Кунева: Готвим закон с ранг на нов обществен договор

В момента подготвяме цялостен закон за професионалното образование и обучение, съобщи днес във Варна министърът на образованието Меглена Кунева.

Обратно в новината

Коментари - Кунева: Готвим закон с ранг на нов обществен договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МЪРШОМИНИСТЪР НА ОРАЗУВАНИЕТО

И НИЕ ГОТВИМ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ ПРЕСТЪПНИ ПАРТИЙЦИ

Да за висше трябва да влизат само можещите а не както сега. И още, предвид специфичните особености на всеки ученик е абсолютна глупост да се влачат до 12 клас всички. Трябва да отпадне задължителното средно образование и да се върнат степените 4-ти клас, 7-ми клас, 10-ти клас да е средното, техническите и други специализации да са отделно и да не са свързани с училищната система както в Япония - трябва да поработиш 2 години и да установиш за къде ставаш и тогава може да изкараш специализация. Държавата трябва да си влезе в ролята /Министерство на образованието/ и да помага при намирането на работа. Тази комунистическа структура " Бюро по труда" трябва час по-скоро да бъде закрита като абсолютно неефективна и ялова. Мутренското управление на тази държава напълно абдикира от този процес, защото няма акъл за тази работа, 10 години слушаме само магистрали, станишев, предишните, Белене. Поучете се от системата на образование в Япония и тогава ще видите къде сме.

Хубави намерения за светлото бъдеще г-жа Кунева. А какво е състоянието в момента? Ето ви и решението, прави се публична статистиката на всички университети - среден успех, специалности, средна заплата след завършване и тн., както е на запад. Няма да ви е нужен закон хората сами ще ги затворят.

Ще закрие ли НСА, където дипломите се купуват срещу секс и пари - като няма медали от олимпиадата, значи подготвяните там треньори са гола вода...И БАН, където се прави скъпа псевдонаука трябва да се закрие!

Добре е все пак, че се е сетила за професионалното образование. НО: това не става насила с договори и закони. Уважението към професията е функция на обществото, потребност от качествен труд и достойното му заплащане. След толкова десетилетия презрение към селяни и работници, при напълно разбита икономика, паднало ниво на изискванията на потребителя, унищожена култура и ПЪЛНА ЛИПСА на контрол от държавата на качеството е НЕВЪЗМОЖНО да се прави насила! Иначе, поне най-после има идея!

в държавните университети няма нужната мултимедия за презентации, нито нужните средства от държавата за практическите занятия - консумативи, апаратура и технически персонал - няма една лаборатория, в която студентите да влезнат и да поработят практически след теорията.... Не качеството на образованието, а мизерията, която вие политически боклуци причинявате на българското образование е фатална. В някои факултети няма и асистенти вече, защото с месечното си възнаграждение , което ти куневице си одобрила, не могат и сметката за парно и ток само да си покрият...Убихте образованието с целенасочена мизерия по плана на сорос, както действате и за обезлюдяването на държавата. Та не обвинявай образованието, кунева, за зловещия план, който си привела в действие за няколко долара награда...

Искаме ЛИЧЕН договор. Общественият, който предлагаш, е безличен, БЕЗОТГОВОРЕН договор. Всички знаем, че си продажна и че за 5 стотинки продаваж най-милото си само и само да се харесаш някъде за голама заплата. Нямаш,срам, нямаш задръжки, КАК може "политик" от твоята "класа" да предлага БЕЗОТГОВОРНИ РЕШЕИНИЯ. Искаме ти лично, с твои финансови средсва да отговаряш за взетите от теб решения. От средното ни образУвание излизат "примати", за които ти КУМУИЗМАМНИЦЕ си отговорна.

му е до образование, много му е трудно и го е дал на продажницата за "две копейки или две иени или друга по-долна валута" Тя за толкова ще ни продаде, но облагата и ще е ЗАВИДНА- КРАСИВИ УСТНИ за ММММММ куне а-ПРЪМОВ--- Много е жалка и НИСША.

тая е изключително вредна за България ! справка - ядрените реактори ! да я пратим с две павета да плува у морето !

Тази десна-левачка май ще въведе ПУЦ... Мен едно време ме учиха за леяр, после за готвач, а накрая за електротехник. Сега съм съвсем друг...

