Метеорит падна в Никарагуа, остави 12-метров кратер

Метеорит е паднал в близост до столицата на Никарагуа - Манагуа, оставяйки 12-метров кратер. Жителите на града са чули силна експлозия, но няма жертви и щети.

Обратно в новината

Коментари - Метеорит падна в Никарагуа, остави 12-метров кратер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.. която трябва големите държави да си сътрудничат,тъй като заплахата е обща, а те се занимават със санкции и др.простотии!

... ЕЕЕййй!, Днес ли сте, вчера ли сте? ....какви противообщественни прояви има в падането на метеорити брееее???... луди ли сте или Соросоидчета? .. май-май сте Соросоиди, А?... не се дупете толкова на ония Черногъзец че ще си загубите клиентелата...

А аз се чудех, защо от НАТО говореха за зелените човечета и заплахата от тях. ;)

С още една- две контролни, да се надяваме че ще уцелите Централата на Гробарите ! Братя Марсианци, всички РБ - пенцйонери,"Матрияла" е със вас, Бийте българомразците от "Гроб"! ПП"Пенцйонери срещу Гробари" Лидер:баба Тодорка

Оффф..няма да пия повече докато летя. Извинявам се.

Абе, това да не е онзи метеорит, за който казаха, че ще мине в неделя край Земята и нямало опастност от сблъсък?

"-Генерал Джоунс! - Кажете контраадмирал Патрик. -Предводителя на свободния свят ми се обади и каза да изстреляме една ракета към Мечката. -Няма проблеми. Изстрелвай! По късно: -Ген. Джоунс ракетата е във въздуха. Почакайте, какво е това. Изгубихме контрол над ракетата. Някой друг я управлява. О нее. Никой не я управлява. -Молете се да не ни падне на главите Патрик. - Падна в една бананова республика, мой. Какво да правим за да потулим нещата. - Пълнете дупката с вода и кажете че е бил метеорит."

Жалко за метеорита! Можеше да свърши много хубава работа ако беше се фраснал преди няколко месеца в Народно Събрание.

Не губи надежда. Този беше само за загрявка и калибиране.

Чудя се ако ледена топка пада с диаметър 100 м пада към Земята със скорост 20000 км/ч при контакта налягането в структурата при удара и отделената температура дали ще е достатъчно за термоядрена реакция? Май трябва да си потърся елката.

Хъм...според мен е недостатъчно условието за да можеш да кажеш със сигурност. Но ако диаметъра се запази и условията при контакта са подходящи със сигурност ще се случи при това доста мощна. Поне на пръв поглед смятам така. :))

Едва ли. Тази скорост е по-ниска от 1-а космическа. Всеки обект в орбита около земята се движи с по-висока. Пък и сигурно половината ще се изпари в атмосферата.

Станишев успешно е използвал лунната гравитация за да ускори превзетия от него чрез преврат астероид. След това е поел успешно по тринадесетата очертана от Партията червена линия към Червената планета. Обаче самата линия имала проблем. Минавала близо до черна дупка и това коствало откъсване на парче от летателния му апарат, което било изхвърлено обратно назад през хипергалактическата дупка в неизвестна посока. Е, посоката вече стана известна. Но в тази връзка бих искал да попитам Пресцентъра на Партията дали е безопасно да се следват останалите 12 линии, или около тях също дебнат черни дупки?

Вече е потвърдено и друго. Станишев не се е върнал с парчето, защото апаратите не са отчели третата вълна от потресаващата му липса на чувство за хумор.

Но пък има съмнения в стойностите на труса и размера на тялото поради патологичната лъжливост на лидера на европейските лумпени. Те винаги могат да бъдат изопзчени, особено в размера на фирата, която дава тялто опри сблъсък. Съществува и неразличимост между абсолютна и номинална стойност, като обикновено се игнорира фирата и тя се добавя за тежест към ефективната стойност на масата. Изводите са направени след обстойно проследяване на способността за адекватно поведение на Станишев. Препоръката е: пазете се от данни за работата на правителствата на БСП, които се дават от самата БСП. Пазете се и от явленията, които стоят зад даните, когато са дело на БСП.

