако това не е вярно няма да го глобят сус 1000 лв повярваи ми!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

поафриканчване на булгаря. каде е гивотновадството??? каде са ,,големите инвестиции,,. 2з години -локум!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия "млекари" защо се жалват, че ги карат да използват само мляко? Те палмово масло за фритюрници ли произведат или млечни продукти? Щяло да пише по етикетите... Добре, ще му предам! А после ще ги глобят с хиляда лева и мъмрене пред строя... Абе, българска работа.

Изкаме си БДС-то, но нашите продажници ни набутаха европейските боклуци! Трябва да има данъци за вносни стоки, а родните да са освободени от тях! И без това внасяме почти всичко!

Как да знаеш, че ядеш лайна, като не го пишат на етикета или го дават с химични формули или с такъв шрифт, че не се чете! Цената не е определяща. Ние сме боклучийската кофа на големите европейски вериги!

Единствения регулатор на пазара е Консуматора. Докато им ядете тебешира, ще го произвеждат.

Ми то в магазините в днешно време само тебешири и тебешири, какво точно се очаква от хората? Каквото и да купиш от магазина все тебешир. Фотосинтезата все още не е добре усвоена от животните.

Аз си купувам датско фета сирене в консерви и поне съм сигурен че това което пише на етикета отговаря на съдържанието вътре. Начини има. За съжаление българина все още не се е осъзнал и ще си яде още боклуците с оправданието "ми то друго няма".

Аз бих решил проблема така:1Промяна:Забранява се изцяло влагането на палмово масло,сухо мляко и други заместители.Обосновка-вредно въздействие върху човека.Ако,чрез съдебни трикове след 2-3 години падне забраната-Промяна в НК: 5 години затвор без право на обжалване за собсвеника и директора на предприятие, чийто хранителни продукти се продават и наименоват като млечни,а садържат растителни,животински или химически заместители или добавки от какъвто и да е вид.

Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени, разказват служители.   Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива със специални билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си. От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине специалното пране. Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва. 

Пропуснал си да напишеш за центрофугите, където месото става червено/розово и свежо. Ама няма какво да направиш по въпроса, в цяла България е така. Хората са стадо и си ходят в магазина, нали все пак трябва да ядат. Ако се затворят магазините за 1 месец, половината хора ще дадат фира сигурно. Пък и със 100-600лв пенсия/заплата нямат голям избор.

А ЗА САЛАМИТЕ ПЪЛНИ С БОКЛУЦИ И ГМО СОЯ

Не ги яжте,четете етикетите,произвеждайте си домашно сирене и кашкавал,купувайте си млякото от село.Не е трудно и излиза в пъти по евтино и по вкусно.Ако не знаете как има рецепти в интернет.

И съда и администрацията и министерствата си играят игрички на гърба на отрудения народ.

Стига се правете на "умни"!! Върнете Българския Държавен Стандарт/БДС/ от времето на бай ТОШО- и ГОТОВО!! Там всичко точно и ясно е описано!! Няма да откриваме пак топлата вода !!

Нали БДС беше комунистическа отживелица? А яжте сега демократично произведените ла*на и се радвайте, че има какво да сложите в устата за да не умрете от глад

Братя, не купувайте! Пълен бойкот специално на фирмата Млечни продукти Тракия ЕООД !

Бойкот на всички Хипермаркети.Само като им паднат оборотите те ще натиснат едрите мандри-мафиоти да спрат да ги произвеждат.Това го няма никъде в Европа,само в БГ мафията си прави каквото си иска,защото държавата е окупирана от продажни копелета.

Значи пак няма да има качествени и евтини сирена. Не че тези детоса скъпи са само от мляко.... Ще се гледа само количеството :(

качествено и евтино няма, истинксите са скъпи просто защото иска работа и много и скъп материал, но е вярно, че истинското и качествено е скъпо, но скъпото не винаги е истинско и качествено българия е страната на ХЕМ ХЕМ

родната наредба "за мандрите" не била съгласувана с ЕС наредбата "за мантрите" ....ще трябва да преглътнем май доста втърдено палмово масълце ... дано тези дето ни го пробутват се задавят ...

разбрахте ли защо скроиха шапката на миро найденов защото засегна много интереси и след това хайде отмяна на наредби затова сме болна нация

сега пак палмово масло!нали беше много вредно бе!вредни сте всички,които с празните си глави освен простотия нищо не сте измислили.на 20 април ще почистим държавата от вас,защото сте най-голямият боклук!

