Министър Маринов разкри причините защо има инциденти на пътя

Ще има по-добър контрол, ако Законът за движение по пътищата се раздели на три, казва той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Броят на корумпираните нараства с 300%. МВР министъра се опитва да прехвърли отговорността за липса на контрол по пътищата на други министерства за сега. Най-вероятно е да я прехвърлят я на кметовете, я на областните управители. За какво ни е МВР, след като отговорността ще я носят други. Защо полицаите са повече от войниците, а не се виждат почти никъде? Защо като има и охранителни фирми престъпността расте, а не намалява? Защо МВР не затваря участъци от разбитите пътища и не глобява Министъра на транспорта, управителя на АПИ и Министъра на МРРБ? Дали някой ще отговори на тези въпроси някога. Защо се хващат за старите автомобили след катастрофите са масово с нови автомобили и то мощни? Защо не ограничат автомобилите с мощност по-голяма от 100к.с.? Защо разрешиха да се кара по магистралите със скорост до 140км/ч, като по тях се кара безопасно със скорост до 110км/ч? Може би за да си на чесът крастата синовете, дъщерите, зетьовете и снахите им.

Препоръка за новия министър - когато патрулките обикалят по улиците и видят ДУПКА да затворят пътя докато не бъде отстранена. Това си е опастност на пътя и движението трябва да се спре до отстраняването и. Също така да провери каква боя се ползва при маркировката. Защото е ясно че след месец избелява и въобще не светлоотразява

А липсата на контрол не е ли фактор бе? Старата песен "не е наша работа" на нов глас, от нови маймуни.

Истинският проблем, д-ки и д-ри., д-ми и г-да, е социално-психологически! Няма задръжки, ценности, оществото е болно, липсата на обединяваща идея и перспектива пред хората избива в поведение на агресия, и то главно по пътищата, защото автомобилът се превръща в оръжие за изява и самодоказване за с/ка на другите. Замислете се, наблюдавайте поведението на хората в колите, по кръстовищата, при правен на маневри и реакции при нарушения! Просто българинът изпуска парата, когато е с кола на пътя!

Някой пробвал ли е Варна София колко време се прави ако се спазват всички знаци? Говоря за северния път. Кой решил да си направи бит пазар и ограничение. А скорост 40 не е ли за миналия век?

Основната причина както за войната по пътищата, така и за хилядите престъпления из цялата държава , голямата част от които са неразкрити и дори нерегистрирани е мърлявата работа на МВР ! Бюджетът ви за тази година е 1 милиард и 300 милиона лева (най-големия), които данъкоплатеца ви плаща, за да си вършите работата, а вие си клатите краката ! Кой регистрира опасни за движения ППС ? Не сте ли вие ? Кой трябва да контролира движението по пътищата и да санкционира шофьорите, които не спазват закона ? Не сте ли вие ? Кой строи некачествени пътища с държавни средства ? Не са ли вашите ортаци от поставени фирми ? Както вървят нещата, скоро войната по пътищата ще прерасне във война по всички фронтове и тогава на МВР няма да му стигнат силите да се занимава дори само с регистрация на престъпленията !

Шофираш например в Италия, има 50 км ограничение на скоростта и я спазваш. Така е и в другите нормални страни. Защо ? Ами защото има солени глоби, а тук се говори за техния размер, а не за конкретни мерки и наказания, спиране на превозното средство от движение и т.н. Опитай се да подкупиш полицай в нормална страна и после ще си говорим, а тук е ежедневна практика в действие и с успех ! За пътищата няма да говорим.

Мисля, че друго е характерно за глобите в Италия - неизбежни са. Не са кой знае колко солени.

Айде да ОСВОДОБИМ хората от тъпотиите на държавните институции ! 1. премахване на задължителните колани. 2. Премахване на детските столчета. 3. Премахване на екоизискванията 4.Премахване на дрегерите - ако някой може да ходи по осевата линия на пътя да не се закача. 4.Премахване на изискванията за обравзование, това е дискриминация. 5.Премахване на годишните техническите прегледи. Всеки си носи сам отговорността и ако сгафи се оправя с помощта на застрахователите. 6.Декриминализиране на употребата на алкохол и други подобни неща, това са само административни нарушения. Трябва да се забрани и видеоконтрола ИЗОБЩО, не само с видеорегистратори. Това нарушава правата на хората, доколкото идентифицира движението им. 7.Съкращаване личния състав на КАТ със 70 % поради факта, че функциите им са незначителни и донякъде вредни за обществото.

