Министерство на отбраната се отказа да връща казармата

Министерството на отбраната окончателно се е отказало от връщането на наборната военна служба.

Обратно в новината

Коментари - Министерство на отбраната се отказа да връща казармата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Лесно се руши и трудно се гради !

Най-после едно смислено нещо от армията!

Голата истина - БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ ДОРИ ЗА МИРНОВРЕМЕННА ИЗДРЪЖКА НА НАБОРНИЦИ - селави ! Каква димокрация ! След 25 години в ЕС, НАТУ, ПАСЕ, ГЪЗЕ, УЛАФ и Сие.

Е, то се знае, че който не иска да храни своя армия, ще храни чужда. За нас този момент наближава, и не само ще ги храним, ами ще ги обслужваме и сексуално...

Естествено е че не може да се върне наборната служба. Няма материална база, няма офицерски състав и няма наборници. А и в съвременните условия вече армия само с тичащи пехотинци не става. Трябват обучени кадри можещи да оперират със сложна техника

Това е при условие, че разполагаш със сложна техника. Кюрдите нямат, но се бият със зъби и нокти.

Изпуснахме питомното и сега гоним дивото. Много от коментиращите тука искат връщане на наборната служба, най вече с доводите че така младите щели да станат мъже и патриоти. Аз имам един прост въпрос: До колко допринесе наборната служба за мъжеството и патритзма на българите които бяха минали казармата? Как това спря упадака на нашата държава и разлагането на обществото? Къде изчезнаха тези "мъже" точно когато държавата имаше най много нужда от тях? Ше ви кажа къде...миянат кенефи в чужбина и се крият в панелките негодувайки че младите не са станали "мъже" като тях!

по-добре да наемат сирийски или македонски милиции

А,защо след като няма ПАРИ,се дават И ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ на НЯКОИ господа??? ЗАЩО???

МО СЕ ОТКАЗА ДА ВРЪЩА НАБОРНАТА СЛУЖБА! ЗАЩО ЛИ, ЗАЩОТО ЩЕ ИЗДЪРЖАМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙСКИ, КОИТО ГИ ДОКАРАХА В БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ДА СЕ ДОПИТАТ ДО БЪЛГАРИТЕ!

Изгодно е да се върнат строително воиски , всичкото ма*гал вътре да бачка робски и да яде бой с тоягата на почивки за да се научи на труд , ред и дисциплина.

Не било икономически изгодно... Тъкмо защото ни управляват хора които търсят икономическата изгода във всичко, катастрофата е неизбежна. Скъпо ще плащаме за тези решения. В Сирия Асад успява да удържи тук-там напора на терористите, благодарение на взаимодеиствието между армия и народни милиции (местно опълчение). Опълчението реагира моментално и блокира терористите да навлязат в дадено населено място, а армията идва и ги разбива. Защото веднъж загнездят ли се някъде, единствения начин да бъдат изгонени е да се срине целия град. Как се създава такова опълчение, ако хората нямат никаква подготовка и не се водят на военен отчет? Ние пари за пълноценна армия нямаме, защо избягваме най-логичния вариант? В чий интерес е да сме разложени, неподготвени, дезорганизирани?

Истинският проблем е не дали имаме или нямаме пари, а че ни управляват крадци. Дадеш ли на крадеца пари той ще ги открадне. Дали ще са 10 или 100 лева е без значение. Резултатът винаги е един и същ.

няма как в България да има наборна служба при положение че българина все още е неосъзнат и се смята за брат на Русия.........не може оръжие да попада в ръцете на такива хора. При наемна армия има селектиране за правилния мироглед и този проблем отпада.На управляващите не им трябва армия дето би направила преврат,а такава дето би предотвратявала опита за такъв

Сигурно се шегуваш. Аз съм бивш кадрови войник. Държа да те уверя, че лично аз много отдавна съм взел решение- ако някога бъда мобилизиран за война срещу Русия, по-скоро бих разтрелял натовските си инструктури или бих се самовзривил с ГСМ-а, но в братоубийствена война няма да участвам.

е че то нали това е написано

Смях и то голям! Днешната младеж я мързи до болка и чака на готово. Половината ще се пишат болни другите с връзки ще отпаднат. Я се представете някой момък без смартфон и социални мрежи поне за ден !?

То като ни завземат турците ще се окаже много изгодно икономическа ама хайде. След като всичките ти съседи освен Румъния имат наборна служба просто трябва да се направи, бе тиквеничета червенотиквеничета. Или като оградата -- чакате да влезат десетки хиляди за да се събудите. И давайте мизерни заплати на войниците да видим докъде ще го докараме. Изобщо за 300 евро защо ли се движат по плаца.

