”Спейс Екс” праща догодина туристи около Луната

Американската частна компания "Спейс Екс" (Space X) планира да изпрати през 2018 г. срещу заплащане двама пътници на екскурзия около Луната.

Обратно в новината

Коментари - ”Спейс Екс” праща догодина туристи около Луната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САМО ДА НЕ ОБИКАЛЯТ НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА В ХОЛИВУД!!!

Защо не я прекръсти на "Турист Екс", и какво общо има това с НАСА. Целта му е да прибира парите на богати ексцентрици .

клоуни първо да си сменят ластика на батута дето е внос от Китай ,поне да го внесат от Пакистан и после да качат поне едно чучело на МКС, а след гова ще- ще-ще,ще,ще видим.

През лятото на 2014 г. Мъск обеща, че до 2017 г. американските астронавти ще пътуват до МКС с корабът Драгон. До сега корабът Дгагон има четири полета до МКС с товари. Два са успешни , един неуспешен и един частично успешен/ скачване от втори опит/ Междувременно 2017 г. дойде, но американските астронавти продължават да се клатушкат до МКС в руските кораби. За това Мъск обеща до 2018 г. да изпрати двама космонавти в орбита около Луната. В задачата се пита : какво ще обещае Мъск през 2018 г.

Откакто ги няма Корольов и Вернер, нещо само за екскурзии в космоса се говори. Ако американците са кацали наистина на Луната, а не е Холиведски сценарий, то е благодарение на Вернер. А и руснаците след Корольов напредват, ама нещо темповете не са тия които бяха. И те така ........................!!!!

Гледам тука коментари които подценяват Мъск. Ето някои обективни неща за него: Когато той е на около 8г, в неговото училище идва представител на АйБиЕм който обикаля света и дава тестове за талант за програмиране на всички желаещи да го вземат. Това е част програмата на АйБиЕм да намери таланти сред малките деца. Понеже на тази възраст не се очаква децата да могат или дори да знаят какво е програмиране, теста е напревен така че всеки да може да го вземе на тази възраст. Резултата на Мъск а най високият който АйБиЕм са виждали и му го казват. На тази възраст, ако голмите ти кажат че си най добър в нещо, това играе ключова роля в оформянаето на характера и от там действията които ще предприемеш. Окрилен от тази новина, Мъск започва да се учи да кодира и на 12-13г продава електрона игра за около 500 долара. Да имаш такъв талант опира до късмет и не е нещо което можеш да контролираш. Това води и до увереноста да предриемаш рискове. Отива от Южна Африка в Канада и от там да учи в Щатите. Това съвпада с началото на Интернет революцията и в комбинация с таланта си, той става част от тази революция която в самото си начало предлага огромен брой от възможности (нещо което вече не е така). Единственото нещо което Мъск дава от себе си, съзнателно и без късмета да играе роля е работната му етика. Бачка по 100 часа седмично и то години наред. Оказва се че освен таланта си за програмиране има и талант за наука. Казват е че е може би най талантливия човек в приложната наука. Има и братя....единият от тях стана готвач макар че той иска да бъде като брат си Мъск, и той се опитва да му помогне да стане като него :-) Може би бившата му съпруга го обяснява най добре. "Трябва да имаш талант от световно ниво, да имаш генните на полубог (заседяването обикновено води да проблеми, нещо което не се е случило с Мъск) и да имаш много късмет". Като финал, бих казал че Мъск е имал много късмет и го осъзнава. Заради това има желязва работна етика за да се възползва максимално от късмета си като прави максимално най много неща. Лошата новина е че ако нямате и трите неща, може да работите и 500 часа седмично, и пак няма да стигнете до никъде.

Шило

Никой не подлага на съмнение възможностите му, напротив. Само че, за космически полети, за конструирането на космически кораби, планиране на полетите и т.н., са необходими много и най-различни познания. Мъск сам не може да направи всичко това. Важен е екипа.

sonibvc@gmail.com

Разбира се че е важен екипа. Но, екип има. Няма значение дали са американци или руснаци - повечето от научния талант в Щатите са чужденци, това е факт! Американската образователно система е по слаба от руската когато дойде до въпроса за образование в науката. Американското образование е силно в бизнес сферата. Това им позволява да имат пари за да правят привлекталени материални предложения на талантливи чужденци от други страни. Почти всички докторати в квантовата механика в САЩ се правят само от чуженци - американци почти няма.