После пак някой идиот ще се изцепи по телевизията "изберете българското". Ами няма да го избереме.

ПОБЪРКАХТЕ ВСЕКИ,КОЙТО ПРАВИ БИЗНЕС И ХРАНИ ПОНЕ 100 ГЪРЛА.ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ПРОСТАЦИТЕ-УПРАВЛЯВАЩИ НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ЧАКА.ВСИЧКИ ЗАГУБИ ДА БЪДАТ ИЗПЛАТЕНИ ОТ ТЕЗИ,КОИТО СЪСИПАХА СЕКТОРА И ДРУГИ ПОДОБНИ.ПИСНАХТЕ МИИИИИ!!!!!!

Вие на това бизнес ли му викате?!Изтровихте народа с това,което му предлагате да яде.Но за пари сте готови и майките си да продадете.

Ти луд ли си бе. Бизнеса изтрови народа с това палмово масло. На етикета преди името и с най-голям шрифт трябва да пише "СЪДЪРЖА ПАЛМОВО МАСЛО" и едва след това да пише сирене или кашкавал е. Как ще ми бъркате в едни съдове палмово масло и мляко. Какава е гаранцията, че няма замърсяване. за това отдавна сме на гръцко сирене и немски кашкавал. Да ви у бизнеса.

За такива като Вас които произвеждат продукти с вредни за здравето на човека наказанието е само едно- публично изпълнено смъртно наказание!Защо в Китай (комунистическа държава и при Бай Тошо) нямаше такива производители!

Коментари - Правят спешни поправки в наредбата за мандрите | Днес.dir.bg

Правят спешни поправки в наредбата за мандрите

Министерство на земеделието и храните е предприело спешни мерки заради отменената от Върховния административен съд Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. С отмяната отпадат въведените по-рано правила за производството на сирене, кашкавал и млечни продукти и влагането в тях на растителни мазнини.

Обратно в новината

Коментари - Правят спешни поправки в наредбата за мандрите | Днес.dir.bg

Коментари

НЕ ХОДЕТЕ В МОЛА!!!!ОГЛЕДАЙТЕ БЛИЗКИТЕ СЕЛА, НАМЕРЕТЕ ХОРА, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ ЖИВОТНИ И КУПАВАЙТЕ ДИРЕКТНО ОТ ТЯХ.ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ СТИМУЛИРАТЕ ЖИВОТНОВЪДИТЕ, ЩЕ ГИ СПАСИТЕ ОТ НИСКИТЕ ИЗКУПВАТЕЛНИ ЦЕНИ И ЩЕ ЯДЕТЕ ЧИСТИ ПРОДУКТИ.ВЕЧЕ МНОГО ХОРА ГО ПРАВЯТ.ЧУДЯ СЕ С ТЕЗИ ДЕТО ПАЗАРУВАТ ВЪВ ВЕРИГИТЕ.

Мафията, прикриваща се под безобидното наименование - "бизнесмен", се задейства отново. Неотдавна, един от тях заяви: "Парите са навсякъде, около нас - само трябва да се протегнеш!"

Не ме интересува какво влагат в производството хилядите мандри! Интересува ме само някой- Маджаров или баба му:) да кажат, че правят истинско сирене! Дано, дано, дано!!!! До всяко едно.........

в бг. ще ядеме само говна.

Проблемът е, че повечето стоки не отговарят на това което пише на етикета им за съдържание. Иначе който иска да си избира какво да яде. Това трябва да се контролира и да се наказва с големи глоби, а не смешни сумички от 500-1000лв.

Как ще отговарят като закриха държавните лабораторий и половината частни са на един от участниците в аферата с Ирландското месо. Включително и новосъздадената частна лаборатория на Турската граница /на баща му/

Предлагам при така създалата се обстановка да се позволи на клиентите да си внасят в супермаркетите "тестова котка", щото тя не яде палмово масло, а на хартии aka етикети не може да се вярва. Същата "тестова котка" да може да се ползва и за стандарта "Стара планина". За целта котката предварително трябва да е ритната от кон, че много конско взе да се слага у пустата "Стара планина", а продавачите на сирене и колбаси да предоставят "тестери" по подобието на продавачите на парфюми

То стана ясно вече до колко може да се вярва на надписите на млечните продукти, че са от мляко. Чрез това решение на съда се гарантира свободата на производителите на млечни продукти да ни тровят, както си поискат. Решението е само едно - "За бога братя, не купувайте" :-)