Абе, "министъре", тоя суданец блъска и обижда съпругата на българаски депутат твоите "полицаи" не реагират? Добър, лош, всякакъв, но той е БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ! И твоите МЪРДИ клинчат! КАКВА ДЪРЖАВА Е ТОВА БЕ, БОРИСОВ?????!!!!!! ЗА КАКВО ВИ ХРАНТУТИМЕ????!!!!

Само са го арестували!!!

Той ли я блъска или тя него и кой вика полиция - той или тя ? Хайде малко по-умно, че ще утрепете рибата от глупости !

Гн. Министъра взе че откри топлата вода, колелото и че земята е кълбо. За това говорим от преди слънцето да се появи на хоризонта. Ако ГЕРБ беше по близо до народа щеше да научи повече неща. Що се отнася до патриотите, те витаят още в далечния космос и са само лапачи но не и патриоти.

Причините за войната по пътищата е липсата на възпитание: - политиците не са възпитане в честност и почтеност, т.е. да не грабят като башибозук средствата за строежа и поддържането на пътищата; - поддържащите пътищата не са възпитани да извършват ремонтите качествено; - оторизираните да дават шофьорски книжки не са възпитани да издават такива само на доказалите се да управляват безопасно МПС, а не с пари под масата да издават свидетелства за управление на абсолютно неграмотни роми./ Аз още не съм виждал ром в учебна кола/ - водачите не са възпитани да спазват правилата на движение, да бъдат снизходителни към допусналите неволно грешки, към забавилите се с потеглянето на светофар, да не ускоряват, когато следващият ги е подал сигнал за изпреварване. - пешеходците не са възпитани да пресичат само на пешеходна пътека, а не където сварят; - колоездачите и каруцарите не са възпитани да пътуват по тъмно само със светлоотразители;

Последния проблем е пръви поведението на водача е най важното още в први клас се изгражда повезение на улицата . Гогава се изгражда улутурата на децата да уважава по възрастните например- Грешния път на родитеите децата да са първи в училище или да се бутат да са най отпред в лавката и това го правят и като големи на улицата-

Добре че беше министъра да ни светне, че инак имаше още 30 годин да се яудим

откритието на министъра е поредното недоразумение и безсилие на полицията да се справи с проблема "недисциплинирани и неграмотни шофьори", направо уби змея с твърдението за размера на глобите, всеизвестно е,че в Германия например нашите шофьори са дисциплинирани, а у нас - не, ако обаче зад ъгъла ги чака глоба от 1000.00лв. много ще се замислят, но определено считам,че и пешеходците и велосипедистите също са участници в движението на пътя, но не чувам някой от тях да е глобен,нека глобите да са драстични за всички, а камерите да са навсякъде и по бързата процедура да се действа,министъра може да обмени опит в съседна Румъния, щото и техните водачи там са внимателни, а у нас карат като на рали, неуважаеми министър, кучето скача според тоягата, не виждам тоягата в тази игра, щом се стига дотам келешите да карат в насрещното по магистралата и няма кой да ги озапти, намерете някой,който да не се съобразява с родителите на тези джигити,дори и когато карат мотор в ЦУМ...или подайте оставка щото откритието е трагикомично и не се знае дали ще се хареса на Бай Х.й

Зад ъгъла е достатъчно да ги чака глоба от 100 лв, даже 50. Но наистина да има глоба, а не, ако се случи да има контрол - което се случва веднъж на 3 или 5 години.

Маринов Откривателя разкрил министерията с Катастрофи по пътищата. Имало едно време лош матрял. Сега материяла е още по лош. Пътища закърпени от лошия матрял с лош матерял дават лош резултат. След Откривателя трябва да сложат и Баятеля против уроки и накрая пак я доктора я попа . гаранция българия.

Тъпите знаци имам предвид!. Като видиш на прав участък с по три платна 30 км., как да повярваш, че следващият на който пише 60 е правилен, верен и необходим? Е може и да сгрешиш- правилно бил сложен знака, ама кой да му вярва???? ТРЯСССССС

днес един джигит мина на отворени врати на трамвай с над 60 км. в час на Христо Ботев. Щото видиш ли да не изпусне зелена вълна на сфетофара!