Не е проблемът в учените от БАН, колеги, а в това, че няма пари за нищо. Известно ли ви е например, че много от радарите за прогноза на дъждовете не са в изправност и никой не ги поправя, прогнозата се прави на магия, и е трудно да се предвиди градушка?

Няма смисъл изобщо да споменавате БАН. Там освен имоти нищо друго няма. Няма учени, няма технологии, няма лаборатории....или ако има изглеждат като от времето на Нютон. Аз не знам защо продължават да държат и субсидират тази организация чиято полза вече е от другата страна на нулата дето се изписва минусче.

Ами дай да закрием всички смислени институции и да оставим само чалга клубовете.

Добра идея.

Човек, в този си вид е далеч от смислена институция. Като изключим Руската академия на науките в цял свят подобни организации имат само представителни функции, а наука се прави в университетите. БАН в този си вид е просто една абревиатура. Там се измъчих цели четири години и освен международните контакти които натрупах и един договор който докарах лично въпреки пречките които ми създадоха от администрацията на института в който работех ... за друго хубаво не се сещам. Не казвам че не трябва да развиваме наука, просто казвам че има утвърдени модели от няколко стотин години които ни показват как се прави това.

И да позная ли, че наште велики "учЕни" от БАН така и не са го регистрирали отново? И е трябвало колегите от гадната и пропаднала Америка да им изпратят информацията, която наще не са успели да разчетат, защото е написана на ужасния английски език?

А върху теб какво е падало?

Това по нищо не прилича на кратер от метеорит.

некоя сачма е изпаднала от ракетата на сивите извънземни

Този метеорит много вертикално е паднал. Какъв хубав кръгъл кратер пълен с кална вода. Аз си мислех че метеоритите падат под ъгъл различен от 90 градуса спрямо нормалата към земната повърхност в токата на контакта. Явно е метеорит от типа авиационна бомба.

Много мислиш бате.

Нищо неестествено не правя. Така сме конструирани да мислим.

така е - мислене требва, па ако се разровим у мрежата ще видим и други снимки на кратера, с различни пейзажи след попадението на небесното тело.

Ехее, аз тъкмо мислех да ходя на секскурзия до Никарагуа, добре, че се отказах.

то и тука има мангусти с големи пръжки, се ще се намери кой да запълни празнината ти... байко

В близост до столица, военна база и летище... добре се е прицелил тоя метеорит в тая нива ! :) Важното е че няма пострадали. Колкото до коментара къде е самия матеорит - някъде в локвата е. 12м диаметър вероятно отговаря на 1-2м диаметър на камъка.

До военна база в страната,която ще разруши монопола на американския /формално Панамски/ канал в навечерието на WWIII паднал метеорит,разбираш ли. С падането си стреснал мармота,който опакова шоколадите. Въпросът е само чия е била ракетата,т.е провокация ли е било от американска страна или руснаците нещо са изтървали от контрол;-).

Простия русофилстик си остава такъв завинаги. Панамския канал отдавна е само на Панама след изтичане на договора още през миналия век. И как има провокация, като всички смятат, че е метеорит и си го местят в другия крачол.

От теб,уважаеми, обидата за интелекта може да се тълкува само комплимент. Метеоритите не падат вертикално,за твое сведение /както и ударените със самолети небостъргачи- това можеш да го кажеш пък на шефовете си;-)/. Колкото до това доколко Панама е суверенна държава и доколко-американска колония, оставям на любознателните да се поинтересуват- инфо има достатъчно.

ахахах така ли им викат вече на неточните ракети... метеорит... хахахах

Добре, че е малък........

Диаметърът на кратера е 12 метра, а не радиусът. Алоо, ограмотете се малко. И метеоритът се е забил в земята, разбира се.