То в България вече няма смисъл от нищо. Тия 37000 са една кирлива дивизия. А за да имаш армия трябва да имаш поне три такива дивизии. А без съвременно оборудване, трябва да са 10 пъти по толкова. Но наистина то като няма държава за какво ти е армия. Честно казано изобщо не ми пука какво ще става. Децата ми отдавна не са тук а на мен само един Бог знае колко ми остава. Майната му на бъдещото ... а ти ми заговорили за глобално затопляно. Днес ни има утре ни няма и ще дойде нещо друго. Голяма работа.

това е истината.....

Социални придобивки трябват ей! Дайте им по 60 лева ваучери за храна, в допълнение към заплатата от 600, и всичко ще се оправи. ХаХаХа

и аз се отказах да ставам милионер тази година

Слава Богу, дойде им акъла в главите! Дано сега отменят и "задължителното" гласуване което никой няма да спази така или иначе.

за задължителното гласуване хахаха хахахах голям зор тва гласуване хахахха

Анализите на НАТО показват, че все още българите "не са напълно узрели" (т.е.достатъчно чалгаризирани!) за атлантическите ценности, за да им се повери истинско оръжие! Все още е възможно да го използват не според "указанията на Партията" и задокеанското Политбюро и да направят гаф за пред чужденците! Когато младите станат напълно едноклетъчни и безмозъчни - тогава ще има и наборна служба!

Абе, пари за армия няма, но Ненчев успешно "набра" 3 (три) от люовниците си на благи позиции в МО и си присади косица на тъпата празна главица...

Дай, Боже, всекиму! А някои по една жана не могат да оправят цял живот, та им слагат рога!

Ми, що си мислиш, че любовниците на Ненчев не му слагат рога? То, едната от тях (с няколко задържания за проституция) изобщо не разглежда това и като рога...

аХахаха, това е като: министерството се отказа да прелита от цвят на цвят като пеперуда.

те запас не могат да взимат вече, ама то тия дето са били казарма вече са над 50, та няма да е лесно

Вярно е. А с новите "резервисти" просто смешна ситуация. Според мнения във военни сайтове, успели са да наберат едва около 500 човека, като дори и тях не са викали на подготовка, щото няма пари.

като чета новините а и някои от коментарите все повече се убеждавам че в бедната ни държавица не вирее а беснее идиотизъм от висша класа

Икономически неизгодно било.Кое е изгодно,това че днес младите се друсат и мислят кой път да хванат?Че нямя кой да ги учи на патриотизъм?Че чувството за дисциплина се диктува от насажданото качество на сервилност от работодателите? Не се чудете защо са стресирани от живота.Казармата е прехода за младежите към него.Трудностите там каляват и имунизират . Средствата от заплати на редовия състав са достатъчни за издръжка на 50000 армия от наборници годишно.Но помните ли колко бързо решиха да премахнат службата бившите управници демократи за да спасят синчетата си?Как сега ще се приберат при жените си ако решат да служат?

Патриотъзъм стана мръсна дума. И се стигна до съвременната приказка: - Змеят откраднал момата, докато Юнакът си бръснел краката...

И на Ненчев му трябваше да плаща на цяла комисия, за да открият топлата вода? Тоя троши пари на провала, пази боже сляпо да прогледне.

Наско маслото се изказало. Ибрикчия на всяка власт. тази институция вече е аут.

По леснао им е да крадат и да хрантутят огромна държавна администрация отколкото да отделят средства за казарма. Бъэлгария ема огромна армия от неграмотни и неуки роми, които могат да са 3 години трудоваци и да работят за пътищата вместо да се изкарват огромни пари за фирми които ще вършат същата работа ! Да но мушениците от правителството как ще се откажат от комисионните при обществени поръчки ? Ако един път при мерно струва 100 000 държавния служител е готов да даде на фирма 5 пъти повече държавни пари за да получи от същата фирма "скромна благодарност" под формата на хиляди или милиони левове. Ето за това не искат казарма ! Готови са да прекарат и въздуха на хората който дишат, слънцето което им свети през своя джоб. И знайте че ще го правят винаги докато народа не се събуди и ги унищожи - физически.

Те и да искат не могат да го направят.

