17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Млад лекар останал в България. Поредната хуморески по герберски явно герберите са му платили.Или се е уплашил.Там се работи а не се лежи.Не обиждам лекарите.Аз имам перфектен личен лекар с дългогодишен опит.Защо не е на запад,а ми когато беше млад трябваше да е нелегален.

Съчувствам му

Млад лекар останал в България. Поредната хуморески по герберски явно герберите са му платили.Или се е уплашил.Там се работи а не се лежи.Не обиждам лекарите.Аз имам перфектен личен лекар с дългогодишен опит.Защо не е на запад,а ми когато беше млад трябваше да е нелегален.

По твоята логика ти не би трябвало да имаш "перфектен" лекар, а някое пиянде с треперещи ръце. Щото искаш всички свестни и умни да работят някъде другаде, само не и в твоята Родина.

Тъпунгер,моят личен лекар е перфектен а вие гербаджии продажни,само знаете да кажете.За твое сведение от хора които го познават от детските му години той никога не е употребявал алкохол.Причините не ги знам,пък и не ме интересува.А баш доктора на циганина Тодор Живков е хасковлия който не можа да вирее сред софийските боклуци.

Браво на човека.

На този не му ли бяха счупили носа преди около година?

Мога да кажа само, че заслужава уважение за трудния избор... Успех и дано да не се разочарова...

Като си некадърен лекар стой си в България. И лисицата, като не може да достигне гроздето казва, че е КИСЕЛО. Същата работа на доктора.

Паляк

Това говори само за умствените му възможности. Ако можеше да се справи с ученето и работата в чужбина нямаше да се върне при мама и тате в Хасково и да специализира в мизерните ни болници където няма и от кого да научиш практиките в световната медицина.

Там е работата, че този хирургически блок не е мизерен, явно не сте запознат. Дай боже някой ден да се достигне нивото на хасковската хирургия и тук в София.

Коя световна медицина ? Операциите в щатите дето са по 100-200-300 хиляди долара ? Или дето българи заминаха в чужбина и ги върнаха в ковчези след "лечението" ?

""Ако човек иска да работи, иска да се развива, подчертавам иска да работи, може да доближи дохода, който би имал един специализант и тепърва стартиращ лекар на Запад", обясни д-р Ганашев." Казано по друг начин. Ако човек иска да умре от работа в България, тоест разбирайте работа на няколко места и 20-24-часов работен ден, то може да докара базовия доход на един лекар без специалност в някоя по-западнала западна страна. Но това е всичко, което може да се постигне, без да се отваря частен кабинет и да се привличат клиенти от държавната болница. Добре е да се спомене, че специализанта в чужбина ще работи с нормално работно време на 1 работа.

Да доближи, но колко да доближи? 5000 евро? Ае, стига, бе! Искаш в Хасково, добре. Не ти се е получило в Италия, стават такива неща. Но да говориш глупости и да ти дават публичност, аре нема нужда. Или всъщност, това ще зарадва бг популацията?

Явно не сте запознат с хирургическия блок в хасково и нивото там, което надмина Пирогов и софийските подобни.

Като човек живял доста време на запад знам каква кочина е там, както и че там има набутани бг емигранти, които не могат да се измъкнат от кочината - и се надяват чрез писаници в форуми да привлекат още българи да се набутат като тях.

Идете на изток, бе. Или вие искате пържен лук с чушки и ракия и да псувате света. ОК.

Не искам да ходя никъде бе !! Само това ви е в простите глави, да бягате нанякъде !

А бе (би хи) явно или си циганин или си супер мързелив.Така че сигурно си гербер и плюскаш грешни кинти

Утре някой корумпиран полицай ще го рекетира, а колега на корумпирания полицай ще го прикрие и заплаши лекаря със съд, и тогава този млад лекар ще разбере в каква държава живее.

Пожелавам на д-р Ганашев с годините да не стихва ентусиазмът и желанието му за работа. А на нас, всички българи в България, си пожелавам държавата да вземе мерки такива лекари и всякакви кадърни хора, да бъдат стимулирани да живеят и работят тук.

ти си колкото искате, друго не ви остава в Мутроландия.

Не бързайте със заключенията. Може да е кадърен, може и да е некадърен, не се знае. Знае се само, че е остнала в Хасково. За специалност хирургия няма кандидати. Преди наколко години в София една девойка дето я късали седем пъти на анатомията стана специализант именно по хирургия.

Хирургията в Хасково е на много високо ниво, има условия за развитие, каквито не могат да се намерят в София .

Живея и работя в Германия. Току-що завършил лекар започва със заплата от 3000 евро като тази заплата е доста над средната заплата за Германия,а един лекар специалист изкарва между 5 и 7000 евро в зависимост от стажа,който има като специалист.... и не е само в парите е разликата ....условията в болниците....възможностите за развитие и специализация. Но проблемът за младите лекари е, че нямат никаква социална среда и затова се връщат в България, защото на практика нямат никакъв личен живот ,а немците извън болницата не общуват с чужденци и са много изолирани.Лекарите,които оцеляват тук са хора,кото са дошли със семействата си.

Не е проблем в хасковската хирургия да вземе доста повече от тези пари. Там се оперират и чужденци.

И на теб пожелавам успех ... дано се справиш в тази не добра среда в Германия. Незабравяй, че всичко е компромис . Да, в Германия ще взимаш повече пари , но какво губиш се замисли...същото е и за България :)) От доктор в Германия знам , че доста е трудно да се наложиш и нямаш тази свобода да практикуваш , както в България. Ако искаш може купиш практиката на някой пенсиониращ се доктор и да преглеждаш зачервени гърла , значи е за теб. Айде успех!