Радиусът е 12 метра- диаметърът е 24. За сравнение гледай хората на снимката.Представи си един човек от тях в хоризонтално положение и го нанеси от окръжността на локвата към нейния център, Един човек се нанася около шест пъти . Шест по един и осемдесет е равно приблизително на дванадесет метра до центъра. Това е радиус. А ако от центъра продължаваш да го нанасяш е диаметър и човекът се нанася 12 пъти-т.е. диаметърът е 24.

Много добре знам какво е радиус и какво е диаметър. Пак казвам: 12 метра е диаметърът на дупката. Впрочем, така пише и на никарагуанските сайтове.

Ето и цитат от вестник La Prensa за тези които разбират испански. А хората на снимката са далече и изобщо не може да се извади заключение колко пъти се нанася човешкия ръст. Obviamente se encontró un cráter de unos 12 o más metros de diámetro por 5.50 metros de profundidad", manifestó Martínez. И на английски but it did leave a crater measuring 12 metres across and was felt throughout the capital late on Saturday night, local time. Впрочем, снимката не е от това събитие - отворете чуждестранните сайтове.

Метеоритът е имал диаметър около 20метра. Тяло с диаметър 20метра не може да остави на земята дупка с диаметър12метра. Заглавието на новината също е неправилно.

Кеф! Нали нямаше да засегне земята.

Къде е метеорита?Нима е потънал в земята?Нещо не разбирам!!!

Добре, че не ни се тресна целият метеорит, който мина на разстояние 30х.клм., а само отломка от него. Обаче той скоро пак ще се върне.

Леле, уплаших се! Ама много ви бива да пишете глупости, а? Ти си толкова астроном, колкото аз съм папа на Ватикана. Кратка справка показва, че астероидът който премина вчера близо до Земята е с размери приблизително равни на този, който падна над Челябинск в Русия в началото на 2013 г. И какво стана? Потроши им прозорци и покриви, за щастие май се размина без жертви. Мисля че имаше ранени обаче. Просто атмосферата ни пази, служи като щит срещу такива камънаци. Затова на Луната има такива огромни кратери - защото няма атмосфера да я пази. За сведение събитието в Челябинск е с най-голяма мощност и размери след събитието над река Тунгуска през 1908 г.

Ба, по филмите обикновено падат в САЩ...

Сега разбрахте ли че всички вие сте едни минемализирани гърчещи се окаяни безмощно плачевни допотопни МИКРОБИ? Пред космическите повеи и амалгатични перифразирания магнетичен вселенски кръговраат и неговите и мистификационните антидеривиационни и енергетични симптматично абсурдни схеми вие сте безсилни, но продължавате да се правите на великолепия и принцове и принцеси на далечни светове, звезди съзвездия и далечни галактики. ако продължавате по същиея начин с вашие космически нихилизъм и галактическ абсурдност и не се полконите пред силата на въртеливо възвратните движения на великата извънземна амалгама ВИЕ ще се преродите и вегитирате във вашия следващ живот наай много като ЖАЛКО ПРЕЗРЕНИ КОСМИЧЕСКИ ЖАБИ. Който от вас усеща космическите повеи на безбрежното ще се преклони на думите ми.

Ко каза, ко каза, КО?

Казал е,, ква- ква,,.

А ти?

Брат... смени дилъра!

Не е от дилъра. Това сигурно е Лютви Местан, който пише. Не виждаш ли какви термини използва :)

Не се хабете, никои няма да Ви разбере. Тук всичкисе интересуват само от политика бсп и дпс. Жалко за Земята и Вселената!

На Земята изобщо не и пука за нас. А на Вселената даже няма и да коментирам през кое и е.

...космическите повеи и амалгатични перифразирания магнетичен вселенски кръговраат и неговите и мистификационните антидеривиационни и енергетични симптматично абсурдни схеми... Каква лексика...

Особено в частта на "и неговите и мистификационните антидеривиационни" - пропуските сякаш са умишлени. Не се разбира "неговите" за какво се говори, но това придава още по-голяма мистификация и усещане за нищожност, спрямо космическата необятност и безвремие. Вярно е, обаче, че му се вързахме да го коментираме. :)

опаа...