Пич, ти някога качвал ли си се на самолет? Или най-високото място, до което си стигал, е черешата насред двора ти? :)))

4 теста ще предшествуват първия пилотиран полет на Драгон 2 до международната космическа станция през май 2018. Комерсиалният полет до Луната е след това.

На английски успех e success.

Руснаците преди месец казаха, че през 2019 ще направят такова нещо. И ето, че и зад-океанците решиха да ги изпреварят - нищо лично, само бизнес. Интересно, как ще реагират Индия и Китай - те също технически Го могат, но дали ще поемат тоя риск!

Да....Само има една маааааааааалка разлика...Руснаците разполагат с истински космически кораби......А Спейс Х..с картонени такива.Хахахахахха

още ли не си разбрал, че истинския ти татако се казва Хуго Шмайсер а не Калшников?

Se taia

Ако под истински кораби разбираш плуващите, да руските определено в доста от случаите плуват, но на дъното на океана ;)

Сещаш ли са колко е велика днес Путинова Русия дето от 30 години няма практически нови постижения в космическото си развитие? Трудно е да се състезава даже с една частна американска фирма...така е като деньгите са малко и едва стигат за превъоръжаване.

колко да е изостанал Русия от косм.програма на САЩ-ами някъде 10-15 години руснаците са пред полукорумпираните държавно частни американски фирми които без руски двигатели и руски кораби могат да скачат само на батут.Това еистината.Другото е пропаганда от старотото раб.дело.Те Спейс екс не мотаг до МКС да отидат на а пак на лунта щели да ходят.Могат разбирасе но с омоща на Холивед както обикновено.

Все съм си мислил, че у нас има тъпи, безпросветни, нагли и злобни боклуци но ти си ненадминат (вероятно сидераст-русофилистик), дерзай блядь!!!

Нова мода прокарват краварите от Спейс Х.....Вместо тестови маймуни на орбита, тестови луди крави:) Хахахахахахахха

ами така е като нямат кучета и милиони комсомолци и болшевики с кучешки сърца (по Булгаков), ха-ха!

Не е проблем да се изпрати капсула около Луната и да се върне на Земята. Това е правено още в първите години на космонавтиката. Такива капсули са изпращани още през шейсет и някоя си години както от СССР, така и от САЩ. Въпросът, който компанията на Мъск решава, е на много по-високо ниво - почти 100% гарантирано оцеляване на туристите и екипажите при такива полети! Това, което прави Мъск, не е състезание за престиж между две велики сили, а поставяне основите на успешен бизнес! Трябва да сме сигурни, че още първите полети на американците около и до Луната са разкрили сериозни проблеми по отношение опазването здравето на космонавтите/астронавтите! Не беше случайно прекратяването на пилотираните полети! Вероятно космическата радиация, извън защитното поле на Земята, е голям проблем! Днес технологията за подобни защити е вече доста напреднала и вероятно е намуерено някакво приемливо решение.

SpaceX първоначално обеща да започне да превозва астронавти до МКС до 2017 г. , но явно вече се е отказал от този срок. Също така, през 2011 г. Мъск заяви пред The Wall Street Journal , че планира да изпрати хора на Марс до 2021 г. . Миналата година заяви, че може да го направи най-рано през 2024 г. Така че срока 2018 г. може би трябва да се приема с известни резерви.

Че какво значение има дали ще се случи ден по-рано или ден по-късно? Важното е, че ще се случи. Тъкмо дава шансове на руснаци, китайци и НАСА да го изпреварят :)))

Ша са случи само в болните мозъци като твоя!

Мухахахахахахха............За простите кончита и балъци, ще цитирам самия Мъск:Те имат голямо желание, макар и "знаейки, че има известен риск", добави Мъск. И говорят за космическия кораб Дргон 2....КОЙТО НЯМА ЕДИН РЕАЛЕН ПОЛЕТ?! И КОЙТО ДОСЕГА СА ГО ПОКАЗВАЛИ САМО КАТО КОНЦЕПЦИЯ ВЪВ ВИД НА МАКЕТ?! И КОЙТО НИКОГА АМА НИКОГА НЕ Е ИМАЛ И ЕДИН ТЕСТОВ ПОЛЕТ В КОСМОСА?! Евала, тия луди крави са тотални камикадзета! Шапка им свалям!Банзаййййййййййййй!!!

А ти определено си беглец от "санаториума" на 4-ти км.

Е то ти Ку-ку, пишеш точно от там:)

Тъп си като най-обикновено пушкало, както и си се нарекъл! :))) Риск има дори когато излезеш на улицата да идеш до близкото кафе. Риск има, дори доста голям, да си пукнеш куфалницата, когато влезеш в банята по малка нужда! Какво да очакваш от индивид, нарекъл се с името на пушкало?...