Благодаря!От 10 год. съм тук и съм доволен от постигнатото. Прав е колегата,не е лесно,но с постоянство,мноого четене и мнооого работа се случват нещата.И парите са фактор,но спокойния и сигурен живот са нещото,което доведе мен и семейството ми тук.(Живея в малък град,в големия град е същия хал като в София) Не мога да кажа,че съм жертвал кой знае какво...

Като се срещне 2/3 пъти с римляните ще изпуши с двеста

Тези заплати можеш да ги хортуваш на баба си и дядо си, ако са живи.Фантастиката е в в другия отдел.

Леле колко са зле българетата. Бивт минуси на истината, за са пазят колективния си сън. Щастливци в България взимат над 1000 евро заплата и малцина над 2000 евро. По компютърни и западни фирми тук там над 3000 евро. Разни шефчета над 4000 евро. Кой взима над 5000 евро в България? Защото това е хирург в западна Европа. А и всякакви други специалисти. В Мутроленд средната работна заплата е 500 евро. Аре, че препържихте лука.

Май не ти е верно много инфото , Сульо :)) Сега за бруто ли говорим или нето , защото има много голяма разлика. По принцип в DE се пазариш за бруто , нали така? Или нещо се е променило.. Според мен доктор с praxis взима доста повече от 5 евро според мен е над 10 . ПОнеже си наследява пациентите от предишния доктор и има гарантиран приход от Касата. А пък там не може всеки да си прави кабинет когато и където си поиска, както в БГ , за това са платени. Ако говорим за IT брутната е около 7-8 евро , може да бъде повече или по малко, зависи от специалността. Но като махнеш данъците ти остават 4- 4,5 . Ей това са цифрите щом сме започнали да говорим с конкретни данни ... КАто махнеше разходите за квартира, ток, газ , застраховки и т.н. ти остава около 3-3,5 евро, каквато е заплатата на ИТ специалист с опит в БГ. Сам си направи изводите има ли смисъл да се имигрира. Имигрира се само за да натрупаш опит и самочувствие. Това е валидно за хората с професии. Всички останали без образование и професия ги разбирам защо напускат БГ...

А тези без образование, пак ще си мизерстват, но ще имат някакъв минимум, за да си наемат евтино жилище ,да си купуват дрехи от NKD, но ще са малко по-добре отколкото в БГ.

След като си вземе Специализацията ще се махне от България. Без специализация е не дипломиран лекар. Относно възможностите на "запад": Току що завършил специализант в САЩ с "Лицево-челюстна хирургия" започва работа с 3 седмични дежурства от $500000.00 годишна заплата. Хирургическите сестри в САЩ заработват годишна заплата $100000.00. Този дилетант ще бъде бит и ще съживява полумъртвите деца на "малцинството".....безплатно.

КГБ

Айде стига с тоя омразен САЩ бе, не всеки нормален човек може да живее в американската кочина. За щяло и нещяло ни навирате като пример онази сбирщина отвъд океана.

Другарю, ако ти разкажа как е било преди Девети 1944г в България.....няма да се вълнуваш а ще ривеш. България, която унищожихте.

то добре със тая заплата, ама тия доктори не живеят дълго, щото ги отстрелват. Как обикновен американец с 35-40 хиляди средна годишна заплата ще плаща за операции по 100 - 200 хиляди долара ? Застраховките покриват аспиринчета, но не и такива пари. А тия дето са на помощи ? Няма как, затова хващат пушката и гърмят "доктора" кръвопиец.

Палячо, в САЩ лекарите са висшата каста. След тях са адвокатите и политиците. НЯМА лекар в САЩ в линейка. Лекар ще видиш единственно когато си платиш прегледа (застраховка, кеш, господ) и те пусне охраната. Радвай се на българската действителност - искаш емоции и отиваш в близкото отделение и пребиваш първия срещнат лекар без никакви подледствия. Затова пък по-скоро ще се срещнеш с Господ.....отколкото със "слугата на народа" Банкянския Каун. Пипаш ли разликата....

30 -40 хиляди застреляни на година в щатите, и доста от тях са такива лекари кръвопийци. По дебели са и са добра мишена за някой озлобен американец, разбрал че не може да си плати прегледа и лечението.

Само че за да отидеш в сащ трябва отново да минеш всички изпити отново така като си си ги минал в БГ. Схващаш ли разликата. Онея не ти признават дипломата! Не всеки ще го направи вярвай ми.

млад е, ще му дойде акъла, като го натисне корупцията и тия старите баруги ще избяга, свестните хора не могат да оцелеят в тая дупка!!!!!

Това е добре, но далеч не е достатъчно да се преодолее огромния недостиг на лекари, който има в България. А лошото тепърва предстои. Проблема беше временно отложен с повишение на пенсионната възраст и мизерните пенсии, които принуждават лекарите да работят до дълбока старост .

След година си взема изпита и хваща куфарите.

докъде се докарахме, това да е новина...

Всички лекари да са такива

Обичам ги тез младежи. А на бас, че няма деца и живее при родителите си. Като дойде време да има дом и семейтво, друга песен ще запее. Заплащането на младите лекари с изключение на 3-4 специлности е такова, че ако искат да практикуват и да живеят нормално, трябва да прибегнат до стерилизация, която да елиминира риска от деца. В случая докторчето е хирург, може сам да си направи вазектомията за да докаже, че наитина е решен да остава у нас.

Заплащането в хасковскич хирургически блок е колкото си изкараш и може да изкара много повече, ако оперира. А там се оперират много включително чужденци.