И защо сте учудени?! Сега е златно време за всякъкви "недоволства" След като лумпените им омръзна да обикалят улиците, дойде и на други да се възползват от привилегията да бъдат несъгласни! А например не харесвам, че пролетта дойде и факта, че вече не мога да карам ски. В знак на протест всяка вечер ще пия по още едно, докато това безаконие не бъде забранено със закон. Вече наех адвокати, които ще ме представляват СтрасТбург

Прав е колегата , нека се знае кой е внесъл жалбата , пък ако искате купувайте от тях : "млечен продукт Тракия"ЕООД

нищо де. те и без това продават под другото си име АД "Тракийски млечен продукт". Хората в една нормална държава щяха да спрат да купуват за некоя друга седмица и нещата щяха да се наредят. В България сега използват "безвремието" и прокарват каквото си искат. Няма да се учудя ако от утре и пушенето разрешат.

Абе те ще си сменят името и пак ще се нагласят , ама въпроса е тук , този който контролира, какви хора са това една наредба да не направят като хората и какви закони са гласували. Едно нещо не е сигурно и постоянно , днес го правят утре някой го разваля е коя нормална работеща фирма не перачница , ще инвестира тук коя ...... то се вижда никоя, ама никоя .

Не зная дали ПАЛМОВАТА КРАВА живее във саксия и вимето къде е,ако я отглеждам във "тенекия"дали ще се пълни със сирене?Благодаря за ОТГОВОРИТЕ!

дано се натъпчат вече тези мародери

Всички вътрележки са за да се вкарат заместители.Само тук е така, защо в Германия например олиото е 1 евро и е чисто, а тук е 4 лева и е пълно с всякакви заместители. тук не ядем слънчогледово масло ,а сурогати.

Ходи в Германия като не ти харесва тук

Това е така защото 1€ отдавна не е 2 лв. . а някъде между 5 и 8 лв.

доживотен бойкот на вносителя на жалбата - "млечен продукт Тракия"ЕООД.назовал се млечен продукт, а цака държават с палмова претенция.

вместо да давата милиони за зърно производство, лесно, масово, механизирано и отровно, давайте за ферми за животни на свободна паша, това е хит на запад, и млякото и месото излизат скъпо но много повече си заслужава както като хранителни свойства така и здравословно, шепа хора сме с прекранси условия, не само ще се изхраним ами и ще изнасяме

абе то много палми.

НАШИТЕ "МЛЕКАРИ" ДА ПРОДАВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ!!! АЗ МИНАВАМ САМО НА ЕВРОПЕЙСКИ СИРЕНА И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ!

ти да не мислиш че нашите производители са измислили топлата вода

не са го измислили те, но ако производител фув фрация произвежда продукт си пише на етикета какво влага в него и ако това не е вярно няма да го глобят сус 1000 лв повярваи ми!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

поафриканчване на булгаря. каде е гивотновадството??? каде са ,,големите инвестиции,,. 2з години -локум!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия "млекари" защо се жалват, че ги карат да използват само мляко? Те палмово масло за фритюрници ли произведат или млечни продукти? Щяло да пише по етикетите... Добре, ще му предам! А после ще ги глобят с хиляда лева и мъмрене пред строя... Абе, българска работа.

Изкаме си БДС-то, но нашите продажници ни набутаха европейските боклуци! Трябва да има данъци за вносни стоки, а родните да са освободени от тях! И без това внасяме почти всичко!

Как да знаеш, че ядеш лайна, като не го пишат на етикета или го дават с химични формули или с такъв шрифт, че не се чете! Цената не е определяща. Ние сме боклучийската кофа на големите европейски вериги!

Единствения регулатор на пазара е Консуматора. Докато им ядете тебешира, ще го произвеждат.

Ми то в магазините в днешно време само тебешири и тебешири, какво точно се очаква от хората? Каквото и да купиш от магазина все тебешир. Фотосинтезата все още не е добре усвоена от животните.

Аз си купувам датско фета сирене в консерви и поне съм сигурен че това което пише на етикета отговаря на съдържанието вътре. Начини има. За съжаление българина все още не се е осъзнал и ще си яде още боклуците с оправданието "ми то друго няма".