Алоо ...унева,как не построихте едно училище,как не можете да си оправите уч.материал??Учителите в долните класове са повечето над 60год. скороро и в горните ще се случи същото.На всяко започване на уч.година родителите даваме по 50лв. за ремонти на училищата за които Вие така милеете и не отпускате средства.Направихте предуч. подготовка 2 години преди 1 клас ,ами направете си всички училища да приемат за предучил. подготовка по 2 год. Цялата ви система е пропаднала вземете се застреляйте сами та поне нещо хубаво да сторите!!!

Мале мале, тая малоумница превърна образованието на децата ни в бизнес. Тази започва да става опасна за българското общество и за бъдещето на България с неадекватните си идеи. Правителството няма идея какво става в българското образование, но тази ще прави сделки с него.

Госпожа Кунева знае само да затваря, не да реформира. Очаквам още по-голямо забиване на образованието и пълно закриване. Родители, българи не спете,.От новите учебници децата ви ще забравят, че са българчета. Чукнете в google и вижте -Костадин Костадинов -Учебник по Родинознание. Учебник, който трябва да прочете всяко дете, за да знае род и Родина. Изтегля се безплатно , не е издаван от МОН.

парад на посредствеността

Тази ханъма защо си е махнала бурката?

Договор с Кунева... Абе по-добре с рогатия.

МОН трябва да се закрие. Да се направят две нови министерства, но без нито един човек от сегашното да е в новите. Една само за образование и едно само за наука и иновации. На учителите да им се вдигне заплатата. Да се върне учебната програма от 1975 и да не се пипа поне 20 години. За другото е най-добре да се поканят немци или холандци да го управляват. Явно сами не можем да направим нищо положително.

Гаче, през 1975 немци или холандци са ни управлявали!

Имахме професионално обучение на много високо ниво. Излизащите от техникумите можеха да се включат в производството веднага. Техникумите бяха практически на самоиздръжка благодарение на учебните работилници, но дойде "демокрацията" с "пазарната икономика" и те измряха.

Производство отдавна няма и повечето от техникумите са напъоно излишни. Цялото ни образование е гола вода и тотално несъобразено със съвремените изисквания. Не че тая кривоуста специалистка по всичко ще го оправи. Поредните експерименти, които няма да доведат до нищо.

образованието не е гола-вода, бе разбирач такъв. като толкова искаш да се изказваш отиди поне веднъж в практическите часове, т.е. упражненията на някой факултет на държавен университет - никаква апаратура, никакви консумативи за практика, никаква мултимедия за презентация. И тоя бизнес в БГ най-накрая да финансира практикическите занимания в университетите, а не да говорят само глупости като тебе...

КуКунева е полудяла нещо?!

Тази жена няма ли да спре с безбройтите излезли документи това лято? Образование не се прави с наредби и закони. Нека даде малко свобода на учителите, че се задъхват от документи. Кога ще се обучават децата? Или не това е приоритета?

ДЪРТА ЧЕРВЕНА КУКУВИЦА!!!!!!!!!!!!

Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020. Европрограмата е с бюджет от над 700 млн. евро и бе одобрена от ЕК през февруари месец. Голямо папкане ще падне.

А бе хора, Кристалина ли ви изсмука силите или Цецка! Дайте малко хейт, така ли ще оставим Пръмова! По-рано имаше по 700 хейта, а сега са 30. Какво става с вас! Почнахте да я харесвате вече! Ха ха ха ха!

Едни тарикати в Министерството на образованието нон-стоп "сътворяват" скодоумни програми за много пари от еврофондове, а клетите учители трябва да ги изпълняват. Колеги - не се занимавайте с глупости, слагайте кръстчета и кръгчета, уж че всичко сте направили( а то е безумно и невъзможно) и си гледайте учениците, защото иначе ще ви побъркат! Самите "творци" на тези скодоумия не вярват, че трябва да се изпълняват - за тях е важно единствено да си вземат парите.

Ягодовски манго завърши си оснвното ве педи па тогава ръси мозък...Тенчо ти се хили отгоре..

Единствен гарант за качеството при капитализма е конкуренцията и свободния избор на клиента, не някакви си измислени министерски "критерии" дето щели да мерат качеството на университета. Интерсно какви облаги си е приготвила за гробарския бизнес. Изобщо, комсомолка в напреднала възраст повече от диктатура не може да измисли. И да ми ги разправят на оная работа че някой си е променил възгледите като възрастен.