СЦЕНАРИЯ ПО УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА Е КЪМ СВОЯ УСПЕШЕН ФИНАЛ! ПОСЛЕДНАТА ЧЕТВЪРТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА СЕ ДЪЛЖИ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ МЪРШИ, КОИТО 25 ГОД УСЪРДНО РАБОТИХА ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ ДА Я НЯМА! ЕТО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ: ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ,ФИЛИП ДИМИТРОВ,ИВАН КОСТОВ, ХУБАВОТО НАДЕ,СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, МИГЛЕНА КУНЕВА,АХМЕТ ДОГАН,КАСИМ ДАЛ, СОЛОМОН ПАСИ,СИМЕОНЧО,ПЕТЪР СТОЯНОВ,БОЙКО БОРИСОВ...КАКТО И ВСИЧКИ БИВШИ ДС СЛУЖИТЕЛИ И ТЕХНИ ОЛИРГАХИЧНИ КРЪГОВЕ, ГРАНДТЕТАДЖИЙСКИ ПИЯВИЦИ И БАНКЕРСКИ СЛУГИНАЖ, КОИТО ЗА 30 СРЕБЪРНИКА ПРОДАДОХА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!ПРОКЛЕТИ ДА СА !ТОВА КОЕТО НЕ УСПЯХА ДА НАПРАВЯТ СВЕТОВНИТЕ И БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ, УСПЯХА КУФАРИТЕ СЪС ЗЕЛЕНИ ГУЩЕРЧЕТА! А КАКВО Я ЧАКА БЪЛГАРИЯ...ОТКЪСВАНЕ НА КЪРДЖАЛИЙСКО В ПОСОКА АНКАРА!...СРАМ МЕ Е ОТ МЕНЕ СИ НО ЩЕ ОСТАНА ТУК И ЩЕ ИСКАМ РАЗПЛАТА....ВРЕМЕ Е !!!...ЗА АРМИЯТА НЕ ИСКАМ ДА ГОВОРЯ ЗАЩОТО НЯМА ТАКАВА!ИМА САМО ЕДНА БОЕСПОСОБНА ЧАСТ -СТРЯМСКАТА БРИГАДА! ДА НИ ПАЗИ БОГ ,ЩОТО НИЕ ЯВНО НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ЗАТОВА!

Хей, Дира!! ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА ЗА ЩЕТЕВ без всякакви обяснения? Поне да бяхте си следвали стратегията да криете полезни постове с обяснение за спам или "не се отнася до темата". Ама съвсем безсъвестно да го триете без обяснения не приляга даже на такъв "ВЕСТНИК" като вашия.

ОТ ВРЪЩАНЕТО НА КАЗАРМАТА ТИЯ ОКОЛО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА НИЩО НЯМА ДА ОТКРАДНАТ ЗАТОВА ЩЕ НАБЛЕГНЕМЕ ПО ЗАКУПУВАНЕТО НА БРАКУВАНО ВЪОРЪЖЕНИЕ И ГО ОТЧЕТЕМЕ ЗА НОВО

Не е бракувано, работещо е но на тях им излиза по ефтино и много по изгодно да ни го продадат вместо да си го прибират там, а не забравяй и резервните части....те са скъпи...това е есенцията на далаверата...При военните не можеш да го дадеш джипа във всеки сервиз....

искаха да направят циганите българи.Като не успяха, сега направиха обратното и се кефят хем.Щото ако у народа се появят оружия никой не знае -може пък да се събуди нещо и тогава къщите в Гърция изгореа!

Като чуя за специална комисия, и то назначена от киркокопача, ми става пределно ясно, че тоя трудовак се застрахова с уж професионалистите от МО. Диктатът е от "специалистите" от Козяк. Нашите галфон-предатели не могат ли да си представят, че ако наскачат чалмите от юг, ако се случи сирийски сценарий, ние сме обречени. Половината мъже-българи от 20-45 години са в чужбина. 1/4 са малцинства - отпадат категорично като неблагонадеждни. Никой не прави необходимото циганите да бъдат интегрирани и приучени на труд, на българщина, евентуално за отбрана срещу чужденци. Това трябва да се поправи спешно. Най-малкото е да се въведе поголовно практическо донаброно военно обучение от 1 месец през лятото към предпоследните гласове на средното образование, както при соца. Последните мислят за матури, катдидатстване. А преди това теоретично военно обучение през цялата година. Трябва патриотично възпитание, за циганите, които не ходягт на училище - в трудови лагери да се учат на професии, и още и още. Но с такива галфон-предатели, които ни управляват, ние сме обречени. Ако лудия Ердоган му скимне да извърти някоя операция Глайвиц, ние отиваме мърцина. Нито чичо Сам, нито меките китки от Брюксел, нито тантето ще ни спасят... Само Путин може да ни защити, но нашите продажници са осрали обилно пътеките към него. Всичко това е по завера на ционистите.