Аз бих решил проблема така:1Промяна:Забранява се изцяло влагането на палмово масло,сухо мляко и други заместители.Обосновка-вредно въздействие върху човека.Ако,чрез съдебни трикове след 2-3 години падне забраната-Промяна в НК: 5 години затвор без право на обжалване за собсвеника и директора на предприятие, чийто хранителни продукти се продават и наименоват като млечни,а садържат растителни,животински или химически заместители или добавки от какъвто и да е вид.

Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени, разказват служители.   Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива със специални билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си. От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине специалното пране. Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва. 

Пропуснал си да напишеш за центрофугите, където месото става червено/розово и свежо. Ама няма какво да направиш по въпроса, в цяла България е така. Хората са стадо и си ходят в магазина, нали все пак трябва да ядат. Ако се затворят магазините за 1 месец, половината хора ще дадат фира сигурно. Пък и със 100-600лв пенсия/заплата нямат голям избор.

А ЗА САЛАМИТЕ ПЪЛНИ С БОКЛУЦИ И ГМО СОЯ

Не ги яжте,четете етикетите,произвеждайте си домашно сирене и кашкавал,купувайте си млякото от село.Не е трудно и излиза в пъти по евтино и по вкусно.Ако не знаете как има рецепти в интернет.

И съда и администрацията и министерствата си играят игрички на гърба на отрудения народ.

Стига се правете на "умни"!! Върнете Българския Държавен Стандарт/БДС/ от времето на бай ТОШО- и ГОТОВО!! Там всичко точно и ясно е описано!! Няма да откриваме пак топлата вода !!

Нали БДС беше комунистическа отживелица? А яжте сега демократично произведените ла*на и се радвайте, че има какво да сложите в устата за да не умрете от глад

Братя, не купувайте! Пълен бойкот специално на фирмата Млечни продукти Тракия ЕООД !

Бойкот на всички Хипермаркети.Само като им паднат оборотите те ще натиснат едрите мандри-мафиоти да спрат да ги произвеждат.Това го няма никъде в Европа,само в БГ мафията си прави каквото си иска,защото държавата е окупирана от продажни копелета.

Значи пак няма да има качествени и евтини сирена. Не че тези детоса скъпи са само от мляко.... Ще се гледа само количеството :(

качествено и евтино няма, истинксите са скъпи просто защото иска работа и много и скъп материал, но е вярно, че истинското и качествено е скъпо, но скъпото не винаги е истинско и качествено българия е страната на ХЕМ ХЕМ

родната наредба "за мандрите" не била съгласувана с ЕС наредбата "за мантрите" ....ще трябва да преглътнем май доста втърдено палмово масълце ... дано тези дето ни го пробутват се задавят ...

разбрахте ли защо скроиха шапката на миро найденов защото засегна много интереси и след това хайде отмяна на наредби затова сме болна нация

сега пак палмово масло!нали беше много вредно бе!вредни сте всички,които с празните си глави освен простотия нищо не сте измислили.на 20 април ще почистим държавата от вас,защото сте най-голямият боклук!

После пак някой идиот ще се изцепи по телевизията "изберете българското". Ами няма да го избереме.

ПОБЪРКАХТЕ ВСЕКИ,КОЙТО ПРАВИ БИЗНЕС И ХРАНИ ПОНЕ 100 ГЪРЛА.ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ПРОСТАЦИТЕ-УПРАВЛЯВАЩИ НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ЧАКА.ВСИЧКИ ЗАГУБИ ДА БЪДАТ ИЗПЛАТЕНИ ОТ ТЕЗИ,КОИТО СЪСИПАХА СЕКТОРА И ДРУГИ ПОДОБНИ.ПИСНАХТЕ МИИИИИ!!!!!!

Вие на това бизнес ли му викате?!Изтровихте народа с това,което му предлагате да яде.Но за пари сте готови и майките си да продадете.

Ти луд ли си бе. Бизнеса изтрови народа с това палмово масло. На етикета преди името и с най-голям шрифт трябва да пише "СЪДЪРЖА ПАЛМОВО МАСЛО" и едва след това да пише сирене или кашкавал е. Как ще ми бъркате в едни съдове палмово масло и мляко. Какава е гаранцията, че няма замърсяване. за това отдавна сме на гръцко сирене и немски кашкавал. Да ви у бизнеса.

За такива като Вас които произвеждат продукти с вредни за здравето на човека наказанието е само едно- публично изпълнено смъртно наказание!Защо в Китай (комунистическа държава и при Бай Тошо) нямаше такива производители!