А ти си пълен олигофрен, риск е да влезеш в Краварски гейбар и да те гръмнат, или в някой краварски МОЛ и пак да те гръмнат, или в някоя църква, училище или университет! Това е риск! А това което предлагат от Спейс Х си е чиста проба самоубийство! Банзайййййййййййййй!!!

Хората ще правят екскурзии до луната - нас комунистите и Боко ни плашат че ще спрат санирането на панелки. Къде сме ние дами и господа...

Всички алпинисти качили се на осемхилядник говорят за извивката на земята която си личи оттам. Питай и Боян Петров.

Билетчето 1,60лв. ли остава за там, или Мъск ще се съобрази с ВАС?

Тези хамериканци - големи лунатици. Все луната им в главите

Аз вярвам на Мъск. Щом няма да се прави скачване с Луната, полетът и космонавтите няма да имат проблеми.

Стига тайни! На всички е ясно, че ще летят Тръмп и Путлер.

Илън Мъск е гений. А тук е пълно с ментали.

Важното да не е геЙний.

Дрогаре, напълно съм съгласен с вас, значи! Илон Мъск е един напълно провалил се човек в живота, който само мое да плямпа. Има 6 сина, супер готини жени, само няколко милиарда, само няколко начинания... типичен профил на провалил се плямпач!!! И най-лошото баща му не е милиардер и нищо не му е оставил!

Тези които се чудят къде да си похарчат парите и искат силни усещания,да се поразходят из кофите за боклук,хилядите безнадеждно болни и захвърлени и умиращите от глад и болести в Африка и Азия

Ще има ли стюардеси на борда?

Тоя да не види нещо! Преди малко руснаците обявиха, че планират полет до Луната за туристи, ама след три-четири години. Тоя сега гледа да ги изпревари и щял да се готви за догодина. Пак да са първи американците. Много ясно е, че зад него стои Доналд Тръмп. Да видим. Нещо не ми се вярва да може да стане. Аз го виждам че от НАСА може и да успеят, но поне след 5 - 6 години. Имам предвид полет около Луната и най-много с трима астронавти. Щатни, не туристи. И хич няма да е евтино.

Тфа сайче вече си е чиста рекламна дъска, а понекога и търговска медийна бухалка! Хахааа...

Кач пара ще е тоя воаяж!?

Шило

Руснаците ги разхождаха срещу 20 млн. Със сигурност билета на Мъск ще е по-скъп. Само дано не минава на сесия на СОС, че се не знае общинарите каква цена ще забият ;)

Руснаците качваха за 20 милиона на МКС, за Луната искат 120 милиона на човек, като очакват поне 2-ма да летят наведнъж. Т.е. минимум 240 милиона за полета. Не съм сигурен че СпейсХ ще искат повече. Изстрелването на Фалкън Хеви се очаква да е под 150 милиона.

Бая, бая пара, аванта йок!

ако наистина кацнат тоя път ще оставят следи на Луната и след време може да се провери дали е истина. Ако не кацнат няма следи и пак ще е партенка.

То, това, с проверките... няма лошо, нека ги правят проверките. Въпросът е кой ще успее да ги направи тия проверки? Дали до тогава, докато някой успее да направи проверките, следите няма да бъдат засипани от слой космически прах? А и май доста ще станат следите, които ще трябва да се проверяват! :)))

Шило

Не е проблем изпращането на хора и техника на Луната, не се безпокой. А и не е необходимо "личното" присъствие да се видят следите. Тези полети се наблюдават с интерес от много държави, а и хубавото е, че политиката не се е отразила на съвместната дейност за изучаване на Космоса. Е, засега в най-близкия.

Руснаците нали ще правят екскурзии до Луната през 2022ра? Е, що не се съберете луноскептиците и да идите да проверите?

Айде пак! Айде лунатиците пак се активизираха. Бе к'ви следи търсиш бре, човече? Това Луната като пица ли си я представяш? Да видиш има ли маслинки, чушлета, доматчета, беконче... Хайде стига с тия смешки. Омръзват вече. Вярвай си там в каквото си искаш и не ни занимавай.

Чета коментарите и въобще не се учудвам от бликащата на талази русофилска завист, гарнирана със солидна доза русофилска простотия и първична злоба! Всичките тези "експерти" с дъх на боярышник спокойно могат да наблюдават всеки старт на ракетите на Мъск, както и изключително интересното завръщане на ракетата-носител и кацането ѝ в центъра на кръга, с отклонение 1-2 сантиметра! Приятни забавления, неандерталци!