ТАЗИ ЩЕ ОПРАВИ ОБРАЗОВАНИЕТО, КАКТО ОПРАВИ И КОЗЛОДУЙ

Еврейката Кордоба-Примо и закон за Българското образование! Само като си помисля, че тази особа заема поста на дядо Вазов...

За това назначение виновният е Боко тиквата. Той си гледа само бизнеса.

Много яка дамаджана е Меги, аз и сега си падам да обруля сливата.

От няколко години, тази слива я брули един млад евреин от РъБовете!

Ма верно ли, аз мислеш че те тия само се клатят напред назад, а те клатели и друго !

Тая окончателно ще затрие образованието !!! Свобода или смърт!!!

ей, чучело, да ти обясним как е възможно и кка е открай време и по цял свят - университетите имат факултети, а във факултетите има катедри, а в катедрите можеш да специализираш според интереса ти в специалността, която изучаваш....

Тази жена /Миглена Кунева/ е много далеч от реалността. Каква реформа в професионалното образование, също и във висшето образование, какви пет лева?! България е с декапитализирана и деиндустрилизирана икономика, ако това изобщо може да се нарече икономика, кому са необходими тези професионалисти, без възможности за реализация?! Има обучение на студенти по какви ли не екзотично звучащи специалности като европеистика, урбанистика и т.н. Засега, според мен, може би се есъхранило нивото на обучение в медицинските специалности, където има все още интерес и борба за обявените места в медицинските ВУЗ-ове. Докога обаче?

То вече атаката започна. Не можело от медицинския факултет да получават повече от другите факултети, например от старогръцка филология, щото така била щатната таблица. Изобщо герберски гадости докато се скапе всичко. Те затуй ги постави Меркеловица -- да унищожат българите.

"не е възможно в един университет да се изучават всякакви дисциплини и обучението по всички да е достатъчно добро." Ей това за дисциплините не го разбирам. Да не би в един университет, според нашата министърка, да трябва да се изучава само една дисциплина? Сигурно говори за специалности, но на нея не й е нужно да знае разликата между двете. Весело е в нашата Татковина.

Не ме пипайте. Аз съм умна и красива. Все си мислех, че в МОН е стигнато дъното, но Кунева ни показа, че може и повече

постоянно тия тъпи, гнусни, безполезни и вредни политически карикатури обвиняват университетите за качеството на образованието, особено държавните университети! ЕЙ, МАЛОУМНА КРАВО, ти знаеш ли за мизерията в държавните университети, влизла ли си в някой факултет на Софийския университет например, знаеш ли че няма дори преподаватели, заради заплатите от 600 лева, знаеш ли че няма пари за едно практическо упражнение, знаеш ли че няма пари за база и апартура, знаеш ли че няма пари за парно през зимата в аудиторийте.... Не знае , откъде да знае това плямпало, символ на европейската маоумщина, алогичност, шизофрения и липса на каквато и да е способност да схване същността на проблемите в образобание в България. Тази жена е опасна с вредата от некомпетентността си. Затова тия позиции в министерствата не трябва да се даряват на сульо и пульо, защото евто вижте я сега тая как се вихри, без да разбира, докато проблемите си остават и задълбочават.

Където НЯМА нищо, топло лаборатории, преподаватели, реактиви, апарати и апаратура в МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - София ИМА всичко, във всички факултети и във всички катедри. Надяваме се куневица да не го унищожи за пет еврэцента=пет копейки

тая трябва да дава интервюта от панделата за национално предателство!!!

А ние подготвяме цялостен арсенал от камьне и дрьве, с които да ви пребием всичките политици и депутати от 1989 година до днес!

Тия мърши само това заслужават!

Май ние сме по-големи мърши щом мълчим и търпим. По форумите сме велики, но стигне ли се до действия никакви ни няма. Стадо, което си заслужава пастира. Срам за цялата ни нация.

Аз си готвя детето усилено по английски език още от 1-ви клас. Ако изучи и някой друг западен език още по-добре. И като завърши гимназия - хваща си раничката и по чужбината - там да успее да се запише в някой истински ВУЗ. Само не в България!!!