Вдигат заплатите на войниците, вдигат стандартите и ще има желаещи. То и без това последните години когато имаше казарма си беше една пародия. Юркаха ги само до клетвата докато се научат да маршируват, малко физарядка, а след клетвата ги оставяха по цял ден да висят по пейките и да чистят поделенията. Масово ги пускаха отпуски, че да се пестят пари от храната. Поне последните 3 набора бяха така в няколко различни поделения, до уволнението на последния през есента на 2007-ма. Само тук-таме в по-специалните поделения бяха запазили гърча до последно. Останалите просто ги държаха в поделенията без да правят нищо след сутрешния развод.

ами да, защо са им хора, които са се заклели да бранят родината си с цената на собствения си живот ??? вземайте наемници, дето не им пука нито за вас, нито за родината ни.

С такава армия - жална ни мамица...

1. Големия брат(САЩ) не дава , ще ни услужи с неговата ! 2. Откъде толкова пари и за армия ? 3. Кадри от къде , чужденци ли , а НЕ !!!

Няма да я върнат, винаги съм бил сигурен. Знаят, какво ще се случи, ако оръжието попадне в наши ръце. Треперете мърши!

Путеноидите по-чалко коментирайте тази теча от кумова срама..ха.ха КерГей и Волен са дезертирали от родната казарма...ха..ха

За плевелчо нещо да кажеш?

Правиш се на образован и начетен, но би ли обяснил етимологията на "термина" "путеноид"? Ако знаеш какво е етимология.

ПУТИНОИД Е НЕЩО КАТО ТЕБЕ И НА МАЙКА ТИ СПАРУЖЕНАТА ШУНДУФЕРА

какво е етимология.

Това не е само до армията.... по този начин се повишава и подготвеността на останалото население за справяне с кризисни ситуации. Но то от педали в управлението какво може да очакваш.... само педерастии. Нямало пари- ами няма защото крадете безобразно- това е жалката истина, а не че няма пари в държавата. И не на последно място- може ид а са достатъчни 37-40000, но ако е от мъже и боеспособна армия, а сега загледали ли сте се какви са военнослужещите..... мъже- слабички или пък дебелаци, жени- едни трътки, които собствения си задник не могат да помръднат или пък едни кукони, които само се оглеждат кой да ги изчука и не на последно място- цигани- мързеливи до нема и къде. И ако махнем всички долуизброени колко ще остане като численост..... мяй няма и 10000 да се събере, е тогава за каква отбрана говори, когато останалото население не знае какво е автомат и как се държи, а камо ли да стреля с него- това е. Без армия няма държава, но явно това е целта на продажните ни управляващи, то поне да бяха взели прилична цена, ами на всичкото отгоре и свирки правят на американци, турци и всякаква друга измет!

Съвесем скоро гледах репортаж в който питаха тийнита както мислят за казармата и те масово твърдяха че това било комунизъм видите ли и останка от миналото : ясно е че те не разсъждават, но не знаех че и от военното министерсто имат същата черта с довод Икономически неизгодни

ква казарма, като няма мъже? сaмо сервитьорки, чистачки, касиерки, секретарки ... от това войник става ли?

За 80% от една определена част от обществото, казармата е единствения начин по, който те могат да свършат нещо в полза на обществото, да ги приучи на трудови навици и ограмоти малко, а всичко това не е цитирам "икономически изгодно". Много по изгодно икономически е да плащаме 30% от Републиканския бюджет на тия същите за да си стоят тъпи, мързеливи и крадливи, от колкото да ги ... как беше думичката... интегрираме!

Също така, няма да бъде закупена нова бойна техника. Кеф за Потурнащината в БГ. Единствено те се радват на слаба България

що бе, ще им ударят по една зелена боя на танковете и стават като нови. самолети не ни трябват, щото си имаме чужди бази със нови самолети, дето пръскат с неизвестни отрови всеки ден. вертолетите ни са супер, особено ако не се ползват за нищо.

Тия 5 танка, колко човека ще ги боядисват?

защото не могат да осигурят по един салон за красота на всяко поделение - как ще ходят на учение с тия неоправени вежди ??? и лак и прочие екстри.

За генерал. Щом един каруцар може да стане мЕнистър, шъ земат и мене. Каква е заплатата на генералчетата?

Абе докарват по 5 бона и нагоре, оти имат много трудов стаж...

Ами щото не може - не му е по силите!