Шило

Хайде първо да извършат пилотирани полети и тогава, а? Амбициите са нещо хубаво и аз ги приветствам, но нека да гледаме реалностите.

Вълчанов

Реалностите се виждат. Както писах, всички стартове на Мъск се излъчват пряко! Сам много долре знаеш, че песимизмът ти е изкуствен, по задължение и че не е проблем да поставят човек в капсулата. Това бе правено многократно през 70-те години на миналия век, а днес технологиите са се развили несравнимо! Всъщност, буди възхищение не самият факт, че е изпратен кораб с приземяваща се ракета-носител, а че това е извършено от частна компания, в духа на фантастичните произведения писани до 70-те години на миналия век! Фантастиката вече е реалност!

3евзек

Не са ли ви учили, че има човек - има проблем? Автопилотът не пилотира ли?

Шило

Ще я уцелят ли? ;)

Целта е да не я уцелят, а да я заобиколят.

през 2018, може би година - две по-късно. Всичките проекти на Мъск се бавят спрямо предварително обявените срокове като се започне от електрическите автомобили, мине се през високо-скоросните влакове в тръба и се стигне до космическите проекти за достигане до Марс и Луната. Ще поживеем, ще видим. Мен лично много ще ме изненада, ако успешно изпрати и върне пилотиран кораб от Земята до Луната до края на 2018 г.

Важното е че се работи, а не се плямпа, дори и със закъснение нещата им се получават, а проектите са им интересни !

Щото руските излизат една петилетка предсрочно. Всички се обявяват като за добро стечение на обстоятелствата. Обаче когато по някаква причина скъсат 1-2 парашута за спускаемия апарат при изпитанията, се започва едно разследване, едно мислене... Половин година докато направят нов вид парашут.

Свят широк шашкъни много, както е казал поета. Жул Верн ги пращаше с оръдие на Луната. Хубава фантастика е написал човека. Гледам сега има достоен заместник. Все пак Мъск е пратил толкова хора в космоса колкото и Жул Верн. Въпреки всичко ще намери някой умиращ от скука богаташ да си умре по пътя за Луната и да стане известен.

Илон Мъск е започнал с 2 стонинки в джобжа и на 30 години вече е милиардер. Илон Мъск не е комсомолски председател от Татово време с родители активни борци! Човекът казва - прави. Това, което той е направил за последните 20 години, Путин не може да го унищожи дори!

И ти си заслужи стотинките, браво! Свърза някак Мъск и Путин! Уникат!!!

направили милиарди в САЩ и по света и какво от това? Това не е аргумент, който доказва, че проектите на Мъск ще бъдат успешни. Засега единственият му успешен проект изведен докрай е този с виртуалната валута от който е забогатял. Всичко друго все още е на някакъв етап, но не е завършено. Най-напред е с електрическите автомобили, но и там има голямо забавяне спрямо предварително обявените срокове. Така че, ще почакаме до 2018 - ще видим. Дотогава си оставам умерено-предпазив оптимист. Че те през соц. времената имаше едни другари дето също с такъв жар чертаеха гигантски проекти, а накрая - нищо и половина.

Шило

Уффф, хайде стига с приказките за намерената и продадена ябълка.

Качихме инвалид на Еверест, вчера качихме и на Мусала да пратим и в космоса!

ха..ха.ха.ха

Пиндосите 2016 щяха да колонизират Марс ,ама както винаги си остана на ЩЕ.

Само дето е еднопосочно. И тоя път ползвай Глонас.

"Тате ще ми купи колело, ама друг път!"

След 800 дни ще пратя туристи около луната, другари! Вервайте ми!!!

Е нема как да не ти верваме , щом казваш

Тоя още не си е избърсал жълтото около устата и ще изпрати хора около луната. А СССРската държава с всичките си доайени на ракетно-космическата наука и многомилиарндия си бюджет само се кани.... ...а един в другата статия беше писал "да сме с руснаците, да не сме затънели"... че нали бяхме само 45 години с тях.... и накрая до носа в блатото се събудихме 1989-та!

А сега къде е носът ти, че виждам само блато ?

Нещо за "безаналоговите" чудеса да кажете? Или да добавите, че Мъск ще лети с руски двигатели?

Нали тези двигатели се взривяваха...

Щерев, тайната е в думичката "ще". В бъдеще време се говори много лесно, тъй като то винаги е светло, докато миналото най често е мрачно, а настоящето е историческо