Куме намали данъка на новите коли и го раздели 3 или на 4 порции. от 0 до 150 коня един данък , от 150- до 250 по висок , от 250 до 400 коня малко по висок и така да расте спрямо конете . Този който кара кола 550 коня и нагоре му дреме дали данъка ще е 1000 лв на година или не .

Лайняри са си! Като не си драйвър и сам да те пуснат на магистралата ще самокатастрофираш . Навремето изпитите бяпа пред КАТ, вървеше един с вестник под мишница и на кандидатите за шифиори казваше - прочети това заглавие.Като не може да прочете- няма явяване на изпит.Няма камери,мамери, ала бала и пунта мара. Сега мпс-тата се карат от неграмотни- житани, депутати, шифиори на депутати, фолк таралясници и изобщо всякаква паплач.Докато карат те ще има птп-та!

"разкри причините" - значи досега са ги знаели, но са ги криели... държавна тайна? ей големи клоуни... и си вярват

"Министър Маринов разкри причините защо има инциденти на пътя"... айде още един откривател на топлата вода... и тоя мераклия да ни оправя... най-добре закрийте КАТ, така нещата ще се регулират от само-себе си...то сега и без това е на самотек, поне нама да се притесняваме че ще ни рекетират по пътищата... доколкото има такива

Проблемът е в главите на БГ шофьора, който е тъп,нагъл, взел книжката си с пари, не знае и не желае да спазва никакви правила!

Пътищата и превозните средства не можеш да ги оправиш с магичиска пръчка, но водачите там е разковничето. Там трябва да се пипа яко, твърдо и последователно. Водачите, че и пешеходците трябва да се променят с драконовски мерки.

Забелязвате ли, че този изобщо не споменава (освен ако не съм го пропуснал в бързината, защото нямам нерви да чета всички бисери на такива, честно казано) за това, че поради корупцията се дават книжки под масата или някои шебеци карат изобщо без никакви книжки, което е точно и изцяло в сферата на подопечното му министерство?!?

И този откри топлата вода! Най-обичам когато управляващи говорят за проблемите, като че ли са статистици и наблюдатели!

По скоро те сами създават проблемите, за да оправдават съществуваето си...

Гений!

Шебек , Ми ти си направо за нобелова награда бе !

Парад от полудебили, които прикриват собствената си продажност с "калпавия мат'рял", начело с шефа си. Ето го и тоя, едва се довлякъл до лайняния си връх и се прави на наш господар. Ей, "министъре" прозд милиционерино, катастрофите стават, понеже сте продажни лекета и толерирате откачените си политически протежета и връзкари! ДА ТИ ГО ПЛЕСНА В ЛИЦЕТО БЕЛКИМ ВДЕНЕШ С МИЛИЦИОНЕРСКАТА СИ ЕДИНСТВЕНА ГЪНКА!

По тъп човек не съм виждал. То просто му личи на физиономията.

Министърът иницира нова теорема. На числото .. Две половината се състои от Две части, едната малката са абсурдни пътища и магистрали, а по-голямата са калпави шофьори. Калпав пак е матеряла. Калпави псевдо политици такъв и материяла. Толлкоз зор за тоз министър, бре пропищяха света ама той си заслуава бил голям математически Гений, че да му дадат я пържолка я фирмичка Ремонт на Ремонта защо не и Нобелов медалист що е черно или бяло.

Тоя кога стана калайджия, кога му почерне зад..., опс. трибуквието.

министъра призна очевидното - мвр не може да си свърши работата. Но га казва така, сякаш някой друг е виновен на мвр, че са си бръкнали в дирниците дълбоко.

ама нали карането на къси светлини беше проблема,и след като не задължихти да караме с фарове,проблемите изчезнаха! Сега ново "три"?И на 10 да раделите закона щом сте "калинки" от мъжки и женски пол ефекта ще е нулев! Някой виждал ли е световен шампион по шах с два пръста чело?

mathur

Абе на тоя лошо ли му беше като шофер на мето , че реши да става министър??/

Тоя откри топлата вода. Оправете пътищата бе! Докато ги оправите, сложете по един тюфлек от вашите, дето им викате пътна полиция, на опасните места - да помагат на трафика, малко да респектира, а не само като шумкари да се крият по храстите да изкарат някой леФ

Мобилни Камери в храстите , на прави участъци на 2-3 лентов път на който никой не пресича ! Черен Мерцедес G класа пресече целия трафик при обратен завой и разви за няколко секунди 100 км в час пред патрул на КАТ при което полицаите не реагираха по никакъв начин ! И като спрат старите коли на бедните хора всичко ще се оправи !