Както искате... Моите деца и двете завършиха български университет (УНСС) и веднага след като завършиха, си намериха високоплатена работа - веднага ги прилапаха две министерства. На експертни позиции са, често пътуват в чужбина, където използват няколко чужди езика. Като си способен, така става - лесно. Ако не си - къдео и да завършиш, ще си останеш слуга.

Чух, че министерството на финансите "прилапвало" новозавършили студенти и давало по цели 400-500 лева заплата.

Такива "българи" като тебе по добре си хващайте торбичката цялото семейство и се махайте от България. С какво българските мигранти за по различни от ислямските? Та на тях им дават повече права отколкото на вас, християнските мигранти. По голямо промиване на мозъка от идеята че в България няма живот, та дайте да се юрнем всички на запад няма! Та те това искат от такива като вас. Доброволно да обезлюдите България и да я дарите на ислямски нашественици!!!

И какъв е смисъла да остават в държава с затихващи функции и без бъдеще. А държавата е такава, защото материала е такъв. Каквото сам си направиш, цяло село не може да ти го направи. Никой друг не ни е виновен.

като дойдат други на власт ще започнат да творят нов закон. ще отчитат дейност и пак ще има неграмотни ученици. до тогава неграмотниците завършили преди 15-20 год. ще са в разцвета на силите си (по тъпота).

ЛИКВИДАТОРКАТА , ПАЧАВРОВА , ПИЯНИЯ АРХАР , КАЛФАТА МУ , ЦЕЦКА ДОГАНОВА , ШАЛВАРЛИЕВ , ДЕБЕЛИЯ ВОЙВОДА ГЕЙ , РАДА ДЪЛБОКАТА , ... КЪДЕ СА НОВИТЕ ЛИЦА ???? :)))

Пълни шизофреници,лъжци и крадци!!!

Безсмислено е да се договаряш с лъжци и предатели

Я питайте Куневица, защо министерството и не подкрепи патриотичния учебник по история в който се пишело истинските неща както са,на Костадин Костадинов мисля че се казваше от Добрич ? Човека издава със собствени средства учебника и е залят от поръчки /дава го а не го продава/ от страната и чужбина.Та да видим какво ще каже Куневица, или това май е в разрез със заповедите на глобалистите и на оня дедо ? А май има и една поговорка която гласи-Ако искаш да дебилизираш една страна първо хвани образованието и !!!!!!!!

Нов обществен договор ще е когато вие от мръсното БКП котило/БСП,СДС,ГЕРБ и други подобни извращения/ се самоубиете заедно с децата и внуците си и ние сключим договор чак с правнуците ви.Това е обществен договор.

ами супер, отдавна беше нужно да се направи нещо. И двете ми дъщери завършиха фризьорското но наистина няма никаква връзка с бизнеса явно, защото и двете сега са безработни

Кой го интересуват твоите закони? Неук народ се управлява по- лесно!

С този пост :) Всички завършващи деца с умствени възможности подават документи в няколко западни университета. Дания е предпочитана дестинация, защото след първата година на фундаментални науки и полагане на успешен тест по датски език, българските деца имат възможност да учат и да работят за да се издържа сами. После посмъртно няма да се върнат в България а дипломата им отваря врати за техният интелект. Червената кукумявка, като министър, трябва да извоюва признаване на българските дипломи по целият свят. Корейци, нигерийци, индийци започват работа в САЩ с техните дипломи. Българите трябва да почнат от Нулата за да получат диплома с която да работят. В България няма нито работа, нито образование за умните деца.

Може ли да имаме уважение към един министър, която не знае елементарни точки от учебниците по история на България? Като например легендата за хан Кубрат и пръчките да твърди че е легенда за хан Крум?

Точно това иска Кунева: неук народ. Образование по щадящ децата начин значи да не се учат и да получават някаква дипломка, която не и върши никаква работа. Тази даже не различава специалност и дисциплина, понятие си няма от образование и нейното племе са я сложили за да не могат българските деца да са образовани и да ги конкурират.

Къде сте бе, хейтъри, абе какво става с вас бе! Революция ще вдигате, преврат ще правите, една Кристалина и Цецка въздуха ви взеха!

Споко, чакаме цената да се обяви и гласуваме