Значи според министъра полицията не е виновна с нищо.

Този Маринов се оказа просто още един неадекватен милиционер. Простотиите из пътищата на Булгаристан ще продължат.

За пореден път министър на МВР открива "топлата вода".....

...

Браво! На думи откри топлата вода!

Маринов разкри:)О,Боже!Имаме разкритие!Водите изтекоха!

Да се стандартизират и показателите на пътните настилки.Да се конкретизира какво точно значи да се съобразиш с условията(изключвам мокър и заледен път) и да се определи кой персонално отговаря за неравностите , обратните наклони и пропадналите капаци на шахтите.И когато се определи отговорността на безотговорните до момента фактори и се установи че проблема не е при тях,да се търси отговорност от водачите,които създават проблеми по закон или правилник.Ама не като при Своге-водача виновен, че е карал по сухата пързалка с 55 км/час и се е преобърнал през неукрепената мантинела.

лагери, а имаше и нещо много хитро "проверовъчен изпит", а си пикал на криво, а проверовъчен изпит и се знае, че ако искат да те скъсат - късат те. А сега демокрация - всеки прави каквото си иска базнаказано. Протести - Курнела ги организира, ама като дойде на власт - какво ще направи- ще краде, тя е специалистка на това, той Костов я е учил.

Добре де нека се определи съобразно новите условия улици и пътища забранени за мотористи и велосипедисти. Не може през кръстовището на Подуене да минават велосипеди. Да слизат от колелата и да минават бутай ги през пешеходните пътеки.

това е главната причина. ПХри комунизма така ги бляха всвили всички българи та не можеха да гъкнат - затвор

Сигурно и новоизеченият министър Маринов се оправдава с предишното професионално ръководство на МВР.

И впишете в новия закон за вероизповеданията да получава 1 учителска заплата во век. Кауна вместо да се снима с американския президент в САЩ , трябваше да излезе по американските улици и да види как работят американските полицаи - без изключение на религия, пол и занятие на виновните, полицаите арестуват при нарушаване на закона. Че диалози от вида "и с'ся к'во шъ пра'им" свършват с арест. Че в САЩ на магистралите има табели, на които пише до цент колко струва ремонта или строежа и че тези пари са от местни данъци под строг контрол. Магистрали и пътища не се строят и ремонтират с банкови заеми от международни банки, които заеми се източват чрез комисионни. Конграчулейшън ...

брат , наливаш от пусто в празно. когато има интерес да се източат едни пари хора като теб колкото и да му говорят на Банкянският футболяга той пак ще си ги източи. Кажи в Щатите някой занимава ли се с Екостандарти и колко от населението там се вози на електроавтомобили? Аз имам наблюдения от Дубай , там където живеят едни от най-богатите хора в светът ама не ми е направило впечатление въпреки богаството там да си купуват електро-авто

Може би ще е изненада, но средната възраст на автопарка в САЩ е 17 години. В САЩ няма годишни прегледи. Полицаите обикновенно стоят в засада скрити с колите по пътищата. Но при над 30 мили над разрешената скорост полицаите арестуват. Нещо повече, винаги ще се намери полицай да го направи.

Занимава се. Всъщност в някои щати е скъпо да караш оределени конструкции коли, а изгорелите газове са стриктно контролирани.

9 октомври е във вторник - тогава министерския съвет на Еврапа ще гласува шокиращи еконорми 2021г - 10% намаление 95г на километър СО2 2030г - 40% намаление 65г на километър СО2

А БДЖ кога ше спре да ползва Нафта ?

На кой от наште управляващи ще му стиска да спре 3 милиона мпс-та в България ?

Предстои техническа революция - петрола губи битката с електрическия си съперник - тогава и знаците за ограничаване на скороста ще бъдат електронни

Викаш като загуби битката ДВГ-то няма да има ПТП-та и смърт! Кога ще спрат самолетите с ДВГ? Искам и там да са на ток!

Демокрация сме. Нека се започне свободната продажба на леко стрелково оръжие по лафките и магазините. За по-малко от година ще се решат много от въпросите в държавата без да се харчат средства от бюджета.